Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Nema veze, tako i treba a ne kao pre 3 godine kada je postojao samo Samsung S2 i losi pokusaju konkurencije :) Aj i dobar deo 2012 je prosao tako. Sada se bukvalno sve svodi na neke nijanse sta kome vise odgovara, ima toliko dobrih telefona vise srednje i visoke klase da je to prosto do jaja. To je bre 2011. bila naucna fantastika, ko je hteo dobar android telefon morao je da kupi Samsung ili htc koji je svejedno bio losiji. Sada kinezi pocinju ozbiljno da samaraju ''proizvodjace zvucnog imena'' :)

Poslednja izmena:
A to ce trajati mozda 5 meseci dok se ne pojave S6/Z4/G4/M9.. :)

Ti stvarno mislis da ce samsung i htc ubaciti takvu bateriju u sledeci flagship?
S6 ce imati 3000 mah a htc 2800,takav im je trend,200 mah vise po flagshipu.
Zato i skidam kapu motoroli,hrabar potez da se ubaci ovolika baterija dok konkurencija ne radi nista specijalno na tom polju.

Neće pustiti da ih Motorola kreše s time, ako je globalno dostupna. Sada se sve svodi na autonomiju, jer su performanse manje više iste, hardver sličan...

Pa mislim da ce S6/Z4 imati 3400-3600 mAh uz displeje koji jos vise stede i da ce ostatak hw biti bar malo bolji od te motorole. Za htc ne znam.. kod njih je sve moguce. Ali dobro, za 5 meseci ce cena moto biti vec dosta niza od 2015 flagshipa a realno telefon kida.

^^Nece on biti bas tako globalno dostupan. U brazilu je predstavljanje ali to ne mora nista da znaci,koliko se secam oni tamo imaju fabriku i generalno su jaki na tom trzistu.

I slazem se sa chobbyem,s6 ce imati max 3100 bateriju

Poslednja izmena:
Još da to tako funkcioniše pa da ih Motorola stvarno kreše ali od toga nema ništa, niko nije ni čuo za tu Motorolu ;)

Meni je neverovatno da u vreme sveopšteg interneta, da ne znaju za telefone koji postoje...

Ti stvarno mislis da ce samsung i htc ubaciti takvu bateriju u sledeci flagship?
S6 ce imati 3000 mah a htc 2800,takav im je trend,200 mah vise po flagshipu.
Zato i skidam kapu motoroli,hrabar potez da se ubaci ovolika baterija dok konkurencija ne radi nista specijalno na tom polju.
Pa ne znam baš to za Samsung. Mrzi me da tražim za HTC podatke ali ono što znam napamet
S2 1650
S3 2100
S4 2600
S5 2800

Doduše S6 i meni miriše na oko 3000 mah jer je to dovoljno dobro, nemaju oni razloga da negde budu ubedljivo najbolji i da prave drastična unapređenja... Bar za sad

Mislim da ce S6 imati bar 3200 mAh. Jeste da ovaj amoled sa n4 bas malo trosi ali kapiram da se nece zezati sa par stotina mAh, posebno ne zbog rezultata u poslednje vreme.

Pa rezultati (baterije) su im odlični, nema tu potrebe za nekim velikim napretkom :)

Ima, ako hoće da vode.
Ako pratiš, uvek si iza.

Mislio sam na to da se nece zezati sa par stotina mAh manje sada kada im je profit na najnizem nivou od 2011, ne znaci njima broj prodatih telefona ni to da li ih hvale po testovima, forumima, po netu uopste ili ne, bitnije su im pare :)

Ima, ako hoće da vode.
Ako pratiš, uvek si iza.

Pa oni i vode. Svi kad se skupe veliki android igraci ne mogu ni do kolena da dodju Sammy-u po prodaji uredjaja.

Zato se tako i cigane. Da neko izbije na prvo mesto i Sammy bi se trgnuo i poceo da sredjuje i bangavi TW i vecu bateriju. Al' kad ima ovakvu konkurenciju ni ne mora da se muci.

Meni je logicno da je Motorola stavila toliku bateriju, ipak je Lenovo to:)
Al' odosmo u off vec..

Cekaj da vidimo kako ce se pokazati ta velika baterija...nije sve u kapacitetu,ima nesto i u optimizaciji softwera. Licno bih voleo da oduva n4 i z3 za jedno 30% ali sumnjam u to (10+ sati sot sa data on,pa jos ako je 3g mi zvuci nemoguce jos uvek)!!

Cekaj da vidimo kako ce se pokazati ta velika baterija...nije sve u kapacitetu,ima nesto i u optimizaciji softwera. Licno bih voleo da oduva n4 i z3 za jedno 30% ali sumnjam u to (10+ sati sot sa data on,pa jos ako je 3g mi zvuci nemoguce jos uvek)!!

"Pocket now", za sada, ima sat vreman više nego na moto X.Očekivao sam više(Moto X ima slabiju bateriju inače) ali još je preliminarno.

"Pocket now", za sada, ima sat vreman više nego na moto X.Očekivao sam više(Moto X ima slabiju bateriju inače) ali još je preliminarno.

To je cudno jer Note 4 ima pola inca veci displej, takodje 2k amoled, 3220 mAh (vs 3900 na motoroli) i opet ima odlicnu autonomiju, jedino ako je ovaj amoled neki iz matore generacije (po tehnologiji ali sa 2k) koja vise trosi ali i tada bi sve to bilo cudno.

Poslednja izmena:
Ma tim nubarama sa pocketnow je nesto u pozadini pojelo bateriju:)

U temi za Turbo sam napisao, izvukli su 4:40 SoT što je ko zna kakvo korišćenje i ne možemo ga porediti sa ostalima.
Nemaju oni tu šta da optimizuju sw kad je go android tako da očekujem odličan rezultat kod drugih, a mi možemo dalje nastaviti u temi za Turbo.

To je cudno jer Note 4 ima pola inca veci displej, takodje 2k amoled, 3220 mAh (vs 3900 na motoroli) i opet ima odlicnu autonomiju, jedino ako je ovaj amoled neki iz matore generacije (po tehnologiji ali sa 2k) koja vise trosi ali i tada bi sve to bilo cudno.
testirali preliminarno bateriju na moto x i droid turbo.Bolja je na turbo ali sam ocekivao vise od 1 sot.Mada nije zvanicno jos....Da sacekamo do kraja..

Poslednja izmena:
Ovo sam nasao u specs sa gsmarene : - Fast battery charging: 60% in 30 min (Quick Charge 2.0)
Jel ovo tacno?Ako jeste to je extra stvar.

Edit

Evo sad nadjoh da pise i za Z2,ali sa kojim punjacem?

Poslednja izmena:
Nema nista od brzog punjenja bar je ono sto sam ja testirao sa raznim punjacima.
Probao neki sonyjev,samsungov od 2A i puni cak sporije od originalnog 1.5A koji ide uz telefon tako da...punjenje preko originalnog magnetic docka traje isto kao i preko obicnog magnetskog kabla i obicnih punjaca.Recimo da mu treba nekih 1.50h da napuni na 100% a ponekad se desi da za nekih 1:30h napuni na 99% i onda mu treba jos 30min da dopuni taj 1%.
Pre neki dan sam izvukao nekih 11sot za 2 ipo dana ali mi se ugasila baterija i nisam stigao da uradim ss.Uglavnom sve ukljuceno,ekran na auto ali sam odgledao i par filmova na poslu oko 5h i tako stigao do te brojke.

Nazad
Vrh Dno