Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ja nisam znao ni da postoji tema o Skrill-u :D

Pa pogledas malo lako je tema se zove Moneybookers- informacije/ iskustva.

od muke sto nam ne radi PP (bar ne kompletan) raspalili mo o Skrill-u :D

izvinjavamo se to je bilo jace od nas :p

Pa sta ipak smo nesto korisno procitali

Treba da posaljem 300€ na jedan paypal nalog, koliko mogu da ocekujem da bude provizija? Tj jos koliko preko trebam da uplatim?

Hvala

Probaš, pa ćeš videti tačno, neće poslati sve dok ne potvrdiš .....

Šalješ sa srpskog?

Da, sa srpskog naloga na Švajcarski.

Pa zato bi hteo da znam koliko da uplatim otprilike u banci.

Nema veze , mislim da paypal ne zna da ti nemaš para sve dok ne potvrdiš...

Ti pokreni postupak, napiši mejl na koji šalješ, napiši iznos, i izbaciće ti ukupan iznos.... na to dodaj 10ak posto, i toliko uplati...

Zasto bas PayPal fali?

Zato sto za klasicni Bank transfer od 38 EUR iz Italije, na moj racun u banci, legne celih 26 Eur.
12 Eur ostane rasuto na putu, od Rima do Beograda. I traje nedelju dana. Provereno danas.
Zato mi PayPal fali.

Zasto Moneybookers/Skrill nije alternativa.

Zato sto svaki pedeseti kupac pristane da prodje proceduru verifikacije od par dana, i onda uplati na Skrill.

Zasto Payoneer nije resenje?

Zato sto je procedura za transfer fizickog lica fizickom licu, jos komplikovanija, i traje, uz prilaganje skenova licnih dokumenata, sto retko ko zeli da uradi.

I zato sto nema posla na EBAYu bez PayPal-a , a sve ostalo je ...kesa...

Fali PP nije da ne fali, ali brate.

Sto se tice Skrill-a nije problem u Skrillu vec u tih 49 tih ljudi jer nece da prodju verifikaciju od par dana, to nije problem u Skrill-u.
Za Payoneer ne znam nisma ga koristio, i sto se tice ebay-a to je tacno.
Da fali fali da moze da se zivi bez njih morze, da je lakse sa njima JESTE da je teze bez PP jeste.

Sta da bi meni neko uplatio na skrill pare mora da se toliko verifikuje?!?
A moze li mi neko uplatit npr na paypal a ja ih prebacim na skrill da bi ih podigao?

Ne možeš da prebacis sa PP-a na Skrill, jedino preko Elance da napraviš dva naloga i praviš neki fake posao. Tada ti je provizija 8.75 posto. pp itekako fali, ali ja recimo iz Norveške sa PP-a šaljem ovde u AIK banku i provizija na celu sumu je oko 4 posto, znači od 1000 dolara legne 950 što je ekstra.

Sta da bi meni neko uplatio na skrill pare mora da se toliko verifikuje?!?
?
Ima cela procedura na temi Skrill/Moneybookers, znam da je poslednjih par "nevoljnika" koji su mi za uplatu na Skrill prosli verifikaciju kukalo kako su se smorili od procedure.
Ide ona varijanta vezivanja na racun, pa skidanje i vracanje neke sitne sume, pa trazenje broja transakcije od banke, pa unosenje tog koda kao verifikacionog, pa sve tako.
I tek onda, transfer na moj Skrill.

Ja sam lepo otvorio i verifikovao i Skrill i Neteller i PayPal nalog i nemam tih problema da kad mi neko traži nešto preko nečega da se smaram sa otvaranjem.. Pored PP postoje i drugi poznati on-line procesori plaćanja..nije PP Bogom dan..

Ima cela procedura na temi Skrill/Moneybookers, znam da je poslednjih par "nevoljnika" koji su mi za uplatu na Skrill prosli verifikaciju kukalo kako su se smorili od procedure.
Ide ona varijanta vezivanja na racun, pa skidanje i vracanje neke sitne sume, pa trazenje broja transakcije od banke, pa unosenje tog koda kao verifikacionog, pa sve tako.
I tek onda, transfer na moj Skrill.

Ne :) IDENTICNA procedura je za verifikaciju PayPal naloga! Znaci samo ih mrzi da se verifikuju na jos jedan servis (sto je stvarno... za njih nepotrebno), ali da je teze - nije. To neko laze u celoj prici gluvih telefona :)

Jedino sto stvarno ne moze je prodaja na eBayu, medjutim, tu ces imati vise problema sa nasom carinom za izvoz, nego zbog PayPal-a.
A za sve ostalo - otvori racun na nekom payment procesoru koji podrzava PayPal i resio si stvar.

Ovo sam napisao nekoliko puta u temi. Za one koji misle da su svasta novo izmislili, back to school ;)

Nije identicna procedura - PP trazi sifru transakcije, dok Skrill trazi tacan iznos u valuti kojoj je otvoren nalog (moze da bude problematicno).

Da ne bi citao 300 strana, molim za pomoc. Imam otvoren nalog na PayPal-u verifikovan tip naloga premier. Vezan je za internet intesa karticu(visa).
Pokusao sam na GeekBuying da kupim android plejer koji je kostao 51.98 USD na kartici imam 53.38 USD.
Placanje mi nije uspelo (probao sam 14 puta blokirali su mi 14.56 USD). Pomagajte

14 puta si probao da odradiš transakciju i 14 puta ti nije uspelelo :D LOL
to me podsetilo na onu scenu iz filma Rane:

A dobro, ipak je na tih 300 strana samo 200 puta pomenuto da Intesa uzima oko 6% (na vece sume nesto manje, ali bar 5%) provizije za zastitu od kursnih devalvacija i vraca ih kad zavrsi transakciju i jedno 5-6 dana obrce te pare i pravi zaradu na njima, steta sto ne mozes da citas ni 15-20 od tih 300 strana...

Fung na tak cik cik berik kngda boo? Him dummkopf non e?

Jel' se to elfski jezik ovde koristi? :d

I zna li neko koliku proviziju uzima pp za slanje 100€, 200€ ili 300€ ?
Je li to uvek isti fiksni procenat ili se menja zavisno od iznosa koji se salje na privatni pp nalog prijatelju?

Da ne bi citao 300 strana, molim za pomoc. Imam otvoren nalog na PayPal-u verifikovan tip naloga premier. Vezan je za internet intesa karticu(visa).
Pokusao sam na GeekBuying da kupim android plejer koji je kostao 51.98 USD na kartici imam 53.38 USD.
Placanje mi nije uspelo (probao sam 14 puta blokirali su mi 14.56 USD). Pomagajte
Pa bar da si 6 strana procitao video bi da Intesa rezervise 6% vise od sume.
A i brate meni su to svojevremeno i ini sami rekli kad sam uzimao karticu kod njih pre par godina, nista nisam pitao vec mi lik sam rekao.
A ovde pisano ziliin puta.
Poz

E da zaboravih pitati od koga se uzima provizija, od mene koji saljem (prijatelju) ili od primaoca od one sume koju uplatim na prijateljev nalog?
Da li da odma saljem 105€ zato sto ce skinuti 4,5% provizije od tih 105€ (na primer 4,5% inace ne znam kolika je provizija, jos uvek) ili treba slati 100€ a pp ce od mene uzeti jos proviziju i odma ukupno skinuti na primer 104,5€ ?

Nisu bas ista pitanja ali imaju potpuno ist smisao...
Da nisam probao pa da se "ljutis" i cudis...
Jeste da nemam dovoljno parica na racunu da mogu obaviti transakciju ali nigde pre slanja ne pise koliko uzima pp kao proviziju...
Pogledaj slike sta ja imam od opcija.
Nemam opciju da saljem prijatelju/rodjaku ili placam, jedino mogu preko adrese za isporuku birati da li "placam" uslugu (podrazumeva se da nema shiping adrese) ili robu (navodim adresu za isporuku).

Posto "experimentalnom" metodom nisam saznao odgovr, ponovicu pitanje, zna li neko koliko % uzima PP na ime provizije kada saljemo pare nekome (bilo kome, prijatelju ili nekome drugom) i da li proviziju naplacuju iz iznosa koji saljem ili uzimaju od mene/nas sa naseg racuna iznos preko onog (osim onog) sto saljemo.
Npr. saljem 100€, da li ce uzeti npr. 3% jos pa ce mi biti skinuto 103€ ili cu ja morati dodati nesto vise pa ce mi od 103,1€ sinuti 3% i ostace primaocu 100€?
Kolika je provizija kad je primaoc, prijatelj, u Sloveniji?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    89.8 KB · Pregleda: 132
  • 2.jpg
    2.jpg
    145.9 KB · Pregleda: 135
Cim ne pise, uzece njemu. Koliko, to mora on da vidi u svom "ugovoru" s njima, jer ce se smatrati komercijalnom uplatom. Vise od 5 nece, sto ce reci da ako hoces da primi 100, posalji 105. Da bi poslao 105, imaj 115 na racunu. Kad sve obavite, mozes da napises ovde.

Ili bolja varijanta, ako on ima SLO, neka on tebi posalje money request, pa nek vidi sta ce njemu da pinude.

"Posto "experimentalnom" metodom nisam saznao odgovr"

Jesi, napisali su ti tačno koliko će tebi da skinu. :)

Poslednja izmena:
Posto "experimentalnom" metodom nisam saznao odgovr, ponovicu pitanje, zna li neko koliko % uzima PP na ime provizije kada saljemo pare nekome (bilo kome, prijatelju ili nekome drugom) i da li proviziju naplacuju iz iznosa koji saljem ili uzimaju od mene/nas sa naseg racuna iznos preko onog (osim onog) sto saljemo.
Npr. saljem 100€, da li ce uzeti npr. 3% jos pa ce mi biti skinuto 103€ ili cu ja morati dodati nesto vise pa ce mi od 103,1€ sinuti 3% i ostace primaocu 100€?

Ne znam tačno koliko % uzimaju, pošto se nigde ne može tačno naći precizna kalkulacija na Paypal stranici (ili je dobro sakrivena), ali računaj nekih 5% na sumu od 100 €.
Proviziju odbijaju od sume koju šalješ, dakle tebi PP skida 100 €, primaoc će dobiti nepunih 95 €. Ako želiš da on dobije sigurno 100 €, moraš poslati (po mojoj proceni) nekih 106 €.
Imao sam sličnu situaciju, 95 € mi je poslato, dobio sam 89, 99 € (5,01 € provizija).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno