Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Atlantis je vec bio vise kliseraj (pun klisea), nego nesto sto stvarno vredi.
Vise su pokusali da pokazu sta mogu sa CGIem i salama, nego sto stvarno i ima ideja.

(sto bi... verovatno isto bilo i za Star Trek filmove 🙂)

Ako tako gledaš onda su i 8,9 i 10 sezona SG-1 bile to isto.
Ja gledam SG-1 i Atlantis kao jednu celinu.Najbolje SF serije po meni [emoji6]

Sta se desava sa The Wire 720p S04? Izasle sve sezone sem ove, taman sam uzeo da ih gledam od pocetka i fali ova sezona...

Pa ima i ta sezona u 720p.

Edit: Vidim da fali 12 i 13 epizoda.

Poslednja izmena:
Meni su oba serijala odlicna, po mom ukusu, najbolji SF do sada. Cak mi se dopala i ideja treceg serijala, Universe, steta sto su ga usrali Veliki brat filozofijom. Na kraju su cak i uspeli malo da isprave stvari, ali je bilo kasno.

Ma meni je to najbolja serija koju sam ikada gledao (sto se moze pretpostaviti iz mog nicka :d), ali jos uvek ne mogu da prezalim ovu zadnju sezonu koja je razocaravajuca.

Meni je i ta posljednja sezona bila dobra. Slično se dalo i očekivati i bojao sam se da će je gore završiti. Naravno ostavili su sebi prostor za neke buduće investicije 🙂.
Bilo je sezona (dvije) koje su meni imale slabiju priču, ali i one nisu išle ispod 7,5.
Svakako jedna od najboljih serija u posljednjoj dekadi.

^
Dexter
Pa ne znam kako je gore mogla da se zavrsi serija od toga da on lazira svoju smrt i nastavlja svoj zivot kao lumberjack :d , a i Deb na kraju onako zavrsi....

Poslednja izmena:
Poceo da gledam Peaky fokin Blinders, odlicni.

@dexter87

Dosta je gorih završetaka moglo biti.
Da ga ubije neki novi mlađi "dexter", da ga provali policija i da ga privode u njegovu stanicu, da se Debra nekim čudom oporavi, ...
Debra mi je bila totalno antipatična (glumica) i ja bi je i prije izbacio iz serije.
U njegovom posljednjem pogledu koji uputi kameri vidiš da nije nastavio svoj život samo kao Lumberjack 🙂.
A time su ostavili i mogućnost/nadu nama da će se opet vratiti u novom serijalu 🙂.

Poslednja izmena:
Problem je sto je Showtime hteo da izmuze maksimum iz mozda jedine serije koju su imali na vrhunskom nivou (sada jedino sto imaju a da je na nekom visem nivou je mozda Homeland), a na kraju su joj srozali rejting, inace bi ubedljivo bila najbolja serija. A autori ove osme sezone kao da su je napisali za dva popodneva. Sezona je imala vise rupa nego sve ostale sezone zajedno.
Osma sezona znam da je emitovana tokom leta 2013 i da su je nesto zbrzali, u odnosu na ostale sezone koje su uvek pocinjale pocetkom jeseni.

Sto se tice zavrsetka serije mogao bih da navedem bar 2-3 kraja koja bi bila mnogo efektnija/bolja od ovog emitovanog

Mogao je Dexter da strada tako sto bi ga uhvatila policija, sedeo bi na onoj stolici za izvrsavanje smrtne kazne i dok umire kroz svest bi mu prolazile sve slike onih koje je on ubio, dok bi Debra bila ziva i gledala njegovo smaknuce iz prostora za porodicu uz naravno ostale kolege iz Majami metro (ovakav slican kraj se vec pominjao po netu). Takav kraj bi ostavio mnogo jaci utisak od ovog 🙂

Ili neki hepiend: Dexter je pobegao u Argentinu sa sinom i Hanom, srecno zive, Dexter pomalo upraznjava svoj hobi, i prikaz nekih 20 godina potom kako svog sina uci kako da nastavi caletov "zanat" . (ok ovaj drugi kraj je previse neverovatan :d)

Nije neverovatan. Prenosi se s kolena na koleno. [emoji14]

Atlantis je vec bio vise kliseraj (pun klisea), nego nesto sto stvarno vredi.
Vise su pokusali da pokazu sta mogu sa CGIem i salama, nego sto stvarno i ima ideja.

(sto bi... verovatno isto bilo i za Star Trek filmove 🙂)

Rodney Mckay - Lt Sheppard tandem izvlaci seriju kakav god tresh plot da je u pitanju. Ako je SG-1 imao sjajan tim, i dobar plot, SG:A ima ovu dvojicu koji razvaljuju seriju + Ronon-a koji je Atlantisov Teal'c dobro napravljen. Krajnje mi je nejasno kako su svi glumci iz oba serijala izgubili Screen time (Osim Jason Momoa-e) i presli u cameo pojavljivanja nekih daleko glupljih serija ..

Homeland s4- serija je imala odredjen rast kvaliteta u poslednjih par epizoda ali istovremeno predvidivost odredjenih situacija je uticala na manje vise ocekivan rasplet za sada. Izgleda su odlucili da uniste seriju zarad zarade.

@dexter87

Dosta je gorih završetaka moglo biti.
Da ga ubije neki novi mlađi "dexter", da ga provali policija i da ga privode u njegovu stanicu, da se Debra nekim čudom oporavi, ...
Debra mi je bila totalno antipatična (glumica) i ja bi je i prije izbacio iz serije.
U njegovom posljednjem pogledu koji uputi kameri vidiš da nije nastavio svoj život samo kao Lumberjack 🙂.
A time su ostavili i mogućnost/nadu nama da će se opet vratiti u novom serijalu 🙂.

Nisu mogli da ga ubiju zbog fanova, nisu mogli da naprave hepiend zbog političke korektnosti.
Smuljali su nešto što je "između", a da ostavlja nadu i otvorenu priču za razvoj u bilo kom smeru.

Da li neko prati seriju The Musketeers i kakva je ?

Jos jedan "deciji remake" neceg ranijeg, ali je po meni prilicno kvalitetnija serija od danasnjeg "kids' stuff" izbora serija. Nije ni naivna na nivou petogodisnjaka kao vecina, ipak je laka za pracenje i za odrasle.
Ne odskace previse od originalne price kao sto skoro sve danas odskace (Da Vinci Demons, Marco Polo, sve moguce o vampirima i vukodlacima izmesano sa naukom 😀, itd.)

Jedina zamerka mi je sto prilicno lagan tempo. Preporuka za probati svakako.

Sto se tice Musketara:
Ah, Capuldi ne glumi u drugoj sezoni izgleda uopste 🙂
Menja ga Marc Warren, ne kao kardinal, ali preuzima ulogu kardinala, tj. anti-heroja izgleda.
Svidja mi se 🙂

U sustini pocinje da mi lici na kvalitet Hustle-a 😀

Poslednja izmena:

:guitar: :banana:

Morao sam da skinem Various Artists - Songs of Anarchy: Music from Sons of Anarchy Seasons 1-4 [2011] [Soundtrack] 🙂

:guitar: :banana:

Morao sam da skinem Various Artists - Songs of Anarchy: Music from Sons of Anarchy Seasons 1-4 [2011] [Soundtrack] 🙂

A znam tačno scenu na kraju sezone kad ide. 😀 Nije loša obrada Neil Young-a.

Završio sam drugu sezonu Arrested Development, ima više slabih momenata nego prva. Ali je i dalje briljantno neuračunjiva.

Poslednja izmena:
E izvinjavam se na spamovanju ali muzika je predobra pa sam morao 😉)))

The 100 bas ima ocajne ratinge ali mene serija i dalje drzi...

A inace pola glumaca su pokupili iz Continnuma [emoji1]

the wire- шта ли људи виде у тој серији… досадно и споро. Одустао.

^
Ovo ti nije trebalo 🙂
Daj joj sansu, iznenadices se.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno