Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neki prodavci koriste prevaru , da bi uzeli (oteli) pare , i to je poznato . Ovde čitam , pa zaključujem , da dosta se poštenih prodavaca mnogo plaši negativne ocene , što nepošteni kupci sve više zloupotrebljavaju .
Ajmo ovako . Pošten prodavac da se plaši negativne kao i nepošten , tim pre što ima u startu prednost , pošto je u pravu .
Ljudi , čega se zapravo plašite ? Ne bih primio sat nazad , ako nije bio izgreban pre slanja , tim pre što je išao iz ruke u ruku .

Ta jedna negativne vise kosta od jedne crvene, jer je sistem projektovan da si odma obelezen, dok je na primer na ebay-u sasvim normalno jer niko ili bar prakticno niko nema sve pozitivne

Ma na sta god se zalili u prvih 20 dana ti predmet moras primiti nazad ako je slan kuririma

Ne moraš, tvoja dobra volja. Ni jedan zakon te na to ne primorava.

mrzim kada ljudi podignu predmet,nadjemo se,sve prodje dobro,a onda ne ocene,a ja njih ocenim -.-

jel toliko tesko dati ocenu?

Pitanja i odgovori

Pitanje člana
Koliko imaš otvorenih profila na limundu?

Odgovor prodavca
02.01.2015. u 19:46
ne znam ni sam posle 100 nisam vise brojao.a sad bez sale.imam 1.obratite se limundo timu sa istim pitanjem.garantujem vam da na sony laptopu nisam podizao cenu.pozdrav i sretna nova godina

Pitanja i odgovori

Pitanje člana
Koliko imaš otvorenih profila na limundu?

Odgovor prodavca
02.01.2015. u 19:46
ne znam ni sam posle 100 nisam vise brojao.a sad bez sale.imam 1.obratite se limundo timu sa istim pitanjem.garantujem vam da na sony laptopu nisam podizao cenu.pozdrav i sretna nova godina

Nemoj ovo da te cudi, nit njegov sarkastican odgovor. Ja bukvalno nikad u zivotu nisam kliknuo na svoje aktuelne ponude, dok se aukcija ne zavrsi. A redovno dobijam poruke tipa - "Ko ti bre ovo licitira na sve predmete, prijavicu te" i ostalo. Jedan lik vec par meseci kod mene ponudi na sve zivo 300 din, pa ako dobije dobije. bukvalno cim stavim aukcije on je tu negde, overi sve predmete, i vise se ne pojavi, posto retko kad stvar ode ispod 300.

Mogu misliti sa kakvim se sve pacenicima tamo susrecete.
Krvav je to dinar.

Mogu misliti sa kakvim se sve pacenicima tamo susrecete.
Krvav je to dinar.

nije krvav, sasvim je legalan a i lep. Meni je internet prodaja na, sada vec tri sajta, izuzetno dobar priliv budzeta. Samo odma da se ogradim od mitra82 i onog novosadjana koji odma dodju da pljuju po internet prodaji, da se time bvi CEO JBN SVET, pocev od amerike pa do oviih sto im je bubreg u loju, mislim na skandinaviju.

Elem, ja licno smatram da postoji ogromna razlika od djubreta, sto sada vec sve vise ide i na KP (nekoliko likova koji bukvalno kace eksere i imaju po par hiljada oglasa) i od stvarno korisnih stvari koje covek moze da nadje na vise nacina, i da ih proda i zaradi.

Sto se tice ljudi i dibajola raznih, pisao sam, ja sam bukvalno zaprepascen kakvih faca ima al to je stvar velike populacije i dostupnosti interneta, radije nego srpskog siromastva. Nikad necu zaboraviti onog cara sto mi je narucio patike, kad mu je stigao paket ukrao ga iz poste i napisao mi - hvala ti tebra, da imam sad za tvorza, idem za koji dan :d

A jel si dobio svoj novac od Poste za te patike ?

Da, posle 45 dana i iskljucivo na svoju inicijativu. Zvao sam ih cim mi je ovaj dileja napisao poruku i rekli su da ce da mi jave. Nakon 10 dana niko-nista, ja okrenem post epskres i iz sluzbe mi kazu da se slucaj razmatra. Na kraju mi se javila radnica iz poste, koja je u zakonskom roku od 45 dana morala da mi iz svog dzepa plati 5000 dinara, jer su napravili tako da "stoji njen potpis na adresnici" paketa koji je ovaj ukrao bez novaca da plati. Ona je, jelte, duzna da plati, zbog da jedes go*na. Srbija, osiguranje, radnicka klasa, prava i obaveze, i zakone koji pisu likovi iz fotelje sa masnim batakom u ustima i poslednjim realnim iskustvom u realnom svetu pre 20 godina .. Elem, vratio sam zeni 2500 dinara. Sobzirom da post ekspres i posta srbije odbijaju da plate stvar koja je ukradena kod njih u sistemu.

Dobices i ti od mene u zakonskom roku danas :D uplatu za one Skechers cipele, pa da vidim kakvu ti robu valjas :p.

sta kako,lepo rekao dosao da pokupim,ovi stavili paket na pult,on pod misku i stura preko vrata.

