Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Vodafone gr 5, 6e број са 500 mb, барем је толико било задње две године.
Ih, ako je tako onda kupim na aerodromu i ne mislim. Kazi mi samo jel traze neki dokumenat kad se kupuje kartica, ili ide kao i kod nas jos uvek? Ovo me cisto iz radoznalosti interesuje, a ne zbog toga sto hocu nesto da muvam :D.

Ja ga ne koristim, ali imaš all around tutorial za sve o taskeru na xda.

Otprilike trebaces da namestiš lokaciju u kući ili gde već hoćeš i tad ce ti paliti wifi.

Plus još milion ima opcija toliko da više nećeš znati gde udaras :D

Mene je mrzelo sve da podešavam, pa sam ga i skinuo sa telefona.

Imaš inače i tasker temu na forumu, pa pitaj i tu nekog.

Ja ga ne koristim, ali imaš all around tutorial za sve o taskeru na xda.

Otprilike trebaces da namestiš lokaciju u kući ili gde već hoćeš i tad ce ti paliti wifi.

Plus još milion ima opcija toliko da više nećeš znati gde udaras :D

Mene je mrzelo sve da podešavam, pa sam ga i skinuo sa telefona.

Imaš inače i tasker temu na forumu, pa pitaj i tu nekog.
A izgleda da me nisi razumeo.
Ja ne želim da palim i gasim WiFi.
On mi je uvek upaljen. Želim da kad mi se približi dovoljno drugi telefon sa koga dajem WiFi tethering, da mi se tada prvi telefon konektuje na taj WiFi tethering automatski.

Ma može i to tasker sigurno samo treba da vidiš.

Ono kako si ti prvobitno objasnio ispada da zadas lokaciju npr kuća i da ti se tamo kad pridjes bliže kući pali wifi i ostatak po želji (pali vibracija, utisava ton, smanji osvetljenje, stavi 2Gitd itd)

@geteks
Ovako po njegovom opisu računam da bi ti WiFi Manager mogao uraditi taj posao.
E ovo je dobro sve sto piše, ali evo ja ili ne umem da pokrenem opciju ili mi je nema.
Ma može i to tasker sigurno samo treba da vidiš.

Ono kako si ti prvobitno objasnio ispada da zadas lokaciju npr kuća i da ti se tamo kad pridjes bliže kući pali wifi i ostatak po želji (pali vibracija, utisava ton, smanji osvetljenje, stavi 2Gitd itd)
Pitacu na XDA da vidim kako bi ovo uradili preko taskera.

E ovo je dobro sve sto piše, ali evo ja ili ne umem da pokrenem opciju ili mi je nema.
Nisam ga koristio.
Ali ako ima opciju favorite networks kao što piše da ima tada ubaci tu tetherovanu mrežu u favorite networks i tada bi trebalo da je automatski izabira kada je u dometu te mreže.

Edit:
Postoji i jednostavnije rešenje.
U opisu stoji da može da se automatski kači na mrežu sa najjačim signalom.
A to će biti upravo ta tetherovana mreža zar ne?

Nađi i uključi tu opciju u programu ili instaliraj ovo i telefon će ti se automatski kačiti na mrežu sa najjačim signalom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pintacdesign.bestwifi&hl=en

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci @poolmaker i @Djilkosh_Ns
Problem resen sa aplikacijom WiFi ruler paid, ekstra, bas ono što mi treba!

Prvo, da, kada si na face-u online si na mesengeru.
Drugo, ne, prijavljuje da si online samo kada udjes na face, odnosno mesenger.

hvala na brzo odgovoru
ne sumnjam da je vezano za drugo pitanje tacno ali iako nisam nigde aktivan non-stop tj udjem s vreme na vreme dobijam od prijatelja poruke tipa ,,pa ti si non-stop na fb,,sada kada sam tu opciju odcekirao vise nemam tih nazovi problema

Pa zato sto te on ne odjavi odmah, nego ostajes online neko vreme, pa predpostavljam da ako cesto ulazis da tako ostajes uvek online. Mada nije iskljuceno ni da si uvek online jer se ti programi uvek sami pokrecu u pozadini i takoreci non stop rade ako se necim ne blokiraju. Tako da je najbolje u tom slucaju odcekirati tu opciju.

Pa zato sto te on ne odjavi odmah, nego ostajes online neko vreme, pa predpostavljam da ako cesto ulazis da tako ostajes uvek online. Mada nije iskljuceno ni da si uvek online jer se ti programi uvek sami pokrecu u pozadini i takoreci non stop rade ako se necim ne blokiraju. Tako da je najbolje u tom slucaju odcekirati tu opciju.

hvala veliko hvala

Ovako, da li postoji neka aplikacija, sa kojom mogu pregledno da biram koje aplikacije smeju da idu ma mobilni net a koje ne? Prakticno sve mora da bude obustavljeno osim vibera i skype. Posto idem u roming, a kod telenora je dnevna kvota 10mb, koji kosta 990din, pa ne bih voleo da mi od tih bednih 10mb neke nebitne aplikacije pojedu veci deo. Nadam se da cu navatati wifi, ali se bojim da u stranoj ambasadi necu dobiti pass, pa moram imati za backup mobilni net, ako zaskripi da mi treba prevodilac :).
Nema jednostavnije, i sam je koristim...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jianjia.firewall

Ili ovo, zahtjeva root, ima i white listu..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sethcottle.firewallplus

Nema dalje...

Poslednja izmena:
Mobiwol, ako nemaš Root.
Edit: @bravosx1616 na Telenoru imaš Travel Sure dodatak, 20MB interneta, za 399din, važi 24h od momenta aktivacije. Postoji provera stanja, kad potrošiš, isključi se, nema dodatnih troškova. Ako ga potrošiš, kupiš sledeći USSD kodom.

Poslednja izmena:
Dajte neku pouzdanu ali bas aplikaciju da se telefon sam kaci na otkljucane rutere. Na playu sve neke sa 3*

Mobiwol, ako nemaš Root.
Edit: @bravosx1616 na Telenoru imaš Travel Sure dodatak, 20MB interneta, za 399din, važi 24h od momenta aktivacije. Postoji provera stanja, kad potrošiš, isključi se, nema dodatnih troškova. Ako ga potrošiš, kupiš sledeći USSD kodom.

Rutovan mi je tel, to nije problem. Ne znam za taj dodatak, za moj paket pokazuje travel sure 10 da mi je aktivan i da je prvih 3mb 990din a ostalih 7 je free, to je dnevna kvota, ali mogu za iste pare dokupiti opet i tako u nedogled. Bas sam gledao cenu kartica, 5e su, niti mogu potrositi mb za jedan dan, niti minute, tako da mi je to povoljnija opcija.

P.S. Od par zadnjih verzija TT, kad kliknem na neki link, prema PS ili bilo kojem drugom, nece da otvori, uvek pokaze error, posto ne prenese adresu koja stoji u poruci, nego moram da idem kao da citiram, pa copy adrese, pa onda u browser je paste-ujem i tek tada otvara PS. Jel ovako kod svih ili?

Hvala, probacu ih bas.

Edit: Dodatak prethodnog posta. Kad kliknem prvi link, ovu adresu mi izbaci u browser-u i napise error ?!?

http://pt.tapatalk.com/redirect.php...om/store/apps/details?id=com.jianjia.firewall

Poslednja izmena:
Cena koju navodiš je standardna Telenor postpaid tarifa za internet roming. Proveri Travel Sure ponudu na sajtu, trebalo bi da ove cene važe i za Grčku
0529067fd3d709051437329f8642fea6.jpg

Za tapatalk linkove viglink.com mora na white list, na žalost...

Kod mene je prazna white list u AdAway i sve linkove sa Tapatalk otvara bez problema.

Kod mene odjednom adaway počeo da blokira stranice sa linkova zbog viglink redirection-a i čitam na netu da uglavnom svi adblockeri ne vole viglink:)

Cena koju navodiš je standardna Telenor postpaid tarifa za internet roming. Proveri Travel Sure ponudu na sajtu, trebalo bi da ove cene važe i za Grčku
0529067fd3d709051437329f8642fea6.jpg
U pravu si, proverio na sajtu i zvao call centar, mogu odmah po dolasku da posaljem ussd kod i da aktiviram 20mb za 399din, a ako zafali mogu opet. S obzirom da ce mi trebati za par min komunikacije preko skype, mislim da ce 20mb biti sasvim dosta. Nisam merio koliko trosi skype, ali verujem da imam bar 10 min sa 20mb a ne treba mi ni toliko.

Samo upiši *viglink.com* u whitelist pa ponovo enable ad blocking i restart telefona, ja sam tako rešio problem

Samo upiši *viglink.com* u whitelist pa ponovo enable ad blocking i restart telefona, ja sam tako rešio problem
E bas sam hteo da pitam sta da upisem, ja sam mislio da ima lista, pa samo setam u koju listu hocu :). Hvala!

P.S. Sta ovim "dobijam" [emoji4] , mislim od reklama, sta nece biti blokirano sada?

Edit: Otvara sada linkove :).

Poslednja izmena:
Sve ostaje isto što se blokiranja reklama tiče, ta preusmeravanja (ili proseravanja, da prostiš) služe za sakupljanje nekih podataka iz ko zna kojih namera

Nazad
Vrh Dno