Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa da kopas scrypt opet su visoke temp. Pored slike riga napisi koji OS koristis. Sto vise detalja to bolje.

Kod mene MSI 280x rade na 0.965v, BIOS moddovan uz hex editor.

Maxa sta kopas za takve tempove, ajde javi se danas pa cemo telefonom da vidimo sta je kako je?

Evo detalja: Kopam Vertcoin, rig je Windows 7 pro 64x sa 8 GB RAM-a. Sinoc u trenutnu pisnja teksta ambijentalna temperatura u prostorije gdje sam testirao je bila oko 23-24C, a jutros oko 17C i temperature kartica malo manje nego sinoc 73C. Evo slika na kojoj su samo MSI kartice:

Pogledajte prilog 152819Pogledajte prilog 152820Pogledajte prilog 152821

Testirao sam eliminacijom. Prvo jednu po jednu karticu stavljam na istu granu napajanja, isti extender, pojedinacno radi sve isto, a kad su obe ukljucene za sad sam primjetio da uvijek lijeva (radio sam rotaciju kartica) bude toplija bez obzija na koji granu napajanja je prikljucim. Napone na karticama jos uvijek nisam dirao, znaci na default-nim. Sad..probat cu obrisati drajvere pa in ponovo instalirati posto su drajveri ostali jos od kad su Sapphir-ke bile same na rigu. Probao sam sve obrisati iz bat file-a u miner-u, naci samo pool i adresa i zaboravio am rezultate ali vjerovatno se nije nista drasticno promjenilo s obzirom da nisam ni registrovao rezultate ali probat cu opet. Idem rucati pa cu opet krenuti jedno po jedno. Doduse sad sam se sjetio da nisam brisao bih file u mineru pa cu opet probati samo sa pool-om i adresom.

Poslednja izmena:
Evo detalja: Kopam Vertcoin, rig je Windows 7 pro 64x sa 8 GB RAM-a. Sinoc u trenutnu pisnja teksta ambijentalna temperatura u prostorije gdje sam testirao je bila oko 23-24C, a jutros oko 17C i temperature kartica malo manje nego sinoc 73C. Evo slika na kojoj su samo MSI kartice:

Pogledajte prilog 152819Pogledajte prilog 152820Pogledajte prilog 152821

Testirao sam eliminacijom. Prvo jednu po jednu karticu stavljam na istu granu napajanja, isti extender, pojedinacno radi sve isto, a kad su obe ukljucene za sad sam primjetio da uvijek lijeva (radio sam rotaciju kartica) bude toplija bez obzija na koji granu napajanja je prikljucim. Napone na karticama jos uvijek nisam dirao, znaci na default-nim. Sad..probat cu obrisati drajvere pa in ponovo instalirati posto su drajveri ostali jos od kad su Sapphir-ke bile same na rigu. Probao sam sve obrisati iz bat file-a u miner-u, naci samo pool i adresa i zaboravio am rezultate ali vjerovatno se nije nista drasticno promjenilo s obzirom da nisam ni registrovao rezultate ali probat cu opet. Idem rucati pa cu opet krenuti jedno po jedno. Doduse sad sam se sjetio da nisam brisao bih file u mineru pa cu opet probati samo sa pool-om i adresom.

Ovo je prosto neverovatno...
Razmaknute karte maksimalno, ventovi duvaju u njih i ovolike temperature. Nije mi jasno.

Ja ovde ne vidim ništa neverovatno. Pa kopa scrypt na default naponu na 1600 rpm, pa kolika da bude temperatura?

Ventilatori su trenutno ugaseni posto testiram pa mi treba cesto DVI konektor koji bude zaklonjen ventilatorom, ali u svakom slucaju..spustio sam napone sa trixx-om sa default-nih 1200 VDDC 1018, clock-ove sam ostavio, sobna temperatura 22C i evo razultati:

Pogledajte prilog 152831

scrypta to su normalne temp tu jedino zube pokazuje dc2t troslotna. Ok probaj da se igras sa klokovima memorijom tipa 1250 pa vidi probaj da nadjes idealan odnos hash/temp. Takodje ventovima tim teras topao vazduh sa karti par stepeni bi postigao manje.

Poslednja izmena:
Zaključan ti je napon čim ne pada temperatura. I omnik reče da mora da se edituje bios i to hex editorom. Klokove džaba spuštaš, mnogo manje utiču nego napon.

Da li ima negde možda još neki modovani VBIOS? I meni perfektno radi taj VBIOS, ali nije za svakodnevno korišćenje. Najbolje bi bilo da ima ova ista 350 verzija VBIOS-a, ali sa naponom od oko 1076 mV. Pomoću MSI AB, bi onda mogao da snizim -100 mV za kopanje, za svakodnevno korišćenje resetujem vrednosti u AB i milina, i jedno i drugo. Možda ću da cimam čoveka, koji je modovao ovaj VBIOS.

Ama na tom naponu i 17c ambijentalne nema sanse da je ta temp na scrypt-u. Ko zna koliki je napon na tim kartama. Trixx to ne spusta sigurno. Pokreni uporedo i gpu-z i gledaj dali se menja napon kada smanjis u trixx-u, sve su sanse da se nece promeniti.

DC2 karte na 1.09V su mi leti na 40c bile do 73c max. Te temp su nenormalne za ovaj period godine. Napon je verovatno zakucan na 1.2V ili tako nesto.
Edit: bios je lako editovati i izmeniti napon.

Da li ima negde možda još neki modovani VBIOS? I meni perfektno radi taj VBIOS, ali nije za svakodnevno korišćenje. Najbolje bi bilo da ima ova ista 350 verzija VBIOS-a, ali sa naponom od oko 1076 mV. Pomoću MSI AB, bi onda mogao da snizim -100 mV za kopanje, za svakodnevno korišćenje resetujem vrednosti u AB i milina, i jedno i drugo. Možda ću da cimam čoveka, koji je modovao ovaj VBIOS.

Moram da se ponovim, otišao mi edit. Pretpostavljam da je V277-38SB?

Ventilatori su trenutno ugaseni posto testiram pa mi treba cesto DVI konektor koji bude zaklonjen ventilatorom, ali u svakom slucaju..spustio sam napone sa trixx-om sa default-nih 1200 VDDC 1018, clock-ove sam ostavio, sobna temperatura 22C i evo razultati:

Pogledajte prilog 152831
Nisi ništa spustio. Uzmi poslednji MSI AB (beta) i spusti napon na -100 mV. Ili uflešuj ovaj VBIOS, pa ako treba napona dodaj uz pomoć MSI AB. Ponavljam, ne odgovaram za nastalu štetu. Sačuvaj postojeći VBIOS pre flešovanja.

Edit: bios je lako editovati i izmeniti napon.

U ovom slučaju, nije. Kompanija IR je kupila CHiL, kao posledica toga VRM je neznatno izmenjen, ali dovoljno da je vrlo teško editovati uz VBE7 (potrebna nova verzija). Treba pogoditi VBIOS i napon. U praksi nikako, samo hex edit. Na par VBIOS-a, karta uopšte nije radila. Sva sreća, tu su dva čipa.

Poslednja izmena:
kad smo kod hex editora nasao sam uputstvo za njega i jos jednu varijantu sa power shell skriptom ali sam se tu pogubio. Ako izmenim hex editorom vrednosti napona a mislim da sam za to spreman sta ce se desiti ako na novoj vrednosti karta ne moze da radi baca plavi ekran i slicno kako da vratim stari bios ako i u 2d ne radi? VBE7 nema sanse da radi sa power color 270x kartama tako da to nije opcija...

Poslednja izmena:
kad smo kod hex editora nasao sam uputstvo za njega i jos jednu varijantu sa power shell skriptom ali sam se tu pogubio. Ako izmenim hex editorom vrednosti napona a mislim da sam za to spreman sta ce se desiti ako na novoj vrednosti karta ne moze da radi baca plavi ekran i slicno kako da vratim stari bios ako i u 2d ne radi? VBE7 nema sanse da radi sa power color 270x kartama tako da to nije opcija...

Za powercolor neko je već kačio modovane BIOSe na 1.100v.

to bi bilo super i najjednostavnije ali ovaj sto je promenio hex editorom napon kaze da mu radi na 1.156V 1090/1400 sto i nije neko znacajno ubrzanje a asic je bolji nego na mojim kartama, inace meni je 71.7 i 72.3 zato se pitam sta ako zaglavi u 2d prilikom menjanja biosa da li je karta mrtva? Ovaj sto je uspeo 1.094V 1150/1500 ne odgovara na poruke to je vec setup za 500h/s u putinu

Igrao sam se sa hex editorom. Možda imam rešenje za undervolt MSI 280X v277-38SB, zato što onaj modovani BIOS od 956 mV, nije to to. Odnosno, da taj BIOS snižava napon, ali ne na 956 mV. Koliko Vas ima MSI 280X V277-38SB? Da malo ispipam tržište. :d

Poslednja izmena:
Imam ja nekoliko tim MSI i odlicno su se pokazale sa biosom koji ima da se skine i rade na 0.956 i to je na scrypt-u radilo odlicno.
Kako mislis ne snizava napon? Naravno da snizava i to pokazuju i razni programcici koji to ocitavaju a pokazuje i merac koji meri potrosnju iz zida. Isto tako to se vidi i po zagrevanju kartica.

Na x11 taj napon je naravno premali i rucno im dodajem jos 56mV i tada x11 kopaju na 1100/1250 i daju po 4.1xx mhs.
Rig od 5 kartica trosi oko 830-850w iz zida zavisno koliko se ventilatori brzo vrte.

Ako imas resenje i bios koji fiksira napon na nekih 1025-1035 mV slobodno ga podeli sa nama :)

Poslednja izmena:
Imam ja nekoliko tim MSI i odlicno su se pokazale sa biosom koji ima da se skine i rade na 0.956 i to je na scrypt-u radilo odlicno.
Kako mislis ne snizava napon? Naravno da snizava i to pokazuju i razni programcici koji to ocitavaju a pokazuje i merac koji meri potrosnju iz zida. Isto tako to se vidi i po zagrevanju kartica.

Na x11 taj napon je naravno premali i rucno im dodajem jos 56mV i tada x11 kopaju na 1100/1250 i daju po 4.1xx mhs.
Rig od 5 kartica trosi oko 830-850w iz zida zavisno koliko se ventilatori brzo vrte.

Ako imas resenje i bios koji fiksira napon na nekih 1025-1035 mV slobodno ga podeli sa nama :)
Kod mene kopaju na 0.965v X11 1100/1500 bez problema... bacaju 4.25MHs po komadu. Ventovi na 20% temp oko 65C.

Kod mene nece, tj. hoce ali hoce da se ponekad neka zablesavi, na 1v nema tih problema

Izvinite, malo je van teme ali me interesuje koliko kostaju meraci potrosnje na zidu.

Poslednja izmena:
Nije na 956mV, nego na otprilike oko 1070-1080mV. Iz određenih razloga (VBIOS je nazvan "956mV", jer je kao takav zapisan u hex-u, tj. kao 3BC)", autor modovanog VBIOS-a je postupio, ne znajući odgovarajući signal za VRM. Isto sam i ja probao, ali sa vrednostima, koju su bile već upisane u VBIOS. To je bila "slamka spasa", jesam snizio napon, ali ne dovoljno, tj. ne ispod ovog već modovanog VBIOS-a. Kad neko bude znao tu referencu za VRM, moći će i da se napravi i nova verzija VBE7, kako bismo mogli sniziti napon. Dotle, možete uflešovati ovaj VBIOS i još više sniziti uz pomoć MSI AB na oko 1V. Nisam proverio, jer moja karta ima ASIC od 52% i ne može mnogo dole od default-nog napona.

Poslednja izmena:
ma najbolje da moze da radi sa 956 ili 965mv na 1100mhz....mozda da je asic 110% :D

imah pre godinu dana dva komada 7950 msi v2 sa 7970 pcb-om i asicom 91 i 93, i za 950mhz im je trebalo oko ~975-980mv.

Nazad
Vrh Dno