Šta je novo?

Call of Duty: Advanced Warfare

pucanje igre na pocetku dok ucivata prvi nivo sam resio pagefileom kao sto je neko rekao, imam drugi problem kada udjem u igri znaci moram da sacekam minut dva da "nesto odradi" nemam pojma sta jer tada imam 3-5 fps i onda radi sve normalno :/

Pa pise rez. u profilu, 1680x1050, to je max. rezolucija mog monitora. I nije prvi put da se ljudi cude, jednostavno overklokovana 5850 na toj rez. i dalje pokazuje zube :) FPS ide 50-110, bar na pocetku igre.
Probao sam i tu tvoju 1680x1050 sa sledećim podešavanjima (u skladu sa tvojim orijentaciono datim postavkama).

Video i Render na 1680x1050 (da tebi nije slučajno Render na nižoj rezoluciji?).

Teksture su sve na HIGH.

Shadow su na:
ON
HIGH
OFF
OFF

Post Process:
OFF
OFF
Normal
ON
ON
ON

Anti-Aliasing:
FXAA
OFF

Shader Preload:
ON
OFF

Bullet impacts:
ON
4

i to seče do neupotrebljivosti - FPS od 0 do 23 ali u proseku je od 5 do 15 !!!

Ti imaš jednu 5850 a ja imam 2 x 6850 klokovane na dosta većem taktu od tvoje i rezultati su totalno suprotni.
Napominjem da samo kod ove igre imam takav problem, znači sa mojim hardverom i softverom je sve u redu (zadnji Catalyst 14.9.2 Beta).

Ajde, ako ti nije teško - napiši koja si tačno podešavanja postavio.

mmsandi,
Ima mnogo razloga zašto je Page File na drugom disku ... očito nisi čitao ništa o toj tematici.

1) sam Microsoft preporučuje da se zbog što većih performansi PF postavi na drugom fizičkom disku u odnosu na onaj - na kome je OS. Naravno iz prostog razloga brzine: dok disk sa OS-om piše/briše informacije vezane za učitavanje delova OS-a i (podrazumevano) instaliranih programa u C:\Program Files ... za to vreme drugi fizički disk može rasterećeno da se preda beleženju podataka u PF (ako za time ima potrebe).

2) kolega Vaskev ti je već rekao: ne preporučuje se (napisano od strane svakog proizvođača SSD-a, u uputstvu - kao preporuka krajnjem korisniku) da PF staviš na SSD jer Windows neprekidno piše i briše po tom fajlu ... ali ako to mora ili to želiš, onda uz pravilo da ako imaš 4GB ili više RAM-a, ti narediš da PF bude između 200 i 2048MB. Najbolje da uopšte nemaš PF ali u tom slučaju moraš sam da vodiš računa da ne "prepuniš" raspoloživ RAM jer će u tom slučaju OS da se zaglavi ili BSOD-uje (sa 8GB je realno to vrlo teško uraditi osim ako ne podigneš gomilu programa ili par programa koji imaju specifične velike potrebe za RAM-om - tipa 3D animacija, obrada 2D slika sa velikim History-jem i sl.)

Inače na ovaj Samsungov disk ide garancija od 10 godina i to lepo piše (120 meseci !) ali eto ipak i oni ne preporučuju stavljanje PF-a na SSD.

Poslednja izmena:
^ aj videcu kasnije, nemam sad vremena. Praticu ta tvoja podesavanja tj postavicu na isto pa palim MSI AB i fraps. Ali mislim da je to-to od podesavanja, cak i render ali moram da proverim. Na osnovu secanja ovaj cod radi malo bolje na slicnim podesavanjima od..onog prethodnog, kako god da se zove zaboravio sam :d

Ne znam koji su drajveri, moram da proverim ali sigurno su stari bar 4 meseca.

Da li si probao samo sa jednom 6850? Koliko znam cf ume ocajno da radi u nekim igrama, posebno kada tek izadju (pa jos zalecene verzije).

Poslednja izmena:
Texture i detalji vezane za texture su na high. 2x SAA, ovo kesiranje sunca i prerenderovanje naravno off. Radi na 90FPS multi i SP. Osjeti se pad nekoliko FPS ako je veca mapa sa max igraca ali u sutini je odlicno. Probao sam sve na max i naravno spadne na 45FPS ali kvalitet textura i svega ostalog je neprimjetna u odnosu na high...

@maxer
Ja imam 40gb SSD već godinama sa sve PF na njemu, a kamoli 250gb SSD da crkne zbog toga. Prije će crći kontroler od nand-a. No da ne gušimo više temu.

Microsoft je napisao(la):
Should the pagefile be placed on SSDs?

Yes. Most pagefile operations are small random reads or larger sequential writes, both of which are types of operations that SSDs handle well.

In looking at telemetry data from thousands of traces and focusing on pagefile reads and writes, we find that
•Pagefile.sys reads outnumber pagefile.sys writes by about 40 to 1,
•Pagefile.sys read sizes are typically quite small, with 67% less than or equal to 4 KB, and 88% less than 16 KB.
•Pagefile.sys writes are relatively large, with 62% greater than or equal to 128 KB and 45% being exactly 1 MB in size.

In fact, given typical pagefile reference patterns and the favorable performance characteristics SSDs have on those patterns, there are few files better than the pagefile to place on an SSD.

Are there any concerns regarding the Hibernate file and SSDs?

No, hiberfile.sys is written to and read from sequentially and in large chunks, and thus can be placed on either HDDs or SSDs.

Te muke su imali sa prvim generacijama ssd-ova, to je sve prošlost.
A sa druge stane, page file je isto što i ram memorija, i poenta je da bude što brži, a ako ga staviš na običan hdd, još neki storage, to je sve samo ne brzina, samim tim gubi smisao

hsv.stoned tvoj najveci problem je 1GB VRAM na grafickoj karti, previse ocekujes

Provericu sve veceras. FPS je 50-110 na tim podesavanjima ali se desava neko stucanje cak i kada je sve na low, definitivno postoji neki problem sa ovom instalacijom koju imam..
Inace kada radi sve glatko zauzece vrama je oko 900Mb u proseku, da sam upalio extra teksture i MSAA, jos neke napredne efekte naravno da bi 1Gb vrama bilo malo, ovako moze sve to da radi ali cu izgleda morati da trazim novu instal.

Kad stavis high za texture treba ti 1.5 GB VRama

Probao i definitivno došao do sledećeg zaključka:
- svi koji imaju 1GB VRAM-a na kartici, mogu da imaju pristojan FPS - samo ako postave teksture na Normal. Sve preko toga izaziva žestoko seckanje (neupotrebljivo) jer karta neprekidno učitava nove teksture koje joj stalno fale.

smith_bre,
Ja sam lepo napisao šta kaže Samusung za (svoj) najbolji i najbrži SSD. A ako oni koji su ga napravili - ne znaju šta pričaju ... :wave:

Provericu sve veceras. FPS je 50-110 na tim podesavanjima ali se desava neko stucanje cak i kada je sve na low, definitivno postoji neki problem sa ovom instalacijom koju imam..
Inace kada radi sve glatko zauzece vrama je oko 900Mb u proseku, da sam upalio extra teksture i MSAA, jos neke napredne efekte naravno da bi 1Gb vrama bilo malo, ovako moze sve to da radi ali cu izgleda morati da trazim novu instal.

Ako ti ta msi 5850 radi na 850 mozes da je flesuj sa biosom od HD5870.

Resenje za stutering je texture na normal sto je neko gore napisao :D.. Radi sad lepo, ima kocenja ali je igrivo skroz. Samo sto grafika je tj. texture su ocaj, kad se priblizim onim kombijima i autima pobacanim po mapi, bukvalno kao od plastike da su, na gume kao od balona, bez sare i texture na njima

skinuo mi na steam 98 posto igre i ja idem pause, posle pustim resume krene od 24,5 gb jos 10 gb mora da skine znaci na nekih 60 posto sam sad, sta je tu sad bilo hard pojeo informacije?

To mora da je neki steam bag ... nažalost.

Bolje da i nisam citao topic.... ima li ko da igra igru ili se svi bave podesavanjem?
fakin bench forum game topici :smash:
kako nikome nije dopizdelopa da je kupio ps4... ja skoro presao igru, prvog dana skinuo, odmah krenuo da igram a kostala je 800 din preko serovanog naloga. Ok, nije grafika kao na Crysis 3 ultra ali je veoma dobra - za CoD je vrh! Meni se cak Alien Isolation grafika vise dopala....

Bolje da i nisam citao topic.... ima li ko da igra igru ili se svi bave podesavanjem?
kako nikome nije dopizdelopa da je kupio ps4... ja skoro presao igru, prvog dana skinuo, odmah krenuo da igram a kostala je 800 din preko serovanog naloga. Ok, nije grafika kao na Crysis 3 ultra ali je veoma dobra - za CoD je vrh! Meni se cak Alien Isolation grafika vise dopala....

Alien Isolation ima fenomenalnu,vrh,odlicnu grafiku!A ovaj COD,kao i svaki prethodni samo sa boljom sminkom...

skinuo mi na steam 98 posto igre i ja idem pause, posle pustim resume krene od 24,5 gb jos 10 gb mora da skine znaci na nekih 60 posto sam sad, sta je tu sad bilo hard pojeo informacije?

Po seljacki da te pitam, pa kog djoku si stiskao pauzu? :)

Igram ja, isto sam ko i ti skinuo prvog dan i polako je igram, Tu sam pred kraj, mozda jos nekih sat vremena igranja ili malko vise... no i da je mnogo vise nema veze jer mi je ok za opustanje.

Ono sto me u igri najvise nervira je to sto ne mogu da se prekinu animacije, ajde da prvi put moras da je pogledas pa ok ali sada svaki sledeci put moram ponovo da ih gledam to mi vec ide malo na zivce.

Poslednja izmena:
Ja igram na hardened, sto nije toliko bas naivno na joypadu, mada bih voleo da je još teže, ali na četvrtom (veteran beše?) je suludo teško, frustrirajuće zapravo. Mnogo su im velike razlike u težini, jer je već onaj normal šetnja kroz park, pa se pitam za koga je easy... Što se tiče ovih postova gde ljudi kao pljuju grafiku (grafika iz 2005 i slične nebuloze), voleo bih da vidim šta to oni igraju. Ok, crysis 3 je i dalje u mnogo toga nedostižan, ali ove godine, Alien i CoDAW su najlepši FPS-ovi i ne znam čemu zapomaganje o nečemu što nisi ni platio... a igra je, bar na PS4, ispolirana do maksimuma. I za MP, koji ja ne igram, kapiram da je opet urađeno ono što je trenutno hit, a to su oni veliki skokovi i letenje a-la Titanfall. Mene je Destiny SP 10x više razočarao - priče nigde nema, od velikog SF-a nije bilo ništa, a ni MP ni challenge-i nisu ništa posebno - jedino su mape jako dobre, pa je šteta što je sama igra "smuti pa prospi". Završio sam je kao i većinu dobrih igara u poslednje vreme, ali nije toliko spektakularna, a niko je nije toliko pljuvao kao CoD. Izgleda da je CoD cool pljuvati, šta ja znam :D.

Alien Isolation ima fenomenalnu,vrh,odlicnu grafiku!A ovaj COD,kao i svaki prethodni samo sa boljom sminkom...

U Alienu nisam mogao da se nagledam onih skaj / gumenih / kožnih zidova sa onim jastucima, sa onim sitnim oštećenjima i naborima - ima preko 50 varijanti nabora za svaki, bar po 30 sitnih tekstura oštećenja, a šejder za materijal - mislim da niko nikad nije ubo bolji da dočara realno stanje. Da nije aliasinga koji se vidi i sa TSAA i sa MSAA, da imam neki filmski nivo posprocessinga, ne bih mogao da provalim da se ne krećem kroz realan prostor. Možda mi dva tri detalja u celoj igri nisu delovali skoro fotorealistično. Nenormalno koliko su je dobro odradili.

Veteran je *******cija sa mišem i tastaturom.

Kad stavis high za texture treba ti 1.5 GB VRama

Moguce.

Evo sta je bilo na kraju. Ono stucanje se javljalo random pa sam morao da menjam podesavanja iako je fps bio vise nego solidan.

Ovako sam podesio - 1680x1050 (i render), teksture high (one ispod opcije normal) a AF high, senke on i normal (2 opcije ispod off), dof i blur medium, hbao, FXAA i sada je fps slican (aj u najvecim guzvama 45 a u zatvorenim prostorijama i u mraku ide do 160) i nema vise stucanja, zauzece vrama je oko 750Mb u proseku (na svim high podesavanjima bese vece ali nije zakucavali na 980Mb+ pa mi je zato bilo cudno zasto stuca).
Uglavnom sada je skroz igrivo.

Nisam mnogo ''pucao'', ne lezi mi ovo okruzenje i prica ali nema veze, u malim dozama moze da se igra. Grafiku sam probao i na max podesavanjima, bar da razgledam i realno Crysis 3 bolje izgleda cak i na medium. Ovde ima bas jadnih tekstura cak i kada su na extra podesavanju. U nekim trenucima sve to deluje sjajno (zbog nekih efekata i dx11 osvetljenja) a desi se i da izgleda bas kilavo. U svakom slucaju nije to previse bitno.

Zvuk i efekti su definitivno korak napred, ima jos poboljsanja (razni futuristicki tripovi) i vidi se da su se trudili da unaprede igru na nekim poljima ali izgleda da sam postao ''mator'' za sve ovo.. jednostavno me smara da igram duze od 20-ak minuta. A tako sam igrao skoro svaki cod poslednjih godina.

Poslednja izmena:
a igra je, bar na PS4, ispolirana do maksimuma.

I za MP, koji ja ne igram, kapiram da je opet urađeno ono što je trenutno hit, a to su oni veliki skokovi i letenje a-la Titanfall.

Pošto je ovo PC tema, logično je da ljudi kukaju upravo zato što je igra ispeglana za PS4, dok je za PC prebačena nogama, pa zaboga čak se ni oko kontrola nisu potrudili, stutter, mouse lag, bug sa visokim DPI na miševima.

Štio se tiče MP-a, tittanfall ga je izmislio za ove splačine svega i svačega, jednostavno su pokupili sve "cool" ideje iz novijih igara i sklepali ih u "ovo".

U Alienu nisam mogao da se nagledam onih skaj / gumenih / kožnih zidova sa onim jastucima, sa onim sitnim oštećenjima i naborima - ima preko 50 varijanti nabora za svaki, bar po 30 sitnih tekstura oštećenja, a šejder za materijal - mislim da niko nikad nije ubo bolji da dočara realno stanje. Da nije aliasinga koji se vidi i sa TSAA i sa MSAA, da imam neki filmski nivo posprocessinga, ne bih mogao da provalim da se ne krećem kroz realan prostor. Možda mi dva tri detalja u celoj igri nisu delovali skoro fotorealistično. Nenormalno koliko su je dobro odradili.

Da ne spamujem ovu temu...Nijedna igra mi nije docarala takvu realnost kao Alien Isolation...Neverovatno,sto ti kazes,kako je svaki detalj realan...U kombinaciji sa onim zvukom-VRH!

Ova igra pati od svacega, laguje na sve strane, morao sam page file da ukljucim na toj particiji gde je instalirana da bi je pokrenuo stavio sam 1000 - 3000 mb i odma je proradila, ali opet laguje, gasio sam, palio sam svake opcije, texture se ne ocitavaju uopste, nje znam sta je ovde problem osim patcheva kojih treba sto vise :D

https://www.youtube.com/watch?v=BFrAjxJnuEo
ovom liku igra leti na max podesavanjima ista grafika ko moja i texture se ocitavaju, sta je fora...

Poslednja izmena:
Ova igra pati od svacega, laguje na sve strane, morao sam page file da ukljucim na toj particiji gde je instalirana da bi je pokrenuo stavio sam 1000 - 3000 mb i odma je proradila, ali opet laguje, gasio sam, palio sam svake opcije, texture se ne ocitavaju uopste, nje znam sta je ovde problem osim patcheva kojih treba sto vise :D

https://www.youtube.com/watch?v=BFrAjxJnuEo
ovom liku igra leti na max podesavanjima ista grafika ko moja i texture se ocitavaju, sta je fora...

cesh sun and cash spot iskljucite sve drugo drizm na extra na fullhd i igra leti, ne znam sta su te dve opcije ali zbog nje igra laguje mnogo...

sad je sve full i uzivanje, mp je mnogo dobar, a zvuk oruzija razbija :D

Poslednja izmena:
cesh sun and cash spot iskljucite sve drugo drizm na extra na fullhd i igra leti, ne znam sta su te dve opcije ali zbog nje igra laguje mnogo...

sad je sve full i uzivanje, mp je mnogo dobar, a zvuk oruzija razbija :D

To je pisano jedno 10 puta na predhodnim stranama... :D

Nazad
Vrh Dno