Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Da te lepo sluzi. Dobro je da si ipak uzeo beli

Da te lepo sluzi. Dobro je da si ipak uzeo beli
Hvala.;-) Ako mi veruješ, do zadnjeg trenutka nisam znao šta je u kutiji kada sam video da je belac baš me je oraspoložilo. Upravo ga punim da bih mogao da odradim test baterije za forum. Onaj otvor za memorijsku karticu ima tendenciju laganog auto otvaranja u gornjem delu jer imam utisak da je za par mikrona širi nego što treba ali to ću lako rešiti sutra. generalno,osećaj u ruci je sličan kao kod iphone 5, koji je takođe beli kod mene u kući. dimenzije su slične. materijali su premijum na oba.baš me je neverovatno podsetio na iphone 5. moram da primetim i da je tastatura jako precizna, odnosno da je ekran u tom delu prilično dobro kalibrisan. Probao sam i kameru na brzaka na manuelnom modu i iskreno jako sam zadovoljan. jedino što ima tendenciju "oversaturation". Naravno još je rano da dajem bilo kakvo mišljenje ali obzirom da sam matoro dzangrizalo, odmah bih počeo da gunđam. međutim za sada, zaista, utisak je veoma pozitivan a osećaj premijum.na slici je poklopac koji se sam istisne posle minut a bez ikakvog pomeranja fona. Video sam tu situaciju često na youtube kod poklopca,a koji su malo širi u odnosnu na ležište. to vremenom legne kako treba kada se otvara i zatvara. Znači ovde nije situacija da se flap pojeo od otvaranja i zatvaranja, nego da je novo i da mora pritiskom jako da se ugura ali vremenom iskoči u gornjem delu.no ok.to je resivo.
b39415c1ffd846c98c415634ebd20293.jpg

Poslednja izmena:
Cestitam dark side 😉 krece uzivanje u Soniju,jedinstven dozivljaj 🙂

Steta sto nisu izbacili Z3c u onoj bakarnoj boji. Mada ko zna, mozda i ne bi legla ta boja kao na tanji Z3 sa metalnim ramom.

Sta kazes za taj gumirani okvir (ako je gumiran)? Kakav je grip u ruci, da li je manje klizav u odnosu na iphone ili neke slicne telefone koje si koristio?

Cestitam dark side 😉 krece uzivanje u Soniju,jedinstven dozivljaj 🙂
hvala. 🙂 Na tabletu sam, trenutno ,dok se napuni.Inace solidno brzo puni. ako vam padne na pamet sta da probam, dajte predloge pa da krenem sutra i podelimo iskustva.pozzz

Steta sto nisu izbacili Z3c u onoj bakarnoj boji. Mada ko zna, mozda i ne bi legla ta boja kao na tanji Z3 sa metalnim ramom.

Sta kazes za taj gumirani okvir (ako je gumiran)? Kakav je grip u ruci, da li je manje klizav u odnosu na iphone ili neke slicne telefone koje si koristio?

Fon je jako tanak.Ja imam ogromne šake pa teško i da osetim tu ivicu.Evo sada sam probao i evo kakav je osećaj: plastika je.Ali nije ona 100% tvrda-krta, nego blago mekana.Bem li mu m. od čega je.Ali svakako nije gumi-osećaj.Znači dosta čvršće od gume a malo mekše od klasične plastike.Ali jako malo.Znači najviše je neka najlon plastika u pitanju. Ne znam kako drugačije da ti objasnim ali mislim da kapiraš-Meni je ok.Ne deluje jeftino.

Poslednja izmena:
Ok, hvala, skapirao sam kakav je taj materijal otprilike. Bitno je da je kvalitetno odradjeno i da ne kliza..

Vidim da si dobio ove slusalice uz fon, nije lose posto na nekim trzistima dele neke obicne bubice od 10-ak evra a te su ipak dovoljno kvalitetne (imam takve samo crne) http://www.sonymobile.com/gb/products/accessories/stereo-headset-mh750/

Ako imas neke bolje slusalice (in/over ear) mogao si malo da testiras lossless muziku. Zna se vec da izlaz nije jak kao na htc/iphone ali treba cuti sto vise utisaka o kvalitetu zvuka. Zanima me da li je zvuk pun, sa ''warm'' karakteristikama kao na Z1. Mada ima tema na head fi o vecem Z3 gde su uglavnom dosta zadovoljni kvalitetom.

Te MH750 su onako osrednje, jedino me iznenadilo da nisu potpuni krš, bratu Z1c isto išao s njima.

Ok, hvala, skapirao sam kakav je taj materijal otprilike. Bitno je da je kvalitetno odradjeno i da ne kliza..

Vidim da si dobio ove slusalice uz fon, nije lose posto na nekim trzistima dele neke obicne bubice od 10-ak evra a te su ipak dovoljno kvalitetne (imam takve samo crne) http://www.sonymobile.com/gb/products/accessories/stereo-headset-mh750/

Ako imas neke bolje slusalice (in/over ear) mogao si malo da testiras lossless muziku. Zna se vec da izlaz nije jak kao na htc/iphone ali treba cuti sto vise utisaka o kvalitetu zvuka. Zanima me da li je zvuk pun, sa ''warm'' karakteristikama kao na Z1. Mada ima tema na head fi o vecem Z3 gde su uglavnom dosta zadovoljni kvalitetom.
Evo druže skinuh ga sada sa punjača i uzeo sam ove sonijeve slušalice da ih uporedim sa slušalicama od iphone 5. Veruj mi na reč, a nemam običaj da preterujem, sonyjeve slušalice su isto ****** kao i samsungove. odnosno skoro da uopšte nemaju bas tonova. Jedino što čuješ to su prenaglašeni visoki tonovi sa relativno pristojnim srednjim spektrom tonova. Kada sam stavio slusalice od iphone 5 razlika je bila 50 posto veća u korist kvaliteta apple. Odmah čuješ basove, srednje i visoke u onakvom odnosu, kakav karakteriše iole pristojne slušalice. Apsolutno ne preporučujem sony slusalice za bilo kakvo slušanje muzike a jednu svrhu i vidim u obavljanju razgovora. Pored testiranja na mp3 muzici iz telefona, probao sam sve to isto i preko radio aplikacije. naravno situacija je ista.duboki tonovi skoro da ne postoje.

@ Dark Side

Imam trenutno 2 para stock samsung, sennheiser cx150 i takve sony (od in ear), ove samsung su stare par generacija (ove nove su bolje sto govori i test koji cu postaviti) i realno losije su od senn/sony a u poslednje vreme sam batalio cx150 i kao in ear koristim uglavnom mh750 koje su osrednje ali dobre za jedne stock.

I rekao bih da je bas jak, srednji ok ali ume bass malo da ih zabloatuje ali nikako nisu ''svetle'', naprotiv zvuk taman i topao. To je neki moj utisak. Koristim walkman player i uglavnom bas podesavam sa clear bass opcijom, ostale eq uglavnom drzim flat.

A i ovaj lik je napisao slicno, prema zvuku ih je stavio isped stock apple/htc slusalica.. http://www.head-fi.org/t/634154/stock-headset-shootout-apple-htc-samsung-and-sony

E da samo da dodam, ja sam te slusalice hteo da poklonim ili batalim skroz (dobro je sto nisam) jer su mi zvucale losije od cx150 sa onim srednjim gumicama, kada sam iz zezanja stavio one najmanje legle su u usi kako treba i zvuk je bar za klasu bolji, jednostavno sa onim vecim nisu zvucale ubedljivo jer nisu lezale kako treba. Tako da preporucujem da menjas i nadjes koje ti odgovaraju.

Poslednja izmena:
Ja sam probao moje ATH na Z1c, sasvim pristojan kvalitet, doduše slab izlaz za njih.

Ma imam i samsungove kuci.jer koristim Samsung Galaxy Note 10.1 2014 edition.isto njesra. A probao sam i AKG K702 na z3c. Njih koristim godinama.Zvuk je sasvim pristojan i zadovoljan sam sony izlazom.

K702, vrh 🙂 samo one su malo ''teze'', 60+ oma ako se dobro secam.. za to treba pojacalo..

Da.ali gura sony lepo i detaljno na njima a to me je.najviše i zanimalo. Njih ,naravno ,koristim na rxv559 Yamaha. Nisam podešavao izlaz na z nego samo udzekao.razlika je ogromna.toplo preporucujem apple sluske.

Poslednja izmena:
Hoces li ga zastiti sa necim i sta imas u planu da uzmes?

Sony Xperie imaju slabiji output od Samsunga,Htc,Apple,ali je zvuk jako kvalitetan,na svim Xperiama maltene koje sam slusao,a dosta sam ih promenio.

@dark side cekamo test baterije i kamere 🙂

Zbog tog problema sa otvaranjem vratanaca, u inostranstvu se radi zamena uredjaja u garantnom roku. Za telefon koji se hvali i reklamira IP sertifikatima, ovako nesto je neprihvatljivo.

Pozdrav

P.S. Jel' ti nije problem da proveris datum proizvodnje uredjaja? U jednom od slotova (valjda tamo gde je SIM kartica) treba da postoji plasticna traka koja se izvlaci i na kojoj je datum proizvodnje u obliku 'xxWyy'. xx je godina, a yy nedelja.

Poslednja izmena:
Hoces li ga zastiti sa necim i sta imas u planu da uzmes?

Pa razmišljam foliju napred i pozadi.A moram i dock.Futrolu ću....najradije bih torbicu, tj. pouch i sl...ali videću...Malo je previše tanak za moje šake.Neće mi smetati ni silikonska futrola od 600 din, ali što kažu babe:Greota bre.GPS srče bateriju.Sinoć za pola sata ode 8%.Mada je fon počeo da skida i sve programe sa Google play, plus accounti su podivljali a skidao je i kontakte.Baš se ugrejao pozadi. Heavy use...

Ako uzimas dock jedino resenje ti je case mate tough case jer jedino ta varijanta ima otvor za dock punjenje dok ostale moras skidati pri svakom punjenju sto nije prakticno.

Ako uzimas dock jedino resenje ti je case mate tough case jer jedino ta varijanta ima otvor za dock punjenje dok ostale moras skidati pri svakom punjenju sto nije prakticno.
Ma ima na KP.sa svim prorezima.dock inače moram. Mnogo vremena provodim ispred računara. volim da mi telefon bude u takvoj poziciji da mogu da odlučim da li me pristigla notifikacija interesuje ili ne... Tako da dock varijanta je za mene interesantna

Nisam još stigao da testiram kameru ali prve fotke su sasvim fine

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415271180584.jpg
    uploadfromtaptalk1415271180584.jpg
    876.6 KB · Pregleda: 164
  • uploadfromtaptalk1415271230633.jpg
    uploadfromtaptalk1415271230633.jpg
    751 KB · Pregleda: 162
Ja rešio 😉 nego želim nešto drugo da izbacim ovde a to je da je užasno klizav i da sam ga stavio na ravnu površinu lap topa a on je klizno kao po ledu, velikom brzinom. jedva sam ga uhvatio. Jeste premium izgled ali zadnja površina je katastrofalno klizava
sad sam gledao neki review i vidim da lik ima isti problem sa ne zatvaranjem "vratanca" http://youtu.be/oexu4Ap2wkw?t=3m20s

Ma ima na KP.sa svim prorezima.dock inače moram. Mnogo vremena provodim ispred računara. volim da mi telefon bude u takvoj poziciji da mogu da odlučim da li me pristigla notifikacija interesuje ili ne... Tako da dock varijanta je za mene interesantna

Bez obzira na proreze, u dock-u ne može a stoji jer ga te navlake čine predebelim za ležište u dock-u. Iz doka može da se izvadi jedan plastični deo koji omogućava da se i zadebljan telefon smesti u ležište, ali s' ovom mojom oblogom što sam za sitne pare kupio kod nas, ni tada ne može da se ubaci.

Srećom, tu oblogu retko koristim.

Imas tri razlicita lezista koji se menjaju u zavisnosti od debljine na docku.Ja posle stavljenog nilkin tempered glas nisam mogao ds ga uglavim u dock pa sam promenio drugu plastiku sa vecim prostorom i sada ima malo glapa ali lezi lepo.Vezano za klizanje,meni je pao prvih par dana sa namestaja,da...klizi i po ravnom namestaju,stolu i raznoraznim podlogama ako nema neku zastitu.Posle nilkin zastite nemam vise taj problem.Futrole ne nosim jer mi sakrivaju njegovu boju i linije iako sam ih kupio i vise od par komada.Samo nilkin zastita sa obe strane i fitBAG.

Danas sam ga maltretirao nenormalno.dogurah do 60%.sinoc,pre isključenja je bio na 80% ali sa uključenim gps.jutros ukljucim u 8 i do sada cepanje.sinoć je mnogo brzo skinuo na 80% i žestoko se ugrejao na poleđini.osvetljenje na auto.nfc isključih malopre jet je default ON.danas oko sat vremena Bluetooth sa stalnom vezom u autu.Iz iskustva znam da prvo praznjenje traje brze jer je forsiranje u fullu.Neko moje ocekivanje je 2 dana.naravno bez stamina moda.wallpaper je onaj beli pqa isijava solidno.za sada sam zadovoljan.međutim sačekajte naredno punjenje i onda ćemo znati svi realnost.
63107a27f23f98a9e84cd7ebeed0fb5d.jpg
2cbc4a549c040824ba6d35aa6d4d14b6.jpg
e84237790b3eee64e5bd645365b0c540.jpg

Poslednja izmena:
Ubuduce nas uvek obraduj i sa screen on time-om pls 😉
Bas jedva cekam par dana da prodje i da ustalis malo radnje po telefonu da vidim rezultate. Realno mislim da ce jedino da me ubije (ne)mogucnost rutovanja.

Edit: tnx i na sot ss 😉

Nazad
Vrh Dno