Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Poslednja izmena:
Pricao sam za Box.

Evo mene ljudi ponovo...I dalje nemam ADSL signala kao ni moj komsija.Zvao sam Telekom da prijavim problem i jutros me je zvao covek koji je zaduzen za moju centralu.Ponovio mi je jedno 20 puta kako da povezem spliter i rekao je da je mozda problem u mojoj razvodnoj kutiji na kuci.Rekao mi je da probam ruter u drugoj kuci i da ce ponovo zvati za pola sate i od tada ga nema.Otvarao sam razvodnu kutiju da vidim kakvo je stanje unutra...U njoj postoje 4 kabla:1 kabal je dovod telefonske linije koji je 4-ozilni,od njega dve zice idu komsiji a dve meni.Ostala 2 kabla su za moje 2 kuce.Interesuje me samo jel ADSL koristi ista 2 kabla kao i telefon ili signal stize odvojenim kablovima?Izvinite sto sam totalno skrenuo sa teme.

Koristi ista dva kabla kao i telefon, moze u odredjenim uslovima cak i da radi samo na jednom, dok fixni ne moze. Pa ako ti fixni radi cisto, tj bez sustanja i smetnji nema razloga da ti ne radi i adsl.

Poslednja izmena:
Koristi ista dva kabla kao i telefon, moze u odredjenim uslovima cak i da radi samo na jednom, dok fixni ne moze. Pa ako ti fixni radi cisto, tj bez sustanja i smetnji nema razloga da ti ne radi i adsl.

Ima razloga jer je on udaljen na 8km od centrale a na toj daljini ni teoretske šanse nema za ADSL signal.

Ima razloga jer je on udaljen na 8km od centrale a na toj daljini ni teoretske šanse nema za ADSL signal.
Naravno. Sto se tice kablova sam mislio, da se ne zamlacuje. Ako mu fixni radi ok, a nema nete tesko da je do kablova ili razvodne kutije, ma koji problem da je sa kablovima prvo se manifestuje na telefonu.

Naravno. Sto se tice kablova sam mislio, da se ne zamlacuje. Ako mu fixni radi ok, a nema nete tesko da je do kablova ili razvodne kutije, ma koji problem da je sa kablovima prvo se manifestuje na telefonu.
iz mog iskustva netacno. par puta mi nije radio vdsl dok je fix normalno radio. problem je bio u losem kablu na kom se iskrzala izolacija. fix je i tako uspevao da radi dok je vdsl imao smetnje i nije uspevao da se poveze.

Meni obrnuto, dva put mi je adsl radio, dok je fixni bio totalno mrtav, znam da mi je covek iz poste koji je dosao reko upravo da je to zbog spoja ili prekida zice negde i da se tako manifestuje. Bilo mi je totalno cudno da fixni ne radi, a da net radi, po tome i pamtim. Ne znam po kom principu radi vdsl, niti je moja bransa, ali kao sto rekoh iz mog iskustva ako telefon radi kako treba, a net zafrkava, a idu sa istog splitera, pre ce biti bilo sta drugo nego li kablovi. Ako ima neko ko se razume bio bih mu zahvalan na objasnjenju.

U njoj postoje 4 kabla:1 kabal je dovod telefonske linije koji je 4-ozilni,od njega dve zice idu komsiji a dve meni.Ostala 2 kabla su za moje 2 kuce.Interesuje me samo jel ADSL koristi ista 2 kabla kao i telefon ili signal stize odvojenim kablovima?Izvinite sto sam totalno skrenuo sa teme.

zato je i pokusavao 20x da ti objasni kako da povezes, ali ti i dalje izgleda da ne znas. u svakom slucaju bi neko iz telekoma trebao da dodje to da resi a ne da tebi govore kako da spajas kablove i sta da proveravas. mozda si i spojio sve kako treba, ali ako ne radi oni moraju da dodju i pogledaju, izmere signal i td. budi uporan, zovi svaki dan dok ne rese.

Fiksni radi ok,nema nikakvih sumova ni drugih smetnji...Razgovarao sam ponovo  sa njihovim serviserom oko ovog problema,rekao mi je da ne salje dzaba coveka a na kraju se ispostavi da nisam povezao kablove rutera!!!Nisam toliki degen ****te...Mozete da zamislite to?!Umalo ga nisam oterao u pm.Mozda sam malo preterao u vezi daljine od centrale,udaljen sam mozda oko 4-5 km.Rekao je da ce videti da posalje coveka da rastavi kablove u razvodnoj kutiji.Komsija ima isti problem kao i ja uz da napomenem da njegov kabal dolazi iz moje razvodne kutije.Videcemo hoce li se pojaviti sutra...

Čoveče jesu ti napisali da iznad 5 km od centrale nema ADSL-a? Ne moraš da budeš udaljen ni više od toga neće ni ovako da radi. A i ko zna kakvi su kablovi...

Kablovi su od kobilje dlake:d

Dosli su danas i isekli mi sve kablove osim onog gde koristim ADSL posto kako mi je rekao monter ne moze da postoji paralelna veza na kablovima...Udaljen sam od centrale 3581m pitao sam njihovog montera.Bio je u pitanju kvar na centrali sad net radi normalno[emoji4]

Otišao sam na Telekomov sajt da vidim neki najpovoljniji Android fon da uzmem uz Box koji hoću da aktiviram, i ne znam kako da tumačim sledeće:

HTC Desire 200

Da li je ovaj telefon besplatan uz Box, ili nije dostupan uz Box?

Otišao sam na Telekomov sajt da vidim neki najpovoljniji Android fon da uzmem uz Box koji hoću da aktiviram, i ne znam kako da tumačim sledeće:

HTC Desire 200

Da li je ovaj telefon besplatan uz Box, ili nije dostupan uz Box?

Нема ниједан бесплатан. Минимална цена је један динар. А с' обзиром да нема цене у рубрици за Бокс, онда је недоступан уз тај пакет...

Nema telefona za jedan dinar uz Box vise. Desire 200 ima svoju cenu, ali ne znam je napamet (ima u poslovnici list sa cenama svih fonova uz Box - sve su iznad cena iz oglasa)

I pretpostavio sam, svakako hvala.

Hteo bih da uzmem jedan telefon uz box koga vise nema u ponudi u mts-u (s3 neo), a nude ga ove velike radnje sa njihovim tarifama. Da li kod njih mogu da produzim box i uzmem telefon, il je to svuda samo uz tarifne pakete?

jel se javlja jos nekom medijska greska na iptv-u ?

Ima li neko kompletan spisak kanala u ponudi telekoma sa šiframa programa (101,102 itd..) da okači? Našao sam neki na netu ali nije kompletan...

koliko je tu stabilan net i da li je brzina priblizna 10mbps, kakav je kvalitet slike. posto imam neki fhd televizor

MNOGO zavisi od same parice, tj. gde se nalazis od centrale.

od oktobra kad mi je istekao ugovor za box čekam neku ponudu za dž,nekad su uz box davali telefone do vrednosti cca 9000 din za 1 din,a skuplje uz doplatu do pune cene na 12 rata,sad puna cena telefona na 24 rate,samo čekam da pokušaju da nas prisile koji smo bez ugovorne obaveze povećanjem cene,baš me svrbi sve više i više da im otkažem kompčetan box 4 skupa sa fiksnim ....tačno se oseća politika Deutsche Telekoma i njegovog managmenta kojima je izgleda već unapred prodat,možda da sačekam kad preuzmu telekom pa da im familijarno sve otkažem sa velikim zadovoljstvom....

Na koji broj moze da se aktivira Ukljucenje na rec kod Telekoma?
Mislim da su to uveli?

Nazad
Vrh Dno