Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svoj prethodni post sam postavio preko telefona, a sad na kompjuteru vidim da se strana sa linka ne prikazuje ispravno, te evo pravog linka za desktop: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00GUXZTOI/

@dicma - Ne bih znao da ti kažem jer koristim američki PSN nalog i kodove za njega kupujem na američkom Amazonu. Za ovaj bitanski PSN možda nađeš nešto jeftinije kod preprodavaca ključeva, ali mislim da je ušteda minimalna, a rizik postoji. Ja bih ti savetovao britanski Amazon - koliko platiš toliko i dobiješ, nema potencijalne uštede ali nema ni velikog rizika.

Da ali sa amazona možeš da kupuješ samo za US nalog,a za UK ne može koliko sam ja upućen.

Ja sam pre neki dan pomocu intezine internet kartice kupio 25f UK PSN vaucer preko Amazon.co.uk

Prilikom checkout-a sam uneo validnu UK adresu [hotel pronadjen preko googlea], processing mi nije odmah prosao [sajt javio da moram da sacekam par sati], ali za ~pola sata mi stigao email sa kodom.
http://i.imgur.com/bU1Asid.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo 5 funti vaucher na cdkeys i platio preko PP. To me je kostalo 855 dinara.

Nisam nasao topic za shadow of mordor pa da srocim ovde. Elem prilikom taskova prvo jednod malopre se desilo i kod drugog dodje do bolakde i sve sto mi ostaje od opcija je da gasim pa palim ps4...

Zna li neko u cemu je prblem......

neko pomenu kolika je glupost obazirati se na trofeje, al evo ja sad uzeh platinu na infamous first light, i to potpnuo casual igrajuci, oko 2 nedelje imam ps4, igrao sam mozda 10ak puta po sat-dva i juce i danas napadoh one arene i pouzimah sve, sta znam, meni kul trip da odradim sve sto jedna igra ima da ponudi i onda kao taj virtuelni trofej kao neka nagrada, simpaticno je : ) Sledeci su gta i last of us : )

Pogledajte prilog 161562

Javi se za godinu dana, da onda cujem misljenje 😀

Kada lov na trofeje vise nije uzivanje vec obaveza, onda postaje glupost, a videces kako to izgleda na TLOU i (pogotovo) GTA.

I ja ih vijam, ne kao prvih dana (lud sam bio) ali za odredjene igre mi nije problem, niti je bio problem za TLOU i niti mi je sad problem za GTA, ali znam da ljudima kojima bas ne lezi igranje danima i mesecima samo te odredjene igre, to postaje vrlo frustrirajuce.

U TLOU grounded mode, iako je najrealniji, mnogo sam se "lepo" proveo 😀

U GTA, skupljanje letaka, parts-a itd, pa preko 70 gold medalja u misijama, i onda do 100% completition-a, hm.

I onda shvatis da imas jos pregrst drugih stvari u MP 😀

Kao recimo doci do ranka 100 i skupiti 30 platinum awards-a.

Da se razumemo, meni to nije problem, po nicku mi se vidi koliko volim serijal, i ja uzivam u tome (takoreci), ali za nekoga ko vija trofeje a bas mu se i ne dopada koncept igre, mogu misliti koliko je bolno. Da su ga preterali za GTA, pa preterali su ga.

Ne moze se porediti First Light ( ni Second Son ) sa ove dve, po pitanju tezine uzimanja trofeja.

Ali kao sto rekoh, kada lov na trofeje samo postane obaveza (a igra se bas i ne dopada, ili se ne dopada sta treba uraditi za odredjeni trofej), e onda se covek zapita, i dosao sam u tu situaciju...

Kada razmislim sta sam ja dobio time, nista sem neke licne satisfakcije, i onda... se probudim 😀

Poslednja izmena:
Naravno, znam da je infamous smesna kolicinski u odnosu na ove vece naslove, al svejedno, prva mi je igra, pa mi je zato drago ;p
Meni su ok trofeji jer ja i ne igram mnogo igara. Tlou, gta, game of thrones ove epizode sto ce izlaziti su za sada jedino sto mi je primamljivo od ps4 naslova, mozda uzmem ovaj order 1886 i onda nista neko duze vreme dok ne izadje no man's sky, u sustini se tom naslovu najvise i radujem i ako bih birao neku igru kao primarni razlog uzimanja ps4, to bi bila ona. Tako da imam dovoljno vremena da i u gta uzmem platinium, a za Tlou, sta je tacno grounded mode? i je l ima bese neki dlc? Multi je tezak?

Btw, sad se bacam na gta story mode, pa onda kroz koju nedelju mozemo online i zajedno : )

Pitanje vezano za mrezni adapter u PS4. Internet konekcija mi je 100mbit, kada se kacim preko wifi, i testiram konekciju na ps, dobijam dl oko 25-30mbit . Kada se povezem kablom preko rutera, i kreiram lan konekciju, pa testiram, dobijam oko 40. Kakvo je stanje kod vas , dobijate li maksimum ili?

Ma naravno, slazem se, bitno je da te to zadovoljava i da uzivas u tome, to nema cenu.
Uvek kazem, neka svako radi sta zeli i voli, a svi smo tu da dajemo licna misljenja jer za to forum i sluzi.

Mnogo korisnih stvari se sazna, za 5 godina nisam toliko naucio koliko ovde za godinu dana.

Inace podudaraju nam se interesovanja, i ja sam primetio da u zadnje vreme volim samo par igara da igram, uopste ne uzimam nista novo vec par meseci.

Grounded mode ti je ustvari dlc, ali nije nista novo sem dodate jos jedne tezine prelaska SP-a, znaci to ti je iznad Hard-a.

Kada razmislim nije mi bilo toliko tesko, nesto je jace od Hard-a, jedino sto checkpointi su kilometrima udaljeni, pa ako umres vrati te dosta daleko i onda ponovo prelazis odredjen deo mape a cekaju te iste "prepreke".

Imaces deo "Hotel", to mi je bilo najgore, nije toliko tezak chapter, vec brzam i uvek me ubiju pri kraju izlaska iz hotela, pa me posle vrati na deo gde tek ulazis u hotel...

Vec sam zaboravio tacno sve, moracu opet da pokrenem igru, ali sto se tice collectables-a (sto me u svakoj igri izrazito nervira) to odmah da znas moraces da palis YT i gledas, jer neke stvari prosto neces sam skontati. Isto tako za svaku tezinu imas i + (recimo Normal +) gde igras sve iz pocetka ali sa vec nabavljenim oruzjima i podesavanjima za njih, i za to imas trofej. Ja sam se zeznuo 5 puta pa sam ustvari igru presao od pocetka do kraja nekih 4-5 puta, sto me je vec mnogo smorilo iako mi je igra druga najbolja koju sam igrao. Presao sam prvo na normal, pa isao na hard, pa onda grounded i shvatio da nisam presao na +, pa sam opet morao, ali do kraja nisam uspeo svako oruzje da maximum nabudzim pa SAM OPET MORAO ISPOCETKA, e haaos 😀

Zato odmah da ti to napomenem, ali da ne spamujem puno temu, imas ovde posebnu temu TLOU, nadji je i procitaj.

MP je poseban, imas kao svoj klan i trebas da odrzis svoje ljude zivim, ako jedan umre zavrsio si. A moras preziveti 6 nedelja. I tako u krug, na to se svodi MP. Trofeji su da izdrzis 2 puta po 6 nedelja kao Firefly i isto tako kao Hunter.

Videces vec sve, zanimljivo je dosta, i zaista je igra opravdala sve nagrade koje je dobila.

Jesi podesio i DMZ port i sve ? Dao posebnu IP adresu konzoli ? Adress reservation itd ?

Sve to moras da podesis, a ako ostane isto obrati se provajderu.

I obavezno je da utaknes LAN kabal, nemoj na wifi.

Btw, sad se bacam na gta story mode, pa onda kroz koju nedelju mozemo online i zajedno : )

Naravno, javi se kada zavrsis pa cemo u party.

Poslednja izmena:
Jesi podesio i DMZ port i sve ? Dao posebnu IP adresu konzoli ? Adress reservation itd ?

Sve to moras da podesis, ako ostane isto oobrati se provajderu.

Nisam iskreno nista od toga uradio, za dmz sam procitao po netu neke komentare kao da je veliki security risk, mada ne vidim bas kako to moze da bude na konzoli risk al ajde, i onda se nisam vise ni petljao oko toga. Nisam ni dodelio posebnu ip konzoli, pretpostavljam da promenim zadnju vrednost samo za +1 ili?
Nije do provajdera sigurno jer kad lan bocnem u laptop, dobijam skoro maksimalne rezultate na speedtestu, tako da je konekcija ok, kapiram da podesavanje neko na konzoli nije. .

Hvala za savete za tlou, imacu to na umu : )

Poslednja izmena:
Ne vidim ni ja kako moze biti security risk, ne stavljas proxy pa da ti mogu krasti podatke...

Kako hoces, meni su mobilni telefoni, lap top i PC svi na do .9 (192.168.0.9), a konzolu sam bas stavio dalje od svih, na negde .17

Pogledaj i MTU kako ti je podesen, meni je na default 1500, ali cuo sam mnogima odgovara neka druga kombinacija, 1396, 1457 itd

Guglaj.

Pitanje vezano za mrezni adapter u PS4. Internet konekcija mi je 100mbit, kada se kacim preko wifi, i testiram konekciju na ps, dobijam dl oko 25-30mbit . Kada se povezem kablom preko rutera, i kreiram lan konekciju, pa testiram, dobijam oko 40. Kakvo je stanje kod vas , dobijate li maksimum ili?

Samo da javim da imam isti problem kao i ti ali identične su brzine, stim što je meni net kod SBB 120mbps ali na PS4 su brzine iste kao kod tebe.

Nema šta nisam probao i menjao rutere i pozlaćene LAN konektore i kablove od 1500 dinara 1m i sve ali ne vredi brzina je ista, ne mogu da u download-u izvučem više od 50mbps pa da ga hebem.... na kraju sam odustao.

Ljudi imam problem sa džojstikom, naime kasni za delić sekunde što je poprilično iritantno i loše utiče na živce, dok je povezan kablom za konzolu prilikom punjenja šljaka savršeno kao i ranije u sekundi. od informacija koje sam našao po netu spominje se blutut konekcija itd al u suštini za sada nisam uspeo da rešim ovaj problem.

Nisam cuo za taj problem.

Si probao da resetujes gamepad? Imas malu rupu na pozadini pored L2 dugmeta, valjda treba da iglom pritisnes to 5-6sec i ponovo uradis pairing kontrolera sa konzolom.

Si probao da povezes taj DS4 preko bluetootha do PC-a?

da,da restartovao sam ga i ponovo spajao sa konzolom ali ista priča. tako već par dana. najviše primećujem tokom igranja PES-a pošto je poprilično dinamično i igrači mi se kreću kao polumrtvaci i svaka komanda kasni dok na gta nakon pomeranja pečurkice prodje sekund i pomerim se. kažem ti kad sam ga spojio na usb kabl bilo je sve ok ali je bedak što to traje dok se ds4 ne napuni i automatski predje na wireless.
nisam ga do sada spajao sa pc-jem..

Ista stvar, 100mbit (ikom) i do 45mbit-a. I jos imam najnoviji asusov ac ruter, dobijam na laptopu 100mbita bilo gde u stanu. Nema tu pomoci i ja sam svasta probao, da li je do njihovih servera ili neceg drugog nemam pojma. Cini mi se da je par puta dok je skidao igru povukao i do 60-70, mada i to je pitanje, a na merenju 40tak najvise.

Skinuo sam danas Hadline betu, radi OK mada bas se zestoko primeti 900p [tome dosta doprinosi jak shader aliasing].

Ista stvar, 100mbit (ikom) i do 45mbit-a. I jos imam najnoviji asusov ac ruter, dobijam na laptopu 100mbita bilo gde u stanu. Nema tu pomoci i ja sam svasta probao, da li je do njihovih servera ili neceg drugog nemam pojma. Cini mi se da je par puta dok je skidao igru povukao i do 60-70, mada i to je pitanje, a na merenju 40tak najvise.
I meni je ikom provajder. Imam neki n ruter bezvezni, planiram ac uskoro, znaci izvlaci ti i wifi stotku? a za konzolu ne vredi, ili nesto ne radimo dobro ili je tih 40ak maksimum . .

Pozdrav. Nov sam na forumu i verovatno buduci korisnik PS4ke 🙂 Posto sam malo procesljao temu,ima svasta da se sazna,tako sam video da su mnogi kupili konzolu od doticnog Istvana od koga se kanim i ja uzeti konzolu. Interesuje me ko je imao iskustva sa njim,kakva su i da li je "roba" ista kao kada bi kupio negde u radnji u Srbiji...? Takodje,malo manje bitna stvar ali opet me zanima,da li kutija od PS-a je na engleskom ili madjarskom? Hvala unapre na odgovorima 🙂

Pozdrav. Nov sam na forumu i verovatno buduci korisnik PS4ke 🙂 Posto sam malo procesljao temu,ima svasta da se sazna,tako sam video da su mnogi kupili konzolu od doticnog Istvana od koga se kanim i ja uzeti konzolu. Interesuje me ko je imao iskustva sa njim,kakva su i da li je "roba" ista kao kada bi kupio negde u radnji u Srbiji...? Takodje,malo manje bitna stvar ali opet me zanima,da li kutija od PS-a je na engleskom ili madjarskom? Hvala unapre na odgovorima 🙂

Roba je ista, kutija na engleskom/ceskom/madjarskom/slovenackom. Knjizica isto

Ja sam kupio od Istvana pre neke 3 nedelje, dobio paket u roku od 24 sata, sve maksimalno korektno, ne mozes da pogresis sa nekim ko ima 350+ pozitivnih ocena i ko je maksimalno ljubazan i drag preko telefona : )

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno