Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

ma sve je dobro povezano i sve radi ali ta medijska greska se javlja povremeno i zeza.moze ona da se prevazidje restartom ali nije to to.kad vec placaju zasto da baguje.
Nestabilna adsl veza. Nek provere parametre (proveri ih licno) i vidi da li su na granici i probaj sa telekomom da resite problem kako je god moguce, da veza ne puca.
Postoji problem i na tv prva, gde se s vremena na vreme gubi link (jer je ocito najgledaniji program kod korisnika iptv telekoma) i onda mu treba od desetak sekundi do par minuta da se slika vrati, i tu apsolutno nista ne mozes da uradis, osim da gledas drugi kanal.

Srecan Bozic ljudi!Prvo po redu sto bi rekli. :)

Video sam na tom linku, ali na onom sto sm spomenuo nema, pa me zbunilo.Mnogo mi je konfuzan ovaj telekom. :)

Nego jutros bio kod burazera i igrom slucaja on uzeo skoro iptv.Isaltao sam malo kanale, format slike je odlican, medjutim pridjem ja malo blize tv-u i skonatam da neki kanali kod mene na analognoj tipa rts, b92, happy, itd., (naravno neki kanali su mi puni suma pa su losiji) bolje izgledaju!?!?
Bukvalno sam video "blokove", kao kod video kompresije kad imate slab bitrate.Ima i 10/1 internet, gledao sam mu liniju kroz parametre modema, trebalo bi da mu linija bez problema propusta 15 mbit, medjutim slika pikselizovana.Ne verujem da je do tv-a, samsung 32d550 ok televizor.Doduse moje je lg 32lb5610, da kazem isti djavo, ali ne verujem da je do tv-a.

Nije to do TV-a. Ja imam lg i isto kad priđem blizu slika je loša, što kažeš vide se blokovi.

@perapk
Slika preko iptv za najvise kanala je sa analognog izvora pa se digitalizuje i kompresuje, prenosi putem neta i onda se taj digitalni signal pusta na nas tv. Od digitalne tv tu nema nista dok se digitalni signal ne pusti u dobrom i slabo kompresovanom formatu. A sve dotle imacemo DivX TV.

Nestabilna adsl veza. Nek provere parametre (proveri ih licno) i vidi da li su na granici i probaj sa telekomom da resite problem kako je god moguce, da veza ne puca.
Postoji problem i na tv prva, gde se s vremena na vreme gubi link (jer je ocito najgledaniji program kod korisnika iptv telekoma) i onda mu treba od desetak sekundi do par minuta da se slika vrati, i tu apsolutno nista ne mozes da uradis, osim da gledas drugi kanal.

kontaktirao sam podrsku ,videcemo sta ce uraditi,te parametre nzm kako da gledam u to se ne razumem

Tehnicke potrebe za IPTV

Ok ljudi zelim samo da pitam koje su tehnicke potrebe da bi IPTV mogao da se koristi u okviru BOX 3 paketa?!Naime zvao sam njihov korisnicki servis i oni su mi rekli da mi linija podrzava koriscenje ove usluge.Ali mi komsija posle toga rekao da su njemu rekli da ne moze da koristi IPTV uslugu zbog toga sto je na velikoj udaljenosti od centrale???Moze pomoc malo sam zbunjen...

IPTV ima prednost nad internetom, i ako ne moze parica da izbaci odredjenu brzinu, efektivno ne mozes imati i net i IPTV. Samo za IPTV treba da imas valjda 4 ili 6Mbps moguci transfer, a preko toga za net. Ako je neko udaljen toliko da ne bi mogao imati 6Mbps, verovatno tu negde stavljaju crtu da ne moze IPTV. A ako vec imas net (sto imas posto imas Box3), onda oko 8 najmanje, s' tim da neces imati preko 4Mbps net ako je toliko slaba linija.
Kolika ti je brzina neta sada?

Ne nemam net trenutno.Hteo sam da uzmem Box 3 paket i kada sam ih pozvao da se informisem rekli su mi da ispunjavam uslove za Box 3 tj telefon,tv i net ali sad nzm sta cu...Ipak hvala na brzom odgovoru:)

A komsija sta ima i kada je pitao?

Ni komsija ne poseduje net trenutno.Hteo je da uzme Box 3 paket kao i ja takodje...Pitao je pre par dana u poslovnici.

Poslednja izmena:
Pa ako su tebi rekli da moze, neka probaju da nameste. Ako ne bude radilo, traži raskid ugovora.

Ma ugrade oni i setuju sve, ali ako si udaljen od centrale to ti je muka živa. Neta više nema nego što ima, spor je, secka, ma užas (prijateljevo iskustvo, oko 3km od centrale).

Jedno pitanje u vezi Telekom fiksnog: onih 150 minuta sto ulazi u pretplatu - jel važe samo za pozivanje fiksne telefonije ili i mobilne odnosno MTS-a?

Ma ugrade oni i setuju sve, ali ako si udaljen od centrale to ti je muka živa. Neta više nema nego što ima, spor je, secka, ma užas (prijateljevo iskustvo, oko 3km od centrale).

Bio sam u poslovnici danas i podneo sam zahtev za BOX 2 paket.Rekli su mi da ce me obavestiti kad postave opremu.Videcemo sta ce na kraju ispasti.Ako bude slucaj kao sa tvojim prijateljem raskinucu ugovor posto sam na preko 8 km od centrale.Mozda ce stanje biti bolje posto sam uzeo samo net bez televizije...

8km od centrale??? Ako se dobro secam ti uopste ne mozes imati ADSL onda.

Uhuhu, 8 km... neka 5Ghz bridge mode varijanta, gde bre 8km zice...

Nije, 150 minuta je ka svim fixnim na Boxu (i na obicnom), a onda je samo na Boxu besplatno ka TS fixnim.

Ako nema neki istureni stepen blizu, na 8km nema šanse da će raditi.

Ne vidim sta je cudno u telefonskom kablu od 8 km duzine.Pre oko godinu dana TS je promenio sve kablove od te centrale do razvodnih stubova ovde kod mene...Videcemo sta ce biti:)

Ma i da su ti promenili paricu i stavili najbolji bakar na svetu,jednostavno 8km je prevelika razdaljina samo za bakarni kabl!
Bez isturenog stepena druze slaba vajda od ADSL-a,evo ti grafikom pa sam proceni!

Prilozi

• ADSL 2+ Razdaljina od centrale.jpg
    ADSL 2+ Razdaljina od centrale.jpg
    72.9 KB · Pregleda: 215
Poslednja izmena:
Ma i da su ti promenili paricu i stavili najbolji bakar na svetu,jednostavno 8km je prevelika razdaljina samo za bakarni kabl!
Bez isturenog stepena druze slaba vajda od ADSL-a,evo ti grafikom pa sam proceni!
Sad sam zbunjen totalno:)Sacekacu da ga puste pa ako ne bude radio raskinucu ugovor...Nema mi druge.

Ako nema repeatera nece nista ni moci da puste, bukvalno. Tako da, videcemo:)

Istekao mi je box paket jos 17.12.2014 . Nisu zvali da produzim vec je sve ostalo isto.E sad mogu li ja kad budu neke pogodnosti da idem da produzim ili nece da mi racunaju popust ako odem bas tad da produzim? Vec skoro mesec dana sljaka ovako niti zovu da produzim ugovor niti ja idem. xD

Провери ти то што пре... Наћи ће они неку цаку па ће ти наплатити више а да те и не обавесте...

Nakon isteka ugovora, ostaje ista cena, samo bez ugovorne obaveze.
Sedi slobodno, do neke akcije, ako je bude uopste.

Istekao mi je box paket jos 17.12.2014 . Nisu zvali da produzim vec je sve ostalo isto.E sad mogu li ja kad budu neke pogodnosti da idem da produzim ili nece da mi racunaju popust ako odem bas tad da produzim? Vec skoro mesec dana sljaka ovako niti zovu da produzim ugovor niti ja idem. xD

Sa Telekomovog sajta:
Nakon isteka ugovorne obaveze korisniku će se obračunavati cene po cenovniku koji važi za Box paket koji je koristio u toku ugovorne obaveze.

Sad sam zbunjen totalno:)Sacekacu da ga puste pa ako ne bude radio raskinucu ugovor...Nema mi druge.

Ako ne bude islo, nadji nekog ko ima solidnu liniju i opticku vidljivost do tebe, ulozi u opremu i prebaci net bezicnim putem, delite net po pola, isplatice ti se. Ne znam gde se nalazis i kakva ti je konfiguracija terena. Ovde kod mene je sve ravno, tako da su moguce razne kombinacije.

Znaci isplati se da cekam neku povoljnost pa da produzim jos 2 godine. Hvala dugari . :)

Nazad
Vrh Dno