Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Iju sve se vise lozim,pogotovo sto danas verovatno prodajem iphone,a trebace neka zamena, galaxy s4 mini je super,ali slaba rezolucija i baterija ne bas najsjajnija! Ako bih za 12h kod sonija moglo da se izvuce 8h sot meni bi to bila premija!

Dark druze koje sve naloge sinhronizujes trenutno osim googla!? Ako imas i skype, fb i dropbox izmedju ostalih u accountima,onda je malisa stvarno cudotvorac!

I niko da napise da li bi usa verzija sa otkljucanim butloaderom mogla da se koristi kod nas i rutuje bez posledica po kvalitet kamere?! Ili jos nesto mora da bude otkljucano osim loadera da bi mogao root?!

Iju sve se vise lozim,pogotovo sto danas verovatno prodajem iphone,a trebace neka zamena, galaxy s4 mini je super,ali slaba rezolucija i baterija ne bas najsjajnija! Ako bih za 12h kod sonija moglo da se izvuce 8h sot meni bi to bila premija!

Dark druze koje sve naloge sinhronizujes trenutno osim googla!? Ako imas i skype, fb i dropbox izmedju ostalih u accountima,onda je malisa stvarno cudotvorac!

I niko da napise da li bi usa verzija sa otkljucanim butloaderom mogla da se koristi kod nas i rutuje bez posledica po kvalitet kamere?! Ili jos nesto mora da bude otkljucano osim loadera da bi mogao root?!
Evo

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415705455841.png
    uploadfromtaptalk1415705455841.png
    315.1 KB · Pregleda: 201
Svaka cast,imas oko 10 naloga 🙂 Ja na Z2 imam 7/8 🙂

I ja ne koristim aktivno vise od 8/9 naloga

Znaci ovo je divno kad sa svim ovim gura 7-8 sati ekran!! Realno fale ti jos samo skype i dropbox 😀
Jel bese rece da si na gsm ili wcdma mrezi?!

Poslednja izmena:
Znaci ovo je divno kad sa svim ovim gura 7-8 sati ekran!! Realno fale ti jos samo skype i dropbox 😀
Jel bese rece da si na gsm ili wcdma mrezi?!
Gura min 8 sati SOT do 2% baterije za dan.gsm 064.ne filozofiraj vise nego prodaj taj dummy fon i kupuj zekonju. Ne bih te zezno u vezi ovoga a i nisam klinac koji se pali na brendove. uvek negde nadjem zamerku, ali ovaj fon generalno vredi svaku paru

Poslednja izmena:
hvala. pa tako i ja nešto mislim...Sad sam se setio da imam drugara u HU, pa on ide tamo uskoro.Pretražiću sada njihove sajtove.Taman ću odatle i dock da poručim.

Idi na ejBaj, unesi u pretragu Xperia Z3 compact pa vidi šta sve nude od kućišta, futrola, obloga i navlaka. Ima par strana da se pregleda.

Nego, jel si aktivirao onaj Stamina mod? Kada se malo čačka, postave izuzete aplikacije, drastično podigne battery life uz neprimetan uticaj na rad telefona.

Idi na ejBaj, unesi u pretragu Xperia Z3 compact pa vidi šta sve nude od kućišta, futrola, obloga i navlaka. Ima par strana da se pregleda.

Nego, jel si aktivirao onaj Stamina mod? Kada se malo čačka, postave izuzete aplikacije, drastično podigne battery life uz neprimetan uticaj na rad telefona.

Iskreno, nisam ni stigao... ***. malo vremena a dosta obaveza..Ali ide zima...Postajem medved u pećini...Imaću vremena..Ako te zanima ja ću da probam... Nemam pojma još kako će da radi fon..Meni npr. ne treba kolor ekran jer mi ne znači ništa.Ali mi treba wifi,brz rad os-a.Videću šta i kako da podesim...

e to su futrole.ali kod nas ih nema.telefon je zaštićen a kada ga koristiš, ne držiš u ruci neku ciglu od gume.
0fdbfc05b88f1508fc04493c9572f46a.jpg

2c273cc66945ad947f8db1f1472dc833.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415762264334.png
    uploadfromtaptalk1415762264334.png
    1,022 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Nego Dark druze kako si zadovoljan dugmicima za on/off i vol up/down?! licno mislim da su trebali biti pozicionirani vise ka vrhu uredjaja a i sam kvalitet je mogao biti bolji (nekako su nezgrapni i tvrdi po meni)?!

Jos dva pitanja; kako si zadovoljan kvalitetom i glasnocom zvuka i da li si probao da snimas nesto kamerom u polumraku,da li dolazi do pada fps!?

Snimanje u polumraku/mraku je bitno zbog.. ? Kao da se svirke u klubovima snimaju svaki dan,a opet tu je bitniji snimak zvuka nego fps.

Poslednja izmena:
Jos dva pitanja; kako si zadovoljan kvalitetom i glasnocom zvuka i da li si probao da snimas nesto kamerom u polumraku,da li dolazi do pada fps!?

Koliko sam video ima 3 podesavanja za snimanje zvuka u zavisnosti od okruzenja a deluje da nema probleme sa fps. Zvuk koji snima je ok ali fali bas, zvuk nije tako pun. Ima NC mikrofone pa to moze da znaci u nekim situacijama.

Ovo je klasican primer kako se ponasa u tim uslovima

[YOUTUBE]Yzh4r2Rxngo[/YOUTUBE]

Hsv to je vise totalni mrak nego polumrak 😉 A mislio sam na zvuk kada se slusa nesto,ne prilikom snimanja.

Nego Dark druze kako si zadovoljan dugmicima za on/off i vol up/down?! licno mislim da su trebali biti pozicionirani vise ka vrhu uredjaja a i sam kvalitet je mogao biti bolji (nekako su nezgrapni i tvrdi po meni)?!
Što se tiče pozicije tastera za uključenje i visinu zvuka, obzirom da ja imam ogromnu šaku, meni bi za moj palac više odgovarali da su u gornjem desnom uglu.medjutim i ovako ne predstavlja problem.što se tiče odziva tastera tu sam veoma zadovoljan, jer niti su previše tvrdi a ni previše meki. Odradili su ih vrhunski... imaju odličan poziv i daju lep osećaj pod prstima. ne mogu da se setim srpske reči ali amerikanci to zovu tactile.
9e0f7c7e08725ca4b4e72842a0580e0a.jpg

ddaee51cac8058f115ec641747618919.jpg

Poslednja izmena:
Tactile feedback-odziv 😉

Tactile feedback-odziv 😉
Oni jednostavno u testovima to nazivaju tactile feelings ili tactile keys.. Manje više nebitno...ne znam baš na sprskom.. jednostavno taj osećaj pod prstima je osećaj kvaliteta i ravnomernosti i bez labavih tastera

Poslednja izmena:
To za snimanje u mraku ću ti odraditi večeras a što se tiče zvuka, jako sam zadovoljan, pogotovo zvuka u slušalici, odnosno tokom razgovora... što se tiče zvuka na zvučnicima , tj. stereo zvučnicima, zvuk je prosečan kao i kod većine telefona.. jednostavno nemaju dovoljno basova.
Edit: svidja mi se opcija transfera na mmc.kulturno. zaboravih da kazem da sam svih ovih dana imao uključenu vibraciju na tastaturi, što me je nerviralo, a i verovatno trošilo bateriju..
6f003269dcd4e0d61455ef28ff3c0add.jpg

Poslednja izmena:
Dugmići su trebali biti višlje na Compact verziji, razumem da su ih spustili na Z3 ali ovde mi nema smisla.

malo poređenje sa iphone.nisam mogao da skinem futrolu sa iphone...neki plastični shit.. Ali definitivno prijatniji u ruci od iphone 5 jer su plastične ivice. ..iphone malo vise "seče" ruku..Dimenzije su slične, ali veci je ekran kod zekonje.Baterija mnogo bolja na z3c.kamera mnogo bolja.OS pametniji: tipa smart vs dummy.Iphone definitvno po meni lepši ali jako malo.oba fona imaju taj Premium feeling in the hand...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415796120958.jpg
    uploadfromtaptalk1415796120958.jpg
    795.7 KB · Pregleda: 156
Poslednja izmena:
Dobra fora to sa prebacivanjem na sd, mada je to pre 4.4 bilo normalno, a kako sam cuo zbog gomile zalbi vratice opet sa lolipopom i na sve ostale telefone. Nego jel mogu kako podaci sa kompa da se prebacuju preko onog magnetic kabela na sd card ili je to samo preko usb izvodljivo (znam i za wifi ftp varijante ali mi to uvek nesto sporo islo)?!

I mislim da sam konacno osmislio svoj perfektan telefon; znači galaxy s4 mini dimenzije (naravno hardverski home button) sa kvalitetom izrade i softverom od ip 5s i baterijom od z3c 😀

Dobra fora to sa prebacivanjem na sd, mada je to pre 4.4 bilo normalno, a kako sam cuo zbog gomile zalbi vratice opet sa lolipopom i na sve ostale telefone. Nego jel mogu kako podaci sa kompa da se prebacuju preko onog magnetic kabela na sd card ili je to samo preko usb izvodljivo (znam i za wifi ftp varijante ali mi to uvek nesto sporo islo)?!

I mislim da sam konacno osmislio svoj perfektan telefon; znači galaxy s4 mini dimenzije (naravno hardverski home button) sa kvalitetom izrade i softverom od ip 5s i baterijom od z3c 😀
Obzirom da magnetni kabl ima samo dva kontakta za punjenje, preko njega ne ide data.

Dobra stvar za prebacivanje fajlova je recimo ko ima Linux na Pc-ju...samo sherujes folder u koje ces da prebacujes fajlove i onda lepo preko ES file Explorera prebacujes ko od sale.
Moze i na win7,mada je komplikovanija procedura namestanja share opcije.

Dobra stvar za prebacivanje fajlova je recimo ko ima Linux na Pc-ju...samo sherujes folder u koje ces da prebacujes fajlove i onda lepo preko ES file Explorera prebacujes ko od sale.
Moze i na win7,mada je komplikovanija procedura namestanja share opcije.
ja koristim samo BT, jer prebacujem samo po neku pesmu.Gledati film na compact je jadno.Mali ekran.Mada ja dolazim sa n3 i imam note 10.1 pa sam možda navikao na opušteno gledanje ekrana. Ali pogledaću za wifi prebacivanje, jer mislim da sam imao odličan program za brzo prebacivanje sa kompa na tablet.

Ali pogledaću za wifi prebacivanje, jer mislim da sam imao odličan program za brzo prebacivanje sa kompa na tablet.
Software Data Cable na primer.
Mada ima i drugih kvalitetnih aplikacija a ftp opcija ima ugrađena i u dosta fajl menadžera.
Kod rutovanih uređaja još bolja stvar je preko samba protokola prebacivanje.

Ftp je zalostan sa brzinama bar kod mene,a za taj samba protokol nikad cuo.
Dark gledao sam filmove i na 2,6" ekranima, ovaj od 4,6 je premija! Galaxy s4 mi je bio optimalan za to, note 3 vec ogroman.

Ftp je zalostan sa brzinama bar kod mene,a za taj samba protokol nikad cuo.
Brzina transfera preko ftp i sambe zavisi od više faktora.
Od rutera, od konkretnog modela tableta/telefona, i od eventualne gužve u etru/smetnji po kanalima.
Na najjeftinijem n ruteru imam oko 4 megabajta u sekundi u oba pravca.

Znaci prebacis fajl od 400 mb za minut i po?
To je fantazija.
Kod mene nikad ne ide preko 1,3 a nemam bas najjeftiniji ruter i ne znam kako sta da ispodesavam,sta god sam probao,rezultat je uvek isti.

Ja sam jednom prebacio video od 500mb za 15-20 minuta i odprilike je to srazmerna brzina kod mene kad prebacujem,a imam neki Tenda N Ruter.

Nazad
Vrh Dno