Šta je novo?

Windows Phone 8.1

Nisam tebe pitao. Ne znam gde to moram rucno da unosim reci, zato me i zanima. Obozavam kad se neko ubaci, samo da bi se iz***ao..

Posto ne razumes zato sam ti objasnio.

Ako ti je namesten eng onda ti automatski radi swype kada namestiš na srp onda nema swypa . Dakle otkucas neku reč npr "dobro" kliknes na rec i pojavi se plus znak dodas rec , sledeci put samo krenes swype i rec je tu . Dosta veznika i nekih reci već postoje u eng recniku(naravno ne znače isto ali se mogu koristiti. Ja to obicno radim kada kucam sms tada sam i većinu reči ubacio . U slobodno vreme sam otkucao neke najbitnije reči i fino radi. Što je najbolje nema nikakvog laga , ranije na samsungu je posle nekog vremena znalo da laguje kako swift tako i fabrička.

Okačio sam klip pre nekih 7,8 strana.

Nije najsrećnije rešenje ali kad mi je potrebno kucati sms jednom rukom , mnogo mi zgodno dođe . Inače je swype na eng odličan. Tako da kad kucam nešto preko messengera dosta ubacujem strane reči i neki svoj sleng koji inače koristim . :D

Poslednja izmena:
Koja si verzija? Ja na zadnjem dp-u. Tastatura mora na eng da bude,isto mi je i jezik i region na usa ,mozda je to.

Prilozi

• wp_ss_20141207_0001.png
    wp_ss_20141207_0001.png
    45.7 KB · Pregleda: 108
Ako ti je namesten eng onda ti automatski radi swype kada namestiš na srp onda nema swypa . Dakle otkucas neku reč npr "dobro" kliknes na rec i pojavi se plus znak dodas rec , sledeci put samo krenes swype i rec je tu . Dosta veznika i nekih reci već postoje u eng recniku(naravno ne znače isto ali se mogu koristiti. Ja to obicno radim kada kucam sms tada sam i većinu reči ubacio . U slobodno vreme sam otkucao neke najbitnije reči i fino radi. Što je najbolje nema nikakvog laga , ranije na samsungu je posle nekog vremena znalo da laguje kako swift tako i fabrička.

Okačio sam klip pre nekih 7,8 strana.

Nije najsrećnije rešenje ali kad mi je potrebno kucati sms jednom rukom , mnogo mi zgodno dođe . Inače je swype na eng odličan. Tako da kad kucam nešto preko messengera dosta ubacujem strane reči i neki svoj sleng koji inače koristim . :D

Da swype je stvarno odlican na engleskom. Ja radim za jednu stranu firmu i sva komunikacija na skajpu i whatsapp nam je na engleskom tako da swype odlicno dodje pri ruci. I zbog nepravilnog spellovanja isto :) .

Srpske reci nisam dodavao niti mi treba. Wp tastatura je odlicna ovakva kakva jeste i vrlo brzo kucam na srpskom . Mada ne koristim srpsku jer je zbijena puno vec koristim UK englesku sa iskljucenim swype . Nju koristim kao srpsku a US eng kao englesku sa swype.

Razumem sta si rekao, ali nista nisi objasnio vec istresas neke svoje feustracije. Hvala Tolero, ali ni meni se ne pojavljuje plus vec samo copy

Probaj da kucas rec pa onda skroluj levo da vidis jel je ima sa + . Ako nema onda klikni na razmak ona ce dobije one crvene linije ti obrisi razmak i onda treba da ima sa +

Želeo bih da pređem sa Androida na WP, pa ako bi mi neko od vas koji ste već na WP posavetovao, bih bih vam jako zahvalan...
Interesuju me sledeće stvari:
  1. Da li na WP postoji ok zamena za rss aplikacije sa androida (koristim Sparse rss),
  2. Da li je istina da na Viberu ne radi pozivanje,
  3. Da li je na WP moguće menjati ikonice, sam izgled ikonica,
  4. Da li je kao na androidu moguće instalirati aplikacije sa npr mem. kartice, a ne samo sa WP store-a,
  5. Da li postoji alternativa za YT, pošto sam negde pročitao da YT za WP ne postoji...
  6. Da li je moguće reprodukovati većinu "popularnih" audio i fideo fajlova
  7. Da li je moguće postoji aplikacija za sound profile, i namestiti njihovu automatsku aktivaciju (kao Power Scheduler aplikacija na Androidu)
Hvala unapred.

Želeo bih da pređem sa Androida na WP, pa ako bi mi neko od vas koji ste već na WP posavetovao, bih bih vam jako zahvalan...
  1. Da li na WP postoji ok zamena za rss aplikacije sa androida (koristim Sparse rss),
  4. Da li je kao na androidu moguće instalirati aplikacije sa npr mem. kartice, a ne samo sa WP store-a,
  5. Da li postoji alternativa za YT, pošto sam negde pročitao da YT za WP ne postoji...
  7. Da li je moguće postoji aplikacija za sound profile, i namestiti njihovu automatsku aktivaciju (kao Power Scheduler aplikacija na Androidu)
Hvala unapred.

2. Za sada nema video pozivanje.
7. Nisam siguran sta tacno trazis .

Sve ostalo da.

1. Trebalo bi
2. To sto kazu, nije istina, nema video poziv samo
3. Nemas nikakve potrebe, u startu odustani od te misli jer sve jako ima smisla kako su oni zamislili i konacno mozes da se opustis :)
4. Mislim da moze kad ga otkljucas da si 'developer'
5. Ima alternativa koliko hoces
6. Da
7. Mislim da ne

Mislim da je na odgovor pod 7 NE a pod 3 takođe NE.

Da da, nije mi to odmah palo na pamet. Ali ipak nije baš kao kod androida, ne možeš promeniti sve ikonice, samo podržane u okviru tih aplikacija. Ili grešim?

Da da, nije mi to odmah palo na pamet. Ali ipak nije baš kao kod androida, ne možeš promeniti sve ikonice, samo podržane u okviru tih aplikacija. Ili grešim?

Moze za skoro sve, ali opet mu kazem, odustati od takvog razmisljanja u startu. Za Android ima potrebe, jer su fabricke ikonice i generalno launhceri uzas. Ovde su kao prvo Live tiles, cim promenis ti ikonicu, vise nije "live".. I stvarno nema potrebe ista radikalno menjati jer sve sljaka kao jedna celina..

Hvala unapred.

Neću ponavljati ono što je Micro već odgovorio, samo ću dopuniti...

1. Ne koristim, a sigurno ima u samom uređaju...
2. Micro odgovorio, ovo nije vezano za WP već za sam viber i to što smišljeno prave zaostatak u aplikacijama...
3. Oblik ikonica jeste moguće menjati, tako da postoje 2 puta po tri veličine, koje se mogu u dva moda menjati, zajedničko za oba moda je, da ikonice mogu biti transparentne i samim tim oslikavati zadanu pozadinu...

win_phone_81_example_screens.png

4. Samo sa stora možeš i to na sd karticu ili memoriju telefona... Postoje xap fajlovi i načini da se isti ubace u telefona, ali na cenu app koje su od po 80RSD... Zezanje bez potrebe... Market radi!
5. Postoji, myTube, MetroTube, tube HD... Postojala je i po meni najbolja MS youtube, ali je google blokirao...
6. Jeste!
7. Mislim da nema, ali iskreno... Nikad to ne koristim... Niti ću... Pa čemu?!

Hvala puno svima na odgovorima, mnogo ste mi pomogli.
Što se tiče pitanja pod brojem 7, imam malo dete pa sam podesio da mi se u 9 uveče gasi zvono, tako da me niko ne cima kada klinac zaspi :smash:
A što se kupovine tiče, mislim da sam najbliži Lumiji 735... Dobar odnos cena - kvalitet, deluje jako dobro - i u ruci i po specifikacijama.

Odlican izbor ,inace pod 1 imas nextgen reader ,phonly i jos nekih dobrih rss aplikacija.

Moraces rucno. Mozda preko onog quiet hours, ali nisam probao. Sacekaj malo sa kupovinom, neki su prijavljivali da se sama restartuje.

Prosle god je moja lumia 620 u telenoru na PiS 500 kostala 24000 ,sad 735 na istom paketu kosta 19000 ,a o specifikacijama da ne govorim ,e sad za to restartovanje nisam cuo ,procesljaj forume .

Jeste dobra 735, ne sporim. Ali na drugom forumu su se zalili na nasumicno restartovanje.

Moraces rucno. Mozda preko onog quiet hours, ali nisam probao. Sacekaj malo sa kupovinom, neki su prijavljivali da se sama restartuje.
Baci me u bedak :S: A taman sam nekako rešio pa pazarim telefon :D
Šalim se, blizu sam odluke, ali se, moram priznati plašim da naviknut na android neću ok prihvatiti WP...
Kanda ću morati još koji put do prodavnica da se izigram :sceptic:

Sve je mogce :)
Meni je promena bas dobro dosla i ne plabiram da se u skorije vreme vracam na android .

Poslednja izmena:
Baci me u bedak :S: A taman sam nekako rešio pa pazarim telefon :D
Šalim se, blizu sam odluke, ali se, moram priznati plašim da naviknut na android neću ok prihvatiti WP...
Kanda ću morati još koji put do prodavnica da se izigram :sceptic:

Ma ima. Imam i ja klince i podesio sam da mi se u 22h prebaci na silent a ujutru u 7h se vraca na standardnu zvonjavu sa vibracijom. Nema sta rucno da se steli. Sve samo radi kada ga podesis jednom.
Preporodices se na WP.

Što se tiče nasumičnog restarta Lumie 735 dešava se ali ne često,jednom u nedelju dana.Šta je uzrok nisam uspeo da provalim,mislim da je do neke aplikacije koju sam kasnije instalairao jer mi se to na početku nije dešavalo.Možda i grešim,mrzi me da vraćam na fabrička podešavanja.

Strpi se do posle nove godine, onda cu ja prodavati moju Nokiu 830 Koju sam uzeo u telenoru pocetkom Novembra :)

Jeste dobra 735, ne sporim. Ali na drugom forumu su se zalili na nasumicno restartovanje.

Ja je imam par meseci i nikakvo nasumicno restartovanje mi se nije desilo, kome se desava to je najverovatnije kako neko rece do neke aplikacije. Telefon je odlican, imao sam pre njega HTC Trophy, L820, L925.

Nazad
Vrh Dno