Šta je novo?

Tesla tablet H7

Svaka čast i probotzor i Sharpz! :)
Sada mi je lakše kad vidim da može i unroot lako da se odradi, tako da što se garancije tiče nema problema.

Poslednja izmena:
hvala :D

dodao sam red za unroot u description klipa

Poslednja izmena:
Naravno da se gubi, to je normalna stvar, time sve svi proizvodjaci stite od nestrucnog ceprkanja softvera, tj ne moze on da odgovara ako si nesto u softveru sjebao.ali ti uvek mozes da odradis unroot ukoliko se desi da mora uredjaj u servis.
A kod Samsunga ima taj *****ski knox koji kad registruje root oznaci ga sa 1x0, i ti iako unrootujes, taj pecat koji je registrovao taj prvi root, ostaje, i tamo u servisu zna da je uredjaj cackan softverski.Al zato vidis i posledicu-podrska zajednice za samsung telefone, ili kasni po pola godine(note 3 je tek posle skoro pola godine dobio prve romove), ili je negde nema skoro uopste(npr galaxy tab 8.4), za razliku od perioda pre izlaska Note 3(promovisan knox).A na kraju nece imati nikakvu...mada njihov problem.

Da, razumem te u potpunosti. Za to sve znam, nego sam mislio da nema slučajno nešto (kao Samsung Knox) što može "odati" serviseru da je tablet rutovan.
Ovako, sada znam da može lako da se odradi i unroot, tako da nema problema što se garancije a i nekih eventualnih kasnijih update-ova tiče. :)

Poslednja izmena:
Naravno da se gubi, to je normalna stvar, time sve svi proizvodjaci stite od nestrucnog ceprkanja softvera, tj ne moze on da odgovara ako si nesto u softveru sjebao.ali ti uvek mozes da odradis unroot ukoliko se desi da mora uredjaj u servis.
A kod Samsunga ima taj *****ski knox koji kad registruje root oznaci ga sa 1x0, i ti iako unrootujes, taj pecat koji je registrovao taj prvi root, ostaje, i tamo u servisu zna da je uredjaj cackan softverski.Al zato vidis i posledicu-podrska zajednice za samsung telefone, ili kasni po pola godine(note 3 je tek posle skoro pola godine dobio prve romove), ili je negde nema skoro uopste(npr galaxy tab 8.4), za razliku od perioda pre izlaska Note 3(promovisan knox).A na kraju nece imati nikakvu...mada njihov problem.

Vidis nisam neki fan Samsung uredjaja, ali to je potpuno hackable ako oznacavaju sa true / false.

Vidis nisam neki fan Samsung uredjaja, ali to je potpuno hackable ako oznacavaju sa true / false.
Koliko vidim na xda, jos nije provaljen nacin.
pogresih nije 1x0 vec kontra, 0x1.
Al bitno da smo mi Teslicu konacno uspeli rutovati.Hvala na pomoci.[emoji2]

Rootovao jutros cim sam video ;) TNX!

Sada moze i da se cacka nesto ;)

EDIT: D3GO sada radi sa Hide my Root ili Hide Rooting Lite - sa Playstora. ;) weeee!

Poslednja izmena:
Probao sam da instaliram neku drugu verziju ali sam "skockao" uređaj. Srećom imao sam bekap roma tako da sam ga vratio na 4.2.2 tj. na njegovo fabricko stanje. Izgleda da je Teclast P79HD jeste brat ali ne i blizanac!

Sa cime si napravio backup originalnog ROM-a? i sa cime vratio? tnx..

CM bi pokidao na ovom tabletu... hajde ako imas neki novi info javljaj ;)

Kada stignem kući javiću Vam koji je soft u pitanju. Znam da he definitivno neki Intelov razvojni alat.

Danas sam se raspitivao kod support sluzbe vezano za KK update... Interesantno je da mi je covek rekao da treba da bude u drugoj polovini januara. Pitanje je bilo vezano za TT785 predpostavljam da vazi i za ostale.

pa da,bice update neki ovih dana,ali kk ce biti u januaru

pa da,bice update neki ovih dana,ali kk ce biti u januaru

Zivo me zanima kako ce se izvesti update posto na samom tabletu nisam nigde video opciju za OTA.
U koliko bude update sa kompa - onda ce morati i daju soft za flashovanje istog.

Inace super je sto se pojavio najzad ROOT freezovanjem kojekakvih stvari dobio sam 500MB free posle boot-a ;) nije lose u odnosu na 350MB na stock.

ja neam uopste te aplikacije na svom tesli
mogao sam da ih obrisem i bez ruta

ja neam uopste te aplikacije na svom tesli
mogao sam da ih obrisem i bez ruta

Mozda je i na h7 moglo da se obrise bez ruta, moram da priznam da nisam pokusao.

I jedna vazna stvar, za one koji koriste cesto gps.
Skinite https://play.google.com/store/apps/details?id=org.fastergps&hl=en i namestite region evropa, drzava Srbija, posto je tablet (fabricki) namesten za region Kine, i to je otezavalo pronlazenje satelita. (tablet mora biti rutovan).

Poslednja izmena:
Prvo da se zahvalim svima koji su pronasli/omogucili/update-ovali video i informacije za root ovog tableta.
Root-ovao sam TT H7 bez problema i KONACNO instalirao sta ja hocu i kako :)
Elem ovo je tek prvi korak nadam se update-u na kit kat :)

Pre par strana sam nacuo nesto o Ubuntu touch, pa moze li mi neko malo blize objasniti kako da se instalira i da li je hardver iole dovoljan da ga pokrene.
Zasto bi ostali bez root-a na 4.4?

Ubuntu Touch mora da se prilagodi hardveru ovog tableta da bi ga ubacio umesto Androida. Hardver jeste dovoljno snažan da ga pokrene, ali šanse su skoro pa nikakve da će ga neko portovati za ovaj uređaj.

Pa ako update pregazi System particiju... cao... mora se ponovo Rootnuti.

Poslednja izmena:
Pozdrav,imam problem sa tabletom,pre par dana poceo da se gasi sam od sebe, da zacrni ekran, i onda ga otkljucam i nastavim tamo gde sam stao, a posle par puta tog ponavljanja, vise nisam mogao da upalim...Kada se prikaci na komp prepoznaje ga i sve vidi, ali ne reaguje uopste sa tablet.Kupljen je u septembru u Gigatronu, ali ne mogu da nadjem garanciju i racun.Da li neko zna u cemu je problem i koliko ce da kosta?Gde da nosim na servis?Pozdrav

ako si izgubio garanciju,tesko da ces ista da uradis
cuo sam da su inace jako dobri sto se tice ostvarivanja garancije i da cak daju novi uredjaj ako je veci kvar

Da da to je i meni palo na pamet portovace ga niko, ali steta tablet sa ubuntu touch mi se cini kao vrlo interesantna stvarcica.
A sto se tice root-a sta je problem root-ovati ga ponovo nakon update-a.
Posto sam procitao da ce update biti preko aplikacije mozda necemo ni moci uraditi update ako smo root-ovali tablet/telefon tako je bar sa mojim Xperia telefonom.

desavalo se da na nekim tabletima posle updatea i izgubljenog ruta,vise ne radi ista metoda za rutovanje

mada ko zna da li ce tako biti ovde....ovaj update sto dobijamo uskoro je opet 4.2,a 4.4 ce kasnije tek

Vrh Dno