Šta je novo?

Pazite se kad kupujete iPhone u MTS-u!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Joj sta si ti primjetio, ja kontao to nesto bas ozbiljno. Izgleda da ti je vise stalo do izgleda telefona (klasika kod AjFonovaca 😀) cim si ga toliko zagledao, i vrtio pola sata da vidis tackicu na njemu, nego samog software na njemu. To vec ne lici na dobro, cim SW nije u prvom planu, zato predlazem povratak opet na Android, gdje neces ni stici da vrtis telefon 😀

Poslednja izmena:
*** nemoj da ga prodajes za taj kes,neko ce uzeti od tebe za 550e i preko mobilnogsveta prodati za 650e i zaraditi "na tebi" 100e. Sreca tvoja sto sam u minusu sa parama,to bih ja odradio 🙂

Ma nek zarađuje ko god i šta hoće, ja Sim Free uzimam sutra u Pragu, a ovo večeras nek ide prvom koji se javi.

Poslednja izmena:
Ja bih ga kupio bez razmisljanja za tu cijenu (nov telefonj bt), ali kako bi za dostavu, nisam u Srbiji...to je cirka 1000BAM malo vise, kod nas su 5ice toliko.

Poslednja izmena:
@Spacemaster
Voleo bih ako mozes (ili neko drugi) da mi razjasni par stvari:

1) S obzirom da nisi odmah (prilikom preuzimanja) video da je telefon ostecen, da li oni mogu tebe da okrive za ostecenje i da ti zbog toga ne priznaju reklamaciju?
2) Kakvi su uslovi vracanja u roku od 7/8 dana? To moze da se iskoristi ako uredjaj nije onakav kakvim ga je prodavac reklamirao ili ne postoje nikakvi uslovi?
3) Da li mozes da vratis uradjaj u gorepomenutom roku cak i ako je fizicki ostecen?
4) Ako ne mozes da reklamiras telefon i odneses na popravku kod svog operatera od kog si kupio, gde mozes?

Hvala unapred na odgovorima.

BTW, zanimljiva ponuda za oglas. 🙂

Space,ubi cenu iphone-u..sad' niko za polovan nece dati vise od 500€ ni u ludilu..i to za "plus"-a! 😛

Ja se ne bi ni zalio na takav nedostatak, to je skoro pa mikroskopski, ne znam sta si ocekivao da ti kazu ovde.

Kejs je obavezan da sakrije tu zlatnu boju :zgran: , pa se ne bi ni videlo

Evo ti odgovori ispod.

@Spacemaster
Voleo bih ako mozes (ili neko drugi) da mi razjasni par stvari:

1) S obzirom da nisi odmah (prilikom preuzimanja) video da je telefon ostecen, da li oni mogu tebe da okrive za ostecenje i da ti zbog toga ne priznaju reklamaciju?
Pa naravno da mogu, niko u ovom, pa i svim ostalim slučajevima kada je MTS nije kriv sem samog kupca, pa makar i u radnji primetio problem.
2) Kakvi su uslovi vracanja u roku od 7/8 dana? To moze da se iskoristi ako uredjaj nije onakav kakvim ga je prodavac reklamirao ili ne postoje nikakvi uslovi?
Nikakvi uslovi, zakon kod nas ne može da se primeni na državnu firmu, MTS najbolji primer.
3) Da li mozes da vratis uradjaj u gorepomenutom roku cak i ako je fizicki ostecen?
Nikako još jenom ne možeš da vratiš uređaj jer MTS ne može da ti uvaži nikakvu reklamaciju.
4) Ako ne mozes da reklamiras telefon i odneses na popravku kod svog operatera od kog si kupio, gde mozes?
Nigde!

Hvala unapred na odgovorima.

BTW, zanimljiva ponuda za oglas. 🙂

Pa *** koliko puta mi se desi nadjem tackicu na ves masini, televizoru, komodi, racunaru, pa sta bih trebao sad da vracam sve to. 😀

Brate iskreno i realno, meni se cini da si ti taj telefon kupio vise radi gledanja i izloga, nego koriscenja. :d Tu tackicu se i na novom napraviti posle 10dana, osim ako nije u case-u i ako ga ne cuvas ko oci u glavi. Ali dobro dodje i takve imati, da se kupi jeftiniji tel, kud ih ja nemam ovde 😀

Ja se ne bi ni zalio na takav nedostatak, to je skoro pa mikroskopski, ne znam sta si ocekivao da ti kazu ovde.

Kejs je obavezan da sakrije tu zlatnu boju :zgran: , pa se ne bi ni videlo

Vidi, za nov telefon, koji košta soma, za ovo i slične slučajeve ne želim feleričan proizvod, tačka! Ovde se radi o principima! Ako dozvolimo da nas gaze, gaziće nas i sa većim problemima. Generalno, bilo koji da je problem nastao ova bagra iz MTS-a ne bi uvažila reklamaciju, to je poenta, i zbog toga podigoh temu. Ja nisam tražio da mi daju nov telefon u kutiji, to nigde ne piše, ja sam tražio posle njihove bahatosti da mi se ugovor raskine, jer krivicu svaljuju na kupca. A tome ćemo kad se vratim, naravno uz advokata!

P.S
Kad je toliko nebitno zašto onda po zakonu nisu ispoštovali korisnika?

Poslednja izmena:
Kakav bre advokat, neces sa njima u plusu zavrsiti sigurno. Osnovno nemas, a to je dokaz da si takav telefon primio i to je to.

Slazem se sa Stjepanom. Ako je telefon u potpunosti ispravan, a ostecenje minimalno... Uzivaj u telefonu, batali crticu. 🙂 Kontam da je stvar principa, ali mislim da nije vredno toliko nerviranja i cimanja.

I ja sam uglavnom poput njega sto se tih stvari tice ali IZ KUTIJE. Ako se meni nesto slicno desi tj. mojom krivicom *** sta sad, desilo se. Ali kad se desi iz kutije e onda jeste malo nezgodno posebno za ovako skup uredjaj.

I uglavnom nemam srece sa tim stvatima 🙁 skoro svaki put me nesto zadesi, ali sto manje zagledas manje i vidis tako je najbolje.

Niko ne priča o plusu 🙂 a proces je pokrenut. 🙂

Dobro daj Boze na nuli onda 😀 Platices troskove advokatu, a neces moci izganjati nista jer nemas dokaza.

Sto ti je bitna tackica na telefonu, a nije npr na televizoru, usisivacu, racunaru, autu koje je vrijednije 10x. ? Sto te stvari ne vracas kad nadjes milimetarsku tackicu na njima, ako se igras tih principa. Ni one nisu nista jeftinije 😀 Odogvori to, i ne javljam se vise :d

Pravilo je da ne treba biti drcan na prvu loptu, praviti se nesto pametan i sl. kad ides da intervenises ili na neke dogovore i sl. Lijepa rijec i ljubaznost prolaze na dosta mjesta, ja nikad nadrndan i nervozan nisam isao na reklamaciju i sve sam rijesio pozitivno bez ikakvih problema, ljudi nisu "a" rekli i trude se da izadju maximalno tebi u susret. TReba se fino i postaviti i znati kad sta reci. Cim oni na tebi vide da si drcan i prepotentan, namjerno se zainate. 🙂

KOnkretno, uspio sam da ostvarim garanciju ovde kod nas za robu kupljenu u Srbiji, za koju je prkticno i istekla garancija. Zamjenili mi oni sta sam ja rekao, kazu sto da ne iskoristis kad je u garanciju. A bio nasmijan i ljubazan sa njima. Sve zavisi od covjeka do covjeka, nekome facu kad vidis i nastup...
A koliko pputa sam vracao robu, nesto ne odgovara i sl. sve bez problema....

Poslednja izmena:
Offtopic:

Izvinjavam se na noob pitanju, ali kako najlakse moze da se ostvari internacionalna garancija za iPhone kupljen u inostranstvu?

Ocekujem da proda telefon za jedan dan 😀
Koliko kosta telefon u Pragu I koliko gb?

Ako taj primerak nije vec 50x rezervisan, eto dokaza to get a life🙂
Meni Telenor uvalio telefon sa pokvarenom kamerom i morao sam da cimam vezu da ga srede u servisu a ovaj se zali za tackicu koju nije zagledao odmah pri kupovini....
I kako je to 1000e? Uzeo si uz paket koji je 1dinar? Paket ne vredi nista?

Cekaj ja sad ne razumem za ovaj tel iz oglasa,jel su ti to dali drugi iz telekoma koji je takodje ostecen?!

Ne, otisao sam kod njih večeras da vidim dokle je sve stiglo jer se *****i ne javljaju, popizdeo uzeo telefon, stavio u oglase i prodao. Uzeću sutra isti sim free.

Znaci prodao si 😀
Nisi rekao koliko kosta u Pragu I koliko gb?

Cu prodao,pa za 550€ nisam ni mislio da nece da ode u roku od odma!!...jest da je gay boja al to je vec drug prica 😛
Sretno sa novim primerkom Mare...i javi se kad si u prolazu

Neverovatno koliko smo jadna drzava. Procitah svih 30 stranica i definitivno vise nikada,nista od elektronike ne kupujem u Srbiji.

Po novom zakonu o zaštiti potrošača kupac ima pravo da ukoliko je nesaobraznost nastala u prvih 6 meseci traži zamenu, a ne popravku uredjaja. Treba insistirati na tome!

Pa vidis da je covek insistirao i vozali ga ko porse careru!!

Videh sliku u oglasima od čoveka što je otvorio temu..... pa i nije strašno ..... ja bih ga zadržao.... kao unikat ....IMG_1317.jpg

Ja sam mislio nesto strasno po prici, ovo je neprimetno. Iskreno mene bi bilo sramota da reklamiram ovo.

Mene ne bi bilo sramota, za nešto što košta 1000eura itekako nema mesta za sram! Da je moj telefon imao istu "grešku" itekako bi bio reklamiran!

Nazad
Vrh Dno