Šta je novo?

Sony Xperia Z3

I u svedskoj se radi kao u srbiji :) mislio sam da je gledanje filmova na poslu specijalitet srba zaposlenih u javnim preduzecima,kad ono ;)

Poslednja izmena:
Svaka cast za 11 sati sot; prakticno mi nemoguce zvuci!!

[YOUTUBE]vp1_veZm8h8[/YOUTUBE]

upotrebljivo vs neupotrebljivo

Poslednja izmena:
Pazario sam magnetni kablic konacno. Ne drzi nesto bog zna sta ali opet posluzice dok ne uleti dock. Nego jel smem ja njega da stavim na punjac mesto micro usb kablica

Naravno da moze na punjac.Magnector x je majka magnetnih kablova jer ima najjaci magnet i moze se komotno koristiti telefon dok se puni sto sa ostalim kablovima nije slucaj.

[YOUTUBE]nK0nqDpmzYc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]lCnNBrUV2eE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]DDZiHfgxDAg[/YOUTUBE]

Po svim primerima slika koje sam video na netu,a video sam dosta slika,najbolju kameru ima Z2(sto nije slucaj sa primerkom koji ja imam,nisu mu slike bas idealne)pa onda Z1 gde je u stvari mrtva trka jer ljudi su(izmedju ostalog i ja napravili bruka dobrih fotki sa njim) pa tek onda Z3.Jedino ako Z3 nadograde softverski da slika bolje.Ali i Z1 slika bolje od njega.Nije da hejtujem,realan sam,jer sam imao Z1 a sad imam Z2 ali sam testirao slike po primerima telefona gde svi slikaju ostro(gde nema zamucenja po uglovima recimo). Znaci Z2,Z1 pa Z3,nazalost.

Poslednja izmena:
Auuuu što Sony baca osvetljenje preterano pa izbeljuje snimak.. Ako kamera ima dobar hardware( a ima) onda još ima nade za update pa da ispeglaju ovu muku sa ISO...
Sony ima otvor blende 2.0 pa samim tim i kupi vise svetlosti. Zato su i pregoreli dnevni snimci. Zasto drugi parametri ne rade kako treba to mi nije jasno.

Po svim primerima slika koje sam video na netu,a video sam dosta slika,najbolju kameru ima Z2(sto nije slucaj sa primerkom koji ja imam,nisu mu slike bas idealne)pa onda Z1 gde je u stvari mrtva trka jer ljudi su(izmedju ostalog napravili bruka dobrih fotki sa njim) pa tek onda Z3.Jedino ako Z3 nadograde softverski da slika bolje.Ali i Z1 slika bolje od njega.Nije da hejtujem,realan sam,jer sam imao Z1 a sad imam Z2 ali sam testirao slike po primerima telefona gde svi slikaju ostro(gde nema zamucenja po uglovima recimo). Znaci Z2,Z1 pa Z3,nazalost.

Ne bih rekao. Kamere su dosta slicne jedino sto Z3 ima bolje socivo i nema random zamucenja ali je wb hladniji, boje su manje zive po defaultu i to kvari utisak ali opet podesavanjima to moze da se sredi, cak i video koji ima ''vivid'' mod gde se pomeranjem slajdera regulise saturacija boja, odlicna opcija i resenje za one kojima se ne svidjaju fabricka podesavanja boja.

Pogledaj neki od malobrojnih ''compare'' alata i videces da su to jedine razlike - hladniji wb kao minus i bolje socivo tj bolji kvalitet u 15/20mpix modu. Z2 izgleda ima bolje podesen low light auto mod.

Na gsm areni u tom compare alatu mozes da vidis da se drzi prilicno izjednaceno sa Note 4 (20 vs 16mpix, u zavisnosti od cropova se smenjuju koji je bolji) http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=6434&idPhone2=6144&idPhone3=6539

Evo i 8/20mpix vs 16mpix http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=6434&idPhone3=6539&idCamera2=30015

Poslednja izmena:
Ja mislim da je jos rano polemisati o kvalitetu kamere na Z3, sredice to Sony softverski, kao sto je bio slucaj sa prvom Z serijom ako se ne varam, kao i sa M2. ;)

Moguce,ovo deluje dobro na Z3,ali sta mi kao kupci da radimo to sto svaki Sonijev telefon ne slika isto??Moj Z2 ne slika dobro kao sto su primerci u reviewima i slika sto su kacili neki korisnici.
Sad znaci treba da mi bude lutrija dal cu dobiti fon sa ispravnom kamerom,jel? Ma idi bre..... :mad:

Manje koristi superior auto mod :)

I ima tu jos jedna stvar, evo primer ortakov burazer ima Note 3 i i dalje se kune da njegova prastara Nokia bolje ''slika'', gledao sam te fotografije sa N3 na laptopu i stvarno su bar za klasu losije ispod N3 semplova koje su postavljali ljudi sa bencha. A taj moj ortak je dugo kukao na G2, kako je kamera gora od S3 pa cak i S2 koje je koristio pre toga dok ga nisam ubedio da uzme malo i testira podesavanja. Na kraju je prestao da kuka i bio zadovoljan kamerom (nazalost crko mu je G2 i to ovih dana, ne znam kako). Al ti njegovi semplovi sa G2 opet nisu u rangu ovih koje postavlja Ivan I. ili onaj drugi lik, zaboravih nick a isti telefoni su u pitanju.

Ili npr one galerije sa M7/M8 htc, sa semplovima koji nisu editovani a te htc su koristili fotografi, sve to je mnogo bolje nego sto mozes da vidis u ostalim primerima.

Testirao sam kameru dovoljno,koristio i superauto i manual mode i slike mi nisu cele ostre na cropovima kao sto je slucaj sa valjda vecinom normalnih Z2 primeraka.
Ovaj moj maltene bolju fotku napravi nocu nego danju. :trust:

Evo kolega sa drugog foruma ima Z2,slike razvaljuju koliko su dobre,***...

Nekada lutrija sa ekranima a sada sa kamerama.. Klasicni sony

To ako su ti mutne po krajevima probaj da promenis fokus. Verovatno ti usko fokusira. Imao sam i ja taj problem dok sam imao z2

@ blue moon

Napisao sam ti odavno da koristis multi af u manual modu, osim t2f za macro. Ne treba uvek koristiti single af. A zamucenja po ivicama na Z2 su manja nego na K zoom gde je taj problem cesce izrazen, to jedino kod hundera nisam video u toj meri, dok je imao K zoom, u ostalim primerima je bas izrazeno.

Kod mene je k zoom bio ko puslica. Malo mi fali iskreno. Zoom je zoom i moze lepih portreta da se napravi kad se malo zumira. Z2 tek kad sam uzeo imao je uzak fokus dok nisam malo cackao tacke fokusa. Verovatno je tu problem. Pogotovo kod sireg kadra

Kod mene zamucenja ima i na uglovima a i nekd cak i blize sredini nego na uglovima...ma probao sam sve,definitvno je hardver u pitanju!

ne bre kakva tačka. pa jel se kaže depth of field ili point of field. kako bi radio focus lock i rekadriranje da je samo tačka u fokusu?

Ok vojkane hteo sam sto laicki da kazem coveku da vidim da li je to problem. Da se ne frljam sad strucnim izrazima. Ipak je telefon u pitanju koji ima fixnu ziznu daljinu i isti otvor blende. E sad da li otvor od 2.0 moze na tako maloj ziznoj daljini da pravi taj blur nisam bas siguran.

Gde je fain2daniel da nam prica jos o fonu :D

Jesi slikao skoro nesto,ja uvek izgubim onaj tvoj flickr nalog,ne znam kako te nisam addovao za pracenje do sad?
Kako ste zadovoljni korisnici Z3 zvukom na slusalicama?

I da,kakvi su zvucnici,jesu bas dobri,glasni?Video sam da ih porede sa M8.

Poslednja izmena:
Gde je fain2daniel da nam prica jos o fonu :D

Jesi slikao skoro nesto,ja uvek izgubim onaj tvoj flickr nalog,ne znam kako te nisam addovao za pracenje do sad?
Kako ste zadovoljni korisnici Z3 zvukom na slusalicama?
Kod mene na z3 compactu slušalice krešte sa jako malo dubine. u poređenju sa iphone slušalicama su težak krš

Nadjoh ovu sliku na flickru
Z3,po meni odlicno i s tim Z3 ima smisao kupovine iako imate Z1...Z2 manje vise

Da li svaki Z3 dolazi sa zaključanim bootloader, treba jedan da rootujem pa me zanima ako neko zna nek viče odma?

Nazad
Vrh Dno