Sony obicno deli ove slusalice uz telefone -
http://www.sonymobile.com/gb/products/accessories/stereo-headset-mh750/
Izuzetak su Z2/Z3 koji na nekim trzistima stizu sa onim odlicnim NC koje kostaju oko 50e ali ima slucaja i da Z3 stize sa nekim jeftinim bubicama (ne in ear) koje vrede jedva 10e, zavisi od trzista.
Ja sam takve dobio uz XP. Utisci - dizajn ok, kablovi su malo deblji i skloni uvrtanju, generalno izrada je veoma dobra za jedne stock slusalice ali opet nista spektakularno. U svakom slucaju korektne slusalice. Mikrofon ok, nista epic.
A pazi sad ovo - imam cx150, ove sony sam par puta probao da koristim i jednostavno mi nisu zvucale toliko ubedljivo a gumice koje dolaze fabricki namontirane su prilicno zuljale usi. Koristio sam ih ali ne tako cesto. A onda sam jedan dan resio da promenim one gumice i stavim najmanje. Nisam mogao da verujem - ajde sto su neuporedivo udobnije (bar za moje usi) nego sto je zvuk toliko bolji da sam zanemeo. To je zato sto sa onim vecim gumicama nisu dobro lezale u usima i nisu bile ubedljive, sada je sve ok i veoma sam zadovoljan zvukom za jedne stock slusalice.
Epilog - cx150 ne koristim vec mesecima
🙂 Tj ubodem ih u fon po nekada ali su primarne ove druge. Ne kazem da su mnogo losije ali ove sony su manje sibilantne, visoki ne prste kao na cx150 ali u isto vreme imam utisak da je bas malo prenaglasen a generalno zvuk malo tamniji sto ne lezi svim zanrovima. Soundstage je malo ''uzi'' u odnosu na cx150, za nijansu rekao bih. Ne odlikuje ih neka posebna rezolucija, zvuk nije cist kao na over ear studijskim slusalicama ali su skroz ok za stock in ear i slusanje na telefonu.
Ovde imas test tih slusalica protiv stock htc, apple, samsung..
http://www.head-fi.org/t/634154/stock-headset-shootout-apple-htc-samsung-and-sony
Inace i ja planiram nove in ear slusalice uskoro, precesljao sam kompletno domacu ponudu i head fi-olike forume i zakljucak je da za 50-ak jura ima boljih slusalica od cx300, za detalje pitaj preko PP
🙂
Da dodam - ako ti je tih zvuk na S5 bice ti tih i na svakom sony Z telefonu, to je sigurno. A vrlo verovatno i na svim telefonima osim iphone/htc.