Šta je novo?

Kojntelekt

• Začetnik teme Začetnik teme goldi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E to i jeste prednost demo-a znaci da ne moras svaki 6-7 dana da pravis nove naloge. A zarade nema od 4 demoa zaradio bi 6€ za 10 dana nema neke zarade a rizik da ti sprase ban pa da ostanes bez 60€.
Ja mislim da ti nisi dobro razumio vladana, kad je bio banovan nije mogao podici novac a demo mu je bacao evrice... eto sacekacemo vladana da i ovo razjasni 😀
Ja vidim ovakav zakljucak: demo sluzi samo da se ne mora praviti novi nalozi svaki 6-7 dana i to je to zarada od 1.5€ za 10 dana sa demo-a nije vrjedna.
Nije poredivo , kada su prvi put krenuli da banuju nije bilo poruke antiboot Sistema , samo je trazio verfikaciju I na preseku vrati zaradu na 0.0001(znaci , ceo dan kuca najnormalnije, a kad preseku pojavi se 0.0001)Sa svih naloga nisam mogao da dizem zaradu ,osim sa tog jednog koji je bio verifikovan I sa njega sam mogao da dizem pare od demo-a + 0.0001, a od miniranja su mi krali.Posle par dana kada sam probao da pridjem ostalim nalozima , pustili su bez verifikacije I pokupio sam pare koje su tamo ostale I nisam vise koristio te naloge.

Jesi obrisao crtice iz workera? Daj bat da vidimo kako izgleda, a i cgminer screen, da nemaš hw errore?

banovali su me. verovatno je razlog sto sam pre par dana probao cpu. Doduse sa druge lokacije i druge ip adrese

Nije poredivo , kada su prvi put krenuli da banuju nije bilo poruke antiboot Sistema , samo je trazio verfikaciju I na preseku vrati zaradu na 0.0001(znaci , ceo dan kuca najnormalnije, a kad preseku pojavi se 0.0001)Sa svih naloga nisam mogao da dizem zaradu ,osim sa tog jednog koji je bio verifikovan I sa njega sam mogao da dizem pare od demo-a + 0.0001, a od miniranja su mi krali.Posle par dana kada sam probao da pridjem ostalim nalozima , pustili su bez verifikacije I pokupio sam pare koje su tamo ostale I nisam vise koristio te naloge.

Da tad je bila zbrka nisu kako kazes nista davali za kopanje tako da to nije argument kojeg bi mogli uzeti za sigurno, ja mislim da u situaciji ako bi ti banovali verifikovan nalog da ne bi mogao povuc novac, mislim da sa banovani naloga bio verifikovan ili ne bio, ne bi moglo da se povuce nista (moja pretpostavka bez argumenata).
Vidjet cemo za ovu verifikaciju kad prodje jedno 20 dana ako ovo bude radilo verifikovacu ja jos 2 naloga pokrenut minere na njih i na jos 4 naloga sa jednog ip- bice banovani svi i verifikovani i ne verifikovani tako da cemo imat argumente da baratamo sta smije, a sta ne (sve pod pretpostavkom da ovo bude radilo 20 dana :d).

Edit: evo i dalje gledam ovaj demo tacno za 210min tj 3h i 30min dao je 0.2394 - dodje tacno kao sto sam i prija napisao 0.0114 svaki 10min. tacno je isprogramirano odredjeno mu koliko ce dat svaki 10 min.

@mige taj kod tebe nalog je od nekad ranije banovan ti si se sad nakacio na njega, a nisi ni vidio da ti je od prija nalog banovan. Kad god pustate i imate vremena kliknite na collect da vidite da nije slucajno banovan nalog.

Poslednja izmena:
Banovali su me jer mi goldi nije rekao da ne smem jedan fx sa jedne lokacije da kacim. posto on ima 8 jezgara i 8 naloga sam napravio.

I ja sam popoio ban na više od pola naloga a na ostalim traži verifikaciju..... Napravio sam 12 nalaoga sa jedne IP, adrese i sajtu sam pristupao sa svim nalozima sa jedne IP, kopanje je išlo uredno 4 naloga sa jednog IP, nevredi, izmajao sam se za 10-ku .....
Pišem pismo provajderu da mi pusti 3 naloga sa 3 različita IP-a i da se menjaju na svakih 5-6 dana...

aha, a kako onda da poteram tri 280tke svaku za sebe, greota da njih tri iskopaju na jednom nalogu 1,50e za 24h?

pa nije na istu svaki nalog poseban email

Naravno, 3 kartice su ti dovoljne za 6 naloga ali je ograničenje 4 po nalogu, na svom prvom nalogu napravi 3 pozivnice i napravi još 3 naloga, kopaj sa 2 kartice sa po 2 naloga nema svrhe da pustaš treću u pogon....

Pa svaki nalog ima svoj worker, a sa -d x komandom kažeš koja kartica da kopa, napraviš 2 bat-a i na kraj svakog staviš -d 0 (kopa prva kartica) ali u svakom batu posebno workeri od dva naloga, pokreneš prvo jedan pa drugi i imaš ~320khs po nalogu sa jednom karticom...

Pa svaki nalog ima svoj worker, a sa -d x komandom kažeš koja kartica da kopa, napraviš 2 bat-a i na kraj svakog staviš -d 0 (kopa prva kartica) ali u svakom batu posebno workeri od dva naloga, pokreneš prvo jedan pa drugi i imaš ~320khs po nalogu sa jednom karticom...

Sve znam samo za mene neznam, da nepominjem 165 LTC koji su mi pometeni pre 10 dana, ko mi je kriv kad koristim dropbox ***** i na svašta klikam....

Izvolite podešavanja za GTX 970, kome treba.

color 0A
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cudaminer.exe -a scrypt -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -p 123 -u xxxxxx -i 0 -l T10x20 -C 1 -H 2

Ništa spektakularno za scrypt, ali važno je da može da gura dva naloga.

Poslednja izmena:
Ma super s obzirom na potrsonju GTX 970 gura 2 naloga ja mislim da je to odlicno- najbolja karta i za gaming i za ovo.
Recimo kad bi ovo potrajalo 5 mjeseci karta bi ostala dzabera za gaming! IZgleda jako primamljivo :d ono molis boga da kojtelekt pozivi 5 mjeseci i imas djifors 😛

Ovo nije dobro podeseno mnogo seta gore dole 750ti varira manje do 10 kh/s mora to bolje treba da gura 3 naloga preko 200 najmanje a ona treba da ima zalihu snage da baci 750kh/s ako 750ti moze preko 250kh/s. Doduse ne znamo koliko baca na dan evrica pa ova brzina kh/s nista ne znaci za nju jer nema podatak za wu. Mozda je bolja varijanta da je pustis na 4 naloga da gura koliko moze da izvuce maximalno opterecena za razliku od radeona ima malu potrosnju i njoj ne smeta da radi do daske opterecena.
suhoj.jpg

Poslednja izmena:
Ovo nije dobro podeseno mnogo seta gore dole 750ti varira manje do 10 kh/s mora to bolje treba da gura 3 naloga preko 200 najmanje a ona treba da ima zalihu snage da baci 750kh/s ako 750ti moze preko 250kh/s. Doduse ne znamo koliko baca na dan evrica pa ova brzina kh/s nista ne znaci za nju jer nema podatak za wu. Mozda je bolja varijanta da je pustis na 4 naloga da gura koliko moze da izvuce maximalno opterecena za razliku od radeona ima malu potrosnju i njoj ne smeta da radi do daske opterecena.
Pogledajte prilog 155125

Kolega jesi li siguran da ta karta moze 4 naloga gurat, izgleda da amd-e karte ne mogu vise od 2 naloga gurat ja cim treci startam odma baca greske ,a kad 4 pokrenem zakuca 4 gige rama tako da nema sanse.
Imas li ti info da Nv karte mogu 4 naloga gurat?

pmf je napisao da je gurao i veci broj minera od 4 na jednoj karti samo je potrebno 32gb rama ako sam ga dobro razumeo, zato i mislim da ako suhoj ima 8 do 16 gb mozda moze da proba sa 3 minera na jedan nalog a posto je karta nova i netestirana pitanje da li treba rama kao za radeone dok ne proba necemo znati. Ako karta trosi 100% snage za ovo sto je ovde predstavio to je jako slabo kada se preracuna potrosnja i efikasnost po watu, imaj u vidu da ce da povuce minimum 120-130W max opterecena dok ova moja twin frozr vuce max do 40W ogranicena je na 38.5W, tdp seta od 88-103, nisam joj skinuo blokadu tako da ne znam ni da li moze tih 40W teoretski da potrosi iako prikazuje u pikovima 103.1 posto tdp potrosnju. Nadam se da ti je ovo dovoljno detaljno objasnjeno na osnovu cega ocekujem da 970 baci 750kh/s. To bi onda izjednacilo 750ti i 970 po perfomansama kada se gleda potrosnja i efikasnost po watu. Moze da se desi da nije pravljena za skriptu pa zato slab rezultat mada sacekajmo da suhoj to jos testira.

Poslednja izmena:
pmf je napisao da je gurao i veci broj minera od 4 na jednoj karti samo je potrebno 32gb rama ako sam ga dobro razumeo, zato i mislim da ako suhoj ima 8 do 16 gb mozda moze da proba sa 3 minera na jedan nalog a posto je karta nova i netestirana pitanje da li treba rama kao za radeone dok ne proba necemo znati

Da ako imas na masini 8 Gb ili vise moguce je da moze. Ali kad pustis jednu kartu na vise od 2 naloga onda brzo dodjes u problem sa ip adresama.
Evo recimo da imas i 8GB rama i pustis kartu na 4 naloga to je max. za jedan ip, ako imas vise karti odma si u problemu.
Ako gtx baca 750kh/s na skriptu i ako moze na 4 naloga onda bi vjerovatno zarada bila 4€-ukupno to vec nije lose za ljude koji imaju samo jednu kartu jedan net. Mala potrosnja a mjesecno bi to vec fina zarada bila.
Ima dosta ovde kombinacija zavisno od hardwera i dostupni ip adresa svako sebi treba da istestira najbolji odnos broj naloga/hash/zarada.

Probao sam na jaguara da stavim 5970 trokira verovatno zbog slabe naponske, ali posto ova 970 ima 2x6pina sva struja ide preko karte i mislim da ploca ovde nije vazna tako da bi ona verovatno radila. Ono sto je poenta da ce ova karta da radi na bilo kom jeftinom kompletu sa jeftinim napajanjem od oko 400W. Ima cak kod nas i taj intelov komplet sa jos manjom potrosnjom od ove amd igracke da se uzme vidim i taj ima slot za graficku tako da bi trebalo da radi. Sve u svemu 4 ove graficke ako mogu da guraju svaka po 4 minera to je 16e dnevno mesecno 450e. Za 4 meseca je sav hardver otplacen i zaradjuje. Samo nemoj vise da pisemo o ovome citaju ovi spekulanti iz prodaje i podizu cene opremi za rudare.

Da da sve se prati 😉
preko 20k pregleda tema za manje od 10 dana ogormna je bench zajednica. Da je samo imati info koliko se ljudi sa ovi prostora nakacilo na "kojne" vec u glavi vidim sulude cifre 😀
Ako GTX970 moze 4 naloga gurat kazem "ako" ja sam bubno da je to 4€ mozda je cak i vise jer neko mjerilo je da 120kh/s daje 1€ na dan, ako bi GTX970 imala na 4 naloga po 120kh/s to je 4€ plus 4 referala, dodjemo do cifre 4.4€.
Ako ovi 4.4€ pomnozimo sa 30 dana tj mjesec dodjemo do cifre 132€ za 3 mjeseca se karta otplati i ostane i za struje.
Dvije su stvari za ovu pretpostavku: da ta karta moze gurat 4 naloga (nadam se da ce neko provjeriti) i da ce kojne raditi 3 mjeseca.

Granica je podignuta za minimalnih 1.5e 230-250kh/s baca 1.27,350kh/s baca 1.43 podigo sam na 500kh/s da vidim dali je to nova magicna granica za 1.5e,280x ne moze vise od dva naloga ,moze ona vise ali problem nastaje sa ip adresama,kao sto je vec neko napisao najprofitabilnije je 120-130kh za 0.9e i to je mozda izvodljivo sa deobom 280x na tri naloga,ali gde su tu ostale karte,treba da imas mnostvo ploca procesora i dostupne ip adrese

Granica je podignuta za minimalnih 1.5e 230-250kh/s baca 1.27,350kh/s baca 1.43 podigo sam na 500kh/s da vidim dali je to nova magicna granica za 1.5e,280x ne moze vise od dva naloga ,moze ona vise ali problem nastaje sa ip adresama,kao sto je vec neko napisao najprofitabilnije je 120-130kh za 0.9e i to je mozda izvodljivo sa deobom 280x na tri naloga,ali gde su tu ostale karte,treba da imas mnostvo ploca procesora i dostupne ip adrese

kakav je kod tebe Wu de pogledaj sjecas se da je neko pisao da sa 250kh/s lupa blizu 1.5€ jel kod tebe dobar wu de pogledaj nadam se da ce jos neko izaci sa nekom racunicom.
Nek 280X baca i 1.4€ na 2 naloga sa 2 referala opet bude oko 3€.
Digni druze na 400kh/s ja sam citao na stranim forumima da je 400kh/s dovoljno za 1.5€ i da sve preko toga nema ama bas nista ne mogu da najdem link, ali tako je sigurno pisalo, zato sam ja malo bio sumnjiv ako si pratio moje postove, da sa 250kh/s izvlaci se 1.5€ na dan.

Poslednja izmena:
Ja i dalje nisam pohvatao neko pravilo. I dalje na nekim kartama koje rade na 240 dobijam 1,4, a neke na istoj brzini daju 1,25.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno