Šta je novo?

LG G3

Da da. To je to, nude mi kao potencijalnom novom korisniku posto razmisljam da liferujem T-mobile.

Jesam, a bolje da nisam... Niti imaju N4 izlozen niti znaju ista konkretno da kazu, mozes samo da rezervises...

@Emix - nemoj uopste preterano da verujes u ove testove. Ja sam presao sa G3 na N4 samo zbog kamere. I mogu ti reci da G3 Snap801 vs N4 Exynos brzina multitaskinga ide u prilog G3, da li zbog TWa i/ili gomile bloatware-a ne znam ali za sad je tako, videcemo dal ce N4 biti upeglan nekim novim updateom. Takodje na G3 je mnogo bolje uradjen multitasking nego na N4, bar se meni licno vise dopao nacin na koji je LG prisao multitaskingu. Ono gde me je N4 odusevio je sto baterija traje oko 2h sot-a vise pri istim podesavanjima. Ono sto takodje mogu da kazem je i da G3 definitivno ima bolje slike prednjom kamerom. N4 nekako krivili lica ako se slika pod uglom. ALi zato G3 slike zadnjom kamerom nisu ni prici slikama na N4 koji iako nema laserski fokus fokusira jednako brzo kao G3. Ono sto je po meni veliki plus za G3 je i sot ima radio :). E sad ako niste fanboy i ako vam je olovcica nepotrebna a pritom vam odgovara kako G3 pravi slike itekako je G3 the best buy po meni, pogotovo jos i kad se pogleda odnos cena i ono sto se dobije za nju.

Zavisi kome sta treba i odgovara... Dodao bih jos u toj klasi do 400e uz G3 i OPO (koji je sigurno bestbuy po ceni od 320e give or take, ako bi neko hteo da isprobava "egzotiku") i Z2 (ili u manjoj verziji Z3c)... Naravno pored Nexus-a 5 i recimo G2... Za G3- bio bi sigurno najblizi tom "savrsenom" fonu da nisu ubacili qHD, ovako prednost bih dao OPO-u, Z2 i Z3c ako se uzme u obzir cena odnosno ulozeno-dobijeno...

Svaki fon ima svoje prednosti i mane, pitanje je na cemu ste spremni da napravite kompromis- baterija, UI, apdejt politika, qHD, garancija,ram, kamera... Nekako sto vise gledam i citam o ovim poredjenjima sve vise gubi smisao... Na kraju mi gubimo jer nas potrosace na kraju izmuzu za kes... :) Obrni-okreni na isto im dodjemo...

Proizvodjaci ne zele da izbace "savrsen" telefon jer ne bi imali sta da prodaju sa sledecom generacijom, postoji samo "savrsen" telefon za nase platezne mogucnosti, ostalo je sve stvar ukusa... Uzimas telefon zato sto tebi u vezi istog sve odgovara, ne da bi kasnije gledali uporedjivanja i mlatili praznu slamu...
A posebno bode oci upad ovih padobranaca u poslednjih par nedelja koji u svakoj temi moraju da okace poredjenja sa Note 4 i pokazu kako ta "masina vrhunski radi naspram ostalih"...

@ uros - imas N4 izlozen u kosovskoj i knezu, ali ja sam npr na moj cekao nedelju dana i to samo zato sto je neko odustao. Takodje koliko sam iz N4 teme shvatio telenor puni N4 nepotrebnim bloatware-om kao da sam samsungov bloat nije dovoljan...

Ono sto mene najvise nervira kod telenora je sto osim telefona na 6 rata (na rec) nemas bas neku povoljnost kao korisnik jos iz doba mobtela...

@Uros Nije lose zato sto je -30% valjda tokom trajanja ugovora znaci 2g. Moze da se uzme drugi paket kad hoces valjda e sad ne znam moze li jeftiniji? Nisam siguran.
Takodje ne mora da se ceka da prodju 2g da bi uzeo novi telefon. To je nesto sto je pozitivno po mom misljenju.
Ali nisu normalni koliko kesa traze uz ugovor ali opet i to moze na rate.

Note 4 ima izlozenih u Telekom.

Poslednja izmena:
@mushmular - sve sto si rekao si upravu, mi smo ovce za sisanje i to je realnost. JA sam naveo G3 vs N4 (a ne i ostale) jer vidim da se ovde vodi zestoka raspravka o ta dva telefona. PA reko kao neko ko je imao G3 i sada N4 da kazem da N4 i ne brise toliko patos s G3 kao sto se prica pogotovo ako se jos tome pridoda razlika u ceni. Meni je zao samo sto G3 lose slika kao i pozicija audio dzeka i samo zato sam ga zamenio (mozda dva glupa razloga ali meni znace), a kad sam gledao zasta bi mogao da ga zamenim jedino sto mi je stalno upadalo u oci je N4 jer sve ostalo je po meni losije od G3. Takodje i sad nalazim gomilu mana N4 u odnosu na G3, ali ***.

@rizmal
U Podgorici zivim tako da odavde sve cijene gledam, tj. prema njima se vodim.

@emix
Mozes tokom trajanja tih 2g da ides gore dolje sa paketima kako hoces. Mozes da otplatis "trenutni" telefon tj rate za njega i uzmes novi, u BILO KOM momentu.
Takodje, -30% vazi i kad hoces da kupis telefon za kes. Dakle, na drugom paketu, za 25e sa popustima, G3 kosta 250e...Itd itd.
M8 je cini mi se 360e na takvom paketu al da ne idemo u off previše.

U kojoj poslovnici u PG ga ima Telekom izlozenog?

Cekaj nije mi jasno ovo "-30% vazi i kad uzimas telefon za kes" ?

Nisam siguran za PG. U Bar imaju izlozen N4.

@mushmular - sve sto si rekao si upravu, mi smo ovce za sisanje i to je realnost. JA sam naveo G3 vs N4 (a ne i ostale) jer vidim da se ovde vodi zestoka raspravka o ta dva telefona. PA reko kao neko ko je imao G3 i sada N4 da kazem da N4 i ne brise toliko patos s G3 kao sto se prica pogotovo ako se jos tome pridoda razlika u ceni. Meni je zao samo sto G3 lose slika kao i pozicija audio dzeka i samo zato sam ga zamenio (mozda dva glupa razloga ali meni znace), a kad sam gledao zasta bi mogao da ga zamenim jedino sto mi je stalno upadalo u oci je N4 jer sve ostalo je po meni losije od G3. Takodje i sad nalazim gomilu mana N4 u odnosu na G3, ali ***.

G3 pravi lose fotografije?? Pojasni molim te

Cekaj nije mi jasno ovo "-30% vazi i kad uzimas telefon za kes" ?

Nisam siguran za PG. U Bar imaju izlozen N4.

Uzmes evo bas G3 u obzir. Na Play+3 paketu kosta 360e. Dobijes 30% popusta na paket P+3 u tom slucaju. Isto tako za PP pakete.

Znaci -30% ipak nije vezano samo na kupovinu na rate.

Aha pa znam to, -30% ide na pretplatu u svakom slucaju, nema sta ponuda je odlicna. Kad samo pomislim da sam ja morao da cekam skoro 2g da isteknu pa da uzmem drugi telefon uz produzenje ugovora.
Samo da su im telefoni malo jeftiniji.

Ono nerealno skroz 1e uz Premium pa 400-500e uz onaj od 30e.

G3 pravi lose fotografije?? Pojasni molim te

Da glavnom kamerom (zadnjom), imas par strana nazad prepisku u ovoj temi povodom toga. Dzaba im laserski fokus kad ne koriste mogucnosti senzora. Dnevne fotografije su super ali zato pri losijem osvetljenju ima dosta suma, ako se upali blic nije vodjen fokusom. Ja imam klinca od 6m i hteo sam jedno vece da ga slikam u kuci, i fokus sve ok ali bez blica fotografija uzas mrak, sum... upalim blic a ono na prvoj blic prejak oslepeo ga na sledecoj fokus opet na njegovom licu blic nije ni dobacio do njega a bio je na pola metra od mene. I tad sam resio da ga prodam, *** valjda me DSLR razmazio, ali ne mogu ni svaki put da vadim DSLR pogotovo sto sin kad ga vidi odma prestane da radi to sto je radio a sto sam hteo da uhvatim. Inace snimanje sa G3 je extra. Da su poradili na slikanju koliko na snimanju bio bi savrsen ali ovako to me je izludelo par puta pogotovo sto moj stari Note1 pravi fotografije sa manje suma i ima bolju kontrolu blica. Da ne bude da sam tek tako odustao, cak sam i skino gomilu alternativnih aplikacija za kameru ali jednostavno to nije bilo to. Dok npr prednja kamera je jedna od najboljih koje sam video do sad.

Ne smatram da je to losa kamera. Los je senzor, i verovatno postoji nacin da se to izdzara i otkljuca kad je root-ovan fon? Ne razumem se mnogo u androide, ali garant je neko sa xda razvalio kameru nekim modom i otkljucao sva podesavanja. Sve sto treba je da mu se ubije bangavi noise reduction. Ja sam bas dosta citao o tome, posto planiram da uzmem G2 maltene samo i iskljucivo zbog foto aparata.

BTW, ako klinac primeti da ga fotkas DSLR-om, to znaci da treba da vezbas tehniku ;) Izguglaj malo o street ili candid fotografiji.

Inace to sto navodis kao mane na G3 je meni velika mana na Note 2. Zvekne neki gadan sharpen i pojaca zasicenje boja. Kapiram ja da je to pravljeno za glupe americke domacice, ali ja sam hteo da odlepim od toga. "A better camera" aplikacija je resila taj problem skoro u potpunosti :)

Ne smatram da je to losa kamera. Los je senzor, i verovatno postoji nacin da se to izdzara i otkljuca kad je root-ovan fon? Ne razumem se mnogo u androide, ali garant je neko sa xda razvalio kameru nekim modom i otkljucao sva podesavanja. Sve sto treba je da mu se ubije bangavi noise reduction. Ja sam bas dosta citao o tome, posto planiram da uzmem G2 maltene samo i iskljucivo zbog foto aparata.

BTW, ako klinac primeti da ga fotkas DSLR-om, to znaci da treba da vezbas tehniku ;) Izguglaj malo o street ili candid fotografiji.

Inace to sto navodis kao mane na G3 je meni velika mana na Note 2. Zvekne neki gadan sharpen i pojaca zasicenje boja. Kapiram ja da je to pravljeno za glupe americke domacice, ali ja sam hteo da odlepim od toga. "A better camera" aplikacija je resila taj problem skoro u potpunosti :)

Da je los senzor i snimanje bi bilo lose valjda. Sto se tice fotkanja, fon mi je uvek pri ruci tako da se ne pomeram (ne odvlacim mu paznju) dok se igramo. Dok samo ustajanje po DSLR pa jos kad izvadis godzilu od 7D sa blicem i difuzorom itekako u odlvlacu paznju i prestane da radi ono sto radi. Lako bi ja da je on autonoman (da hoda) pa ga putim po stanu ili na poljanu pa ga slikam u street/... fazonu.

A root mi nije padalo na pamet da radim jer je telefon bio uzet preko telenora a jos nije bio ni otplacen.

Poslednja izmena:
Izvini, nisam skroz koncentrisan dok pisem. Mislio sam na softver, u smislu OS-a tj kernela i photo aplikacije. Probaj sa better camera. Mozda se bolje snadje

A mozda ljudi ne uzimaju Note 4 kao statusni simbol? Ako ti ne zelis ili nemas da das pare za Note 4 glupo je da tako jadno generalizujes ljude koji kupuju Note 4 i karakterises ih kao neke sminke koje kupuju telefon samo da ga stave na sto.
Mozda ljudi kupuju iPhone zato sto im najvise odgovara a ne zato sto je skup? Glupo mi je da uopste pricam sa tobom o ovome jer uzasno generalizujes i stavljas sve ljude u isti kos, ako se tebi ne izdvajaju pare za iPhone ili Note 4 pusti ljude da sa svojim parama rade sta god hoce i ne generalizuj toliko.

Ja sam rekao da kada vec neko trosi pare bolje da uzme uredjaj koji je podjednako dobar a u isto vreme statusni symbol (Iphone). Note 4 nije statusni simbol, a to sam istim komentarom naglasio. Sve u svemu to nije generalizacija, to je subjektivno misljenje. A objektivno misljenje je ono koje sam naveo od strane eksperata sa linka-a koji su rekli da poboljsanja Note 4 u odnosu na G3 nisu dovoljna da opravdaju razliku u ceni.

Sve u svemu ti si prvi krenuo sa nazivanjem G3 "polu fail". Takav tip komentara bez bilo kakvog realnog cinjenicnog pokrica u okviru teme koja je specificno o tom uredjaju je definicija flejma. Molim te linkuj neki strucni review bilo kog reputabilnog sajta gde kazu da je G3 "polu fail" i ja vise necu postovati pod ovom temom.

Daj molim te, eksperti. Da nisu išli u visoke škole za ocenjivanje telefona.

Daj molim te, eksperti. Da nisu išli u visoke škole za ocenjivanje telefona.

Da li je neko ekspert u pravom smislu tesko je reci, ali po meni je sigurno misljenje nekog ko je placen da pise o nekoj temi (ne kao lobista vec kao novinar) vrednije od onih koji nisu placeni da iste iznose. Mislim da niko ne moze da sumnja u kredibilitet PC Advisor-a UK - magazina koji postoji od 1995. Tesko da su posle 19 godina, odlucili da se prodaju LGu (sigurno su imali dovoljno prilika do sada).

ok, ja se apsolutno ne slažem ali nije ni bitno :)
neko voli da sluša nabeđene autoritete, neko se toga grozi, verovatno je i do toga

PC Advisor i mobilni segment :laugh::laugh::laugh:

Zna se koji su poznati, a ne PC A.

Meni samo nije jasno zasto se i dalje vrse ta "osetljiva poredjenja" ovde na forumu koja su uvek povod za "debatu"?! Pritom se uvek javi jedna ekipa ljudi od 2-3 coveka koja je na strani koja gotivi Nokiju i Samsung i gurne te "Samsung/Nokia vs.." review-ove i podbada clanove u drugim temema nekim komentarom... Pritom se uglavom late znanja iz prve ruke youtube reviewera... Nastane rasprava od par strana i posle ti isti koji su zapoceli ispadnu zrtve...
Posebno te fore sa "drugarskim savetima" i sta treba da radi neko sa svojim novcem... Dajte bre ljudi iskulirajte malo, preko one stvari mi je da gledam raspravu od par strana a pritom nista korisno ne moze covek da procita...

I dalje telefon nece moci da prevazidje prenosni aparat, niti zaseban muzicki plejer a vala ni tablet sto se medije tice... Uvek ce biti i ostati fon i ne vidim cemu dizanje tolike prasine i zilotskog branjenja nekog brenda, kao da vam je neko porodicu uvredio...

Prelistavam neke teme zbog naredne kupovine telefona i u svakoj bukvalno do jedne se vrti ista prica, par istih osoba koje zacine corbu u temama sa telefonima koji "im bodu oci" jer su "poklonici" Samsunga i Nokije i drugi brendovi se nikako ne mogu sa istim porediti...

Aman... >.<

Poslednja izmena:
Sve si lepo rekao...
Pre par dana 4 Samsung zilota banovana baš na ovoj temi i evo posle par dana opet ista priča...

Bukvalno nema ništa da se pročita o telefonu koji je u naslovu teme.

Poslednja izmena:
^
Bukvalno... Ljudi koji poseduju uredjaj krenu da pisu o svojim iskustvima sa istim i onda odmah ulecu padobranci entuzijasti sa YT znanjem da ih poklope kako nisu u pravu i kako to radi "krs"... Ne mozes par krstenih stranica sa nekim korisnim informacijama da izvuces a da nije ispresecano nekim prepucavanjima... Vise o Samsungu i Nokiji na drugim temama moze da se procita nego u temama za iste...

PC Advisor i mobilni segment :laugh::laugh::laugh:

Zna se koji su poznati, a ne PC A.

Pa da, zna se. Samsung Arena 1 (Gsmarena), Samsung Arena 2 (Phonearena) i onaj budjavi PocketNow sto ti hajpujes.

Koliko god ljude smarala, Erica je za njih institucija a za lagane opise su dobri Merkez i Deni. Kao i one Ruskinje kada pozelis da omoris oci.

Realno, Anandtech je tata za sve njih jer jedini u danasnje brzo vreme odrade dobar test sa tehnicke strane (Erica i njojzi slicni pokriju sve mane i bubice koje isplivaju vremenom).

^
Bukvalno... Ljudi koji poseduju uredjaj krenu da pisu o svojim iskustvima sa istim i onda odmah ulecu padobranci entuzijasti sa YT znanjem da ih poklope kako nisu u pravu i kako to radi "krs"... Ne mozes par krstenih stranica sa nekim korisnim informacijama da izvuces a da nije ispresecano nekim prepucavanjima... Vise o Samsungu i Nokiji na drugim temama moze da se procita nego u temama za iste...

To se prosto resi banovanjem istog momenta :whip:

Šta je bolje da stavim za runtime, Dalvik ili ART?

Ne koristim, mrzi me da rootujem, a realno nemam ni potrebe. Jel rade sve aplikacije sa ART?

rade, a od lollipopa je on jedini runtime tako da i nećeš imati izbora :)

N4 je izasao 5 meseci posle G3,malo je suludo porediti dva telefona iz dva "doba" jer u danasnje vreme se za 5 meseci okrene svasta pogotovo kod telefona ako cemo realno. Citam ovu temu jer sam se opsano naostrio da uzmem G3(ali citam losa kamera zadnja sto me malo sad plasi), e sad sta ce se desiti kad dodje 5.0 ako Bog da da dodje pre februara(tad cu ga uzeti vrv) pa da vidim temu ovde iako vas vec ima koji ste fleshovali neispeglanu peticu. Ili uzeti N4 ako mu padne cena ispod 500e(mada neverujem) ili N3? Preporuke ? :)

Vrh Dno