Šta je novo?

Far Cry 4

ralos, nikad, ali nikad ne piši mail otvoreno na forumu ako ti treba taj mail.

Ili iz foldera Profile.Backup iskopiraj neki predhodni sejv u folder Profile,raspakuj ga pa probaj,mozda i uspe.

Boze svasta posle drugog restarta uspeo sam da pokrenem igru sa run as administrator na exe i sve lepo radi i sejvovi su tu ali meni je far cry 4 nekompatibilan sa frapsom, nece da rade paralelno a taman sam hteo da pokazem kako sletim helikopterom na kamion za municiju odvezem obadva na liberated outpost pa refillujem ammo i onda peske preko sneznog planinskog vrha iz jednog kyrata u drugi

Ajme meni sta mi se desilo, dok sam pisao ovde iz alt taba kad sam se vratio u igru ekran je bio crn i ja sam instiktivno uradio alt f4 da bi brze ponovo usao u igru i igra se sada skrsi pri pokretanju tj nece ni da krene.Verovatno je corrupted save , probao sam i restart kompa i run as administrator.Znaci treba mi save nakon otkljucavanja northern kyrata i ubijanja laznog pagan mina, nema sanse da krecim sve ispocetka molio bi vas da mi ga posaljete u private message ili na mail [email protected]a igre je 1.3 instaliracu i patch 1.5 ako treba tj ako igra ulogu

Meni se to desavalo na call of duty advanced warfare ako neko zna lek neka javi :)

Igra ipak nije imala problem sa frapsom nego fraps sa MSI afterburnerom, evo ga klip gde hodam po sneznom prevoju planine dok sneg pucketa po nogama.To je pravi open world feeling izmedju hiljadu drugih zivih stvari u ogromnom svetu gde nema neprirodnih citaj i nepotrebnih ogranicenja:)

https://www.youtube.com/watch?v=FlZfIvkon0I&feature=youtu.be

Gledajuci Sabala i Amitu kako se prepiru i svadjaju celu ****nu kampanju, ovo mi je vise puta palo na pamet: :p

eRdQddG.jpg

Mislim da bi doticni rasplet umnogome smanjio tenziju. :p

Stavio sam 1.5 i poslednje AMD drivere, i dalje mi očajno radi igra,
FPS 15-80 i nema nešto preterano veze sa grafičkim podešavanjima.

PII 965 na 3.9Ghz i R9 270, 1680x1050.

^ Moguce da je procesor usko grlo. Koliko imas ram memorije?

^ ne verujem da je do cpu.. kod mene (phenom II 4Ghz) fc4 koristi 4 jezgra oko 70-80% u proseku, imam 25-60 fps u kombinaciji high/very high (sve upaljeno osim god rays) a jos imam graficku koja je dosta starija i sporija od njegove 270.

Jednostavno igra radi cudno, vec je dosta ljudi to potvrdilo. Npr na low izgleda mnogo losije cak i od high podesavanja (a gde su jos very high/ultra i ostali efekti) a radi samo malo bolje + i dalje stuca. Meni se cak desavalo (posle apdejta 1.5) da odjednom pocne da radi losije posle novog ucitavanja i to u delu mape gde je malo pre toga radila ''normalno'' tj onako kako sam napisao iznad.

Pise da ima 2x2Gb rama, mozda je do toga. Kod mene je zauzece rama 5-7Gb uz win 7, aimp, skype i slicne sitne programe + fc4.

Poslednja izmena:
Verovatno je do rama. U pravu je hsv.stoned. Meni takodje povuce extremno mnogo memorije, pogotovo posle dugackih sesija + alt tabovanja i paljenja fejsa, skype-a i sl.

Pa nije do rama, 2.5 gb koristi igra evo stara kanta i nova grafa (nova spakovan za prodaju)
a i radi sa ovim razlika nekih 10-15fps.
I prekinite vise da optuzujete ram, procesor...ovde samo ubacena ploca, procesor, ram i sve radi.
Jedino prepucana instalacija grafickih drajvera, sve na high-full HD

Screenshot (18).jpg

Ne znam sta da ti kazem. Ja na masini iz potpisa, koja je stara 2 godine, igram sve na full bez ikakvog stucanja i variranja u frejmovima.

I meni je FC4 vukao oko 4.5 do 5.5GB ram-a na 1366x768 rezoluciji (većinom medium detalji, fps od 30 do 45 je mahom bio). Kad zauzeće rama pređe 5.6GB, gasio i palio sam igru da bih nastavio normalno da igram, jer ako to ne uradim, počne totalni slideshow.

Poslednja izmena:
Igra radi dobro, nema tih zauzeca kao sto rekoh toliko o zahtevnosti.
Na FX 6300 i staroj grafi r7 260x i 4gb rama i ove matore ddr2 konfi sa
novom grafickom r9 270x razlika samo tih 10-15 fps.
Win10 radi kao sat...

U temi o procesorima sam postavio slicno pitanje,pa ajd' i ovde da pitam.
Da li procesor Athlon X4 860K,po default podesavanjima,znaci ne klokovanje,moze da gura far cry4?

Taj proc je po snazi otprilike tu negde sa 965-icom, tako da ces sigurno moci da poteras FC4. E, sad, na kolikom nivou detalja, to zavisi od mnogo drugih faktora...

meni ultra detalje vrti odlično, 16giga rama i 2 x dual x kartice ali ja ne znam jesam li ja nenormalan ili što, ali meni high i very high i dalje izgledaju bolje od ultra! kontam tu volumenoznu maglu i te điđe miđe ali očito sam nenormalan, do mene je :D upravo sam doživio da me napastvuje ona dosadna đukela, krikne orao, ja već očekujem kopanje očiju, a on odnese đukelu! baš me ugodno iznenadilo, naletio sam dosad na gomilu random događanja, baš je ok. frend mi tvrdi da je gledao fajt slona i nosoroga, ja na to nisam naletio, ali može da bude, ko zna...

ali meni high i very high i dalje izgledaju bolje od ultra!

Pomenuo sam to u temi a i jos neki su potvrdili, fazon je sto opcija vol. magla i god rays uticu na prikaz, mozda sve to deluje prirodnije i atraktivnije u nekim momentima (npr u sumrak) i posebno vol. magla deluje realisticno ali opet po mom misljenju igra najbolje izgleda kada se te opcije iskljuce a da je sve ostalo na ultra/ON.

Inace kad sam radio jednu misiju za Longinusa i kad je on rekao da seli posao prodavca oruzja jer ovde vise nije potreban na pitanje a gde ides on je odgovorio mozda Kuba ili Juzna Amerika tako da mislim da smo dobili moguce lokacije za fc5 kao sto smo i nagadjali mi ovde na forumu. Slucajnost ili ne videcemo :)

Jedini eventualan problem sa tom idejom bi bio dizajn krajolika, s obzirom da se priroda ne bi nista preterano razlikovala u odnosu na treci deo. Mislim da bi bilo suvise déjà vu.

Pošto FC4 nije suviše deja vu. :)

Pogasiću danas sve što mogu pre nego što uđem u igru pa ću videti da li radi bolje,
mada u principu i ne držim bespotrebno otvorene stvari.

Pojavio se Patch v1 6 0 na partisu...

Jedini eventualan problem sa tom idejom bi bio dizajn krajolika, s obzirom da se priroda ne bi nista preterano razlikovala u odnosu na treci deo. Mislim da bi bilo suvise déjà vu.

Pa u sustini nemaju mnogo opcija.. priroda mora da bude ''atraktivna'' a klima mora da bude takva pa da mogu da provuku takodje zanimljive vrste zivotinja, makar i na silu (sto je delimicno i do sada bio slucaj). Takodje mogu da uz koriscenje visinske razlike menjaju izgled terena, vegetacije i faune (sto su iskoristili u fc4).

E sad posto su Afriku vec iskoristili (uz minimalan broj zivotinja a i uopste sada ta igra deluje kao projekat prekinut na pola), tropska ostrva i ovu kombinaciju iz fc4 takodje.. nemaju mnogo prostora.. vidi se da im je bitno da ubace te neke tripove oko religija i okultizma pa mislim da im preostaje J.Amerija, ponovo Afrika ili neka ostrva kao iz trojke ili cak Australija.

Ali to je najmanji problem, prica mora da bude bolja, ubedljivija kao i likovi a da ne pricam sto su stvarno potrebne teze, zanimljivije misije koje nisu copy-paste jos od fc2, ok ne mogu bas sve da izmene ali mogu da poboljsaju igru na mnogim poljima samo ako hoce.

Vec sam napisao da bi Turok na fazon fc3/fc4 bio vrh trip. Zamisli samo da se sunjas po ogromnoj mapi i onda nocu u nekom rastinju cujes ovo :smoke:

Poslednja izmena:
Jel patchevi "peglaju" bagove i gluposti... ili uglavnom pokusavaju da optimizuju (dignu frame rate) ?

Patch v1.60 Memory usage reduced, pa ovo ce da ide ispod 2 gb rama. :D

Nazad
Vrh Dno