Šta je novo?

DVB-T2

@bobiska, rodbina kod koje je Bear je u blizini Karaburme, antena je usmerena ka Avali, ali hvata i Crveni cot sa koliko me secanje sluzi 70%. Siguran sam da ces uhvatiti ili signal sa Avale ili sa Stojcinog brda, oba idu na 28CH.

Sa falconom 2200 se hvata Čot u Brčkom.

Sa falcomom 2200 se hvata Čot u Brčkom.

Malo sam čitao temu. I sad me zanima nešto :-devil-:
Da li je neko pokušao da kupi nezavisno od provajdera (konkretno imam SBB)
da kupi reciver za digitalnu tv da li bi za dzabe dobio sliku? Tj. Digitalne kanale? ili su zakljucani pa mora njihov reciver ?

Ikom daje besplatnu digitalnu ako tv ima dvb-c tjuner (a vecina ih ima). Doduse, skoro su skratili br kanala koji ide u tom besplatnom paketu.
Ne znam za sbb, tj znam da ih sigurno ne mozes prevariti na takav nacin ako inace ne daju za dz.

Možda je offtopic ali interesuje me da li je moguće da se pcmacia slot na tv-u iskoristi za dvbt2 tuner ako uopšte postoji takav modul?

taj slot je za karticu kojom mozes otkljucati placene kanale sa tjunera koji tv vec poseduje. ako nema dvb-t2, ne vredi. to je za npr kablovske kanale koji su zakljucani, ako tvoj kablovski operater daje takvu karticu, i ako tv ima dvb-c.

da kupi reciver za digitalnu tv da li bi za dzabe dobio sliku? Tj. Digitalne kanale? ili su zakljucani pa mora njihov reciver ?

Ne može. SBB-ovi digitalni kanali rade samo s njihovim receiverom.

mozes da dobijes "za dzabe" onih 16 kanala koje su od skoro pustili.

^^ Jesi li siguran da išta digitalno na SBB možeš uhvatiti nekim drugim receiverom osim onim koji dobiješ od njih?!?

DVB-T2 resiveri koji se sad nude u funkciji su gledanja digitalnih programa putem individualne antene i ne znam gde ste sad sa teme otišli u kablovske vode.

^^ Jesi li siguran da išta digitalno na SBB možeš uhvatiti nekim drugim receiverom osim onim koji dobiješ od njih?!?

Da. RTS 1 i njihov info kanal su otključani oduvek. Od skoro su otključali i kanale koji se inače nalaze u DVB-T2 mux-u koji se emituje. Ostale kanale je moguće pronaći i čitati EPG, ali nema slike i zvuka. Naravno, morate imati DVB-C tjuner.

DVB-T2 resiveri koji se sad nude u funkciji su gledanja digitalnih programa putem individualne antene i ne znam gde ste sad sa teme otišli u kablovske vode.

Svaki DVB-T2 prijemnik može da prima i DVB-T signal. Ikom, na primer, u svojoj kablovskoj ima DVB-T signal, (imao je pre godinu dana sigurno, ne znam da li su prešli na DVB-C) tako da je korišćenje DVB-T2 STB-a na kablovskoj ok.

Poslednja izmena:
Ponavljam da korišćenje ovih DVB-T2 resivera(FalcomT2200, Prosto RT5400T2, Synaps 2858, Strong SRT 8201, Bear DVB-T2 risiver DVT 202, Vivax Imago DVB-T2 120 ...) nema veze sa kablovskim prijemom. Zato se svi i zovu digitalni ZEMALJSKI T2 resiveri i predviđeni su da se u njih dovede digitalni signal sa individualne antene, a ne iz KDS-a.

Da, odlutali smo kada je ZiGER postavio pitanje o SBB-u i njihovim receiverima. Nećemo nastaviti.

Da li neko ima iskustva sa ovim uredjajem HORIZONS A115 (i kakvo)?

Jos jedno pitanje da li je moguce povezati 2 ova uredjaja na jednu antenu (antena na prvi a iz prvog koaksijalnim kablom (posto ima i antenski izlaz) na drugi) i da rade nezavisno?

da, tih jadnih 16 kanala. doduse vecini ni ne treba risiver, obzirom da mnogi televizori imaju DVB-C.

Horizons -
Kupio ga skoro, radi ok,jednostavan za upotrebu,ima srpski meni, teletekst ćirilični, što je po meni idio.tski, brzo skenira,ima činčeve,skart,hdmi, antenski izlaz. Nisam probao antenski na drugi tv jer gledanje istog kanala na 2 tv mi nema smisla..
Drugi uređaj na istu antenu mislim da može, zato i postoji taj izlaz.
Nisam uspeo da nađem dvbT kanale, ne znam zašto, prilikom pretrage je prikazivao da traži samo t2. U Pirotu se hvata i 5-7 bugarskih dvbT kanala (na 40om kanalu ) koje ja nisam uspeo da nađem, dok je naših 12 na 31om.

Poslednja izmena:
Treba ti drugacije postavljena antena za bugarske kanale.
Oni emituju na vertikali pa odatle moras imati jos jednu natenu koju ces postaviti drugacije.
Pisalo se na rtvforumu nesto o tome.

Ponavljam da korišćenje ovih DVB-T2 resivera(FalcomT2200, Prosto RT5400T2, Synaps 2858, Strong SRT 8201, Bear DVB-T2 risiver DVT 202, Vivax Imago DVB-T2 120 ...) nema veze sa kablovskim prijemom. Zato se svi i zovu digitalni ZEMALJSKI T2 resiveri i predviđeni su da se u njih dovede digitalni signal sa individualne antene, a ne iz KDS-a.

Da li ima neke razlike između ovih risivera i koji bi ste mi preporučili? Imam dve babe koje trebam da opskrbim a nisam upoznat sa uređajima i njihovim mogućnostima-

Svi ovi navedeni su u istom cenovnom rangu(30-40 evra) te su tu negde i što se kvaliteta tiče. Ukoliko im se dovede dobar DVB-T2 signal svi oni daju dobru sliku, što će za babe biti sasvim dovoljno.;) Ukoliko izuzmemo hardverske razlike, bolji ili lošiji daljinac, zatim da neki imaju i mogućnost RF povezivanja(svi imaju naravno skart i HDMI), uglavnom su razlike softverske i kozmetičke prirode. Neki pokazuju samo jačinu signala, a neki i jačinu i kvalitet, sortiranje kanala je kod nekih bolje, kao i podrška snimanja programa i multimedija itd..... Sve u svemu kupuj babama najjeftiniji.:)

A šta bi predložio za malo ozbiljnijeg korisnika od babe? :) Treba mojima za vikendicu da nabavim dvb-t2, pa zato pitam. Prednost je što bolji daljinac i softver i da promena kanala ne traje predugo, ako u tome uopšte postoji razlika. RF povezivanje je takođe prednost, pošto mi se čini da tamo imaju TV bez skarta.

Da li ima neke razlike između ovih risivera i koji bi ste mi preporučili? Imam dve babe koje trebam da opskrbim a nisam upoznat sa uređajima i njihovim mogućnostima-

Za babe, najviše pažnje obrati na to kakav je daljinac. Veliki i jasni digmići, da može da se koristi naslepo, na pipanje. Ostalo je njima nebitno.

Kupio sam i ja ovaj "horizons" i dobar je,lepo radi.Jedino sto prilikom snimanja videa na USB flash,nesto zeza.Imam dva flasha,jednog (novog) uopste ne vidi,kada ga ukljucim ne odreaguje na njega,ali kad ga iskljucim,on kaze -USB iskljucen!A drugi flash mi je stariji,ima oko 2 godine,velik je 2 GB,i njega lepo vidi i prepoznaje,mogu sa njega da pustim film na tv,ali prilikom snimanja na njega,kada stisnem crveno dugme,on u trenutku napise nesto kao - nema dovoljno mesta-tako nesto,iako je flash prazan i formatiran.Ali kad ga prebacim na komp,on ipak ima nesto snimljeno na sebi,nekad samo par sekundi,a nekad i 10-15 sec.I sam taj fajl je velik samo par MB.Ne znam u cemu je problem.

Kako je formatiran fles, trebalo bi da bude kao FAT32 ?

Mene nesto drugo interesuje. Da li kada kupim neki od ovih dvb-t2 risivera mogu isto da snimam nesto sa tv-a kao i sto mogu sa kablovske televizije? Moj lcd tv ima mogucnosti snimanja na usb fles. Ne mislim da snimam preko tog risivera nego isto klasicno da ubodem flesku u usb prikljucak na tv-u i da snimam?

može da snima, meni je bio odličan kvalitet snimljenog materijala, ali mnogo mesta zauzeo snimak (tj više njih- parcijalno je snimao fajlove na fleš)

Nazad
Vrh Dno