Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Evo danas posle mesec dana od uzimanja STB-a i potpisivanja ugovora,dođoše gospoda da me i fizički priključe.
Dakle STB uređaj sam nesto ranije opisao,al da dodam da moze da snima izabrani program preko EPG-a.
Slika.
Na LG tv od 42 inca bez STB-a to izglada sasvim korektno i ako ima razlike između ptt i targa ona nije toliko primetna.Lepo je što mi na većini dig.kanala ispisuje šta se trenutno daje.To npr.nisam imao na targu.
IZBOR KANALA
Izbor ptt nije uopšte loš i tu nemam neke zamerke, ali da sve ne bude kako treba potrudio se menadzment.Elem,po priključenju i skeniranju primetih da spisak kanala na njihovom sajtu ne odfovara onom na mom tv-u,to jest fali mi 20-tak (digitalnih).Povežem sve preko STB-a -isto.Da napomenem da se povezivanjem STBa na TV sa dvbc tunerom gube sve funkcije daljinskog,pa čak i osnovne tipa zvuk+-.
Povežem ga na analogni CRTtv, tu dobijem funkciju oba daljinska ali ne pomenute kanale kao ni prevod (titl)postojećih.
Onda sledi odgonetka iz podrške.

Mi garantujemo samo za analogne i digitalne kanale koji idu preko našeg STB uređaja.Vi korisnici koji ste kupili televizore sa dvbc tunerom ste iznudili ovaj nepostojeći paket.Nedostajuće kanale možete gledati samo preko njega, a trenutno ih nevidite jer uređaj nije prošao inicijalizaciju.Zovite sutra da to odradimo.

Radi se o kanalima tipa DMsat.BNmusic masa smarajućih info kanala i kamara pinkovih.Ne smeta mi njihov nedostatak ali me izluđuje stalno neko muljanje, nedorečene informacije itd.
Imam neodoljiv utisak da su napravili akciju da pouvaljuju masu nepotr
ebnih uređaja, to naplate po 260din.mesecno na ime najma,a da bi opravdali njegovo postojanje izmislili su virtuelni paket koji kao ne može da se glada bez njega.
Eto dragi čitaoče i drski korisniče koji si se u 21 veku drznuo da zameniš CRT televizor ovo ti je kazna što trčiš ispred vremena.
Vremena PTT KDS.

mozda ti TV nema podrsku za MPEG4 kanale.

Poslednja izmena:
Mislim da je ranije bilo diskusije na ovu temu. Televizori uglavnom prilikom skeniranja kanala traze da se prvo unese drzava. Ako se unese recimo Srbija, kod pojedinih televizora pojedine frekvencije ostaju nepreskenirane ali se problem prevazidje ako se umesto Srbije odabere recimo Nemacka, Austrija, ...

Sve je to odrađeno i kao što rekoh nije problem u tv-u.
U dugačkom postu sam pokušao da pojasnim.

Ispravka:
Radi kontrola zvuka na org.daljinskom.
I nije inicijalizacija nego autorizacija.:p

Istice mi ugovor za neki dan i nastavicu saradnju jer sam zadooljan digitalnom televizijom i adsl-om. Razmisljam da uzmem i njihov stb jer imam u jednoj sobi stari lcd televizor koji ne podrzava sve kanale. Zanimaju me kakva su iskustva onih koji su uzeli stb?

Ne znam dokle su stigli sa cam modulom,ali ako nećeš pay kanale onda ni za živu glavu ne uzimaj onaj njihov kung fu risiver.

Prodje spominjani avgust, a evo skoro i septembar, a od cam modula ni traga, ni glasa. Ne bi bilo lose da se smiluju do kraja godine da urade nesto po tom pitanju.

PTT KDS nije zlatan, ali kakvih indijanaca ima, fenomenalan je. Za prosli vikend bio sam kod roditelja u Backoj Palanci i odneo im Philips led TV od 40", FHD. Taj tv sam kratko vreme koristio kod mene na PTT kablovskoj i slika je bila sasvim solidna, ne kao na plazmi, ali veoma lako sam je doterao da bude bez onog efekta sapunice. Montiram ja tv, ukljucim kablovsku, a ono katastrofa. Oko 70 DVB-C kanala, a svi zakljucani, medju njima sva 4 rts-ova i oba vojvodjanska (da ironija bude veca, matorci redovno placali tv namet, a lepo sam im govorio da ne placaju). Krenu analogni, ukupno 59 kanala, signal los, ocajan, dvadesetak kanala koliko toliko cista slika, ostali mutni, tamni, sa snegom, ili kombinacija neceg od navedenog. Na crt-u se nije toliko primecivalo, ali na 1080p se vidi svaka mana. Kod drugara u drugom delu mesta, na Samsungu iz serije 6, isto 40", ista situacija. Ono je uzas zivi, a mreza radjena od nule pre nekih desetak godina. I ljudi to placaju 910 din. Nude i kablovski internet, zapamtio sam samo de je 10/1 nekih 2400 din.
Keva i cale mi se skoro razocarali u novi tv, na jadvite jade sam malo na podesavanjima izvukao sliku. Imao sam par BR ripova na fleski, kad sam im to pustio, tek onda su mi poverovali da nije do TV-a.
Izvinjavam se ako sam bio dosadan sa ovim off-om, ali bio sam stvarno zgrozen vidjenim.

Ne znam dokle su stigli sa cam modulom,ali ako nećeš pay kanale onda ni za živu glavu ne uzimaj onaj njihov kung fu risiver.

Da li cu moci da uzmem cam modul u vreme trajanja ugovora? Znaci kung fu risiver nikako. Poslusacu te i sacekacu cam module valjda ce ih jednog lepog dana ubaciti.

Dobro je, rade nešto po tom pitanju.

Pored cam modula treba nam jos i ova nimimalna HD ponuda: Eurosport 1 i 2 HD ,Discovery i History HD,Hbo HD.Ovakva kakva je sad ponuda HD kanala je jad i beda.Ne mislim u 21 veku da placam SD pay kanale.
Koliko vidim oni su jos i ukinuli neke HD kanale.

Poslednja izmena:
Da, definitivno bi trebali malo da porade na sadržaju paketa, ne pada mi na pamet da uzimam paket koji sadrži i naučne i sportske i zabavne i još kao šlag na tortu, XXX kanale. Biseri.

Ako izuzmeno Arenu HD, Posta je jedini operater (verovatno ne samo u Srbiji) kod kojeg je Pay-TV ponuda siromasnija od osnovne.

Jel ima neko smetnje tj slabiji signal na KDSu, ne važi za sve kanale, 1,2,prva npr, stalno me zeza, izbacuje no signal pa vrati, pa koči slika itd? Majstori su nam u zgradi instalirali kameru, ne verujem da su nešto poremetili, ali ko zna??

Moze biti da su zeznuli kanal za kameru. U Subotici je c69 rezervisan za kamere a zavisi i od a/v miksera koji je koristen za kameru.Nekad je bilo lakse a sad treba kupiti kvalitetniji da ne bi protrcao u neki opseg pored jer ce se odmah primetiti na dig.signalu.

Stavio sam umesto plazme samsnug od dece, sve radi ok. Čim sam vratio plazmu, tjuner na 346,00 npr zeza, vrti signal strenght i signal quality od 0-100! A max signal mi je oko 70, ranije sve na 100. Misliš da su ipak oni nešto zeznuli i da nije do tva.

Da,vidi s komsijama. Neverujem da si jedini u zgradi s problemom. Na analognom opsegu ce isto biti losija slika ako nije dobro odradjeno. Pojavice se parketiranje slike i sl. Ako je pre majstora bilo ok a sad nije,eto krivca.Tesko je naci razlog ali eto,kreni od toga. I nisu svi tv-i isti po pitanju prijema i dvb-c tjunera tako da su neki osetljiviji,neki jaci,precizniji,neki manje osetljivi na smetnje...

Poslednja izmena:
Sad sam se čuo sa majstorom koji je to radio, kaže da će doći sutra popodne, on ne veruje da je problem do tva, znači, vrv zna da su oni nešto zbudžili. U zgradi su stariji ljudi sa običnim televizorima uglavnom...

Meni to zvuči kao problem sa uzemljenjem, odnosno probojem izolacije na nekom televizoru.

Bio majstor, kad je skinuo neki kabl, signal ode na 70-80, što je prihvatljivo, i slika na dvb/c je ok. Znači negde se smanjuje signal koji mi je bio 100. Sutra će doći majstori iz kds-a da pogledaju šta su ovi radili, pa ću javiti. Meni najbitnije da je plazmica u redu, a za signal ćemo lako :).
Jedna zanimljivost... na istom kablu samsung 32C530(bar 3 godine star) na svom dvb/c NEMA NIKAKVIH smetnji, za razliku od PANASONIc 42ST60 plazme (10 meseci stara). Bolji kvalitetniji tjuner, ili nešto drugo?? hmmm...

Meni to deluje kao problem sa strujom uzemljenja. Samsungu verovatno negde probija izolacija, što je kako čujem vrlo česta pojava kod LCD televizora, pa zato nema taj problem, dok plazma ima razliku potencijala između svoje mase i širma signalnog kabla (ground loop). Kakva je slika kada su prikačena oba TV-a, a kakva kada otkačiš samo Samsunga? Zapravo... kako je to uopšte kod tebe prevezano? Jedan kabl ulazi u stan, pa onda... spliter 1-u-2, pa... ?

Poslednja izmena:
Jedan spliter u 3 tva. Sve radilo kako treba. Samsunga sam probao na antenskom kablu na kom je bila povezana plazma, i slika je bila ok i nije bilo smetnji. Mrzelo me da vučem plazmu na mesto samsunga, a eto ispostavilo se da nije do tv-a.

Mesta uopšte nisu bitna. Preko širma kabla su mase sva tri televizora na istom potencijalu. Ako nekom od njih probija izolacija (obično plivajućim uređajima) ili pak postoji struja kroz PE vod (nije dobro odrađeno uzemljenje u stanu), javlja se DC struja kroz širm kabla i to degradira signal. Najbolje je sve prijemnike galvanski razdvojiti (ako se već ne zna koji pravi problem).

Bili iz KDSa, otkačili video nadzor, meni slika kao pre. Treba umesto T račve skretnica, i to pod uslovom da majstor za nadzor to radi pod kontrolom ljudi iz KDSa, jer ih prvi put nije ni zvao. Videćemo.

Najzad - http://www.postanet.rs/lat/struktura/televizija/digitalna-televizija-CAModul.asp. Sad ostaje još samo da upristoje pay ponudu, kako ih ubediti da to malo grupišu po žanrovima, logici i zdravoj pameti?

Red je da ih pohvalimo za ovu odluku i njenu realizaciju. Sad sledeci korak, povecanje ponude kanala i njeno grupisanje. Pa kad bi se pozabavili malo internet paketima... Ukoliko to rade, a nadam se da hoce, bice prvi provajder koji stvarno osluskuje potrebe svojih klijenata.

Je l' počela mogućnost da se uzme modul? Ne vidim nigde u cenovniku ovu stavku.
I da li postoji kartica u ovaj "Pošta Net" Irdeto CAM modul, jer na slici, na sajtu, je modul bez kartice.
digitalna-televizija-CA-modul.jpg
Takođe razmišljam o mogućnosti, pre svega cenovnoj politici, za 2 modula po pretplatniku (za 2 TVa).

Poslednja izmena:
Red je da ih pohvalimo za ovu odluku i njenu realizaciju. Sad sledeci korak, povecanje ponude kanala i njeno grupisanje. Pa kad bi se pozabavili malo internet paketima... Ukoliko to rade, a nadam se da hoce, bice prvi provajder koji stvarno osluskuje potrebe svojih klijenata.
Pa teško da će biti baš prvi. :) Evo ga, Ikom uvodi HD kanale, a već neko vreme imaju CAM module. Uz to im je i daleko brži kablovski net, a jeftiniji su. :zgran: Ima Pošta svojih prednosti, a i Ikom mana, al' je u svakom slučaju lepo da i jedni i drugi žele da budu konkurentni sa SBB-om. :)

Nazad
Vrh Dno