Šta je novo?

Windows Phone 8.1

svakako brze pustaji update od androida, koji za low end uredjaje izbaci jedan ili ni jedan update. noviji os stize samo na flagship uredjaje. a na wp ce stici i win 10 pa cak i na najjeftinije lumije. 2-3 meseca po mom misljenji za update svih lumija nije previse. a vecina korisnika koji ne vise po forumima i nije nestrpljivo za update niti znaju da isti postoji dok im ne iskoci obavestenje na fonu za to. samo malo strpljenja. bice sve ok :)

@promaster Slabo ti to vidis. :) Na S2 nisam ni isao na 4.0.4, nego sa 4.0.3 direkt na 4.1.2 :) A ne vidim svrhu poredjenja sa androidom, kad se wp upravo reklamira kao neko ko obecava redovan i pravovremen update za razliku od prethodno pomenutog. I kao sto rece MAD MUzzY, sve trcim da se cimam sa pfd. Cak necu ni da flesujem, kad stigne stigao je.

Ni meni se ne flešuje. Iz principa.
Utoliko pre što se kod mene radi o čustoj, dosadi, od kad imam 1520 prezadovoljan sam, stavio sam Preview iz radoznalosti, nisam se pokajao ali i bez njega ne bih patio, kažem, nemam zamerke na uređaj i njegov rad. Denim, pa 10ka, pa trte pa mrte do u beskraj....briga me, biće kad bude. Poboljšana kamera, ok, super ali kad pogledam koliko često je koristim...
Ceo sistem treba dobrano da poboljšaju, ispeglaju i učine ga konkurentnijim. Od W10 očekujem MNOGO a sigurno ću se razočarati, nema diskusije. Mnogo buke ni oko čega, kao i uvek. I uopšte nisam pošto-poto fan WP, ako mi zatreba a bude povoljan uzeću i neki dobar Android, bez frke. Samo mi je iPhone odbojan, uglavnom zbog cene. A još nisam video uređaj koji performansama, naročito baterijom, opravdava svoju cenu.

Poslednja izmena:
@promaster Slabo ti to vidis. :) Na S2 nisam ni isao na 4.0.4, nego sa 4.0.3 direkt na 4.1.2 :) A ne vidim svrhu poredjenja sa androidom, kad se wp upravo reklamira kao neko ko obecava redovan i pravovremen update za razliku od prethodno pomenutog. I kao sto rece MAD MUzzY, sve trcim da se cimam sa pfd. Cak necu ni da flesujem, kad stigne stigao je.

Nisi shvatio poentu.. Nije bitno... Sad je jako bitno da li je 4.0.3 ili 4.0.4, a to sto je update sa GB na ICS trajao pola godine to nije bitno, kao sto vec reko nebitno.. Ne shvatas poentu..

Shvatam poentu, ali ne shvatas ti.. :) WP igra na kartu brzog apdejta i jednakog za sve uredjaje, sto nikako nije slucaj. A za andr znas kako ide i nema sta da se zalis. Uostalom, tamo je fles normalna stvar i uvek mozes sa sammobile da skines sta hoces i da flesujes.

Au... Iz ničeg ispade roman, pun emocija... Pitam se, dali je neko uzeo ikad temu i iz nje odštampao knjigu...
Strašno koliko smo prsli... Kriza u novčanicima, ali i u glavi...
Od glupe reči "apdejt" ispa' glavpbolja..

Ne, nego ljudi ne shvataju da je bolje da update kasni i mesec i dva, ali da bude istestiran lepo, a ne kao npr android 5.0, koji na nexus 5 ( koji inace vazi za telefon koji treba da dobije prvi svaki update i da radi lepo), ima drain-ove, kad jednom udjes u viber posle ne mozes da koristis kameru, u aplikacijama se pojavljuje sneg, kao pre na TVnkoji koristi obicnu antenu.. i koja je korist tu od brzog update-a? Nikakva samo te unazade zarad lepseg dizajna i brojke u tvojoj glavi... I meni je nelogicno da neko ko je poput tebe ili ljudi koji imaju 1520 i dali su finu lovu za telefon dobijaju update medju zadnjima, e sad problem je mozda i u tome sto su modeli poput 520, 620 mnogo vise zastupljeni pa idu tom logikom. Nije da se slazem sa tim sto rade, daleko od toga, samo ti kazem da ti je bolje da sacekaj mesec dana (sto realno prodje toliko brzo da i ne primetis) i dobijes stabilan update, a ne nesto sto je jedva proslo beta fazu..

Poslednja izmena:
O da update stvarno donese nešto. Ja sa telefonom od 100 € sam zadovoljan ali da je viša klasa ne bih bio...

Meni na L720 stigao sinoc update Denim. Nikakva poboljsanja nisam video. Sve je isto kao pre. :)

Au... Iz ničeg ispade roman, pun emocija... Pitam se, dali je neko uzeo ikad temu i iz nje odštampao knjigu...
Strašno koliko smo prsli... Kriza u novčanicima, ali i u glavi...
Od glupe reči "apdejt" ispa' glavpbolja..

Potpuno si u pravu, ovo je postala komedija....:smash:

Ne, nego ljudi ne shvataju da je bolje da update kasni i mesec i dva, ali da bude istestiran lepo, a ne kao npr android 5.0, koji na nexus 5 ( koji inace vazi za telefon koji treba da dobije prvi svaki update i da radi lepo), ima drain-ove, kad jednom udjes u viber posle ne mozes da koristis kameru, u aplikacijama se pojavljuje sneg, kao pre na TVnkoji koristi obicnu antenu.. i koja je korist tu od brzog update-a? Nikakva samo te unazade zarad lepseg dizajna i brojke u tvojoj glavi... I meni je nelogicno da neko ko je poput tebe ili ljudi koji imaju 1520 i dali su finu lovu za telefon dobijaju update medju zadnjima, e sad problem je mozda i u tome sto su modeli poput 520, 620 mnogo vise zastupljeni pa idu tom logikom. Nije da se slazem sa tim sto rade, daleko od toga, samo ti kazem da ti je bolje da sacekaj mesec dana (sto realno prodje toliko brzo da i ne primetis) i dobijes stabilan update, a ne nesto sto je jedva proslo beta fazu..

Update se prvo istestira i pusti.. Znaci kad prodju svi testoci, lepo izadju i kazu: "Ljudi evo vam update, skidajte i uzivajte". To je kao kad bi kupio nov auto a njemu ne radi 4. i 5. brzina zato sto nije istestiran. No, svi se zale, pa necu vise ni pisati o denimu.. :)

Aj da ja postavim jedno pitanje
Koji browser je najbolji za otvaranje live kamera

Za domaće javne kamere imaš aplikaciju ako na te misliš

Kako nisi ,pa pfd je beta verzija ,sad telefon treba da ti radi duplo bolje :D

Ma ja sam prezadovoljan Lumiom 720 i uvek je radila prebrzo. Evo vec godinu dana za 20 dana. :D
Kvalitetan mob sa jako dobrom kamerom za sasvim prihvatljiv novac.
Iako sam prvo hteo da uzmem Samsung Ativ S ali ga tada nije bilo nigde u prodaji.

Poslednja izmena:
Kako vam se čini Lumia 830, sve u svemu, baterija, kamera...?

Meni je ona extra. Samo je malo preskupa. Skoro 300€. Dodas jos 50 i imas L1520 ili L930 koji su mnogo kompletniji wp udejaji. Realna cena L830 je oko 250€ da bi se uzela u razmatranje kao dobra kupovina

7900 mi je trenutno uz Prenesi i Surfuj XL, mada mi na leto ili u Aprilu tek ističe ugovor. 1520 imam :D
Izvinjavam se 735 je u pitanju, za njega sam pitao :mrgreen:

Poslednja izmena:
Samo da se nadovezem na temu updejta. Svi su isti povodom pustanja apdejta. Svi odugovlace i odlazu pustanje. Evo primer samsunga gde s5 note 3 i 4 jos nisu dobili Lolipop iako je najavljivano za pocetak decembra. Ni htc, soni ni lg nisu bolji. Izuzetak su aple i nexus uredjaji. Najveca prednost wp sto ga ipak svi dobiju od 520 do 1520. Kod androida se nadaj za apdejt samo ako imas nexus ili flagship model. Ako ne daj Boze imas malo jeftiniji uredjaj onda kako si ga kupio tako ces ga i penzionisati. Za njih ne postoje ni "kuvani" ROM-ovi. Svako ko kupi uredjaj ispod 250€ imace jako jako mmalo sanse da se nada nekom apdejtu u buducnosti.

Eto ako su tako losi bol**** da ne postoje :) I ne verujem da su nesto siroko rasprostranjeni

Pozdrav,da li neko za gde se kod nas mogu naci u prodaji back-cover maske u boji za Lumia modele? Konkretno trazim za 720 i 620.
Nasao sam par na kupujem-prodajem i kupindu ali nemaju u mat zutoj boji.Takodje sam nasao i neke na ebay-u ali me mrzi da cekam mesec+ dana da dodje.
Hvala unaped i sretna nova godina :)

Ja kupio za 400 u promobi ,lumiu 630. Original mat. Imaju sve koje su inace u ponudi.

naruči iz UK, stižu za nedelju do deset dana, ali su malo skuplje, ali još uvek manje nego ovde.

Fino radi Cortana kao reminder, pre par dana sam rekao da me podseti da kupim određenje stvari kad budem u izvesnoj radnji, odlično radi.

Nazad
Vrh Dno