Po meni je Total TV dosta bolji od IPTV-a, mada i on ima svoje mane.
Prvo izbor kanala na Total TVu se ne može porediti sa IPTVom, IPTV nema FOX-ove, nema ComedyCentral, nema SK, nema još mnogo toga, sa druge strane IPTV ima Arenusport kao jedini adut koji Total nema. (ne računam Pink kanale jer pod1. ako imaš net, te filmove ćeš lako naći na netu i u HD 16:9 ,a pod2. i na totalu imas 5 pinkova filmska kanala, a uzimajući u obzir da se sadržaji šaltaju sa Pink Action 3 koga na totalu nema na Pink action 1 koga na totalu ima, obrnuto i nije neka prednost IPTV-a to sto ima 40 Pinka).
Total takođe možeš da razvežeš na do 4TV-a uz doplatu 356 din mes/tv.
Velika mana Total TV-a u odnosu na IPTV je kvalitet slike. IPTV ima daleko bolju sliku za razliku od Totala gde se vide pikseli pogotovo na većim televizorima.
Isto treba uzeti u obzir i velike "reforme" koje sprovodi Total TV tokom 2015. godine. Prelazi se na DVBS2 standard što će omogućiti veći izbor kanala. Svim starim korisnicima biće zamenjeni risiveri za nove , a vrlo verovatna informacija je da će već za 15tak dana biti ubačeni FOX HD, FOXLIFE HD,DiscoveryHD i N1 HD, moje mišljenje je da će postojeći kanali kada se završi ova tranzicija i zamena risivera imati dosta bolju sliku nego sada, ali to opet zavisi od njih.
Mana Totala je i to što nema 72h Unazad i VOD i što nema tvoje lokalne kanale u zavisnosti od toga gde živiš, za razliku od IPTV-a.
I na kraju cena, Total je skuplji cini mi se oko 50 dinara u odnosu na IPTV.
Možeš da razmotriš i opciju Total MIX (ADSL+TOTALTV) za 2430 din mesečno, ja to imam ,opeko sam se jer mesec dana nisu bili u stanju da mi puste internet, ali od tada nemam nekih extra problema sem što je linija jako loša pa net puca, ali to je već problem na strani Telekoma.
Odluka je tvoja