Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo kratko pitanje..da li je dozviljeno narucivanje preklopnih nozeva tipa svajcaraca, tj da li treba da strahujem da ce mi ga uzeti na carini?

Ja poručujem već pet godina noževe, što fiksne što preklopne. Nikad mi ni jedan nije oduzet. Važno je da ih nema mnogo u paketu, tj. da nisu za dalju prodaju već za ličnu upotrebu. PDV 20%, carina 10%. Hobi :d

Pih, kasno me podseti Axel da posaljem na adresu mojih u Nisu umesto u BG!

Ko trazi izgovore, uvek ce ih naci.

U Koreji se nista ne uvozi iz Kine, niti u Japanu, vec i USA, i to njihova roba, koja umesto da se placa u zemlji, placa se Americi. (albeit, po prilicno nizim cenama). U Koreji i Japanu u stvari sam sumnjicav da se ista iz Kine moze naci uopste, a da se primeti.

Niti Nemacka nesto proizvodi odecu i obucu.
Ne mislim da si u gresci ako sam dobro skapirao ,Japan ima potpisan sporazum sa kinom o direktnoj trgovini tjst mogu sa tabao da narucuju

Mozda mogu - ali se to ne primeti koliko je sitno. Sve sto vidis tamo da se kupi je bas kvalitetno (Nemacka vec nekoliko godina je prilicno iza njih po tom pitanju, u radnjama se nalazi i mnogo skarta)

km3mrE2.png

Je l' sutra da ocekujem paket, ili ce jos 20 puta da ga otpremaju ? :)

Poslednja izmena:
Uu65WD1.png

Jel moze neko da mi pojasni sta se desava? :)

Par pitanja,pa ako neko moze da odgovori:
1.Paket je procenjen na duplo vecu vrednost nego sto vredi?Paket je preuzet,ali nisam ja licno inace bih odbio posiljku.Da li imam pravo zalbe,koliko kosta i kome se salje zalba?
2.011 2752 066-je li im je ovo broj ili je bolje otici licno u savsku(ako su jos tamo)?
3.Sta je najpametnije uraditi?
Bas izgleda hoce da ubiju svaku volju za narucivanjem,pocevsi od cekanja do lupanja vrednosti kako im se cefne.Hvala.

Posle mesec dana kukanja paket stigao u Srbiju, sad sledi još mesec dana carinjenja..

Par pitanja,pa ako neko moze da odgovori:
1.Paket je procenjen na duplo vecu vrednost nego sto vredi?Paket je preuzet,ali nisam ja licno inace bih odbio posiljku.Da li imam pravo zalbe,koliko kosta i kome se salje zalba?
2.011 2752 066-je li im je ovo broj ili je bolje otici licno u savsku(ako su jos tamo)?
3.Sta je najpametnije uraditi?
Bas izgleda hoce da ubiju svaku volju za narucivanjem,pocevsi od cekanja do lupanja vrednosti kako im se cefne.Hvala.
Nemas posiljka je preuzeta,za sledeci put ako ti se isplati u koracima odbijes posiljku napravis zahtev za ponovnu procenu platis cinimi se do 500dinara i cekas na paket do 2meseca naravno moze da se desi da nista ne prihvate itd...

@dark911
mozda su se zeznuli poslali na pogresnu adresu pa ga sad vracaju?

Poslednja izmena:
Nemas posiljka je preuzeta,za sledeci put ako ti se isplati u koracima odbijes posiljku napravis zahtev za ponovnu procenu platis cinimi se do 500dinara i cekas na paket do 2meseca naravno moze da se desi da nista ne prihvate itd...
Otkud sad ovo?
Zar nije vazilo da pre preuzimanja moze da vrati posiljku na ponovno carinjenje uz izvod iz banke i da ne plati nista. A da ako primi posiljku ima pravo zalbe, ali se onda placa (ne znam koliko), ali da tada retko presude u korist primaoca.

Otkud sad ovo?
Zar nije vazilo da pre preuzimanja moze da vrati posiljku na ponovno carinjenje uz izvod iz banke i da ne plati nista. A da ako primi posiljku ima pravo zalbe, ali se onda placa (ne znam koliko), ali da tada retko presude u korist primaoca.
ne ne..to nije tacno 500 moras odmah da das..uvek placas...a da se zalis kad uzmes posiljku carini to je nemoguce jer ko zna sta ces mu ti doneti i reci da je polomljeno ******o precenjeno itd... :) samo mozes ako ne otvoris..dakle imao sam isti problem znaju ovde sigurno...stvar placena 20 dolara procenjena ako se secam na 70 namerno preko 50e...oni mi i carine i rokaju pdv..ja ne preuzimam..zalim se placam 500 dinara kopiram printscreen koliko sam platio i izvod iz banke..to carina prihvati...uzmu pdv od 20 dolara i tih 500 naravno i to je to..

j.babic je u pravu, moguce je da nisu naveli dobru adresu i da je posiljka vracena. Meni se desilo jednom, mada prodavac tvrdi da je sve uredno napisao. Zovi postu da proveris.

Ne meni se desilo kad je pogresna adresa onda sa carine ode u Postu novi sad pa oni u statusu napisu nesto pa se posiljka tek onda za ~3-4 dana vrati...
Ovako kad direktno sa carine ode nazad nesto nije u redu ili su okarakterisali da je zabranjeno za uvoz ili je adresa za BG carinu

Nazalost resenje problema prebukirane carine je na vidiku i zasigurno dobar deo nece biti srecan... jednostavno uveste rigorozniju kontrolu a cim krene elektronska evidencija ako vec nije krenula i sankcionisanje...
Eto na Novosadskoj zadrzavanje je 24-48h sta mislite kako a jos nije krenula elektronska beleska tek kad krene bice veselo
Nešto se valja iza brda: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/519953/Kompjuterizovani-carinski-postupak-u-Srbiji-2015-godine

Pozdrav

Meni je paket na carini od 8. decembra i ništa se ne menja u statusu... Ako imam sreće do (katoličkog) Božića da stigne.

Meni je paket na carini od 8. decembra i ništa se ne menja u statusu... Ako imam sreće do (katoličkog) Božića da stigne.
Kod mene isto, u oktobru i novembru je trajalo do ~7 dana, sada je ocigledno sporije.

Prestali su da ponavljaju statuse, tako da sada imate promene na sajtu samo kada dodje na naredni korak. Sobzirom da su u ponedeljak obradjivali pakete pristigle 2-og decembra, preracunajte kada ce vasi stici.

Nije bas tako crno i belo vec je mnogo sivo i sporo, moj paket koji je stigao 1.12. jos nije obradjen...u ponedeljak mi obradjen paket koji je stigao 28.11. ali u utorak ga nije doneo postar, videcemo danas dal ce stici il ga odneo nekom drugom posto se desavalo da i meni donese tudj paket pa moji preuzmu i plate troskove, ja otvorim ono zenske cipele sa stikletinom pa idem na adresu pepeljuge... xD

Poslednja izmena:
Prvo otvoris tudji paket pa tek onda javljas vlasniku? :zgran:

Meni je bas palo na pamet da je tudji paket u pitanju... Narucujem gomilu stvari, izmedju ostalog i patike i devojci svasta nesto, i nisam ni gledao ime, video sam da nije ono sto sam narucio, pogledao adresnicu, zensko ime i ulica ispod i odneo licno ;)

Edit: upravo stigao ovaj paket od 28.11. sto je krenuo sa carine pre dva dana. Sad da vidimo da li ovaj od 1.12. biti obradjen do kraja nedelje...moze da napravimo kladionicu i kvote kada ce koji paket biti obradjen :D

Poslednja izmena:
Meni je danas stigao jedan.

Nov 15, 2014 naručeno, ebay, CN, tracking
2014-11-29 u Srbiji
2014-12-02 prva i jedina "otprema"
15.12. obradila Evica
17.12. na adresi

Plaćeno $25, procenjeno $15.

Naplaćeno 440 rsd. PDV 295. Kažu otvaranje je 100, za šta je beše ostalih 45?

Naručio sam 8. decembra USB flash sa ebay iz Hong Konga (link).
9. decembra sam dobio obaveštenje da je flash shipped, kao i tracking number ali evo već ima 7 dana kako se ništa ne pojavljuje za taj tracking number.

Ne poručujem često pa nisam siguran da li je to OK...

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno