Šta je novo?

MTS- poskupljenje od 01.10.2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene su svi moji na dual sim ...i pricamo li pricamoooo

Nisu bas morali da poskupe, ali prezivecu sa 100MB manje i sto ce paket da me izadje 150 dinara skuplje. Ja tek sledeceg meseca mogu da produzim ugovor, i uzecu ponovo sa 50% snizenja, i pored svega nema boljeg izbora.

Auu... Videh od jutros nova desavanja vezano za tarife i bas sam po-PI-Zdeo... Ni malo mi se ne svidjaju paketi... Narocito me nervira to sto furaju minute u okviru mreze. To je mozda dobro za firme i neku porodicu,ali ko cesto zove ljude iz raznih mreza,totalno neupotrebljivo... Keva i ja smo Mts,tjale Telenor,burazer Vip,kolege isto shareno..Bas mi znace minuti u okviru mreze :wall: . Sada sam na Mix Net XL ,i ako me za oko godinu i nesto,kad mi istekne 50% off ugovor sami ne prebace na nesto drugo,necu da menjam paket za zivota,jer je, cak i da placam po punoj ceni (3200 rsd) u odnosu na nove pakete definitivno vrh. 3GB mi je extra za net na fonu i taman se uklapam... a koliko vidim ne postoji sada adekvatna zamena za taj neki paket a da mi ne skinu kozu sa ledja :wall: Jedino ako budu i tad davali na 50% pa da se uzme Miks XXL + internet dodatak od 500mb ili + 3GB pa da onda ima neka prica... Videcemo.

Zasto tako puno trosis net preko operatera ? Zar bas nigde ne mozes da naletis na neki besplatni wifi ?

Popust na naknadu 50%
Izaberite tarifu PRIČA, PRIČA PLUS, MIKS S, MIKS M, MIKS L, MIKS XL, MIKS XXL, SUPER, SUPER PLUS ili tarifu mt:s Kontrole troškova i ostvarićete popust od 50% na mesečnu naknadu.

Da vas pitam nesto, ovo koliko razumem su novi paketi a ovih 50% na pretplatu se odnosi ako se potpise ugovor na 12 ili 24 meseca na cenu koja je u paketu, primera radi Miks M pretplata 1.400,00 din, znaci ako se potpise ugovor pretplata bi bila 700,00 din. Da li sam lepo razumeo?

Hvala, onda ovi paketi i nisu losi, cak mi se cini i da vrlo povoljni.

Zasto tako puno trosis net preko operatera ? Zar bas nigde ne mozes da naletis na neki besplatni wifi ?

Ja u centru BGa nigde ne mogu da nadjem otključan wifi npr.
Radim tu i ima gomila mreža ali su sve zaključane i prinudjen sam da trošim mobilni net.
Verovatno je i kod njega isti slučaj

Ma u Telenoru sam, nego mi trebaju min i u mts

Minuti i SMS poruke iz mesečne naknade koje niste iskoristili u toku jednog meseca, prenose se u naredni mesec. Preneta količina saobraćaja može se iskoristiti samo u mesecu u koji je preneta.

A ovo da li se odnosi na min u mrezi i van mreze ili se odnosi samo na min van mreze?

Da ih ima malo vise u ponudi kod nas, bila bi druga prica za cene (tarifa) kod operatera:)

Sony Xperia T2 dual sim,6 inca IPS,quad core,13 mega camera,3000mah baterija,,,,u radnji sa fiskalnim računom 250 eura.Nismo svi snobovi da furamo telefone koji mere pritisak,rone ispod vode ,tope kalorije i tome slično :smash:

Delimično je objasnio NightCrawler... Drugo, kod devojke u stanu trenutno vec nekoliko meseci sticajem okolnosti nemam nista drugo osim mobilnog neta, pa koristim tethering i naravno da cu da oduvam 3Gb, i to se cak štedim... Ali dobro... Koliko sam skontao, ko je pod ugovorom na Mix net, do isteka ugovora ostaje sve po starom, tako da, stvari ce se iskristalisati za godinu dana.

U teleneru se uz mb nisu prenosili ni minuti u mrezi. Ne znam za mts, ni jednog trenutka nisam pomislio da ce prenositi minute u mrezi i nigde nisam video tu informaciju.

Generalno, prenosenje tih minuta ni nema neku svrhu jer ih ima zaista puno.

Ja u centru BGa nigde ne mogu da nadjem otključan wifi npr.
Svaki SBB WiFi mozes da koristis besplatno ako imas SBB korisnicko, i dosta kafica ima svoj WiFi. Ja bas nailazim na puno wifi hotspotova koje mogu da koristim u centru, siguran sam da ih ima vise nego u celoj Srbiji zajedno cak.
S' tim da sam imao user za SBB do skora, ali ovako mora da se kupi ne bas jeftin saobracaj za njihove wifi:(

Minuti i SMS poruke iz mesečne naknade koje niste iskoristili u toku jednog meseca, prenose se u naredni mesec. Preneta količina saobraćaja može se iskoristiti samo u mesecu u koji je preneta.
A ovo da li se odnosi na min u mrezi i van mreze ili se odnosi samo na min van mreze?
Nemoj nas drzati za rec, iako pise za minute, bez napomene za on-net minute (tako zovu minute u mrezi), verovatno je samo izostavljen taj deo na sajtu, tj. tesko da se minuti u mrezi prenose. Do sada nijedan MTSov paket nije prenosio minute u mrezi. (bilo je i ranije paketa sa minutima u mrezi, ali sa mnoooogo manje)

Sony Xperia T2 dual sim,6 inca IPS,quad core,13 mega camera,3000mah baterija,,,,u radnji sa fiskalnim računom 250 eura.
S3 Neo Duos 200e - to je najnizi nivo koji smatram dobrim Dual SIM telefonom, T3 nema mesta pored njega:)
Ali sam mislio na ozbiljne samo, tipa M8, S5, S4, K900, K910 Dual SIM.
Treba biti dual SIM Full active, ne Dual Standby, i treba imati dovoljno memorije da moze stvarno da bude i dobar telefon pored dual SIM-a. 1GB je premalo za takve telefone.
Kome ne treba tako nesto (znaci nece nikad pokretati Facebook i Chrome:)), dosta mu je i jeftiniji od S3 Duos :)

^ WiFi Zona NIJE isto sto i UNIFI. Džabe su obe do kraja godine, i to je bar nesto! ;)
WiFi Zona je mnogo rasprostranjenija, do sada nikad nisam video SSID da pokaze UNIFI.

U WiFi zonu se loguje userom i sifrom sa MojSBB portala - mora da se kreira nov nalog (ako vec ne postoji). To je relativno novo i jos se nisam registrovao.

Poslednja izmena:
Ilion, alfaunits hvala vam na odgovorima, sto se tice Telenora (kod njih sam bas dugo) ranije su se prenosili u paketima min van mreze, sms i mb a sada samo min van mreze i sms (koji su bitni koliko i njihova sekiracija za korisnika) bili su i ostali klošari takva im je genetika, jedino sto su pustili neki prepaid....neka sveća na kraju tunela... pa su razdvojili da se posebno trose u okviru promocije min van i min u mrezi i ako se uplati poslednjeg dana nova promocija sabiraju se novi i stari svi min,sms,mb. Nemoj te da me shvatite pogresno ne zelim da reklamiram Telenor jer nisam odusevljen sa njima.

Posle ovog poskupljenja MTS-a, Telenor ne izgleda los:)

Tek sad primetih koliko su bas srozali kolicinu SMSova za sve pakete ispod 1500RSD - fuj! Kad prodje ugovor za MixNetS/M pakete, ima da probijamo SMSom ove nove pakete ;)

Ilion, alfaunits hvala vam na odgovorima, sto se tice Telenora (kod njih sam bas dugo) ranije su se prenosili u paketima min van mreze, sms i mb a sada samo min van mreze i sms (koji su bitni koliko i njihova sekiracija za korisnika) bili su i ostali klošari takva im je genetika, jedino sto su pustili neki prepaid....neka sveća na kraju tunela... pa su razdvojili da se posebno trose u okviru promocije min van i min u mrezi i ako se uplati poslednjeg dana nova promocija sabiraju se novi i stari svi min,sms,mb. Nemoj te da me shvatite pogresno ne zelim da reklamiram Telenor jer nisam odusevljen sa njima.
Odakle taj info, Telenor prenosi megabajte 3 meseca, kao i MIN i SMS.

Poslednja izmena:
Mozda je na prethodnim paketima, na njima se valjda MB nisu prenosili?

Obrnuto nego sto pise u postu, pre nisu, sad se prenose. :)

Mozda je ON na prethodnim paketima, pa ne zna da se na novim prenose.

Moguce, ali to je bas praistorija za ljude koji citaju forum :)

Svaki SBB WiFi mozes da koristis besplatno ako imas SBB korisnicko, i dosta kafica ima svoj WiFi. Ja bas nailazim na puno wifi hotspotova koje mogu da koristim u centru, siguran sam da ih ima vise nego u celoj Srbiji zajedno cak.
S' tim da sam imao user za SBB do skora, ali ovako mora da se kupi ne bas jeftin saobracaj za njihove wifi:(

Nemoj nas drzati za rec, iako pise za minute, bez napomene za on-net minute (tako zovu minute u mrezi), verovatno je samo izostavljen taj deo na sajtu, tj. tesko da se minuti u mrezi prenose. Do sada nijedan MTSov paket nije prenosio minute u mrezi. (bilo je i ranije paketa sa minutima u mrezi, ali sa mnoooogo manje)

S3 Neo Duos 200e - to je najnizi nivo koji smatram dobrim Dual SIM telefonom, T3 nema mesta pored njega:)
Ali sam mislio na ozbiljne samo, tipa M8, S5, S4, K900, K910 Dual SIM.
Treba biti dual SIM Full active, ne Dual Standby, i treba imati dovoljno memorije da moze stvarno da bude i dobar telefon pored dual SIM-a. 1GB je premalo za takve telefone.
Kome ne treba tako nesto (znaci nece nikad pokretati Facebook i Chrome:)), dosta mu je i jeftiniji od S3 Duos :)
Jiayu G4S. Ponosni vlasnik od jula meseca, 150€ sa sve carinom :)

A gde toga ima u PRODAJI KOD NAS zvanicno?;)

Pa ne moze i jare i pare :p

Evo videh da ima na kupujemprodajem, nesto je skuplji, ali da ne saljem link ovde...

Svaki SBB WiFi mozes da koristis besplatno ako imas SBB korisnicko

A kako da nadjem korisničko ime?
Da odem kod nekog na vrata u komšiluku firme i da ga pitam da mi da korisničko da korisim wifi dok sam na poslu?

Znam i ja da ima SBB wifi ali bez broja ugovora i korisničkog imena ne mogu da ga koristim

A što se tiče ove mape sa SBB sajta u Tirsovoj,Deligradskoj i Pasterovoj nema nigde SBB hot spota a na tim lokacijama provedem najveći deo radnog vremena a to isto spada u centar grada

DanKOSA.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno