Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ovo ima veze so čim?

Zadnjih 5 pari patika mi je carinila evica, ali samo evica. Ostali paketi koji su mi stizali sve bez problema, ali patike izgleda mnogo voli da opali po pechatu :D
Al da ne gresim dusu, u slucajevima kada joj je cena bila sumnjiva uzimala je razumne kataloske vrednosti tako da i nije bilo "dranja"...

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
10.10.2014 07:02:15 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
10.10.2014 07:53:35 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
13.10.2014 07:48:14 62200 CARINA GPC NOVI SAD - Otprema
13.10.2014 14:34:00 20200 PC Novi Sad - 20200 PC Novi Sad Otprema

Posiljka je otisla za Novi Sad, adresa je u Beogradu, sta se desava?
Desava se sledece, ovi iz NS vide da je pogresna adresa i vacaju na aerodrom pa ovi sa aerodroma ponovo salju(ako ne pogrese, anece drugi put) u postu carinjenja u GPC Beograd onda se zavrsi ako ima neko carinjenje i ako ti lupe PDV a trebali bi(po zakonu je) i onda salju u tvoju lokalnu postu, donese postar i cao(mada negde postari ne donose, ali su u obavezi da dnoose da znate pa mozete i da se zalite i donosice vam, ovo kazem iz iskustva)

Evo posle 12 dana cekanja na carini stigao mi je paket, narucio slusalice, vrednost je bila 3,760 din. Carinila ih je Evica, platio oko 750din

Radicka?

Meni je parfem carinila.

Meni 3 paketa stoje u Kini vec mesec dana! :) Nasa carina je mala maca za njih sada :)

Skoro su mi dosle cokoladice sa iHerba, ajde sto su uredno carinjeni (samo PDV), ali samo omot nisu otvorili do kraja ! :D

Meni su iskasapili kutiju od slusalica ali nisu ostecene, odlicne slusalice okacicu posle neku slicicu..

Planiram da uzmem Lot od 10 led rozetni 3x1w (a taman mi i treba toliko), pa rekoh da pitam za iskustva sa carinom?
Znam da su nekima dozvolu z uvoz trazili :)
A ja bas sa dva komada ne mogu da rešim osvetljenje u dnevnoj sobi :)

ja bi tu evu, znate vec sta. ako do 50 evra nema carine, znaci racun je nula, otkud onda pdv na nista ?
citao sam i njihove zakone. mozes da tumacis kako hoces, ako si vlast !

Planiram da uzmem Lot od 10 led rozetni 3x1w (a taman mi i treba toliko), pa rekoh da pitam za iskustva sa carinom?
Znam da su nekima dozvolu z uvoz trazili :)
A ja bas sa dva komada ne mogu da rešim osvetljenje u dnevnoj sobi :)

Koliko je to veliko, ako je sitno mozda prodje prvi put pa ako narucis tako par puta, onda ti carine i razglednicu na 3x a sve vise od 2 komada ne pustaju

@steluk:
Kakav ti je to rezon, pa PDV se ne naplacuje SAMO na iznos carine, nego robe i carine, kako onda moze biti racun za PDV-isanje nula ako ne prelazi cena roba 50€!?

Danas carinili pakete od 5.10. i 6.10. da znate kad racunate.

@zeljko
Evo npr ovako nesto http://www.aliexpress.com/item/new-...ng-LED-Spot-light-led-ceiling/1829023405.html
Ne bih narucivao ponovo, mozda jos jedan lot za drugi deo stana, ako se ovaj dobro pokaže.

Pa u NS ne bi proslo 99%... "veliko" i 10 komada, trazili bi spediciju i ateste (ako spada u luster kategoriju ide atest), mozda ako ti je rpvi put odes tamo pa ih namolis kao prvi put, nisi znao...

Inace moja iskustva da kad se pred carinom pojavis kao zanatlija itd... sve moze ali u prevodu nemoze nista :(
jednostavno uvoz je za one koji ih podmazuju i ti njima kao neko ko kupuje za svoj mali biznis samo smetas, zato zaboravite ovu zemlju i sve njihove korumpirane isntitucije, znaci ili si baja miskovic ili si ***** obicno pa kad krenes malo da radis svi te zezaju ko malog majmuna pa ti se uopste ne isplati to sto si zamislio

Zato su i korumpirane spedicije i obavezne za vise od 2 komada iste stvari, oni pritajno znaju sta se moze uvesti i koliko to kosta koga da podmazes ako krenes ozbiljno, takodje i sta je pod (roba na koja se lakse prodaje i koja ima znatni profit iz uvoza) direktivom "mafijasa" i nemozes uvesti a da oni ne saznaju

Poslednja izmena:
Gledam ovaj link - ako ti budu za to pravili problem za 10 komada (licno stvarno ne verujem ni u NSu!), odmah idi iz ove zemlje... u stvari, javi nam svima, i ja cu otici na duze (idem cesto, mogu, samo zelim da zivim ovde, ali ako ovako nesto zezaju - dosta je :D)

Ma nema sanse na 10kom to ide zasebna kutija pa nije malecko kao kutija cigara ~10x10cm kutija, i kad bi pustili rokli bi 2-3x carinu od vrednosti pa se cesas, stav NS carine je kad vracas robu (na ponovno carinjenje sa fakturom i zovodom) da ti odma drsko kazu da verovatno nece prihvatiti reklamaciju, ja iskreno nikad nisam vracao pa sam placao i 200% iznad par puta
Kazem jedino kad ti posalju pismo da odes tamo i tarzis sefa i objasnis zasto ti treba pa ce kao prvi put da se "smiluju" to je meni jednom prosli i to je to... psole toga se kad kazes da se bavis zanatsvom jer imas firmu moze sve ali plati ateste i sve ostalo i onda ti spediter ko meni kaze, jer ti znas da ce tebi sad proci 10 tastatura i akd uzmes 100 da ce te stopirat opet???

Znaci njima nije u interesu da ardis na sitno i samo ih zatrpavas a od tebe nemaju nista (iako ti uzmu i PDV a i carinu) korist direktne od tebe je NULA a oni sve to trebaju da pregledaju i administratiraju

Zasto ovo kazem jer sam se u predhodnih mesec dana malo vise raspitao, servis racunara koji imam donekle sa nekim delovima mogu da uguram u plusu ali na manjim kolicinama, ali sve je to palo u vodu aj sto atesti nisu definisani aj sto su mi direktno rekli na DVA komada atest ne interesuje nas sta ce ti bla bla... i sto ljude koje sam kontaktirao preko poznanika definitivno su rekli da cim drugu turu uvezes za kes koji nemoze da "puknes" da si tek onda obrao boston........
Zet je uzeo se gazdom neku masinu za premotavanje folije eno vec mesec dana se zezaju sa papirima, spedicije su kriminalne, racunica na kraju ce biti 3x veca od troskova prvobitnih, i to im je prvi uvoz masine za proizvodnju a ne roba koju neko vec drzi...

Na primer u Bosni zanatlija bez problema ako ima firmu za svoje potrebe moze da uvozi do 50-100 komada BEZ PITANJA i ikakvih atesta ako je u pitanju tehnika koja se tamo ne proizvodi, to je direktan odgovor carine i coveka kojeg licno znam, kod nas je to nezamislivo da se desi (pricao sa nasom carinom, kaze budi srecan sto vise neradimo i kontrolu platnog prometa... a bez atesta zaboravi an vise od dva komada)

Poslednja izmena:
Oko ovog narucivanja vise komada da pitam i ja nesto. Naime sledece godine se zenimo i ja i burazer pa treba malo i ukrasiti salu za vencanja a to kosta. Jedan od ukrasa su one masne za stolice koje kod nas iznajmljuju za 50 centi komad. Na Aliju se te masne prodaju za 27 centi pa je racunica jasna em su jeftinije em se mogu iskoristiti za obe svadbe i time ustedeti 250€ ali je problen sto mi treba 350 komada kako bi na tu kolicinu reagovala carina i dal bi prihvatili moju situaciju?

***a, meni je jedino logično da poručiš, pa ako ti budu pravili problem da odeš i objasniš zašto si poručio toliko, ako je carinik iole čovek i ima i zrnce emocija ocariniće ti i pustiće paket.
Ne znam, ja bih tako...

Prvo proveri da mozes uopste sa porucis samo 350 komada.
Isto sam hteo da kazem sto i RR, ali necu da budem prvi na zeljkovoj ostrici :D

Ma nije problem platicu ja carinu i pdv samo nek puste da prodje.

Obaška što kad prođe slavlje te mašne možeš da prodaš upola cene i još više smanjiš trošak.
Ja bih naručio, pa kud puklo...

To sam i planirao. Narucicu ih tamo posle nove godine posto su termini jun i avgust. Inace za svadbe ima na aliju i od ptice mleko za smesne pare.

To sam i planirao. Narucicu ih tamo posle nove godine posto su termini jun i avgust. Inace za svadbe ima na aliju i od ptice mleko za smesne pare.

Pogledaj prvo ocene za predmet, jedni su narucili onaj buket (sto mlada baci) pa dobili micro verziju :d (steta nemam link al sam crko od smeha kad sam uporedio dimenzije istog)

Naravno prvo ocena pa onda kupovina :) A za bidermajer *** ipak je to bolje kupiti ovde :)

Pogledaj prvo ocene za predmet, jedni su narucili onaj buket (sto mlada baci) pa dobili micro verziju :d (steta nemam link al sam crko od smeha kad sam uporedio dimenzije istog)

Iskreno, ko naručuje bidermajer iz Kine i treba tako da prođe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno