Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Hmmmm, hvala vam na odgovorima, ali sad izvodim matematiku.Ispada da mi je IPTV pristupacnije resenje.Prvo imam u potpunosti slobodnu telefonsku paricu, posto mi je net na drugoj 20/1, a i pod ugovorm sam.Drugo, kanali su ok, jeste nema fox kanala, nema ni sk (koji jedini prenosi NBA, mada daju se utakmice kasno uvece), nema prva plus kanala (imaju neke filmove, serije) i previse pinkovih kanala, aman bas nemaju dusu, ali ono najbitnije imaju.Discovery, NG, animal planet, crtace (znam zvuci detinjasto, ali opustaju). :D
Inace 72h unazad i VOD mi nista ne znace, jer kontam da ni HBO nece da mi znaci (sve filmove i serije skidam sa neta u mnogo boljem kvalitetu).Sport uglavnom gledamo ono sto se daje na rts 1, eurosportu, mada vidim da se Arena odvazila pa imaju i ligu sampiona.Jos dodam hd i milina.Za total me izadje minimum 1200+700 za dva tv-a+instalacija opreme (koja ne znam koliko je), a IPTV (tj. box 2 uz koji ide televizija) 1600+600 za dva televizora, a nemam troskove instalacije opreme i uz to ide i telefonska linija (fon placam 1000 i vise mesecno na tom broju).

Nego me sada zanima, da li mogu tipa da uzmem IPTV na mesec dana pa ako mi se svidja da uzmem box 2 i objedinim to?Znam da je nekad moglo da se uzme IPTV pa ako ti se svidja posle mesec dana sklapas ugovor, ako ne vratis opremu i platis taj mesec.Jos nesto, da li su kanali 16:9, posto mi se bune ukucani kako je pevacica do juce na starom tv-u bila zgodna, a danas kratka i debela? :D
Na kablovskoj mi je trenutno vecina kanala odsecena sa leve i desne strane, pa se vrate na 16:9 ponekad.

Poslednja izmena:
Samo da znas da od sledece sezone i Liga Sampiona prelazi na SK a Areni se smesi gasenje kad se privatizuje Telekom.

Arena je produžila LŠ i LE na još 3 godine,tako da ova info i nije tačna...

koji ti tacno receiver imas?

r26t7d.jpg
Ovaj :d
TO im je čini mi se prvi risiver koji su delili....

@perapk
Total trenutno ima neku akciju http://totaltv.tv/Total+TV/2799/PRVE+TRI+PRETPLATE+PO+SAMO+1+DINAR+ZA+SVE+TOTAL+TV+PAKETE!.shtml
3 meseca dzabe ali je instalacija 4 000 din.
Kod IPTV nema instalacije ali nema ni dzabe 3 meseca. :)

Ja da sam na tvom mestu uzeo bih MIX kod Totala. 2430+712=3142 (NET 20mbps i 3 Totala)
A na drugoj liniji možeš da uzmeš BOX2 Fixni+mob ako mnogo koristiš fixni jer je u BOXu fixni neograničen. :)
Pošto imaš dobar net razmisli i o D3i ali je to skuplja varijanta, zavisi koje pakete bi uzeo. :wave:

@Voba

Lepa je matematika sa totalom ako bih uzeo i net, ali je problem sto sam pod ugovorom za net kod Telekoma, tako da mix otpada, a sad sam gledao i cenovnik i pise da je instalacija opreme za vise tv-a (total tv kuca) 6000.Ako uzmem promociju, instalacija ce sama da se otplati, tako da mu dodje 1200+700 sa tri tv-a, dok kod telekoma izadje 600+600 sa tri tv-a, na box 2 (posto trosim 1000 za fon, tacnije baba trosi :D).I vise mi se svidja izbor HD kanala na IPTV.

D3i nema sanse, internet mi ne diraj! :d
Mene najvise brine da li su kanali 4:3 ili 16:9 ili je izmesano?

Poslednja izmena:
sliku distribuiraju onako kako je dobiju pretpostavljam, nisu bas svi u 16:9 ali vecina jeste.

Format slike možeš sam da podešavaš. Taj problem koji imaš kod kabl operatera da ti je odsečena slika ili je slika u letterbox-u ne postoji ni kod IPTV-a ni kod Totala (kod verzije risivera Totala koji ja imam,najstariji model, postoji delimičan problem ali se vrlo lako rešava, kod novog kakav bi ti npr. dobio taj problem ne postoji detaljnije ako želiš mogu na PM da ti pošaljem ako te zanima :) )
Što se tiče HD-a u 2015. u Totalu možeš da očekuješ dosta po tom pitanju, takođe imaš i slobodne kanale sa Astre i Hotbirta i među njima dosta HD kanala, sad ne znam koliko su ti interesantni jer nemaju titl, uglavnom su to nemački kanali.
Odluči, ja pošto živim na dve lokacije imam priliku da koristim i IPTV i Total i IPTV po meni ima jako loš izbor kanala.

Poslednja izmena:
Meni je problem sto mi moj operater salje 16:9 sa isecenim krajevima, da bi dobili 4:3, pa je moj tv razvuce na 16:9 i onda ne lici na nista.Tipa prva plus ima taj problem, pa se iznenada popravi na originalnih 16:9 gde se vidi cela slika, mnogo je iritirajuce.

@Voba

Hahha, bas ucim nemacki od skoro, lepo bi mi leglo "obucavanje"! :D
Fora je sto meni odgovara sve sto iptv nudi, kanali sa zanimljivostima, naukom , zivotinjama, liga sampiona, liga evrope (i to sve u hd-u, verovatno bih tako uzeo), nasi kanali i crtaci za sestru. :)
Znaci otkacinjem se od kablovskog operatera definitivno, samo je pitanje dana, zbog obracunskog intervala.

Hvala vam svima, videcemo sta ce da ispadne! :)

P.s. Fora je sto imam i satelit i opremu samo mi fali risiver digitalni, posto analogni ne verujem da je vise u funkciji.

Poslednja izmena:
E o tome sam baš pričao.
Fora je u tome da Prva plus ima program i u 4:3 i u 16:9 formatu.
Ukoliko je u momentu kada na risiveru puste Prvu Plus slika 16:9 , sve ce biti ok, i kad je 4:3 i 16:9.
Ukoliko je kada ukljuce Prvu Plus slika 4:3 , bice ok sve do prelaska na 16:9 kada ce slika biti izdužena. Potrebno je tada samo na sekund promeniti na bilo koji drugi kanal i vratiti na Prvu Plus i slika će biti ok.
U prevodu potrebno je da u momentu kada puste PrvuPlus na risiveru ona ide u 16:9, to važi za njih kao kabl operatera a i za obične total tv korisnike koji imaju stare risivere.

Primer:
Na Prvoj plus idu reklame u 4:3 i u tom momentu kabl operater uključi risiver i krene Prva plus, idu reklame.
Završe se reklame počne serija koja je 16:9 slika je od tog momenta izdužena. Potrebno je na sekund prebaciti kanal i vratiti i slika će biti ok i kad je 16:9 i 4:3.

Poenta je da uključe kanal kada je on 16:9 jer će jedino tako risiver prikazivati punu sliku uvek. :)

Poslednja izmena:
Ako imaš veliki TV , IPTV je svakako bolji, još ako ti se dopadaju kanali onda samo napred :)
Što se tiče formata, nemaš problema kod IPTV-a :)

Mali off, ali vidim da vas ima dosta koji imate Total TV. Da li je veliki posao i ko bi to trebao da uradi kako bih prebacio one free satelitske kanale sa Astre na Hotbird posto ima nekih kanala koje bih voleo da gledam koji su na HB, a trenutno mi je tanjir koliko videh podesen ka Astri.

Veliki je posao :D
Šalim se, i nije, ali ne pokušavaj sam jer ćeš samo zeznuti i nećeš imati nijedan kanal :D
Zovi njihovog montera ili nekog ko se time bavi da ti podesi antenu, i kasnije je potrebno i malo podešavanje u risiveru ali to nije teško mislim da ima i uputstvo na internetu a može i teta iz call centra da ti pomogne oko toga. :)

To oko risivera znam to i nije problem. Ali satelit ubosti rucno je ravno nemogucem :)

Tako sam nesto i kontao. Hvala puno. :)

nije nemoguce, ja sam sam namestio antenu za digi pre par godina. skinuo na telefon neki program (sat finder ili tako nesto) i preko njega video grubo gde su sateliti, zatim sam jos pola sata pokusavao da ubodem satelit i uspeo sam. fora je samo da na resiveru vec imas memorisan program na satelitu koji trazis (odneses kod nekog drugara kome je antena na zeljenom satelitu, skeniras i memorises kanale) i pomeras antenu po milimetar dok se ne pojavi slika. naravno i malo citanja po netu o pozicioniranju antene pre toga.

Videcemo na kraju ko ima jaceg insajdera :)
A da su zavrsili logicno bi bilo da to objave ne?

Poslednja izmena:
Pozz, jel zna neko mozda da li se dobija novi mobilini telefon ukoliko se opet potpise ugovor, posto mi uskoro istice.

mozes na sajtu pogledati cene telefona uz box pakete.. mislim da nije ni jedan "za dinar"..

Jel imate u osnovnom IPTV paketu RTV2 (kanal 162) ? Sudeci po sajtu Telekoma trebalo bi da je u sastavu osnovnog paketa, al ja ga nemam.
Ono nije da mi nesto specijalno nedostaje ...

Skoknuo sam danas do poslovnice, da bih uzeo box, ali onda skontam da prvo trebam da prebacim broj na drugo lice (broj se vodi na mog pokojnog dedu).Medjutim udjem na sajt telekoma i skontam nesto. http://www.open.telekom.rs/box/content.aspx?temp=0&sid=1004

Kad otvorim link "cenovniku", nema nigde hd usluge, tj. da se uzme hd paket?Drugo sto me je zakopkalo je i to sto pise da je Arena paket besplatan do 31.12.2014.?Jel ovo neka greska, da se ne opecem, pa da me "osisaju" naknadno za Arenu?

Arena je u većinskom vlasništvu Telekom-a i dok je tako uvek će biti besplatna. I kao produžena je "promocija" za besplatne Arene do 31.12.2015

Jel imate u osnovnom IPTV paketu RTV2 (kanal 162) ? Sudeci po sajtu Telekoma trebalo bi da je u sastavu osnovnog paketa, al ja ga nemam.
Ono nije da mi nesto specijalno nedostaje ...

Ako nisi u Vojvodini, sigurno ga nemas. To je regionalni paket/program, pretpostavljam da ga imaju samo na severu zemlje. I nije to samo za rtv vec i druge regionalne kanale... Ako si sa podrucja Vojvodine, kontaktiraj telekom da provere zasto ga nemas u ponudi kanala.

ljudi pomagajte,kod babe i dede na selu imam box baket televizije ,neta i fiksnog.I javlja se problem pod nazivom medijska greska i blokira televizija i vrv i net u tom trenutku,nema pravila kada se javlja i tad se neki put sama tv vrati a neki put mora da se restartuje resiver pa da se vrati.Jel ima jos neko slican problem??

Hvala unapred za resenja i savete ;)

Da li je splinter odmah do tel. priključka u zidu (gde je prvi priključak koji dovodi liniju u kuću)?
Mora tako da se poveže, pa onda iz njega dalje da vodi za telefone i net.

ma sve je dobro povezano i sve radi ali ta medijska greska se javlja povremeno i zeza.moze ona da se prevazidje restartom ali nije to to.kad vec placaju zasto da baguje.

Onda najbolje kontaktiraj Telekom, verovatno će rešiti problem.

Nazad
Vrh Dno