Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da, radilo je kao i svima, ali su se u medjuvremenu desili "novi momenti" o kojima se uveliko pise na zadnje 2-3 strane.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

ako na "svima" mislis i na mene, meni nije nikada ni na minut proradio, ali ok imam tvoj odgovor. hvala...
ali mozda nekom radi i sada, osim tebe, pa zato i pitam... jer nisu svima u isto vreme opcije bile dostupnse, koliko sam citao

Dal si bar procitao dve poslednje strane :(

alo bre , procitao sam SVE na brzaka... a sad sto neki tamo evil baci glavnu vest samo kao link- bez ikakvog komentara /?
da necu sad da idem po celom netu da citam sve gluoosti - linkove sto besposleni ljudi postavljaju? i posle i drugi lik- link bez obrazlozenja makar u dve reci - (nema vise PP, ili tako nesto)?
to sam video tek sada kada sam morao u nazad da provaljujem gde sam "omanuo" . a presao sam sve na brzaka, da ne mislis valjda da sam napamet ucio svaku napisanu rec?
ako sam kriv sto sam nov -i ako mi je pitanje bilo glupo- kriv sam, srecni?
(dokoni ljudi)

Ma daj gde je ovo teorija zavere, klasično laprdanje pomalo smešno i izgleda kao Njuz, izbrkao pojmove, ubacio Sašu Popovića i sve ovo ironično napisao...

Dovoljno što je napisao da ne može da prima pare od YouTube, nalupetao se samo tako, Google AdSense funkcioniše godinama unazad bez ikakvih problema povezujući prikazivanje reklama na video materijalu.... ******ština i glupost napisana šta drugo reći....

Poslednja izmena:
Meni ovde vise nista nije jasno. Sta god da bilo neka samo oni aktiviraju uskoro da moze da se prima novac. Ovde j**e lud zbunjenog :smash:

http://startit.rs/cudo-od-3-dana-paypal-ponovo-ukinuo-naplatu-u-srbiji/

Sad da li je ovo vest pre policy updejta za 18. novembar ili kasnije nemam pojma i je** mi se vise za paypal realno.

Ocigledno je da nasi forsiraju dinar iako to ide na devizni racun tako da koji djavo. Ako primamo u eurima drzava gubi ocigledno jer niko nece da promeni devize u banci, a u dinarama po bankovnom kursu lepo se izgubi na vecoj cifri. Tako da je bolje i da ga nema kad smo majmuni.

Ma mora bre da ga nameste. Neću više da strepim sa stranim nalozima da li će mi blokirati ili neće.

Ma daj gde je ovo teorija zavere, klasično laprdanje pomalo smešno i izgleda kao Njuz, izbrkao pojmove, ubacio Sašu Popovića i sve ovo ironično napisao...

Dovoljno što je napisao da ne može da prima pare od YouTube, nalupetao se samo tako, Google AdSense funkcioniše godinama unazad bez ikakvih problema povezujući prikazivanje reklama na video materijalu.... ******ština i glupost napisana šta drugo reći....

A zasto se nalupetao da ne moze da prima pare od YT? Ako imas par miliona pregleda placaju ti kako sam razumeo, e sad tesko je napraviti video koji ima preko 2-3 miliona pregleda ali...

A zasto se nalupetao da ne moze da prima pare od YT? Ako imas par miliona pregleda placaju ti kako sam razumeo, e sad tesko je napraviti video koji ima preko 2-3 miliona pregleda ali...

"Ne možemo npr. da primamo pare od YT" ovo je njegova rečenica koju je on napisao, a lepo sam napisao da je lupetao iz prostor razloga što to nije tačno. Imaš Google AdSense imaš i druge oglašivače pa ako zadovoljiš standard uzeće te kao partnera, i šta je tu nelogično?

YT prikazuje svoje oglase tj. AdSense po standardu se prikazuje na video snimcima ako omogućiš u opcijama sve lepo podesiš i zarađuješ, a to koliko će snimci biti gledani to zavisi od zanimljivosti tog video snimka ili klipa kako god, i naravno zarada od klikova na reklamu na tom snimku ili više snimaka.

Veoma jednostavan odgovor glasi "Na YT kačiš svoje snimke, odabereš po standardu AdSense (Google program) i kada zaradiš dovoljno ide isplata, ček ili drugi način" i to je to, prosta matematika...

Poslednja izmena:
koliko se nalupetao taj lik sa fejsa. kakav sasa popovic kakav grand, ako hoce stvarno nekoga da krivi onda je to western union koji je u svakoj posti srbije dostupan, grand da zaradjuje od iTunes-a, ko ce da kupi pesme, srbi sa registrovanim apple ID nalozima na srbiju mozda :D

Na zvanicnom Facebook nalogu, danas oko 17 sati PP odgovorio sledece: "We had intended that the new features be added to Serbian accounts last week but there has been a bit of a delay. Things are not quite ready to launch yet but we will be implementing the receiving feature soon". Prethodno im se pitanjem obratio izvesni Nikola iz Srbije, naravno.
Nadam se da mi ne zamera sto sam ovo podelio ovde sa clanovima foruma, koji su siguran sam radoznali I nestrpljivi da saznaju sta se desava sa famoznim primanjem novca...

Uopste ti ne treba ni milioni ni hiljade za da te plate. Uvek mozes sa adsensom od 0 da pocnes a mozes i da ispunis neki minimum za odredjene mreze, tipa 500 pregleda dnevno na socialblade sajtu prosecno u poslednjih 30 dana. Neke mreze placaju cak i cekovima bez obzira da li si iz Srbije, ali vecina su ogranicene samo sa paypal-om zbog komplikacija. Ja uzimam preko druga iz Hr uplate sa youtube-a i zivim od toga poslednje 3 godine, cak sta vise i porodicu sam napravio i obezbedio za jos par godina po ovom nasem standardu.

Jedina manja "mana" jeste sto mi je uplata u dolarima, njemu paypal konvertuje u kune, i kad salje meni onda ide u eurima. Izgubim tu 5-10 evra + 5 evra da ne cekam 1. u mesecu jer sam takav ritam uhvatio. Ali eto njima ide u kune npr, tako i mi navodno hocemo u dinarima, samo sto je kod nas situacija drugacija i euro skace na 120+ sto ne odgovara nasima.

Poslednja izmena:
alo bre , procitao sam SVE na brzaka... a sad sto neki tamo evil baci glavnu vest samo kao link- bez ikakvog komentara /?
da necu sad da idem po celom netu da citam sve gluoosti - linkove sto besposleni ljudi postavljaju? i posle i drugi lik- link bez obrazlozenja makar u dve reci - (nema vise PP, ili tako nesto)?
to sam video tek sada kada sam morao u nazad da provaljujem gde sam "omanuo" . a presao sam sve na brzaka, da ne mislis valjda da sam napamet ucio svaku napisanu rec?
ako sam kriv sto sam nov -i ako mi je pitanje bilo glupo- kriv sam, srecni?
(dokoni ljudi)
Po ovome "alo bre" vidi se kakav ti je karakter i način ponašanja, nevaspitan i bezobrazan.

Niko ti nista loše nije rekao. I drugi član i ja smo ti rekli samo da pročitaš poslednje dve strane, zato što su se desile nove stvari vezano za obustavu primanja novca. To smo ti rekli sa dobrom namerom da bi bio u toku

Po ovome "alo bre" vidi se kakav ti je karakter i način ponašanja, nevaspitan i bezobrazan.

Niko ti nista loše nije rekao. I drugi član i ja smo ti rekli samo da pročitaš poslednje dve strane, zato što su se desile nove stvari vezano za obustavu primanja novca. To smo ti rekli sa dobrom namerom da bi bio u toku

doprinosis diskusiji? e neka si mi rekao (a i ja vudala pa vracam... i nevaspitan i bezobrazan usto. izvinjenje ljudima sto moraju i ovo da gutaju, necu vise )

Poslednja izmena:
Uopste ti ne treba ni milioni ni hiljade za da te plate. Uvek mozes sa adsensom od 0 da pocnes a mozes i da ispunis neki minimum za odredjene mreze, tipa 500 pregleda dnevno na socialblade sajtu prosecno u poslednjih 30 dana. Neke mreze placaju cak i cekovima bez obzira da li si iz Srbije, ali vecina su ogranicene samo sa paypal-om zbog komplikacija. Ja uzimam preko druga iz Hr uplate sa youtube-a i zivim od toga poslednje 3 godine, cak sta vise i porodicu sam napravio i obezbedio za jos par godina po ovom nasem standardu.

Jedina manja "mana" jeste sto mi je uplata u dolarima, njemu paypal konvertuje u kune, i kad salje meni onda ide u eurima. Izgubim tu 5-10 evra + 5 evra da ne cekam 1. u mesecu jer sam takav ritam uhvatio. Ali eto njima ide u kune npr, tako i mi navodno hocemo u dinarima, samo sto je kod nas situacija drugacija i euro skace na 120+ sto ne odgovara nasima.

Walkthroughs & reviews igrica?

I moja porodica zivi od rada na igricama na slican nacin kojim se to bavi Mazi7 za strano trzistre i ne mali deo primanja regulisemo preko paypal-a. U jednom trenutku smo cak bili kao mala firma pa se vise porodica izdrzavalo na taj nacin. Rad se cekom je veoma veliki problem koji ima velike dazbine (velike su za nase realno male sume) i procesiranje traje mesecima. Sa paypalom se to sve zavrsava u roku od par dana a i otvara ti vrata nekih americkih firmi koje jednostavno nece da se cimaju sa wire transferom ili cekom. Wire transfer putem banke je isto odlicna stvar i to je vec nesto za sta je bolje da imas firmu/preduzetnika, ali pristup svim sredstvima placanja omogucava veci obim posla i lakocu poslovanja. Ako se u obzir uzme i to da je pun paypal osnova za pristup najvecoj e-commerce prodavnici na svetu - ebay-u, strateski bi za male biznise i pojedince uvodjenje punog paypala predstavljalo veliku sansu za normalan zivot. Nikad mi nije bilo jasno kako je moguce da se ovde ljudi uopste pitaju - a koji ce nama paypal kad meni to ne treba. Cela prica sa paypalom ne bi trebala uopste trebalo da predstavlja problem a kamoli da se pravi ovolika spanska serija od celog procesa.

U principu da. Kao sto je i @Skot objasnio. Cak sta vise ubodes par novih igara sa piratom ranije, dobijes par 1000 subscribera i onda se malo proguras kroz developere, dobijes neki early beta test uradis pun feedback i uz malo srece postanes maltene regularan beta tester uz besplatne steam key-ove (uglavnom zavisi od platforme, juce sam dobio za PS4 Shadow Warrior a nemam konzolu), po potrebi i za giveaway-ove. Saints Row 4 sam imao 25 dana ranije pre izlaska, Sacred 3 10-ak, uglavnom sa DeepSilverom sam naj trenutno. Ali ukratko sve je moguce i sa malom brojkom. Pogotovo za nas gde je prosecna plata minimalac koji zaradis na youtube-u.

Jedinu gresku koji nasi "youtuberi" prave je sto to rade na srpskom, reklame na klipovima se ne monetizuju a i kad se monetiziju slabo se placaju za nasu drzavu, samo treba da se zna gde da bodes. Nisam skinuo pirat par meseci osim kada je EU release malo kasniji pa da istestiram igru i uradim jedan kratak gameplay da ne ostanem "duzan".

Sry za off topic.

baci yt link ako nije problem i reci nama smrtnicima koliko mesecno otprilike dobijas :D

baci yt link ako nije problem i reci nama smrtnicima koliko mesecno otprilike dobijas :D

Idemo previse off temu, nikad se nisam reklamirao, ali skromno mi je linkovan u signature :) Imao sam prosle godine 3 meseca sa po 1000e+, ovako u proseku 400-700e, ali i igrice na kraju meseca koje dobijem - kad zbrojis sigurno u iznosu od bar 200e, zavisi od naslova.

Procitao sam da je neko spomenuo cekove i Adsense, pa bih samo zeleo da podelim moje iskustvo sa tim. Prvi ček koji sam dobio i koji je isplaćen po automatizmu (minimum 75€) i to je bilo pre nešto više od godinu dana. Pokušao sam da unovčim u Intezi i samo što nisam zadavio onu sluzbenicu kad mi je rekla minimum 15€ naknada i čeka se 45 dana, u Erste (u kojoj mi je prvi račun otvoren) je bilo minimum 5€ i 35 dana, i onda sam otišao u Komercijalnu i tamo su mi rekli samo 1% i maximum 20 dana. Otvorio sam besplatan devizni račun i nakon 14 dana su me pozvali da potpišem preuzimanje novca. Jedina zamerka je konstatno pravdanje i blokiranje sredstava od strane banke i neophodan odlazak, ali sam daleko manje para pukao nego da sam išao preko nekih drugih.
Pošto sam se umeđuvremenu posvetio drugim stvarima i nisam sada od Januara dobio ni jedan ček ne znam kakvo je stanje sada sa provizijama ali me je svakako manje bolelo sa čekom nego sa isplatama preko Moneybookersa/Skrila.

Poenta priče, ako neko nema alternativu i odluči se za ček, nemoj se zakucavati u prvu banku. Nego ideš redom i proveravaš, jeste da izuskuje najmanje 1 radni dan i silno čekanje u redu zbog informacije, ali novac je tvoj i niko drugog nije briga jer je ipak kod svake banke drugačija tarifa...

Idemo previse off temu, nikad se nisam reklamirao, ali skromno mi je linkovan u signature :) Imao sam prosle godine 3 meseca sa po 1000e+, ovako u proseku 400-700e, ali i igrice na kraju meseca koje dobijem - kad zbrojis sigurno u iznosu od bar 200e, zavisi od naslova.

tek sam sad video :D
taj prosek racunas samo koliko ti stize od adsensa tj od reklama ili ubrajas u to i te igre koje dobijas/promo kopije, gear od njih, itd.
posto i sam planiram da pocnem (vec duze vreme planiram a verovatno nikad i nece poceti, mada skice u glavi vec imam kako bih vodio kanal i sve to), zanima me koliko stvarno u kesu se dobija, jer igre same po sebi ne vrede pisljiva boba vise, jos ako su na PC-u tek nista ne vrede.

i? jeste li izmerili?

tek sam sad video :D
taj prosek racunas samo koliko ti stize od adsensa tj od reklama ili ubrajas u to i te igre koje dobijas/promo kopije, gear od njih, itd.
posto i sam planiram da pocnem (vec duze vreme planiram a verovatno nikad i nece poceti, mada skice u glavi vec imam kako bih vodio kanal i sve to), zanima me koliko stvarno u kesu se dobija, jer igre same po sebi ne vrede pisljiva boba vise, jos ako su na PC-u tek nista ne vrede.

Tolko mi stize za youtube kanal bez igrica. I ne idem preko adsensa nego putem mreze, isplate na paypal ali preko druga iz hr. Objasnio sam sve u prethodnim postovima :)

A sa Adsensom @team1 sam imao slicne probleme kada sam pokusao.

Kako to mislis "preko mreze"?

Inace, malopre sam video na njihovoj Facebook stranici ovo:
...We can assure you that we are working towards implementing this feature soon, but do not have an estimated timeframe to provide. We appreciate you patience in the meantime!
.

Kako to mislis "preko mreze"?

Inace, malopre sam video na njihovoj Facebook stranici ovo: .

Imas na stotinu mreza sto gejmerskih sto za video blogove etc. Machinima, TGN, Fullscreen, Polaris, Curse itd. Ispunis min zahteve i postanes partner sa njima. Monetizujes klipove preko njih, isplate te direktno (zavisi kako stoji u ugovoru da li 30,45 ili 60 dana nakon isteka meseca), uvek striktno i na vreme. Jedina je mana paypal, mreze tipa Socialblade-a koje su daleko manje rade sa cekovima ali eto vidis da postoje problemi i sa tim, bar u nekim nasim bankama.

Sto su opet iskljucili prijem novca sa paypal-a ,radilo mi je jedan dan :mad:
Da li onda mogu da primim uplatu na paypal a da mi nivac stoji na nalogu pa da ga teosim za placanje na netu?

Ne možeš ništa da uradiš, isključili su prijem do daljnjeg i to ti je to.

ovo je mucenje prebacujem se na neteller a paypal sluzice mi za kupovinu ebay.

Eh, lako je tebi. Ja npr. zavisim od PP-a, pa moram da se zezam sa fake nalozima sve dok kod nas potpuno ne omoguće.

Vrh Dno