Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li neko zna kako će da rade za praznike? :mad::smash:

Peticija za smenjivanje marine mancic :)
Što meni ona carini uvek manje nego što sam realno platio.
Sad zadnji put umesto 60$ naplatila dažbine za 20$.
Tako prošli i predpošli put.
Meni ona odgovara.

Peticija za smenjivanje marine mancic :)

mislim........da.......cim pocinjemo da znamo imena carinika sa onih papira.......da.....mozda, samo mozda narucujemo previse stvari sa neta.....hahahahahaahahahahahahahahahahahahahahhahahahaha

sto se generalno carinjenja tice, sa mnom su uvek bili vise nego korektni

Ili ima toliko malo carinika da se 5 imena protezu na papirima svih nas?:)

Evo promene...
capture.jpg

Znaci sad cekam GPC Beograd, pa da stigne?

I računaj da će biti negde oko Svetog Save...

Ako se iza ovoga Prispece ne pojavi ovo za carinu ima nade da nije za carinu? Inace polovna stvar male vrednosti od fiz. lica...

Pazi, sve je moguće.
Evo ti moj primer koji malo ruši stereotipe:

04.12.2014 10:38:00 AT - ATVIEB Otprema
08.12.2014 08:11:10 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
08.12.2014 12:33:11 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
19.12.2014 11:21:28 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
20.12.2014 05:26:41 10200 GPC BEOGRAD - 11040 Beograd 33 Otprema
20.12.2014 13:42:18 11040 Beograd 33 Uručenje Uručeno

U pitanju je bio paket od nekih 2,5kg koji su automatski skrenuli da se carini, tako da sam ga čekao toliko koliko se vidi.
Ipak, na kraju nisam platio skoro ništa, tj. samo 300 rsd troškove otvaranja paketa, ništa carina, ništa pdv.
Inače, u pitanju su bile polovne gramofonske ploče.

Tako da ništa nije 100% izvesno...

Pozdrav dobri ljudi, imam jedno pitanje. Narucio sam neki USB iz kine, stigao mi je za 7-10 dana, poslat je pismom, pa su ga samo prosledili na carini ka meni bez zadrzavanja, hvala Bogu.

Narucio bih mnogo vise komada, zanima me, da li postoji i dalje ono pravilo cini mi se da maksimalno mozemo da narucimo 5 komada necega? Cak i ako je ovako mala i ne vredna stvar kao USB? Hvala puno.

Pazi, sve je moguće.
Evo ti moj primer koji malo ruši stereotipe:

04.12.2014 10:38:00 AT - ATVIEB Otprema
08.12.2014 08:11:10 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
08.12.2014 12:33:11 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
19.12.2014 11:21:28 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
20.12.2014 05:26:41 10200 GPC BEOGRAD - 11040 Beograd 33 Otprema
20.12.2014 13:42:18 11040 Beograd 33 Uručenje Uručeno

U pitanju je bio paket od nekih 2,5kg koji su automatski skrenuli da se carini, tako da sam ga čekao toliko koliko se vidi.
Ipak, na kraju nisam platio skoro ništa, tj. samo 300 rsd troškove otvaranja paketa, ništa carina, ništa pdv.
Inače, u pitanju su bile polovne gramofonske ploče.

Tako da ništa nije 100% izvesno...

Jasno je to, oni rade neku grubu trijazu na ono sto ide na carinski pregled i ne, pa nesto od toga jeste za carinu, a ono sto je otpalo u startu svakako nije...

Poz, narucio sam tel jos 14.11. sa pande, telefon je poslat tek 27.11. a krenuo za Srbiju 4.12. (2014-12-04 23:47:36 -RSBEG Despatched to ATC) preko singapurske post, do danas nema nikakve promene statusa niti je paket registrovan na sajtu nase poste poste. Da li se jos nekome desavlo da ovoliko putuje paket?

^ Identičan slučaj. Telefon poručen sa drugog sajta, poslat istog dana, 04.12. krenuo ka Srbiji preko Singapurske pošte i to je sve.

Mozda je kinez adresirao na crnu goru, ali i da je tako stici ce vrlo verovatno, samo strpljenje, videces.

Narucio sam sluske XIAOMI piston sa alija jos 11.11 kada je bio festival rasprodaje, za dan ipo istice period predvidjen za dostavu, a meni jos uvek nije stiglo. Pokusao sam da ispratim tracking number i vidi se da je izasao iz kine barem sam ja tako shvatio, e sad nzm da li mogu ikako da vidim sta je s tim ili da trazim refund jos dok mi nije isteklo...?

Narucio sam sluske XIAOMI piston sa alija jos 11.11 kada je bio festival rasprodaje, za dan ipo istice period predvidjen za dostavu, a meni jos uvek nije stiglo. Pokusao sam da ispratim tracking number i vidi se da je izasao iz kine barem sam ja tako shvatio, e sad nzm da li mogu ikako da vidim sta je s tim ili da trazim refund jos dok mi nije isteklo...?
Otvaraj dispute hitno. Lako ga mozes povuci posle.

Pozdrav dobri ljudi, imam jedno pitanje. Narucio sam neki USB iz kine, stigao mi je za 7-10 dana, poslat je pismom, pa su ga samo prosledili na carini ka meni bez zadrzavanja, hvala Bogu.

Narucio bih mnogo vise komada, zanima me, da li postoji i dalje ono pravilo cini mi se da maksimalno mozemo da narucimo 5 komada necega? Cak i ako je ovako mala i ne vredna stvar kao USB? Hvala puno.
Pre nego sto pocnes da se bavis biznisom uvoz i prodaja fals fleski imao bih dva saveta za tebe! :)
Pod 1 - proveri prvo taj usb sto ti je stigao, kapacitet, brzina i slicno.
Pod 2 - jeste, 5 komada necega bi mozda bio neki maksimum za koji se moze ocekivati da ce carina oceniti da je za licnu upotrebu, ali tu se pre svega misli na 5 sijalica, carapa, gaca itd. Ne verujem da se to odnosi na fleske. Nikome ne treba 5 fleski odjednom za licnu upotrebu.

Poslednja izmena:
Da, velike su sanse da je fleska fake. Slazem se sa ilion-om, proveri je prvo. Ako si kupio one od 512GB i slicno, 100% su fake. :)

Zavisi od procene carinika, ali 5 fleški nema šanse da prođe "za ličnu upotrebu".

Aj kad vec pricamo o tome, kakva je procedura da se uveze vise komada necega sitnog tako, kao ove fleske, npr. 100 komada ili 1000? Jel ima neko licna iskustva?

Aj kad vec pricamo o tome, kakva je procedura da se uveze vise komada necega sitnog tako, kao ove fleske, npr. 100 komada ili 1000? Jel ima neko licna iskustva?

Samo firma , platis atest, spediciju, naravno najbolje da se postuje cela procedura, generalno za robu "manje" vrednosti se nikako ne isplati ako nije neki repromaterijal za koji nejdu atesti i ostala cuda

Pretpostavio sam. Kakav atest?

Pa ako se ne isplati, na koju foru uvoze ovu robu koju prodaju po fejsu, narukvice, satove i slicne jeftine stvari od po dolar, dva?

Pa ako se ne isplati, na koju foru uvoze ovu robu koju prodaju po fejsu, narukvice, satove i slicne jeftine stvari od po dolar, dva?

Neznam, mislim da se 95% svercuje ali ne preko poste... znaci sleperi, brodovi itd...
Generalno za masu stvari je potreban atest da nije stetno za ljude, da je po nekoj specifikaciji itd.. znaci pre uvoza moar da se raspitas za to TACNO sta uzimas da li su potrebni neki atetsi, sertifikati, testovi itd
Falsh ili svaku povredu branda "legalno" preko firme nema sanse da uvezes, to vecinom sto vidis na facu je fals to sve ide ilegalnim putevima pa onda ljudi koji nemaju posla rasturaju to dalje na crno a masa jer im od plate ostane jedna crvena kupuju isti skart...

Poslednja izmena:

Otprilike ovo što je Željko napisao.
Prva ruka je neko "mudo" koji proturi kontejner na crno preko carine, a onda ide druga, treća, četvrta,...

Pa nije ni 3 ni 5 ja sam ''uvezao'' 10 sijalica LED za kola, nista otvarano, nista naplaceno, nista.
Ako nekom trebaju zute sijalice za migavce tu sam :D zeznuo sam se pa greskom umesto 5 zutih i 5 crvenih(za stopaljke) uzmem 10 zutih pa imam viska.

Elem salu na stranu stvarno sam kupio 10 komada i proslo bez ikakvih placanja a kamoli vracanja za Kinu, kupio sam preko Ebay-a.

Znaci, mozda najpametnije resenje bi bilo da narucim po 3 USBa za nekoliko razlicitih osoba? 3 USBa koja ne kostaju ni 3000, ne vidim zasto bi bila karakterisana kao da cu masovno da ih prodajem i zaradjujem, a nasa drzava to naravno ne zeli. Ili, posto stizu pismom mnogo brze nego ova obicna posta u paketima sto mi stoji po 3 nedelje na carini a stigla za 5 dana iz kine do Beograda, da narucim na primer sad 3 na moje ime pa posle 5 dana opet tako, sumnjam da pamte imena na pismima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno