Videcemo. A sto se tice replika, pa sve sa aliexpress-a je kopirano. Sutra mi i dzordanke(replika) konacno stizu, pa cu videti kako sam i tu prosao. Ma strasno, sta rade.Neću da te plašim, ali vrlo lako može da se desi, pogotovo ako nema računa u paketu i ako je isti model (pa još ista boja) da ti traže potrvdu da imaš firmu, pošto smatraju da toliko pari patika nije za ličnu upotrebu.
Slažem se da patike ne moraju da budu za prodaju, može da bude porudžbina za više ljudi zbog manje cifre za shipping, ali hajde pa dokaži da je tako. Mislim, ne može ni carinik da dokaže da je za preprodaju, ali on ima pravo da te "optuži" da si preprodavac, a na tebi je da dokažeš da nisi. ***a, nakaradan sistem, ali tako je kako je.
Plus imaš problem što si naručio kopije, pa carinik ako skapira da je tako ima pravo da ti ih zapleni, pa ako se buniš možeš samo da dobiješ pride kaznu što si svesno pokušao da uvezeš plagijat. Možeš i da se praviš lud i da tvrdiš da je original i da nisi znao tada ne mogu da ti naplate kaznu, ali mogu da ti zaplene patike.
Ja sam se u početku bunio i pokušao da "ispravljam krive Drine", ali sam nedugo zatim skapirao da nema vajde i sada gledam kako da smanjim rizik da sebe dovedem u situaciju da me cimaju sa carine.
Najsvežiji primer je cimanje od strane carine, tj. gospodina Jovice Guberinića, koji mi je paket od 8 second hand maksi singlova koje sam kupio za sebe zaplenio i tražio da mu donesem potvrdu da imam STR, pošto je njegova ocena da 8 ploča nije za ličnu upotrebu, već za preprodaju. I šta onda? On smatra da je tako, ja kažem da nije i...? Niti on može da dokaže da jeste, niti ja da nije, njegova reč protiv moje. Na moju sreću našao se u carini neko razuman ko je procenio da država neće da rikne ako rizikuje i ne naplati 1 črvenu za ploče, a ja ih ipak preprodam na kraju (što mi ne pada na pamet, ali dobro).
Javi kako si prošao, baš me zanima.
Sve iz Kine sto se narucuje je kopirano, nadam se da nece, do sad nisam imao takvih problema, samo bi jos to falilo.Zar carina ne zaplenjuje stvari za koje utvrdi da su kopije? Negde procitah da i to rade. Neka ti je sa srecom ali.![]()
Sve iz Kine sto se narucuje je kopirano, nadam se da nece, do sad nisam imao takvih problema, samo bi jos to falilo.
Visina špediterskih usluga direktno zavisi od cene, a ako me sećanje služi, minimalna cifra, bez obzira na cenu, je bila oko 4000 rsd.
Možeš da pozoveš DHL kod nas i raspitaš se koliko bi te koštalo, da ne poručuješ napamet.
Evo, pitaj ovde: http://www.dhl.rs/sr/logistics/customs_security_and_insurance/customs_services.html
Znaci da je posiljka krenula ka tebi i da ti verovatno sutra stize. Imas objasnjeno na forumu sve, prelistaj malo. Pozdrav.Sta znaci ovo:
2014-11-27 10:59 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-27 10:53 11003 IZMENIČNA POŠTA, Od carine
2014-11-26 12:08 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-25 12:09 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-24 13:10 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-21 14:09 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-20 12:48 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-19 09:04 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-18 13:42 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-18 08:46 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-17 09:12 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-14 14:11 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-13 13:03 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-12 11:49 10200 GPC BEOGRAD, Otprema
2014-11-08 15:08 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-11-05 15:52 NL - NLAMSC, Prispeće
Obzirom da nema 61200 CARINA GPC BEOGRAD, Od carine?
Inace u pitnju battery grip za fotoaparat
I kako si prosao?Danas stigao CD iz US-a kupljen na Amazon-u 10.11.
Bez ikakvih dodatnih troškova.I kako si prosao?
Naravno, ali ja sam mislio na stvari sa aliexpress-a.O ne silno grešiš, Kina je najveća fabrika na svetu većina poznatih brendova imaju tamo proizvodnju...ili ako ne tamo a ono u zemlji slične reputacije.
Pa pazi, moze da se desi da stigne u isto vreme, a mozda i ne. Ne mozes da znas kad ce tacno stvar da ti stigne na carinu. Moze da desi da narucis i posle 10 dana, a da stignu u isto vreme, nema pravila. Ako hoces vise stvari da narucujes, bolje salji na razlicite adrese, npr jedan paket kod drugara, drugi kod tebe.Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja.
Ako porucim recimo sa ebay-a stvar/i u iznosu od 50e, odradim ceo proces, platim, ode na shipping...posle toga odem na aliexpress i porucim nesto drugo za 50e, da li ce onda na carini to stici u isto vreme, pa ce oni spojiti posiljke i naplatiti mi carinu za iznos od 100e ili ce stici pojedinacno i proci cu bez carine?
Dakle, da li mogu poruciti vise stvari, preko 50e kroz razlite/odvojene kupovine, ili sa razlicitih sajtova, pa da ne placam nikakve poreze ni carine?
Ako ne isti dan, koliko bi trebalo da sacekam dok planiram da porucim opet nesto za 50e, pa da prodjem bez carine?
teško da će da se desi..i ja prodjem bez ikakvog placanja dodatnog poreza, pdv-a ili slicno?
Nebitan je prodavac, mozes sve od jednog prodavca da kupis, samo nemoj na istu adresu i ime da te ne bi zezali. Sve ostalo ti je tesla boj rekao.I cekajte,
sad ja porucim recimo od jednog prodavca torbu za 45 evra, onda odem na proces placanja, i to je jedna isporuka koja je "u procesu", posle 5 minuta kliknem na neku kosulju za 20e, patike za 30e, porucim, drugi paket...posle toga nadjem neku jaknu za 50e, porucim kao treci paket...
I sad kad ce to sve stici na carinu ja ne znam...i ja prodjem bez ikakvog placanja dodatnog poreza, pdv-a ili slicno?
Jel to to znaci onda?
Dakle ja mogu kupiti i 50 stvari po 50 evra, ali ne mogu nista da u jednom paketu bude preko 50e, jer mi tad obracunavaju porez i pdv?
PS: Ako ja naprimer od jednog istog prodavca kupim prvo jednu stvarza 50e, pa odem na proces placanja, pa nadjem neku drugu stvar isto za 50e, pa odem na proces placanja...onda ce on mozda da vidi da sam ja isti lik, da mi je ista adresa i poslace mi zajedno?
Sto rece Lex91kv, za adresu, da li sam mog istog naloga da porucim na razlicite adrese, ili mi treba prijatelj koji ima isto nalog na paypal-u i ebay-u, pa preko njega da porucujem?
Znam da je puno pitanja, da sam oduzio...ali hocu da budem siguran, ne recimo da se ispalim, porucim 3 stvari po 50e, i da umesto 150, posle platim skoro 300evra sa porezom, pdv-om i boga pitaj cime jos.
Imam molbu jednog prijatelja, moli da okačite screenshotove, ne ovako CopyPaste, vaših paketa koji su pristigli, i samo napišite dozvolu ispod da se koristi fotka. Naravno, zamaskirajte brojeve za praćenje.
Priprema tekst o nesposobnosti pošte i pored uloženih miliona u sve to...
Imam nekoliko, evo jedne [emoji1]Imam molbu jednog prijatelja, moli da okačite screenshotove, ne ovako CopyPaste, vaših paketa koji su pristigli, i samo napišite dozvolu ispod da se koristi fotka. Naravno, zamaskirajte brojeve za praćenje.
Priprema tekst o nesposobnosti pošte i pored uloženih miliona u sve to...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari