Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja i dalje ostajem pri tvrdnji da nema boljeg telefona za 250 € od LG G2-e !!!

Njega sam prodao za 250 € , dodao još toliko i upravo uzeo Note 4 N910C verziju, kao što sam ranije i rekao 🙂

Prvi utisak je da je hardver 2 klase ispred softvera, a da otisak prsta smara i uglavnom radi ...

Poslednja izmena:
Pa ovde sve radi, nije ovo LG da fixaš nešto stalno. Ovo radi otb 😉

Fazon je što si bio stalno na LG-u, pa se popravljalo. Konačno si prešao gde treba, uzmeš telefon i koristiš 😉

G2 radi out of the box duplo bolje nego konkurent iz Samsunga

Ja i dalje ostajem pri tvrdnji da nema boljeg telefona za 250 € od LG G2-e !!!

Njega sam prodao za 250 € , dodao još toliko i upravo uzeo Note 4 N910C verziju, kao što sam ranije i rekao 🙂

Prvi utisak je da je hardver 2 klase ispred softvera, a da otisak prsta smara i uglavnom radi ...

Neka je sa srećom, uzeo si najbolji telefon trenutno, čačkao sam ga pre par dana na kratko, odlično je sve, počev od brzine, ekrana, izrade, kamere... Ko ima novca i ne smetaju mu dimenzije, definitivno nema bolje kupovine

Čestitke i od mene, sve najbolje!
Ne samo da je uzeo jedan od najboljih telefona današnjice, ako ne i najbolji, već po kakvoj ceni ga je pazario, svaka čast. [emoji3]

Iskreno da nije ta cena ja ovo ni lud ne bih kupio za 600-700 € 😀

Displej mi se sviđa, mada su boje napucane ...
Dolazi sa brdo nekih aplikacija koje srećom koristim, mada mislim da većini nisu potrebne ...

Mora ovde da padne rut kako bi se pročistilo malo od ovih gluposti i nabacio adaway 🙂

Samo me zanima to oko rutovanja, koja je fora sa tim knox-om ?
Koliko ja kontam to je neki brojač koji kada se rutuje telefon prebaci sa 0 na 1 i automatski se gubi garancija ?

Poslednja izmena:
Управо 🙂 зато ја Самсунг више не узимам!
Била је иста прича са N3, ја сам га рутовао док је могло без последица (0x0), онда је то било онемогућено све до скоро.
По мом скромном мишљењу, уништили су добар део XDA заједнице... Кад се само погледа број ромова за N3 и упореди са бројем за нпр. Ѕ3...
Катастрофа!

Pustio sa marketa 35 aplikacija da se instaliraju na telefon i odmah prvi problem...
af369c3de2601fe452ef6bea17412042.jpg
e75104e4becbcbedb9bdbb9f372ff15c.jpg

Memorija pojedena :

ab1ed591ee53d62ded2dc56a475ad0ee.jpg

Poslednja izmena:
Tu ne vidiš koliko je zauzeto a koliko keširano. Gledaj tamo u application manager pa running apps

Znam to, i tamo nije mnogo bolja situacija 🙂

Ništa od aplikacija nije ni pokrenuto osim SwiftKey tastature i poweramp-a i stanje je ovakvo:

e95467fa230a17c6d08f73317717dbdb.jpg

Poslednja izmena:
Zasto koristis toliko veliki font ? Ono gore gde pise aplikacije ne moze ni da stane na ekran

670 free out of the box praktično?
znači kad instaliramo FB, messenger, viber, whatsapp, nova launcher sa aggressive desktop... padamo na 200-300?

me zezaš? 😀

ahaha

ništa aj sredi ga, instaliraj sve što inače koristiš pa javi kakvo je stanje

Imaš praznih 700 megabajta! Mnogi telefoni nemaju toliko RAM-a Nisi ni probao da ga koristiš. Čemu kuknjava?!

Poslednja izmena od urednika:
700 MB je ništa. facebook je 200 mb kada ga koristiš. nova launcher 100 mb zauzme. whatsapp 100 mb opet kada ga koristiš. jel da uvodim sad nekoliko tabova u chromu u priču?

Imaš praznih 700 megabajta! Mnogi telefoni nemaju toliko RAM-a Nisi ni probao da ga koristiš. Čemu kuknjava?!
Ja pričam kako jeste, e sad što se tebi ne sviđa to je drugo...

Tih 700 mb sam imao i na G2-i sa G3 softverom, samo sa 2GB rama 🙂

Kamera mi je odlična za ovo kratko vreme koliko ga koristim...

Zaboravljaš kojekakve S-pen i ostale S-x *******cije. To je specifikum ovog modela telefona. Po tome je jedinstven. Ja sam zbog toga u svetu ovog tipa uređaja, imam i note 10.1. Tvoje legitimno pravo je da upotrebljivost i vrednost uređaja cijeniš jezikom testova, statistika, brojeva ... 😉

Poslednja izmena od urednika:
Sve je to meni jasno, nikakve testove, benchmark programe nisam pokrenuo samo sam pokazao činjenično stanje ...

ps. izvinjavam se zbog ovih slika gore ...
Očajne su, možda i zbog tapatalk-a koji je loš u zadnjih par verzija

Poslednja izmena:
Znam to, i tamo nije mnogo bolja situacija 🙂

Ništa od aplikacija nije ni pokrenuto osim SwiftKey tastature i poweramp-a i stanje je ovakvo:

Ma pokrenuto je još ko zna koliko, ja sam na GS4 onemogućio negde oko 70-80 nepotrebnih aplikacija koje dolaze sa telefonom, većina je bila pokrenuta u pozadini, a skoro nijedna nije bila izlistana u tom task menadžeru. Verovatno je slična situacija i na tvom telefonu

Izlistane su sve koliko mi se čini + cached processes ...
Instalirao sam sve moguće aplikacije koje sam imao na G2-i (možda 10-ak nisam jer nemam rut) i trenutna situacija sa memorijom je ovakva :

1.6GB used
1.2GB free

Što je zadovoljavajuće , mada sam ih dosta i isključio (ne može uninstall jer nemam rut)

Screenshot_2014-12-16-09-25-25.png

@Danilo Pantelić, čestitam na novoj mašini. Možeš li par slika da postaviš sa kamere? Može i tvoje mišljenje u odnosu na g2 sa fix. Možeš li da uporediš zvuk na mp3, sa istim sluškama koje si koristio na g2 (ako si koristio dodatne)? Baš me zanima, N910C je Exynos verzija.

Dal je neko od vas mozda primetio da senzori na telefonu pobrljave nakon intenzivnijeg koriscenja bez restarta nakon tipa dve nedelje? Posto se meni nakon 2-3 nedelje intezivnog koriscenja istripuje IR pa ne mogu da kontrolisem TV, a jednom cak je i ziroskop otkazao poslusnost nakon 4nedelje bez restarta.

@Danilo Pantelić, čestitam na novoj mašini. Možeš li par slika da postaviš sa kamere? Može i tvoje mišljenje u odnosu na g2 sa fix. Možeš li da uporediš zvuk na mp3, sa istim sluškama koje si koristio na g2 (ako si koristio dodatne)? Baš me zanima, N910C je Exynos verzija.

Pozdrav !

Sad ja kao treba da kažem hvala - malo glupo 😀

Što se tiče kamere, ne mogu da stavljam trenutno slike jer ih i nema interesantnih ....
Jedino sam slikao ljude do sada, a i vreme je depresivno ovih dana, tako da nisam nešto fotkao 🙂
Biće slika u narednom periodu - to je sigurno !

Ovako, što se tiče kamere - odlična, ali nije to sad neko oduševljenje - kako sam ja mislio.
Razlika je što kod N4-e sve radi out-of-box, dok za G2-u treba da se flešuje G3 softver i onda bude sve super i noću ...
Dakle, veruj mi da G3 ili kombinacija G2 hardver + G3 softver uopšte nije mnogo loša , gledajući slike sada sa ovom N4 kamerom.

Što se tiče zvuka on je primetno bolji na N4 zbog ovog Wolfson čipa koji dolazi sa Exynos verzijom.
Zvuk u slušalicama bolji takođe.

Izrada telefona - odlična !
Ovaj alu ram daje super osećaj u ruci, a pozadi na ovoj koži/plastici ne ostaju nikakvi otisci, što nije bio slučaj sa leđima kod G2-e .

Inače juče sam rutovao telefon jer sam hteo da on služi meni, a ne ja njemu 🙂
Prošao rut bez problema, sve ok, ali stvarno u download modu knox otišao sa 0 na 1 ....

Što se mene tiče to je vrhunski bezobrazluk od Samsunga, pogotovo ako se pogleda cena ovog telefona (inače ja ga nisam toliko platio 😀)

Natrpaju ti telefon nekim glupostim i tako eleminišu 3GB rama, i još kao bonus izgubiš garanciju ako hoćeš da to skloniš sa telefona .
Naravno posle ruta kao gratis samsung feature i ova poruka :

Screenshot_2014-12-17-10-29-19.png

Baš podsećaju na Epl sa ovim glupostima i ograničavanjem ljudi ...

Dal je neko od vas mozda primetio da senzori na telefonu pobrljave nakon intenzivnijeg koriscenja bez restarta nakon tipa dve nedelje? Posto se meni nakon 2-3 nedelje intezivnog koriscenja istripuje IR pa ne mogu da kontrolisem TV, a jednom cak je i ziroskop otkazao poslusnost nakon 4nedelje bez restarta.

Nisam koristio telefon 2 nedelje pa ne mogu da kažem , ali ovaj senzor za otisak prsta planiram da isključim .
Malo malo pa neće da otključa telefon .

IR radi, mada ne mogu na jedno dugme da isključim SBB STB i TV kao kod G2-e .
Heart rate sensor radi, e sad koliko je to tačno i upotrebljivo ...

Poslednja izmena:
Pozdrav !

Nisam koristio telefon 2 nedelje pa ne mogu da kažem , ali ovaj senzor za otisak prsta planiram da isključim .
Malo malo pa neće da otključa telefon .

IR radi, mada ne mogu na jedno dugme da isključim SBB STB i TV kao kod G2-e .
Heart rate sensor radi, e sad koliko je to tačno i upotrebljivo ...

Meni svi ostali senzori rade mada sto kazes upitno je dal je to tacno 🙂
Sto se tice IR, on se bio 2x pogubio salje signal ali ne moze da upali TV kao da je pogubio kodove, dok npr na G3 mi je sve radilo bez problema.
Sto se tice senzora za otisak meni radi ok ali nikad nisam zakljucavao mob pa mi nekako to i ostalo u navici ali sam isprobao i sve bilo ok
Ziroskop mi je jednom zakucao u landscapeu doduse tad sam radio neki hevi test za posao pa sam stalno rotirao mob pa mu valjda vise dozlogrdilo 😀 al reko da priupitam

Onda čekamo slike, do tada da vidimo kakva je baterija.

Što se tiče senzora , mene kompas zeza za sada ...
Kada se uđe u HERE navigaciju ide poruka da kompas mora da se sredi ...

Vidim po netu da ima sličnih zezancija - http://www.solvemix.com/index.php/a...amsung-galaxy-note-4-calibrate-compass-solved

Mora da se pokreće rukom telefon u obliku broja 8 sve dok ne stoji broj 3 kao na ovoj drugoj slici (pod magnetic sensor):

Screenshot_2014-12-17-14-41-43.png Screenshot_2014-12-17-14-46-01.png

Sad je kompas ok i navigacija ne pravi problem 🙂

Baterija još mora da se drnda da bi se videlo koliko je dobra/loša.
Za sada deluje da je dobra gledajući dijagonalu i rezoluciju displeja.

Poslednja izmena:
http://www.benchmark.rs/vesti/galax...gli_preskociti_android_5.0.0_azuriranje-53740

Kako je moguce da smo vec stigli do februara sa Lollipop-om?
Prvo su bile najave kraj novembra, pa decembar, pa januar, sad vec februar... Prvo je bilo price da ce N4 biti prvi sa L, medjutim S5 vec uveliko dobija, dok N4 koji im je trenutno top uredjaj i ne planira skoro izgleda...
Jako me nerviraju sa svojom potpuno neorganizovanom poslovnom politikom, tj nedostatkom iste.

Nazad
Vrh Dno