Ne, novi HD kanali su mi skremblovani. Treba da se doplati 100din. za njih (e u inat neću, baš zato što je jajarski potez).
Treba da se doplati za HBO HD
Ostali HD kanali su besplatni.
Ne, novi HD kanali su mi skremblovani. Treba da se doplati 100din. za njih (e u inat neću, baš zato što je jajarski potez).
Ma kakvih dvesta hiljada... Evo ja glavu dajem ako 2.000 korisnika u celom Beogradu bude doplaćivalo 100din mesečno za te HD kanale...
Treba da se doplati za HBO HD
Ostali HD kanali su besplatni.
Jesu za one koji imaju digitalnu televiziju.
Pa bulaznis... 90% TV koji imaju mognucnost da prikazu HD sadrzaj, i podrzavaju DVB-C standard imaju i CI slot.
Pa ako je već tako, onda bi STB koji koriste mogao da ima i neku krštenu analognu interkonekciju (Y/C, YPbPr, RGB), a ne samo HDMI i CVBS.^ Pa bas zato sto 90% korisnika IKOMa ima CRT televizore i jednostavno ih ne interesuje HD, bas zato oni su prolazili toliko godina sa kineskim KAONima i ponudom digitalne TV bez HD kanala. Ti koji imaju HD televizor su manjina 10%, a od tih 10% verovato 2% onih koji imaju HD televizor koji ne podrzava DVB-C standard i nema CI slot. Zasto bi uopste i nabavljali HD prijemnike samo za tih 2%?
E, da. Ima i ta neka instalaciona taksa od soma dinara. Ja još bijem bitku da potpišem revers samo za karticu, bez zaduživanja risivera ili CAM modula jer imam Conax čitač, al' njima je to izgleda isuviše komplikovano da shvate. :S:Samo mala dopuna...
Sa analogne na digitalni paket doplata je 100 dinara mesečno i 1000 dinara jednokratno + cam modul i/ili kaon na revers.
Pa ako je već tako, onda bi STB koji koriste mogao da ima i neku krštenu analognu interkonekciju (Y/C, YPbPr, RGB), a ne samo HDMI i CVBS.
Imam Ikom, ali sam do sada koristio samo njihovu "osnovnu ponudu", bez ikakvog STB prijemnika ili CAM modula.Ja sam sad pogubljen, o cemu ti pricas? Koliko vidim nemas IKOM... Ono djubre od Kaon-a nema HDMI, evo sta ima (slika pronadjena na ebay)
Profesionalna oprema koristi mnogo kvalitetnije enkodere i 75Ω BNC terminisane koaksialne kablove. Kod konzjumer opreme, RCA daje tragičnu sliku, pa je čak i VHS mogao da profitira od Y/C interkonekcije. Iznenadio bi se kada bi video RGB ili makar Y/C izlaz sa nekog takvog STB-a. Ne pričam napamet.@magick
CVBS koristi mnoga profesionalna oprema, mislim da je daleko iznad tog 'VHS nivoa' cak i u slucaju jeftinih STB-ova.
Cable Signal Details
Forward Path: Return Path:
Signal Acquired at 546.000 MHz Connection: Acquired
SNR: 41.5 dB Frequency: 59.0 MHz
Received Signal Strength: -2.7 dBmV Power Level: 39.9 dBmV
Bit Error Rate: 0.000 % Channel ID: 2
Modulation: 256 QAM Modulation: 64 QAM
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari