Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

[YOUTUBE]XitOXTWkLZE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Arah2K_xvCk[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
anesajyq.jpg

Ubija N4 koliko ima bolju kameru od Iphone 6.

Poslednja izmena od urednika:
Realno note izvlaci vise detalja ali me nervira geometrija,pazi kako se bordure bele na zidu sire od dna ka vrhu?!

Note 4 ima bolju kameru u svim uslovima od 6/6+ ako je suditi po testovima koji su do sad izasli + vise podesavanja. Sto je i ocekivano.
Video nema potrebe da komentarisem jer Note sa 4K razbija konkurenciju, plus dobra stabilizacija i odlican audio.

[YOUTUBE]KBXHK2xy8Ec[/YOUTUBE]

test exynosa

Poslednja izmena:
Cek ako je bolji note4 od ip6+,a ip6+ od dslr gde je onda note4 tu :D
Šala,bez komentara molim. Nisam mogao da odolim :p

6 i 6+ su klasa za sebe, DSLR je ispod. Idu 6/6+ pa DSLR pa 3 prazna mesta pa ostali. :d

Koliko je bolji ovaj novi Mali-T760 od Mali-T628
Ja sa ovim na tab s nisam bas zadovoljan

Cek ako je bolji note4 od ip6+,a ip6+ od dslr gde je onda note4 tu :D
Šala,bez komentara molim. Nisam mogao da odolim :p

Odatle proizilazi da je N4 bolji od dslr sto znaci da je bolji od nokije koja je svejedno zamena za dslr :d

Lik koji je radio poredjenje je rekao kako je Z3 u nekim situacijama bolji od dslr, ima i klip, slican fazon kao kada su N3 poredili sa canonom :d

Mada realno 4k snimci sa kamkordera nekoliko telefona deluju brutalno samo nije realno poredjenje sa dslr, smesno je, zna se cemu dslr sluzi. Sad da N4 razbija 4k konkurenciju nije bas tako (drugi primer iznad na Z3 je 1080p jer samo tada radi onaj intell. mod stabilizacije, obican ss za 4k) ali jeste najbolji, ima najdetaljniji 4k snimak (mada ni G3 ne zaostaje mnogo)

Poslednja izmena:
Aj samo kao stariji neke da posavetujem:porediti DSLR aparate sa telefonskim kamerama jer je to kao porediti: dupe i oko. DSLR sa dobrim objektivom je neprevaziđen.Menjao sam DSLR Nikone godinama. Neprehebivi su.Kakvi crni telefoni :D ...JAo majko :D KAo da porediš dodge chellenger i Punto :S:

Poslednja izmena:
Ja ovo sve dozivljavam kao jednu veliku sprdnju i salu. Koji bre crni dslr i telefoni u jedan kos. Imam trenutno canon 600d i nokia 808 i mogu reci da telefon moze samo u videu da parira dslr aparatu. Mada dslr i dobar objektiv i manuelna podesavanja mogu cuda da naprave. Pola novih spotova je snimljeno sa canon 5d mark lll.

Mnogo se danas manipulise sa informacijama i podacima. Ne znam da li ste citali komentare na netu posle onog cuvenog poredjenja N3 (4k) i canon-a (1080p) ali vecina prosecnih posetilaca IT sajtova, blogova je bila ubedjena da je dslr njesra i da je prevazidjen u svakom smislu :) Isto tako danas mnogi bale na iso 12800 na Z3 (ej jbni ISO), u fazonu ''prijatelj kupio fotoaparat koji ima iso do 6400 a Z3 ima 12800, znaci Z3 je 2X bolji'' :d Prica o broju mpix je vec dobro poznata, za poslednje 4 godine sam cesto kupovao u WW shopu i skoro uvek je bila guzva, nece vam biti tesko da mi verujete na rec da ljudi kupuju fotoaparate tako sto idu redom i porede broj mpix a zene u izbor ubace i boju :)

Svim tim ljudima koji na taj nacin kupuju (Sreatao i ja) nije toliko bitan kvalitet slika, tj. bitan im je ali prosto nisu informisani dovoljno ili cak uopste i u velikom broju ljudi se oslanjaju na misljenje prodavca koji ce sa druge strane da uradi sve da proda nesto sto mu duze stoji u radnji ili nesto sto je skuplje. Dakle to su uglavnom, kazem uglavnom ljudi koji te aparate koriste za licne potrebe, porodicu, razna slavlja i sl. Ne za posao ili nesto profesionalnije. I uglavnom su zadovolji i sa ne bas sjajnim rezultatima.

Sto se tog porednjenja tice, radi se o staticnom snimku tj. i telefon i DSLR su bili na tripodu i zaista se N3 4K snimak pokazao generalno bolje od 1080p sa Canon-a. To se vidi:

I tu nema nista cudno jer je on 4K snimak sa N3 downsize-ovao u 1080p, N3 ocigledno odnosi pobedu.

Poslednja izmena:
Ja ovo sve dozivljavam kao jednu veliku sprdnju i salu. Koji bre crni dslr i telefoni u jedan kos. Imam trenutno canon 600d i nokia 808 i mogu reci da telefon moze samo u videu da parira dslr aparatu. Mada dslr i dobar objektiv i manuelna podesavanja mogu cuda da naprave. Pola novih spotova je snimljeno sa canon 5d mark lll.

Tacno.Novi spot Osvajaca (pakleni put) je snimljen canonom.. I odlicno izgleda.Ok,adobe premiere je radio ..ali kakav crni fon..hehehehe...objektiv je objektiv..staklo je staklo...oni prcvoljci od kamera na fonovima ne mogu da se mere sa kolicinom fotona koje hvata objektiv.To se pogotovo odrzava u nocnim uslovima

Poslednja izmena:
^ Mnogo toga danas se snima sa dslr/sistemima, od svadbi preko pRon edukativnog sadrzaja :d do spotova, promo materijala itd :)

Darksajderu, pa ti nisi video sta je drajver sve odradio (a ovo je samo jedan deo) http://forum.benchmark.rs/showthread.php?304209-Video-2013

[YOUTUBE]cle_8MUZ2V0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
^ Mnogo toga danas se snima sa dslr/sistemima, od svadbi preko pRon edukativnog sadrzaja :d do spotova, promo materijala itd :)

Darksajderu, pa ti nisi video sta je drajver sve odradio (a ovo je samo jedan deo) http://forum.benchmark.rs/showthread.php?304209-Video-2013

[YOUTUBE]cle_8MUZ2V0[/YOUTUBE]

U vezi yt linka: Ne znam, ali mj utisak je: obe kamere na ovom snimku su toliko loše da je poražavajaže.mutno,sa lošim autofokusom..Ajd. auto fokus se muči zbog vatrometa, ali slika je mutna prilično. Nema detalja ni blizu toj rezoluciji snimanja, a ni kontrasta. A to sam primetio na većini testova...Hebeni Youtube kompresuje na neki *****an način.Tako da sam odavno prestao da procenjujem video snimke na YT....fotke su malko bolja situacija....
ps- hvala za link,odoh da vidim šta je driver izmontirao

Poslednja izmena:
Dobra stvar kod canon aparata je ML i RAW video snimanje. Ko jednom proba moze samo da bali i samo je nebo granica sta moze da se uradi naravno uz AE. A sto se tice af kod note i drugih telefona tesko ce se koji snaci u mraku ja bih voleo da neko napravi program koji ce imati manuelni fokus kod videa kao sto ima na wp platformi(jedina stvar koju sam morao kupiti dok sam imao 1520) .

Baterija kida.. ? :) ostalo jos 33%

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413148330644.png
    uploadfromtaptalk1413148330644.png
    202.3 KB · Pregleda: 211
Da baterija kida. Ako ne koristis Korejsku verziju u US.

A i on nema pojma o androidu tako da ne zna da namesti, uzeo je telefon kada divljaju Google servisi :d

Mada svi ostali su oduševljeni tako da...

Da baterija kida. Ako ne koristis Korejsku verziju u US.
upravo tako. Reče nigger:
Since I'm on the Korean Exynos Note 4, I'll mess with network settings a bit. Snapdragon Note users are reporting great battery!

I'm hoping it's a fluke, but my Note 4's battery life has been terrible. I've had to plug it in at 4pm twice.

I onda exynos kida.. Kida mozda bateriju :)

Da..Već sam ranije pisao ovde o tome...naleteo sam na neke testove...po njima je baterija oko 1 sat kraća na exynos....bem li ga da li ikoliko je sad to ostvarivo u praksi...

^ Nisi zadovoljan sa Tab S??
Ja mislim da su mogli malo na optimizaciji baterije da porade, sve je ok dok ne krenes nesto zahtevnije da radis. Bilo koja igrica srce bateriju.

Ako Exynos ne valja kako onda GS Alpha ima prihvatljivu autonomiju u odnosu na hw, velicinu ekrana i smesan kapacitet baterije?

Koju prihvatljivu ? 3h sot-a na 14h rada ?
Drugo,ovo je 2k ekran,mozda se gpu znoji

^ Nisi zadovoljan sa Tab S??
Ja mislim da su mogli malo na optimizaciji baterije da porade, sve je ok dok ne krenes nesto zahtevnije da radis. Bilo koja igrica srce bateriju.
Pa iskreno nisam bas impresioniran brzinom i radom. Bice da je 2k ekran prevelik zalogaj za njega. Mnogo puta se desilo da dok slusam muziku i dok radim na njemu pocne da stuca i da se gusi. Ovo sam indeticno imao i na k zoom koji takodje ima exynos. Druga stvar je ne podrzavanje 4k videa. Igrice takodje seckaju itd. Nije mi to to...

Vrh Dno