Šta je novo?

LG G2

Factory reset :)

Ma ne mislim na to nego kako se vraca unroot :) stavicu sutra g3 rom al koji i uz koji kernel?

Ma ne mislim na to nego kako se vraca unroot :) stavicu sutra g3 rom al koji i uz koji kernel?
Stavi 2.0-tu ti je sve unutra
imas postupak objasnjen za unroot samo neznam gde je na kojoj strani -mozda ce neko da ti da kaze -jednostavno je ja sam 2 puta vracao bez problema

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, citao sam negde na xda da je najbolje biti na ROM-u za svoj IMEI kada se prelazi na custom? Ovo pitam zato sto sam bio na europa open kada sam presao na g3, da li je to bitno ili je svejedno?

Poslednja izmena:
Hvala lepo :) jos jedno pitanje, kad se ubaci kamera mod jel padaju frejmovi kad se nocu snima sa blicom?

Ne pada frejm,ni kada se sa blicom,ni kada se bez blica snima

E to mi je bitno a ne da imam pad frejmova, volim kad su zakucani lupetam konstantno na 30 kakvi god uslovi bili :)

Imam pitanje u vezi koriscenja misa preko otg kabla:

S obzirom da mi je telefon ispao i ceo touch se raspao pa nista nemogu da menjam, interesuje me da li je dovoljno samo prikljuciti otg kabl sa misem i da sve funkcionise ili prvo nesto treba da se podesava. (u telefonu je G3 2.0 rom)

Ili ako neko ima drugi savet kaKO da prebacim podatke sa telefona u racunar???

Imam pitanje u vezi koriscenja misa preko otg kabla:

S obzirom da mi je telefon ispao i ceo touch se raspao pa nista nemogu da menjam, interesuje me da li je dovoljno samo prikljuciti otg kabl sa misem i da sve funkcionise ili prvo nesto treba da se podesava. (u telefonu je G3 2.0 rom)

Ili ako neko ima drugi savet kaKO da prebacim podatke sa telefona u racunar???
Da, sve mozes. Samo ubodes i teras.. ;-) nemas potrebe za bilo kakvim podesavanjima..

Kakav je ?
Bio dobar pre godinu dana, sada istorija :D

Poslednja izmena:
Znači g3, e sad ja imam ovaj at&t model (d800). Ja treba da instaliram neki od onig KK romova (ima neki d80020c i d80020k) i onda preko njih g3?

Poslednja izmena:
√ bas tako. Moras biti na kitkatu iz vise razloga. Prvi razlog je baseband.

Kad nadjem bolji :). Trenutno mi jedino nexus5 dolazi u obzir(svidja mi se). Mozda motox. G3 mi nije u planu :/
Oh..pa nexus6

Ko Imam jedno pitanje vezano za kernele. Ne shvatam poentu Dorimanx kernela koji je prenapucan kontrolama, totalno ludilo, sad čak ima mogućnost da se svako jezgro posebno kontroliše, i na Default podešavanju, nije sve puter.Još pola foruma ima problem sa SOD. Radi testiranja, ne benderov savet izvadim boot.img iz G3 roma in spakujem ga u zip od cloudykernel 1.5, fleshujem i sve radi savršeno. Munjevito brzo open/close programa, scroll menija bez laga i stutteringa, sve igrice klize... Čemu sve ono budženje, a na sve to, iako je Dorimanx vrhunski developer, malo mu je ego preduvan. Pošto poprilično oštro odgovara na kritike sad se korisnici slihtaju u svakom postu, tipa, imam 1001 problem s kernelom ali dori, ti si bog, car, dok njegovi odgovori budu uglavnom da je do korisničke greške ili bagovit ROM, koji bajdvej radi perfektno s cloudykernel. Npr, trenutno sam na Pardus 7.7 za koji Dorimanx specijalno pravi svoj Kernel, a cloudykernel bolje radi na istom, upravo ga koristim.

Svaka njemu cast. ego mu je prenapucan ali stvar je u ljudima koji svaki put pitaju jedno te isto. Sto se tice kernela - lg developeri NISU *****i i neznalice, tocno zmaju zasto su postavke takve kakve jesu, ne radi brzine, nego zbog stabilnosti vs brzine za sve ljude odjednom. Cloudykernel je stock kompajliran gcc ili linaro toolchainom, uz neke preinake i commitove. Druga stvar je(pogledajte xdabbebov app za kameru, za podesavanje, sto se placa), das ljudima da biraju i ne valja. Ne valja jer ne znaju kako idu postavke itd :). Tako i kad nesto radim naucio sam da napravim 1-2 odabira za ljude gdje je uvijek jedan "bolji", drugi je "losiji" kako se gleda zavisi.

Svaka njemu cast. ego mu je prenapucan ali stvar je u ljudima koji svaki put pitaju jedno te isto. Sto se tice kernela - lg developeri NISU *****i i neznalice, tocno zmaju zasto su postavke takve kakve jesu, ne radi brzine, nego zbog stabilnosti vs brzine za sve ljude odjednom. Cloudykernel je stock kompajliran gcc ili linaro toolchainom, uz neke preinake i commitove. Druga stvar je(pogledajte xdabbebov app za kameru, za podesavanje, sto se placa), das ljudima da biraju i ne valja. Ne valja jer ne znaju kako idu postavke itd :). Tako i kad nesto radim naucio sam da napravim 1-2 odabira za ljude gdje je uvijek jedan "bolji", drugi je "losiji" kako se gleda zavisi.

Upravo tako, prosečan korisnik prosto ne zna šta da podesi. Da budemo fer, kod Dorimanxa imaš nekoliko preseta, i npr. Igre rade vrh tek na extreme performance modu gde procesor gura do 2.8. Default preset je ono, što bi se reklo, da browsujes, fejsbučiš, forumi i telefonirnaje, dakle, bazične funkcije, dok na cloudykernel radi sve odma kako treba, bez da moraš da čačkaš bilo šta u tricksteru ili bilo kom Kernel tweakeru, bez touchboost, bez da menjaš hotplugove i governere.

Vrh Dno