Šta je novo?

i5 4440 vs fx8350, ili ipak RAM?

Imam i predlog za i5 3470, koja je razlika s obzirom da je skuplji?

Prakticno nema razlike, sve je to isto. Uzimaj novije, i5-4xxx.

i5-4 ima AVX2 instrukcije , što je veoma važno i za 10ak posto je bolji klok za klok .

3470 i jeste na malo visem clocku. :d

Za sta je AVX2 konkretno, u praksi (svakodnevnom obicnom radu i gamingu), vazan?

Poslednja izmena:
za ps2, i sve buduce eventualne emulacije/vm . Pored ostalog.

Za sta je AVX2 konkretno, u praksi (svakodnevnom obicnom radu i gamingu), vazan?

Koristan je ako recimo radiš sa video fajlovima - http://www.decryptedtech.com/cpus/f...-review-meet-the-intel-core-i7-4770k/Page-7-1
The AVX2 and multimedia improvements that Intel stuffed into the 4770k show their usefulness in our LightWave testing. With a healthy 41 second lead in our single 4k render test you can see that you are going to get a nice boost in your productivity. That 41 seconds translates to roughly 12 minutes over a 30 second project.

Covek igra battlefield, ne bavi se video obradom :)

Pa da, apsolutno nebitno za svakodnevni obicni rad i gaming. :D

Ali ok, svakako ce uzeti noviji i5-4xxx. Da ne idemo vise u offtopic...

Stigla roba! :D i5 4460 i GA-H81M-DS2! E sad imam jedno pitanje sto se drajvera tice. Skinuo sam i instalirao "Intel Management Engine Interface" za chipset, ali ima i "Intel INF installation" koji zauzima 5 mb. Za sta je to i da li je i to potrebno instalirati? Za sata/raid ahci imam:
Intel SATA Preinstall driver
(For AHCI / RAID Mode)
Note:
1.Windows setup to read from USB thumb drive.
2. H81 only support AHCI mode.

-zauzima pola megabajta. Treba li i to? Tu je i "Intel® Rapid Storage Technology"?

Na Sedmici ne bi trebalo da ti prikazuje to za Standard VGA adapter kada imas i diskretnu graficku. Instaliraj najnovije drajvere za R9 270, oni windowsovi su neupotrebljivi.
SM Bus nemam pojma.

Jedva cekam da vidim koliko ce taj i5 da bude bolji nego fx6300....tj.koliko ce frejmova da dobijes... :D

Radi sve i bez tog SM Busa, kao i VGA Standarda. No nebitno, glavna stvar je, ujedno i coveku da odgovorim, da sad, za ovih pola sata koliko sam uspeo da testiram, imam od 20-50 vise FPSa nego sto sam imao sa FX6300! Znaci stvarno, odlican skok performansi! Ni jednom fps nije pao ispod 65, lazem, jeste jednom na gulf of oman, 64igraca, na 53-4fps prilikom obletanja iznad onog najgusceg dela gde sam pre u istim situacijama imao po 38 fpsa, i to na medium, a sad na HIGH imam 53-4fps. :D Sve u svemu drustvo, ja sam prezadovoljan! Dokazano da je, bar za gaming, Intel mama, tata, seka i bata, bog i batina! :D

da nisi mozda ubacio i neku 290x usput... :)
bitno je da si ti zadovoljan...samo 20-50 vise frejmova...

Nerealno... :)

Da te dobro sluzi i da prvom prilikom dodas jos rama. :D

Konačno zadovoljan, ali iskreno i ja sam zatečen skokom performansi, bukvalno na mestu gde sam imao po 60, 65, sada je 100.. :) yaay :D

Hvala momci, da, ram obavezno, pa kasnije i ssd/grafu :) otom potom..

naravno da je najjaci ,intel - za inteligentne ljude!

Lepo da te sluzi :) Iskreno nisam ocekivao toliki (ogroman) napredak :) :wave:

Meni je malo teško da poverujem u toliko drastičan skok, jer ni na papiru nije toliko jači.

Da se razumemo, nije meni konstantno 50 vise nego sto je bilo, u pojedinim delovima jeste, ali recimo tamo gde je bilo 38-40 sada je 62-5, konstantno :)

Eto, a ubedjujemo te ovde 20 strana zasto da se klonis amd.
Nazalost to je tako i nece se promeniti u skorije vreme.

kolko je taj amd-ov procesor gushio daleko bilo...:S:
svi amd-ovci pod hitno da predjete na intel da progledate!:whip:

ja sam sa 8350 presao na 4770 i to imam dve grafe i nisam nesto odusevljen.jedino stvarno amd sata kontroler nema sta da trazi pored intelovog,ostalo nista spektakularno,8350 se itekako drzi sa intelom.

Jesi merio minimalne frejmove uz neku slabiju graficku?

Nazad
Vrh Dno