Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Ima li neko problema kada je hladno da mu ekran slabije deluje na dodir?

Pojavio mi se manji plavi krug na ekranu neksusa, ne znam sta da radim? Da li mi je otišao ekran? Imam garanciju pa ne znam da li ih zovem?

Mislim da cu definitivno morati da ga šaljem u servis. Je l zna neko kako najbolje da zaštitim privatne podatke sa njega? Naloge i sl, a da ne radim factory reset i sl?

Bekapuj na komp ili klaud sve, pa pukni faktori.Svaki brouzer ima opciju da sacuvas bukmarkove i history, a za mail naloge znas sifre, tako da za to ne brini..jedino smara vracanje kasnije, al kad se mora, mora se.Gde ti se pojavio?

Obrisao sam naloge, to mi je bitno,cisto da neko ne ulazi na njih. Je l vam pada na pamet šta bi još trebalo da se obrise. Pojavile se par centimetara odozdo, u suštini tamo gde najčešće prevlacim prstom kada ga otključavam

Pozdrav svima. Juce sam pazario ovaj tablet i zadovoljan sam osim jacine zvucnika. Pre ovoga sam imao Memo Pad 7 i zvuk je dosta bio jaci. Cak je lepsi zvuk kada se pojaca do pola i vrlo malo slabiji nego kada je do kraja. Ima li jos neko problem?
Koja je procedura za root? Android je 5.0.1.

Звук јесте слаба тачка овог таблета нажалост.

Odradio unlock, root i recovery preko toolkita i flesnuo CleanRom +ElementalX kernel i milina. Nasao i neki mod za zvuk na xda i sada se dosta bolje cuje mada ima distorzije na maksimumu. DT2W radi sjajno. :)

Ako je bas toliko los, onda definitivno sa tabletom nesto nije u redu.

Upravo to.
2013 N7 ima ok zvuk po kvalitetu a prosečan po jačini (zvučnici).

Ili je čovek navikao na natprosečno jak zvuk na prethodnom tabu ili mu nešto nije u redu sa sadašnjim tabletom, nešto od ta dva posigurno jeste.

Posle ubacenog moda zvuk je solidan, ali ima distorziju na maksimumu. E sad, prethodni tab je bio Asus Memo Pad 7 i davao je osetno bolji zvuk. U svakom slucaju nije nista tragicno samo sam navikao na bolje od ovoga. :)

Vratio se tablet sa popravke, uvažili mi garanciju. Zamenili mi displej i matičnu... Ladno su mogli da mi daju nov tablet. I sad na njemu imam 4.4.4, a imao sam 5.0.1. Kako je to moguće? I još ne dobijam ota na 5.0.1

Jou drustvo, pitanjce......posto sam dobio Nexus iz USA, nisam dobio evropski punjac, tja logicno :)
Obzirom da mu ipak treba mnogo vremena da se napuni preko kompa, kupio bih punjac u Bgdu. Moze li mi neko reci, gde bi mogao da ga kupim?

Vidi u tehnomaniji, gigatronu i slicnim radnjama, imaju sigurno.Ili od telefona koristi

Cek malo. pa zar nije bitno, koja je spec....tel svakako ima manju bateriju?

Ok hvala puno, ali cu ipak povesti racuna da bude neki kvalitetniji, mislim, ne bih bas neki Belkin ili sl...

telefonski je obicno za nijansu slabiji, tako da mu nece smetati.Pogledaj i u mobil sopovima, i oni bi trebali da imaju te ac adaptere.

Jou drustvo, pitanjce......posto sam dobio Nexus iz USA, nisam dobio evropski punjac, tja logicno :)
Obzirom da mu ipak treba mnogo vremena da se napuni preko kompa, kupio bih punjac u Bgdu. Moze li mi neko reci, gde bi mogao da ga kupim?

ja koristim i od nexus 5 i od galaxy s2, a kupio sam i onaj convertor sa usa na eur utikač (tipa 150 din).
Svejedno je kojim punim.

To nešto kao predigra za najavljivani 5.1? Ili samo ispravke onoga što nisu sredili u 5.0.1?

A couple changes deal with how Android handles internal alarms, which apps use to schedule tasks. In particular, Android is now better about waking the CPU when alarms need it to. There’s also a fix for an incomplete feature that was supposed to prevent simultaneous alarms from competing for system resources.

Another fix concerns how Android cleans up flash file system allocation: the TRIM process was supposed to run while charging overnight, but if you had your device fully turned off or charged it during the day, you were out of luck. Android 5.0.2 makes sure to do its TRIM duties next time the hardware boot-cycles if it’s gone a few days without running it.

There are some other little changes, but that’s about it for the notable ones. That’s 5.0.2 for you: a few valuable fixes, but nothing game-changing.
...

Nazad
Vrh Dno