Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Wtf moja sestica je imala ogrebotinu Li nisam mogao da je vratim pa je koristim takvu bas bas sitnu gore sa leve strane gde je nekada bio power button ne marim za ogrebotinicu koja je zaista mikronska ali etf kao da namerno izgule i iebu tel posto sam mnogo ljudi video koji su dobili zagreban tel... Moj sam uzeo preko a u sr tek otvorio pa nisam mogao da reklamiram a i nije vazno bitno mi je da sve lezi na svom mestu ...

Ufff. Edit please.

*** to je kad kucas u pokretu sa telefona hahaha sve u svemu ne kapiram sta je to sa fabrickim ostecenjima :-D

da li može pomoć prijatelja, ako neko zna na 6ici kako direktno iz photos-a sherovati slike na whatsApp, instagram?
ove aplikacije ne postoje u ponudjenim za share, od poznatijih su tu samo fejs i viber..
inače mi je ovo prvi ajfon posle raznih androida i prosto sam oduševljen, druga dimenzija.

Iz vibera ili whatsapp ubacujes slike na viberu ides na plus pa choose from gallery, slicno je i na whatsappu, naravno moras aplikaciji da dovolis pristup galeriji.

ok jasno mi je direkt iz aplikacije nego me zanima da li postoji mogućnost iz foto galerije da da šerujem sliku, na androidu je bila opcija 3 tačkice pa share i tu ima lista aplikacija koje podržavaju mogućnost deljenja. ovde od tih aplikacija vidim samo fejs, viber a ovih koje bih ja želeo nema na listi, pa me zanima d ali ta lista uopšte može da se proširuje ili bih morao da kačim samo direkt iz aplikacija

Moraš iz aplikacije da šeruješ...

To sve zavisi od apps, odnosno developerimtreba da ubace tu mogućnost. Viber je ima

To sve zavisi od apps, odnosno developerimtreba da ubace tu mogućnost. Viber je ima

Čovek je pitao,da li može iz Galerije(Photos) telefona da šeruje na gore pomenute programe...e to ne može već mora da uđe u aplikaciju i odatle da šeruje.Mislim..ista stvar samo obrnuta od Androida...

A ja rekoh da za te apps specifične ne može dok dev ne omoguće...

Vidiš kako ista stvar može da se kaže na dva različita načina :D

Xaxa, ok, hvala za info, da znam da ne lomim glavu po opcijama. A tebi ajfonče jedno minušče XD

Moze ta lista da se prosiri, ali moras urditi JB. Juce sam bas stavio neki tewak da probam.
Ko nije, odmah da kazem da sve stabilno radi sa JB. Ja sam ga uradio prvenstveno zbog iritantnog zvuka pri slanju poruk u Viberu. E sad, kako mi tweak (besplatni) nije radio posao, pao je restore i cao.
Nego, nevezano za 6/6+, da li neko ima problem sa ToneSync na racunaru? Ne zavrsi instalaciju nego izbaci da ima gresku ali ne i kakvu. Nikako ne mogu da nateram Zedge da bez njega skida melodije :/

Ne moze se pomeriti , jednostavno od starta mnogima ne lezi na sredini :-D

Gledaj ovaj slucaj :

attachment.php

Ni kod ovoga nije "stajala pravo" od starta ali se vremenom pomjeralo i eto rezultata.... Sta je ovo ljudi moji? :)

Navodno je stvar u pjeni koja drzi socivo kamere i ona se pomjera...

Poslednja izmena:
Ja ne znam..pišu sve i svašta.Evo moj od Septembra 2014 radi savršeno i čitav je kao i prvog dana.Nikakav problem ili hardverski nedostatak nema...

Moj vec par meseci zaista nema frke :-D e sada ne daj boze da se desi :)

Evo mog IP6

Prilozi

• 2015-01-25-395a.jpg
    2015-01-25-395a.jpg
    176.6 KB · Pregleda: 183
Poslednja izmena:
iPhone 6 / iPhone 6 Plus

polako ali sigurno nakon 6 godina koriscenja iphonea,razmisljam o prelasku na neki drugi telefon i os,jer ovo vise nije apple sto je nekad bio...

Ios bugovit i nakon par update,gomila nekih gluposti,tipa ovo dugme sa javljanjem,onda zatamljivanje svetle pozadine da bi se sat video,trajanje baterije je krace nego sto sam navikao na prethodnim modelima,prednja kamera je iz tipa 2011 godine.,1080p ekran koji je standard vec godinama kod drugih telefona,ovde je luxuz...

Stabilnost iosa vise nije i nikad nece biti kao nekad,pogotovo sa pojavom +,C,m,n,p modela...

Nadam se nekoj promeni na s verziji,tipa 1080p,veca baterija,jacE kamerE...

Ne svidja mi se sve ovo i polako gledam neki nexus,1+1,htc m9?...

Poslednja izmena:
^ Sacekaj m9. On ce verovatno biti najbolje resenje za ljude koji hoce da predju sa ios-a na android.

polako ali sigurno nakon 6 godina koriscenja iphonea,razmisljam o prelasku na neki drugi telefon i os,jer ovo vise nije apple sto je nekad bio...

Ios bugovit i nakon par update,gomila nekih gluposti,tipa ovo dugme sa javljanjem,onda zatamljivanje svetle pozadine da bi se sat video,trajanje baterije je krace nego sto sam navikao na prethodnim modelima,prednja kamera je iz tipa 2011 godine.,1080p ekran koji je standard vec godinama kod drugih telefona,ovde je luxuz...

Stabilnost iosa vise nije i nikad nece biti kao nekad,pogotovo sa pojavom +,C,m,n,p modela...

Slazem se za ios koji na ipadima radi lose dok na iphone ima radi odlicno batt na ip6 je oko 6.30h usage-a i to zahtevnog(surf) sto je odlicno, kamera je jako dobra, i ne znam sto ti ne pdgovara, prednja i ako je manje rezolucije puca bolje fotke od samsunga s5 (imao sam i njega) dakle sve sto kazem kazem iz licnog iskustva ... Stock android u s5 je djubre bio tromirao posle 3 meseca koriscenja telefona i cak sam nekoliko puta vadio batt.. Sve u avemu ne slazem se da je ekran los cak sta vise izuzetan je i ne vidim razliku i 1080p i 750p na ip6 iskreno mislim da se pros*ravaju sa tim da bi imali reklamu octa core @2.7 a perofrmanse kao a7 cpu iz 5s ;-)

ok jasno mi je direkt iz aplikacije nego me zanima da li postoji mogućnost iz foto galerije da da šerujem sliku, na androidu je bila opcija 3 tačkice pa share i tu ima lista aplikacija koje podržavaju mogućnost deljenja. ovde od tih aplikacija vidim samo fejs, viber a ovih koje bih ja želeo nema na listi, pa me zanima d ali ta lista uopšte može da se proširuje ili bih morao da kačim samo direkt iz aplikacija

Ne može direktno iz Photosa na Whatsup, na Viber može.

Da se ponovim, kontrola kvaliteta im je, usled ogromne tražnje, znatno znatno opala...

Galaxy S5 je krš telefon, nemojte ga uopšte porediti i sa Android konkurencijom a kamoli Applom.

Da zato se nikad iphone ne kupuje cim izadje jer je tada kontrola znatno slabija, ko kupuje kupuje krajem novembra, tad rekose da su i bendovanje resili i telefoni su tezi za par grama :)

Pa moraš raditi na nečemu da bi postigao rezultete,nešto da promeniš pa da vidiš(Android stalno to radi i zato ima nestabilan sistem sa opasnim bug-ovima)...ali mislim da si ti tu nešto pomešao.Baterija je jača nego na prethodnim modelima,kamera nema potrebe da bude jača u smislu MP-a a veruj mi kao neko ko je bio korisnik isključivo Flagship Android telefona...ni jedna kamera se ne može porediti.Za svaki Android ti treba milion fix-eva,i promene da bi namestio kameru da radi kako treba.

@valdevit
Objasni mi molim te sta znaci "jaca" kamera (pa ova kao ne valja?) i sta znaci 1080p rezolucija? Preko 320ppi ces primetiti razliku? Tako razmislja samo prosecni androidas koji se lozi na specifikacije a telefon mu truba, tj radi ko i svaki drugi (slabiji/jaci) android, (secka, baguje). Iskreno ne znam na kakva bagovanja mislis, iOS radi savrseno, kao i uvek do sada.

@valdevit
Objasni mi molim te sta znaci "jaca" kamera (pa ova kao ne valja?) i sta znaci 1080p rezolucija? Preko 320ppi ces primetiti razliku? Tako razmislja samo prosecni androidas koji se lozi na specifikacije a telefon mu truba, tj radi ko i svaki drugi (slabiji/jaci) android, (secka, baguje). Iskreno ne znam na kakva bagovanja mislis, iOS radi savrseno, kao i uvek do sada.

Na tabletima ne radi kako treba ;)

Nisam precizirao da pricam o telefonu. iPad ne znam kako radi sa iOS 8 posto imam 2ku. A i kako god da radi Android tableti su jos veca truba od telefona, tako da sve ok. :)

Kada bi 813 resio ipade da rade fluidnije ne bih ni isao na 82 dok ne cujem da je to to i da je ios optimizovan za ipad... 81-811 pa su katastrofa radili 812 radi za 5-10% bolje ali ipad stuca i posle veceg kucAnja na forumu tastatura pocne da kasni... I onda dolazi do gresaka jer ja ne vidim gde gresim,a ipad tek posle otkucane reci izbaci tekst :-D nadam se da ce moji air i mini retina nekad raditi kako treba , nesto kao ipad 2 sa 511:)

Daleko od toga da radi savrseno. 8.1.2 pozovem i dalje mi stoji 0sec a ja vec 2min razgovora. Ne uvek ali desava se. Indikator baterije 0% a tel radi tako jos pola sata sa koriscenjem. Ima tu jos dosta stvari

Da ali evo paradoksa...od kad sam uzeo 6-icu sve manje moristim iPad! I sad mi se poolako javlja potreba za multitaskingom u smislu više otvorenih prozora za vreme rada,tipa youtube/radio svira u pozadini dok čitam nešto na netu.Tako me to sad nervira da opasno razmišljam o Win ili Android tabletima :(

Vrh Dno