Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Citat Citiram korisnika: Deril Pogledaj poruku
Pa šta da se carini na $1.60 ukupne vrednosti (platio na aukciji)
Inače kaiševi koštaju po $ 4.99.
Bojim se da ce da te iznenade .Neprijatno

Neću preuzeti pa neka se vrati Kinezu, neću propasti za $1.60

Stigao paket vrednosti 17$ uredn naplacen pdv od 326din i na kraju postar trazi 472 wtf.Zar nije carinski pregled 100 din?

Identicno, stigao mi je paket procenjen na 17$, pdv 325din, postaru placeno 471din :)

2014-11-17 21:58 CN - 311266
Iz Kine ne moze da krene 17 dana...:S

Ja se ne bih preterano nadala da sam na tvom mestu, tj. ne bih se nadala uopste, jer sam ja imala slucaj da sam narucila 7 (razlicitih) i vracene su mi nazad, moja greska sto sam uzela toliko puno, a inace su bile glomazne i teske... Sledeci put uzmi manje i na vise adresa

Inace sve je ok, danas mi stize paket :)

Ove ogrlice su bas malecke nisu teske nego bas one tanjusne sa privescima malim, jesu ti nesto naplatili?

150 dinara je otvaranje paketa.

Ja skoro kupio nešto za 1.6$ platio 200 dinara poštaru

Poslednja izmena:
Jel se desilo nekom do sada ovakva situacija? Dva puta se ponavlja isti postupak za 10 dana na Shenzen aerodromu? Opening, dispaching, pa za deset dana to isto, na istom mestu. Ovo prvi put vidim.

2014-12-02 08:49
Shenzhen International, Serbia - RS, the export total package seal sealing of each other, Dispatching
2014-12-01 19:44
Shenzhen International, Serbia - RS, the export total package interoperability letters be opened, Opening
2014-11-19 09:25
Shenzhen International, Serbia - RS, the export total package seal sealing of each other, Dispatching
2014-11-18 23:50
Shenzhen International, Serbia - RS, the export total package interoperability letters be opened, Opening
2014-11-18 01:55
Shenzhen International bulk mail processing centers, Serbia - RS, acceptance Bureau acceptance, Collection

A ima i onih koji su nestali u akciji:

20.11.2014 15:20:39 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
24.11.2014 12:17:02 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.11.2014 12:09:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
26.11.2014 12:08:05 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
27.11.2014 11:33:06 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
28.11.2014 14:00:22 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

@MagicMaster, 4 paketa su mi stigla odprilike kad i tvoj, imam po 1 ili 2 otpreme do sada i to je to, te ako stigne do kraja god bice dobro... sramota sta rade... tj nista i ne rade...

Bolje bez trakinga,ako stigne nekad stigne i gotovo
Od Kine stigo za 2 dana , sad crna rupa

27.11.2014 12:30:06 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
27.11.2014 13:12:26 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Danas drugaru stigao poziv da
1. podnese fakturu
2. dostavi dozvolu za uvoz na majice koje narucio

Samo veselo kao i obicno:smoke:

Na tom obrascu bi trebalo da se cekira sta treba da podnese ali skoro nikad to ne urade. 99.99% da su mislili samo na fakturu a za svaki slucaj neka ponese i izvod iz banke. Naravno, ako je u pitaju 1-2 majice. Inace smatraju da to nije za sopstvenu upotrebu.

Bas smaraci. Bilo je u jednom paketu, ne vredi, morace izgleda na razna imena po jedna da se narucuje, max dve ako se kupuje nesto.

Napisali smo pismeni odgovor, pa mozda i propuste to :)

Drugara su jednom pozvali u (ili na, kako vec) carinu, da pitaju za sta ce mu pakovanje od 30 neodijumskih magneta. Nikako im nije bilo jasno zasto bi neko to narucio. Nisu one kul loptice bile u pitanju, vec bas mali magnetici, jer ih je sa devojkom lepio na tegle, pravili su neku hipstersku policu za zacine, ispala je super na kraju :) sve u svemu nije im bilo jasno :D hehehe

Drugara su jednom pozvali u (ili na, kako vec) carinu, da pitaju za sta ce mu pakovanje od 30 neodijumskih magneta. Nikako im nije bilo jasno zasto bi neko to narucio. Nisu one kul loptice bile u pitanju, vec bas mali magnetici, jer ih je sa devojkom lepio na tegle, pravili su neku hipstersku policu za zacine, ispala je super na kraju :) sve u svemu nije im bilo jasno :D hehehe
Koriste ih ljudi da zabaguju strujno brojilo, prodaju se po oglasima. Pa verovatno zato proveravaju.

Pa koriste se i sekire u Srbiji za koješta drugo osim seče drva, pa nikome nije palo na pamet da zabrani prodaju.

Ovde je poenta što pravila igre nisu jasno definisana, pa svaka šuša može da tumači kako mu padne na pamet, a od "nivoa sile" koju poseduje zavisiće ishod na kraju.

Jedno pitanje, da li smeju da mi naplate carinu od 10e za paket vrednosti 20e? (kupio za ribu neke cizme)
Koliko videh u prvom postu da ne bi smelo ispod 50e da bude carine. I ako nije problem, da li neko ima pri ruci link gde na sajtu ministarstva trgovine to pise? (da ne listam kroz 500 strana)

Zavisi na koliko su ti procenili paket. Ako je ispod 50 onda si platio pdv i otvaranje paketa

Ne mogu, ali mogu da procene da to ne košta 20 evra (ako nema računa u paketu), pa na to udare pdv (20%) koji svakako plaćaš za svaku pošiljku, nevezano koliko košta, pa na to još pride i troškove otvaranja pošiljke.
To što nešto košta manje od 50 evra ne znači da nećeš da platiš baš ništa, oslobođen si samo troška od 10% za carinu, ostalo mogu da ti naplate.

Jedno pitanje, da li smeju da mi naplate carinu od 10e za paket vrednosti 20e? (kupio za ribu neke cizme)
Koliko videh u prvom postu da ne bi smelo ispod 50e da bude carine. I ako nije problem, da li neko ima pri ruci link gde na sajtu ministarstva trgovine to pise? (da ne listam kroz 500 strana)

20E*0.20 (PDV)=4E
tragne frange *******cije otvatarnje paketa i sl...oko 3E

Dakle red veličine je oko 7 E =7E*121din=847 din...eto to je otrpilike to...a baš sam se pitao kada će neko da pita pitanje broj 2 tj zašto mi naplatiše nešto ako je ispod 50e. :d

Uzgred mogli su i da procene ulaznu vrednost robe na veći iznos od 20 e.

20E*0.20 (PDV)=4E
tragne frange *******cije otvatarnje paketa i sl...oko 3E

Dakle red veličine je oko 7 E =7E*121din=847 din...eto to je otrpilike to...a baš sam se pitao kada će neko da pita pitanje broj 2 tj zašto mi naplatiše nešto ako je ispod 50e. :d

Uzgred mogli su i da procene ulaznu vrednost robe na veći iznos od 20 e.

Hvala druze, znaci to je to, procenili na vise + otvaranje paketa mrsenje muda i eto :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno