Šta je novo?

Alien Isolation [late 2014, PC, PS3/4, X360/One]

Skoro se nisam ovako uneo u neku igru, sjajna igra.
Nemoj čiko, nisam majke mi :d
ai-2014-10-10-21-48-41-9.png

Teksture i boje na detaljima su očajne, a sve je na ultra. Ona bela dugmad desno ima tri boje, crvenu, belu (osnovnu) i plavu, a žuta dugmad ima pride crvenu, da ne idem dalje. :mad:

untitled.jpg

Koje zamerke na igru...
Ne postoji skok i ne postoji qucksave...

Ne znam da li postoji još neka stvar koja je manje potrebna ovoj igri.

Ako ima iskljuci Chromatic Aberration

Ja sam to ostavio uključeno jer kontam da to u stvari eliminiše chromatic aberration, kad ono obrnuto.

untitledsehxy.jpg

SSAO-HDAO, AA-SMAA T2x ostalo je po difoltu, ima li još neki savet kako da izvučem max iz 6850?

Teksture i boje na detaljima su očajne, a sve je na ultra. Ona bela dugmad desno ima tri boje, crvenu, belu (osnovnu) i plavu, a žuta dugmad ima pride crvenu, da ne idem dalje. :mad:

untitled.jpg

E, to sam i ja rekao. Da su dugmići lepše urađeni i da su teksture realnije, igra bi sama po sebi bila par 54 puta bolja. Idem ponovo da igram Crysis 3, najbolja kompjuterska video igrica.
:banana:

Da vazna je samo grafika, tupite 70% tema o tome da li je ukljucen fxaa ili saao i to vam je igrica i igranje...gejming vam se sveo uglavnom na polemiku o hardveru i da li moze da se odsrafi tako da dugmici budu ono kao...do jaja:S:
A onda kad su dugmici bas dobor napravljeni, onda vam je igra super...pa proglasavate tomb rider, ac, farcry i slicen gluposti za kao neke igre a ono sve super mario igrice...

Dajte malo o samoj igri, gameplay, atmosfera, igracko iskustvo, osecaj, neki poseban momenat smao par vas po nesto o igri ostali ubise se od grafickih setovanja..nesto...***...nisam igrao jos jer igram wasteland 2 a pratim temu i uopste nemam pojma da li igra vredi ili ne a napisano vec nekoliko strana...nekada si po info mogao da dodjes par sati posto se pojavi i da ti bude jasno sta da ocekujes...za sada jedina informacija je koliko je fps iza ugla... i da naravno dugmici..nisu bas ono kao...

Ok nije tesko otici na youtube pogledati i procitati nesto o tome nije ovo jedino mesto ged bih mogao da saznam nesto o igri...vise mi smeta zatrpavanje tema besmislenim cavrljanjem, koje uopste ne mora da bude losa stvar, ali ako ima neku poentu...

Poslednja izmena:
Po pričama sam mislio kako igra bude odmicala da će biti više monotona, ali kod mene je baš suprotno.
Inače sve je tako lakše kad dođeš u posed bacača plamena, ne osećaš se više tako bespomoćno :)

^^Aj sad jos 20 postova da nadovezemo na ovaj jedan promaseni o dugmicima...Pa jos koje su to "super mario igrice" i da rasprava o Alen Isolation bude potpuna? Imas dovoljno postova o gameplayu i sta da ocekujes od igre, a ti se uhvatio za glupost.

^^Aj sad jos 20 postova da nadovezemo na ovaj jedan promaseni o dugmicima...Pa jos koje su to "super mario igrice" i da rasprava o Alen Isolation bude potpuna? Imas dovoljno postova o gameplayu i sta da ocekujes od igre, a ti se uhvatio za glupost.

Jeste uhvatio sam se za glupost a nije trebalo u pravu si, ali stacu kad ne verujem sta citam...

Da vazna je samo grafika, tupite 70% tema o tome da li je ukljucen fxaa ili saao i to vam je igrica i igranje...gejming vam se sveo uglavnom na polemiku o hardveru i da li moze da se odsrafi tako da dugmici budu ono kao...do jaja:S:
A onda kad su dugmici bas dobor napravljeni, onda vam je igra super...pa proglasavate tomb rider, ac, farcry i slicen gluposti za kao neke igre a ono sve super mario igrice...

Dajte malo o samoj igri, gameplay, atmosfera, igracko iskustvo, osecaj, neki poseban momenat smao par vas po nesto o igri ostali ubise se od grafickih setovanja..nesto...***...nisam igrao jos jer igram wasteland 2 a pratim temu i uopste nemam pojma da li igra vredi ili ne a napisano vec nekoliko strana...nekada si po info mogao da dodjes par sati posto se pojavi i da ti bude jasno sta da ocekujes...za sada jedina informacija je koliko je fps iza ugla... i da naravno dugmici..nisu bas ono kao...

Ok nije tesko otici na youtube pogledati i procitati nesto o tome nije ovo jedino mesto ged bih mogao da saznam nesto o igri...vise mi smeta zatrpavanje tema besmislenim cavrljanjem, koje uopste ne mora da bude losa stvar, ali ako ima neku poentu...

Pazi odavno su se sve igre svele na to da li neko moze da je potera u full-u na max svim podesavanjima ili ne moze, ako moze e onda je igra super ako ne moze e onda je igra zesce sr*nje. U svaku temu o igricama da udjes vidieces da je ista prica i da se samo o tome prica a onaj osecaj iz igre to jesta kako su se osecali u nekim trenucima kakva im je prica toga vise nema.

Ako hoces pravi info o nekoj igri samo sam da je skines instaliras i odigras sat dva da bi steko utisak da li vredi nastaviti ili ne. Ja sam davnih dana batalio da slusam tudje komentare o igrama, serijama i filmovima da li valja nesto ili ne valja, uzmem pa sam skinem i pogledam hoce mi se dopasti ili nece. Jer ako se budes oslanjao na tudja misljenja nikada neces nista odigrati ili pogledati.

Jasno je to svima, a sad se vrati(mo) na temu.

Dan-dva pre izlaska igre prestajem da ulazim na temu o istim sve dok je sam ne probam jer znam kakvih sve komentara ima, pa mogu da mi pokvare utisak koji još uvek nisam ni stekao.
Inače, ne shvatam komentare gde se govori da se Alien pojavljuje samo tu i tamo, od kad sam ga prvi put sreo, skoro kao da je sve vreme tu. Mnogo je teže od, npr. Outlasta jer je brži od vas, vrata su automatska i nema protrčavanja i zatvaranja za sobom, nego moraš da sačekaš da se otvore i beži još 2 koraka pre nego što te stigne. Sintetike ne vredi tući melee jer vas zgrabe i slome, a nisu vredni municije. Jedino kod njih je olakšano to što ne trče, nego šetaju, pa nije tako teško pobeći, ako ima prostora. Nije ni malo lako jer ova ****** random šeta po hodnicima plus je brži, kao što rekoh, pa gotovo da nema bežanja kad vas jednom primeti jer razvaljuje ormar, ukoliko vidi da ste ušli. Meni se đa, horor kakav bi trebalo da bude - Imam želju da igram, ali mi se nešto i ne pali. :smash:

Postoji odredjeni fear factor, a kompletan retro sci fi svet sa vrhunskim prostornim zvukom i muzikom je odradjen AAA. Mozda je samo lip sync uradjen slabije (ono sto nije CGI movie) ali to je zanemarljivo.
Pricu su takodje odlicno nadovezali na kraj prvog filma..

Poslednja izmena:
^ Djaba sve to kada nema grafiku poput Crysisa 3 ili pak pravu "next gen" Shadow of Mordor i taj open world trip... Nista ne valja za ove nase next gen gejmere :d Ista prica je bila i za Wasteland 2- "sve je dobro ali grafika nije dobra, mogli su mnogo bolje" ili "ali nije kao Fallout"...

I sta covek da kaze na to?

images.jpg

Baš sam sad ušao u igru da proverim da li Alien čuje motion sensor kad se sakrijete u ormar ili negde. Čuje. Boga.

Ja igram X360 verziju koja je puna tearinga i kasne teksture ponekad. Pored toga što je sama oldgen verzija grafički mnogo iza PC-a. Boli me uvo za to i uživam u igri koja je kao ceo paket odlična.

Ja sam tek počeo da je igram i to hromatsko njesra se pojavljivalo po celom ekranu samo što je bilo najizražajnije na tim dugmićima na samom početku igre.
Kada sam to sredio shvatio sam da mi je puko Catalyst i da sam igru pokrenuo na difolt podešavanjima karte, tako da o samoj atmosferi ja neću da komentarišem ali verujem da je brutala.
Javim se sa utiscima dok sredim CCC i OC. :p

Sve je super sad, atmosfera na Sevastopolju me asocira na Planet cracker USG Ishimura, ne znam koga ću pre sresti, Necromorfe, Marker ili Osmog putnika, izdarija! :happy::guitar:

1911856-ishimura_logo.jpg Untitledesagf.jpg

Poslednja izmena:
Vidis, zanimljiva ideja. I'm sold

Igra ko igra nije tolko loša, može da se uživa, ko voli šunjalice i fan je Aliena, ali čekpoint save ne mogu da svarim nikako i sve me više odvraća od igranja.
Ako ja moram da pređem 30 puta nešto što sam već prešo ne znam koja je poenta toga...

Stigoh do 7. misije na hard, bas uzivam [iako save sistem ne oprasta] :) Dva moja snimka:

Meni je save sistem ono sto ovu igru cini dobrom. Da imam checkpoint na svakih 5m bio bi snoozefest, nema regeneracije helta, nema gledanja kroz zidove, malo stare skole. Ono sto su mogli bolje da odrade su animacije, ai, detaljnije teksture. Zvuk je isto za pohvalu.
Prvi put da mi ne smeta isticanje upotrebljivih stvari u igri, to me je npr izludjivalo u FC3 (toliko da sam je na kraju izbrisao).
Za sada je Izolacija bas dobra igra. Nadam se da je nece ubrzati do kraja.

Posto vas je bas dosta ispljuvalo igru odlucih da je skinem i probam (uglavnom mi svidi ono sto vecina ispljuje), pa sad ne znam da li je pametno da je bas sad u ovo doba palim i isprobavam.

Ajd ono da bacim svoj utisak i ovde. Iskreno ovo mi je mozda naj igra ove godine. Odlicna optimizacija, odlicna grafika, mozda malo smoran stealth sistem ali sta drugo ocekivati realno. Svidja mi se sto je sve indirektno vezano za Alien 1 uzevsi u obzir i DLC-ove. Mislim da ovo ima potencijala za Alien Isolation 2-3 pa mozda i resurrection ali samo ako budu kreativniji. Nisam imao problema sa checkpointom i tome slicnom jer sam posle svake sitnice uglavnom snimao da budem siguran :) Mada se mnogi zale na to, ali eto bio sam te srece.

Androidi su totalno nepotrebni i cini mi se bar 40% igre se vodi oko njih i ljudi, daleko je od horora (iako se cimam da igram bilo koju horor igru sa ovom nisam imao problema) ali mi je totalno cool verovatno jer sam ko klinac pokusavao da odgledam taj film do kraja jedno 20 puta i nikad, jer su ga uvek emitovali posle 11 nocu :D

Mnogo je cistija slika kad se iskljuci film grain i ovo vancego, chromatic aberration... NE znam cemu to u igrama...

Meni su androidi djj. Sablasni su i odlicno te ubiju. Atmosfera ubija, bas su pogodil, spasava sve nedostatke, kojih realno ima, ali ako te pogodi prvo drugo je nebitno.
Recimo da bi nastavak mogao da ima detaljnije teksture, bolji ai, nekromorfa kao ubicu i da se zove Dead Space nesto. :)

Chromatic mi kvari vid i iritantan mi je za oči, a grain sam stavio tek, tek da ga ima, da da malo šmeka jer ja sam to sve gledao na VHS sistemu, tako sam malo nostalgičan. :p

Nazad
Vrh Dno