Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam da objasnim, nije ni fazon samo u gramazi. Lajsna da ne sija onaj obrusen deo, ne bih ni primetio da je aluminijumska

Kako neopravdano kad u tom segmentu Samsung nema bolji telefon?? Ne treba valjda da ti objasnjavam da je Note serija nesto skroz drugo i da kao takva nema konkurenciju, jedino sto je pohvalno je sto Sam i pored toga sto u Note seriji skoro da i nema konkurenciju gura taj model ka napred, ne stagnira.. Ali u sustini to se i ocekuje od Note serije zar ne..
To je tvoje viđenje. Po meni ip5s ne može da se poredi ni sa jednim flagship telefonom zadnjih godina. SA ekranom od 4 inča je zaista smesno porediti ga sa bilo kojim ozbiljnijim Android telefonom, pogotovo Samsung note, ostalo neću ni da spominjem.

To je tvoje viđenje. Po meni ip5s ne može da se poredi ni sa jednim flagship telefonom zadnjih godina. SA ekranom od 4 inča je zaista smesno porediti ga sa bilo kojim ozbiljnijim Android telefonom, pogotovo Samsung note, ostalo neću ni da spominjem.
Ae vrati se pa lepo procitaj PAZLJIVO sta pise.. Ustvari nemoj, neka ostane ovako da ne idemo u off..

^^^
Ne znam šta da ti kažem, meni ne treba spoznaja od kog je materijala lajsna da bi mi bio dobar osećaj pod prstima....
Kad smo već kod osećaja, na dodir mi je bolji Alpha od N4 (mislim na poklopac).Nekako se baš lepi za šaku, meni stvara osećaj kao da nema šanse da ti ispadne.

@Promaster
Ni ja ga nisam baš razumeo...

Poslednja izmena:
Ako je nejasno to što sam rekao da je glupo smatrati 5s za neku referencu i porediti ga sa aktuelnim flagship telefonima, onda ok... Neću više ništa komentarisati.

@SretenBG

Evo, izvini pročitao sam sve opet, nemoj odmah da se nerviraš...ProMaster priča o brzini rada telefona (verovatno UI-a) a ti o veličini displeja a LazaNS o Mercedesu S63 AMG i BMW 7-ici , pa ti opet nešto o puntu pa o flagshipovima .....i onda sam izgubio nit......ali ako sam te dobro razumeo ni meni nije 5s neki reper, iskren da budem ne znam ni koji bi odabrao kao reper svi top modeli danas su mi prilično dobri, svaki na svoj način.

Kupite orginal samsungov cover i dobivate bolji osecaj telefona u ruci sto se tice klizanja a i samog drzanja.Inace dobivate na malom prozorcetu covera prelepe aplikacije sata ali samo ako kupite orginal,sa kopijom necete dobiti te aplikacije.

Prilozi

• IMG_4167.JPG
    IMG_4167.JPG
    950 KB · Pregleda: 266
  • IMG_4168.JPG
    IMG_4168.JPG
    929.9 KB · Pregleda: 250
  • IMG_4169.jpg
    IMG_4169.jpg
    785.9 KB · Pregleda: 265
Gledao sam ovih par testova gde uporedjuju one i n4, steta sto niko ne navedw da je one 300e a note 4 600e pa bi se masa zapitala i ne im smetalo to sto je ekran manje rezolucije i slicno.. Uvek kad gledas uporedjivanje grafika procesora i drugo ljudi stavljaju cenu i isto uporedjuju i uglavnom kod slicnih presudi cena.

Druga liga druze,n4 komponente i proizvodnja 300e,samsung logo +100e, note logo +200e

Jel pokušavaš da nam kažeš da voziš BMW serije sedam? Što onda ne voziš punta ako si tako ravnodušan prema svemu i ne vidiš tu nista spektakularno ? Što se tiče specifikacija, stvarno ne znam od kog flagshipa ove godine je brži 5s. Možda jedino od S5 zbog TW-a koji je stvoren da ubije performanse svakog Samsunga.
Promasi ti poentu, nit vozim 7 nit sam gledao juce AMG, samo tako izgleda ova tema.
Svi traze dlaku u jajetu kako bi osporili koliko je telefon dobar. Tipa, ovo je samo najbolji ekran na svetu trenutno, ali to meni nije nista spektakularno, ne vidim nista posebno u tome! Da li je potrebno da taj ekran omoguci slepima da progledaju kako bi ljudi ovde rekli da je stvarno dobar???
Na svakom testu na netu, gde se poredi ekran N4 sa bilo kojim drugim telefonom, ukljucujuci i iP6, uvek je N4 bolji, imate linkove u ovoj temi gde vise sajtova progkasava ekran N4 za najbolji danasnjice, samo u ovoj temi imamo likove kojima je ekran osrednji i na iP6 je bolji, nemam reci. Cim neko napise kako je ekran na N4 fenomenalan odmah je fanboy, neobjektivan... bez obzira sto svi materijalni dokazi govore tome u prilog.

Ubise se da nadju poneku stavku ma koliko sitnu u kojoj N4 nije najbolji, vec postoji jedan telefon na trzistu koji je malo bolji i da odmah proglase N4 za precenjenu i prehajpovanu spravu... Vidim sad je i Oppo bolji jer je jeftiniji, jeste da je u svemu losiji ali je jeftiniji pa ce pametni uzeti njega a samo fanboyevi ce puci pare za N4...

Umesto da se skine kapa inzenjerima koji su napravuli N4 (koji su pametniji i sposobniji od 99% ljudi na forumu) koji je bez ikakve sumnje ukupno najbolji telefon danasnjice, pojedini se trude da obesmisle i podvrgnu ruglu njihov rad, Samsung plasticna kanta, koci zapinje...

Ova tema me jako podseca na ovo:

http://youtu.be/Sf8R5ZlDiJg

Ja sam iskreno do sada koristio n1 n2 n3 i kada je doslo vreme da se kupi n4 svoj n3 sam prodao za 290e i onda se javilo pitanje dal stvarno vredi dodavati 250e za n4 onda sam se raspitivao kod ljudi koji ne gotive samsung i rekli su mi da pokusam da kupim neki drugi telefon htc ili 1+1 motrolu ili pak lg ukoliko taj telefon ne ispuni moja ocekivanja dace mi lovu koju sam ja dao za kupovinu tog telefona.. Nakon prelaska na 1+1 i koristenja m8 na neko vreme odlucio sam se da definitvno sigurno jedan duzi period ili nikako vise necu Uzeti samsung.. A sadkad bi me pitali zasto tako mislim nisam siguran dal bi mogao da objasnim zasto, jer nemam neke konkretne argumente kako bi ubedio narod da predju na neki drugi telefon.. Tako da kad sve saberes i oduzmes na kraju bi jos ispao i glup.. A drugo vecina ljudi koja prati ovu temu su ljudi koji ili koriste samsung ili planiraju da ga koriste tako da niko ne bi stao na moju stranu u rasprava bi se tu zavrsila da ljudi ipak trebaju da kupuju samsung telefone.

Ja sam iskreno do sada koristio n1 n2 n3 i kada je doslo vreme da se kupi n4 svoj n3 sam prodao za 290e i onda se javilo pitanje dal stvarno vredi dodavati 250e za n4 onda sam se raspitivao kod ljudi koji ne gotive samsung i rekli su mi da pokusam da kupim neki drugi telefon htc ili 1+1 motrolu ili pak lg ukoliko taj telefon ne ispuni moja ocekivanja dace mi lovu koju sam ja dao za kupovinu tog telefona.. Nakon prelaska na 1+1 i koristenja m8 na neko vreme odlucio sam se da definitvno sigurno jedan duzi period ili nikako vise necu Uzeti samsung.. A sadkad bi me pitali zasto tako mislim nisam siguran dal bi mogao da objasnim zasto, jer nemam neke konkretne argumente kako bi ubedio narod da predju na neki drugi telefon.. Tako da kad sve saberes i oduzmes na kraju bi jos ispao i glup.. A drugo vecina ljudi koja prati ovu temu su ljudi koji ili koriste samsung ili planiraju da ga koriste tako da niko ne bi stao na moju stranu u rasprava bi se tu zavrsila da ljudi ipak trebaju da kupuju samsung telefone.
U potpuno istoj situaciji sam i ja bio, stim sto sam ja prodao moj n3 za 320e, i nisam hteo da zbog boljeg ekrana dam 200+e.. Tako da sam koristio posle ip5 i evo sad Nexus5.. Tako da sebe smatram barem malo kompetentnijim kad je rec o Note seriji, od onih koji su sa s2 ili nekog drugog telefona iz 2011 presli na N4 i dozivljavaju orgazme.. To ne bi bio problem da svojim nekim izjavama mogu da izazovu kod buducih kupaca neka lazna ocekivanja. Bas kao syo su i kod mene neki koji su za N3 govorili da i posle mesec dana koriscenja nema ni najmanji lag, kao ni jedan bag.. Kad ono sutradan posle kupovine ista stvar kao i kod N2, u dialer se ulazi po par sekundi (ne uvek) , ali dao sam 500 i kusur evropljana za telefon i necu da vidim to, no to je sve bila zasluga TW i optimizacije.. Na N4 se samo jednim desio taj zastoj dailera, ali primetno kraci nego na n3 i nije toliko ucestao..

Kupite orginal samsungov cover i dobivate bolji osecaj telefona u ruci sto se tice klizanja a i samog drzanja.Inace dobivate na malom prozorcetu covera prelepe aplikacije sata ali samo ako kupite orginal,sa kopijom necete dobiti te aplikacije.

Super mi je taj sat na drugoj slici. Ima li i drugih da se izabere ili...?
Nikad nisam imao ovaj cover sa "prozorom".

Imao sam ja to na Note 3. Nije mi se bas svideo taj cover.
Prvo, nije bas da je cvrst pa se poklopac sa prozorom moze pomerati po par milimetara i kad je preklopljen.
Drugo, nije stariji od telefona pa nemas nikakvu zastitu za bocne strane tj lajsnu.
Trece, neprakticno je ukoliko telefon koristis sa 2 ruke jer moras da ga presavijes skroz na ledja, a onda sam imao jos jedan problem jer je taj cip i senzor koji detektuje cover toliko jak da je proto gasio displej kao da je detektovao da je presavijen na displej.

Napominjem, ovo je bilo na Note 3, ne znam da li ima neke razlike na Note 4.

Sto se ove gore prepiske tice u vezi cene Note 4 i da li je cena srazmerna onome sto nudi. Pa zavisi. Note kupuju ljudi kojima on kao takav treba da bi radili posao. Nije tu u pitanju samo dijagonala, tamo neki processor, kamera, da li je ili nije WOW displej i sl. Prosto, note serija je specificna i odvaja je jedna bitna stvar, to je ta olovka i funkcije koje idu sa njom. Imao sam Note 3, pole njega uzeo iPhone 5s, a evo me sada na S5. Sa S5 (verovatno i sa G Pro 2, G3, Z2/3 ili bilo kojim drugim telefonom tih dimenzija i slicnih karakteristika) imam sve sto i sa Note, osim te olovke koja mi zaista znaci sa svojim funkcijama. Ako to nekome nije bitna stavka, onda svakako da ne treba da uzima Note jer prosto nije vredan tih para bez olovke.

Ima jos satova u opcijama pa mozes da izaberes,a sto se tice same futrole ima prednosti a naravno i nedostataka ali u svakom slucaju orginal je orginal.Sta cu da stavim na note 4 nekog kineza?Prvenstveno je namenjen za poslovne ljude i ne moze da se meri sa s5 jer su to razlicite klase.Pricam ovo jer jos uvek skoro imam celi porodicu samsunga sto mozete videti u specifikacijama moje masine.O ifonima ne mogu da pricam kad nisam imao ni jedan.

Koga zanima ima beli Note 4 u Knezu,a crni sutra treba da stigne u Sremsku.

Sinhronizacija S Note. Ista verzija na Note 4 i Note 10.1. Kako sinhrnizovati. Dok sam imao S4 telefon sto god sam pisao u S notu pojavljivalo se na tabletu. Sad ne

Super,kako je krenulo jos malo, imacemo po dvadeset istih telefona sa razlicitim hardverom od svakog samsunga!!

Samo jedan u nizu što bi rekla pesma 😀

Samsung paleta za 2014-u godinu ...

samsung2014.jpg

Ok, lepo je kad čovek ima izbora, ali ovo je preterano i nije ni čudo što softver & podrška zaostaju za hardverom kada se vidi koliko modela izbace samo u jednoj godini ...

Ni drugi nisu mnogo bolji :

image-1.png

Poslednja izmena:
Nece to skoro ni u koreju. Pogotovu sto ni s810 nece skoro

Jel ima nekoga da je dekodirao ovaj telefon ?

Drugar me smara da mu to odradim, jer zna da sam dekodirao par telefona za 2-3 $ (ali svi su bili LG) ...
Koja je uopšte cena i da li ima nešto specifično za ovaj model ? 🙂

17e i to je to.

Ako ti nije cimanje da mi pošalješ link na pm, ili postavi ovde ...
Našao sam za 20 $ preko ebay-a ako je to ok ?

Poslednja izmena:
Evo i ja sam od veceras vlasnik crnog Notea 4 iz Vipa,jedva sma nasao crni ali ga nadjoh za sada su utisci fenomenalni a videcemo narednih dana kada mu isprobam sve mogucnosti a pogotovo kameru 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno