Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Meni u statusu piše "Za carinu" od subote i nikako da se promeni, stigne..

Narucio sam neke sitnice pre dve nedelje, ali ne mogu da pratim posiljku. Da li je to jer su u pitanju jeftine stvarcice (3$) ili nesto ne radim dobro?

Prc,mora jos jedan krug da obidje :d
Sad ozbiljno...ili su pogresno upisani podaci (Ulica i broj),pa su vratili na carinu,ili su pogresili nesto kada su stavljali taj status,pa ce sutra u toku dana da ti stigne... :)
Pa videcu ujutru da li se izmenilo nesto na trackingu..pa ako je u moju korist super..ako ne zvacu postu da ih pitam sta se dogadja :/

Izgleda da je ipak otisla samo da se provoza :D
Evo je opet kod mene u posti jutros xD

Koliko sam ja napisao ovo lik zvoni na vrata xD
Nista nisam platio (carina/postarina/pdv) :D

Ja ne znam da li da ih zovem. Obično nakon statusa "za carinu" prođe dan, dva i stigne. Već peti dan i nista.

Čekam sledeći gaga deals!

Drugari, aj usmerite me da li postoji neki kontakt telefon gde mogu dobiti informaciju o posiljci, očigledno je zapelo negde jer nedelju dana nema nikakvih promena u statusu pošiljke.
d32de9370817be050389b64c4ffdf5f2.jpg

Obično mi nakon dva dana nakon što stigne u Srbiju stigne pošiljka.

Pogresno sam narucio nesto, platio, pa sam odustao, prodavac se saglasio i sada pise u statusu Closed a meni ipak nisu vracene pare? Da sacekam koji dan ili ?

Ovako . Kupio sam dva sata kod jednog prodavca - 4€ , 15 dana ne šalje , na poruke ne odgovara , a vidim da je online . Jel postoji način da ga prijavim pošto me mnogo nervira . Inače satovi su baš zanimljivi . Zatim kod drugog prodavca , sat od 2.5€ , isto čekao , pa posle jedne poruke poslao . Tracking status :
2014-09-15 03:14, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Može li neko da mi rastumači . Sume navodim pošto su male , pa da to nije razlog ?

Вероватно шаље преко Сингапурске поште. То је нормална порука. Има је у бази али још није стигла до центра за слање. Када дође до Сингапура, тада ће се показати у претрази. Буди стрпљив. Од Сингапура до Србије треба 6-10 дана.

Singapusrka posta zvanicno ne radi u Kini vec to za njih obavlja Kineska kurirska sluzba 4px ako te bas zanima gde se smuca paket po Kini pogledaj kod njih, ali inace nema potrebe. Treba oko 7 dana do Sinagapura

Jel neko odavde naručivao neki dres sa aliexpresa? Uzeo bih neki, pa ako imate nekog dobrog prodavca

nisam upućen u online trgovinu pa bi molio da mi neko odgovori zašto je sa aliexpresa za neko recimo kućište (mini itx znači nije preterano veliko ni teško) koje košta 50$ Shipping 100$ :shock:
opcija za Shipping je China post air parcel rok za dostavu 15-39 dana.

Poslednja izmena:
nisam upućen u online trgovinu pa bi molio da mi neko odgovori zašto je sa aliexpresa za neko recimo kućište (mini itx znači nije preterano veliko ni teško) koje košta 50$ Shipping 100$ :shock:
opcija za Shipping je China post air parcel rok za dostavu 15-39 dana.
Pa dobro vidjao sam i stvarcice koje kostaju po par dolara, a za shipping hoce 70-80$ :p
Samo nadjes drugog prodavca sa razmunijom cenom :p

pokušao sam ali za ovakve stvari svi su približni što se tiče shippinga :trust:

Stigla lampa danas. Dve nedelje trebalo do Srbije i deset dana na carini.

Pa koliko po tebi treba da kosta 5 kga preko pola sveta? :)

kako god da gledaš jedan reflektor nije puno lakši od toga i ima free shipping preko pola sveta a ovo ajde i da košta shipping koliko i proizvod nego duplo, mislim da je preterano.

Pre mesec dana sam porucio neku stvarcicu, 25 avgusta, sve do juce broj za pracenje nista nije pokazivao, odjednom se pojavolo da je paket u nekoj Kinestoj posti bar tako pokazuje na mapi, status collection. Danas vidim da se status promenio na opening. Sta da radim, da li ce paket stici pre istake vremena za dispute. Vreme isporuke je 39 dana, a Purchase Protection jos 13 dana.

Imaš i onu opciju " Request to extend Purchase Protection " , iznad disputea u samoj transakciji , ako zafali , probaj to . Ili otvori dispute , više od mesec čekaš da ti pošalje . Malko su se iskvarili sa tim slanjem .

kako god da gledaš jedan reflektor nije puno lakši od toga i ima free shipping preko pola sveta a ovo ajde i da košta shipping koliko i proizvod nego duplo, mislim da je preterano.

Zato sto zele da budu jeftini da bi te privukli da kupis, mozda cak i da prodaju blizu nabavne, a zarada im je na preteranoj postarini!
Ili to ili salju nekom postom koja je brza i skuplja, ja kad sam narucio telefon mogao sam da biram da preko PRC poste ide gratis, Singapurske za $8, Holandske $12...

Otvorio sam dispute za neki telefon, prodavac mi je poslao refurbished iako sam narucio novi telefon. Cijena je bila 110e a ja sam trazio da mi vrati 50e jer sam dobio polovan tel.
Naravno prodavac se ne slaze i nudi da mi vrati 7 eura :)
Sta da radim sad, ima li sanse da mi uspije dispute ako ga eskaliram?

Idi odma na escalate, trazi pun iznos nazad.

Pored onolikog DX-a vi kupujete na Aliju.:zgran:

Nazad
Vrh Dno