Ubedljivo najjaci oglas koji sam ja ikada video na limundu je bila za aukciju na kojoj se prodavao uredjaj za stimanje bubnjeva, a doticni prodavac nije znao sta prodaje pa je napisao nesto u ovom stilu : "prodajem spravu sa slike sve kako gledam pali se svetli i radi, ali sta je blage nemam, ovako koliko se ja razumem izgleda mi kao kopija kontrolne table svemirskog proda iz filmova ratovi zvezda" ja sam se iskrivio kad sam procitao opis oglasa :)

Au stvarno nemam oglas, ima vec po godine ako ne i godina da sam to video, cak mislim da sam mozda i na forumu negde podelio ali sada nemam..

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Apple/APPLE-iBook-G4/32493197

O Z B I LJ N O
Z
B
I
LJ
N
O

in other news, nisam znao da moze da se aukcija prekine u bilo kom datom momentu, cak i 20min pred kraj, ako nema ponuda. besmisleno, jer nabiju cenu od par hiljada dinara umesto 10din, i svi cekaju zadnji minut, kao sto je i normalno, i ovako samo skine sa aukcije i ne znam sta uradi.
Aj pročitaj opet šta si napisao. Nemoguće je prekinuti aukciju 20 min pred kraj ako su nabijali cenu, jer nabijanje cena znači da je bilo ponuda a ako ima ponuda nema prekida aukcije.

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-oprema/Apple/APPLE-iBook-G4/32493197

O Z B I LJ N O
Z
B
I
LJ
N
O

in other news, nisam znao da moze da se aukcija prekine u bilo kom datom momentu, cak i 20min pred kraj, ako nema ponuda. besmisleno, jer nabiju cenu od par hiljada dinara umesto 10din, i svi cekaju zadnji minut, kao sto je i normalno, i ovako samo skine sa aukcije i ne znam sta uradi.

APPLE iBook G4 ? Ne mogu da nađem gde je prekinuta aukcija . Kupio neki dadavi (1) za 36000 ? Odnosno ovaj/ova što je postavio/la aukciju sam/a sebi ?

Poslednja izmena:
nisam se dobro izrazio ili ti nisi razumeo, kad sam rekao nabio cenu mislim pocetnu, mada je limundo sinonim za :

pocetna cena za uredjaj neki je umesto standardni 10/100din 8000din recimo, uredjaj realno vredi mozda 11-12k u vrh glave, niko nece da licitira tih 8k u startu, nego se ceka zadnji minut kao i svi.
lik sat vremena jer nema ponuda jednostavno skine uredjaj sa listinga jer mozda mu je bolje da opet postavi za par dana/nedelja, ili se nesto desilo, ili dobio ponudu preko poruke "na divlje" da proda nekom ko je video listing, ja ***** sto se ponadao da ce aukcija da traje kako je i zacrtano, nisam ni ja glup da ga PMujem i kazem "dam ti 10% vise od cene koja je sada, uzimam odma, ozbiljan sam kupac", nego nisam znao da to uopste moze.
po meni izuzetno glupo pravilo. mada i ebay ga ima ali niko ne koristi, jer postoji reserve funkcija koja bi bila dobra na limundu da se implementira. http://pages.ebay.com/help/sell/end_early.html ali niko to ne koristi osim ako se uredjaj ne pokvari u medjuvremenu ili je nesto prevideo.

@kica1
nije ta aukcija, vec jedna druga koju sam hteo da ucestvujem, al' nisam zbog ovog gore, ovo za G4 mi je jos veca misterija.

Te "standarne" od 99 din. vecinom su od likova koji imaju 10 tak naloga sa kojih dizu cene,a posle daju negativnu i vrate provizije

Taj sto je postavio pocetnu od 8000 je platio provizju za postavljanje i proviziju za prekidanje aukcije- POSTEN prodavac

Sta je tebi glupo to je tvoja stvar,pravila su jasna,a pljuvati retke postene koji postave minimalnu cenu koju ocekuju i plate
za to ,a ne koriste se laznim nalozima je zanimljivo

imho poenta aukcije je da krene od male sume pa da dostigne vrednost ako stvarno vredi, ima ljudi koji stvarno stavljaju predmete za 10din i stvarno ne koriste druge naloge.
koja je poenta aukcije da se stavi 70-80% cene predmeta pa onda da se gura do tih 100% ili kako vec prodavci racionalizuju to. sad sam tek video i 50din naplacuju prekid aukcije.

ne znam kako i kada u mom postu ja pljujem "retke postene prodavce", i iz kog dela si video to, quoteuj pa cu da ti razjasnim sta sam hteo da kazem.

nisu mi jasni ljudi sto zele nekog da prevare ili da misle da mogu da ih zeznu kada ce svakako posle taj neko da primeti...prodaje dva prijemnika za gledanje tv na telefonu i na televizoru

http://www.limundo.com/Clan/zivanovicg/SpisakAukcija

oba su dvb t znaci nema teorije da rade kod nas...verovatno kad bih ga pitao rekao bi mi nigde nisam ni napisao da moze u srbiji, isto kao kad bih prodavao recimo PS4 za americko trziste...i pritom ova stvarcica za telefon ne radi ni da je dvb t2 jedino ako zivi taj neko kod repetitora na avali :)

pa u opisu i pise da je dvbt
u cemu je problem?

iskreno,ako se neko za**** i kupi dvbt,a treba mu dvbt2,sam je kriv

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno