Evo detalja: Kopam Vertcoin, rig je Windows 7 pro 64x sa 8 GB RAM-a. Sinoc u trenutnu pisnja teksta ambijentalna temperatura u prostorije gdje sam testirao je bila oko 23-24C, a jutros oko 17C i temperature kartica malo manje nego sinoc 73C. Evo slika na kojoj su samo MSI kartice:
Pogledajte prilog 152819Pogledajte prilog 152820Pogledajte prilog 152821
Testirao sam eliminacijom. Prvo jednu po jednu karticu stavljam na istu granu napajanja, isti extender, pojedinacno radi sve isto, a kad su obe ukljucene za sad sam primjetio da uvijek lijeva (radio sam rotaciju kartica) bude toplija bez obzija na koji granu napajanja je prikljucim. Napone na karticama jos uvijek nisam dirao, znaci na default-nim. Sad..probat cu obrisati drajvere pa in ponovo instalirati posto su drajveri ostali jos od kad su Sapphir-ke bile same na rigu. Probao sam sve obrisati iz bat file-a u miner-u, naci samo pool i adresa i zaboravio am rezultate ali vjerovatno se nije nista drasticno promjenilo s obzirom da nisam ni registrovao rezultate ali probat cu opet. Idem rucati pa cu opet krenuti jedno po jedno. Doduse sad sam se sjetio da nisam brisao bih file u mineru pa cu opet probati samo sa pool-om i adresom.
Kod mene MSI 280x rade na 0.965v, BIOS moddovan uz hex editor.
Kod mene MSI 280x rade na 0.965v, BIOS moddovan uz hex editor.Da li ima negde možda još neki modovani VBIOS? I meni perfektno radi taj VBIOS, ali nije za svakodnevno korišćenje. Najbolje bi bilo da ima ova ista 350 verzija VBIOS-a, ali sa naponom od oko 1076 mV. Pomoću MSI AB, bi onda mogao da snizim -100 mV za kopanje, za svakodnevno korišćenje resetujem vrednosti u AB i milina, i jedno i drugo. Možda ću da cimam čoveka, koji je modovao ovaj VBIOS.
Nisi ništa spustio. Uzmi poslednji MSI AB (beta) i spusti napon na -100 mV. Ili uflešuj ovaj VBIOS, pa ako treba napona dodaj uz pomoć MSI AB. Ponavljam, ne odgovaram za nastalu štetu. Sačuvaj postojeći VBIOS pre flešovanja.Ventilatori su trenutno ugaseni posto testiram pa mi treba cesto DVI konektor koji bude zaklonjen ventilatorom, ali u svakom slucaju..spustio sam napone sa trixx-om sa default-nih 1200 VDDC 1018, clock-ove sam ostavio, sobna temperatura 22C i evo razultati:
Pogledajte prilog 152831
Edit: bios je lako editovati i izmeniti napon.
kad smo kod hex editora nasao sam uputstvo za njega i jos jednu varijantu sa power shell skriptom ali sam se tu pogubio. Ako izmenim hex editorom vrednosti napona a mislim da sam za to spreman sta ce se desiti ako na novoj vrednosti karta ne moze da radi baca plavi ekran i slicno kako da vratim stari bios ako i u 2d ne radi? VBE7 nema sanse da radi sa power color 270x kartama tako da to nije opcija...
Kod mene kopaju na 0.965v X11 1100/1500 bez problema... bacaju 4.25MHs po komadu. Ventovi na 20% temp oko 65C.Imam ja nekoliko tim MSI i odlicno su se pokazale sa biosom koji ima da se skine i rade na 0.956 i to je na scrypt-u radilo odlicno.
Kako mislis ne snizava napon? Naravno da snizava i to pokazuju i razni programcici koji to ocitavaju a pokazuje i merac koji meri potrosnju iz zida. Isto tako to se vidi i po zagrevanju kartica.
Na x11 taj napon je naravno premali i rucno im dodajem jos 56mV i tada x11 kopaju na 1100/1250 i daju po 4.1xx mhs.
Rig od 5 kartica trosi oko 830-850w iz zida zavisno koliko se ventilatori brzo vrte.
Ako imas resenje i bios koji fiksira napon na nekih 1025-1035 mV slobodno ga podeli sa nama![]()
Kod mene nece, tj. hoce ali hoce da se ponekad neka zablesavi, na 1v nema tih problema
Izvinite, malo je van teme ali me interesuje koliko kostaju meraci potrosnje na zidu.
da li je to bios koje je okacio sam633 ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari