Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Pa nije ovo dizajnerski forum... Drugo, sve vreme koristiš jako oštre izraze kao što je "nakazno" i "nakaradno" bez ikakve ograde, kao da je to činjenica a ne samo tvoje mišljenje (koje i nema neku težinu s obzirom da nisi ni video uređaj uživo).
Ne trebas biti dizajner da bi bio sposoban da ocijenis nesto lijepim/nakaradnim. Takodje, ne trebas biti dizajner da ocijenis da je iPhone 5 veoma lijep proizvod sa savrseno uklopljenim elementima.

Da li toliko skup telefon treba imati kompromise u obliku neprirodnih izbocina? Ne
Da li je skladno da telefon zaboljenih ivica ima izbocinu kamere koja ima diamond-cut ivice koje su karakteristicne za iP5? Ne
Da li kamera izgleda nakaradno/nakazno? Da
Da li plasticne linije od antene izgledaju kao fuge izmedju keramickih plocica? Da
Da li su linije od antene i kamera savrseno uklopljeni na iP5, kako se inace i ocekuje od Apple-a? Da
Da li se vidi odsustvo Stevea Jobsa koji bi odbio da izbaci telefon sa nakaradnom izbocinom? Da

Da li su ovo konkretne cinjenice koje potkrepljuju moje ostre komentare oko kamere? Prepustam tebi da ocijenis :)

Poslednja izmena:
Sto se tice ljudi kojima se ne dopada , ne razumem potrebu da pljuju :) . Sto ljudi sto cudi velikoj vecini se dopada i ono sto je najbitnije ip6 ce i dalje biti najbolje all in one uredjaj . Zato je cena po meni i opravdana . Svako ko je koristio druge brendovi i OS zna o cemu pricam . Dok bi potpuno drugacija situacija bila da i drugi brendovi nude vrhunske all in one uredjaje ... ali ruku na srce toga nema ! . Ja sam koristio sve od androida top tier wp-a i sada sam na iOS i ne razmisljam o necemu drugom . Zasto ? prosto je ko nece nista da dira out of box sve je super i preko toga , ko voli da dodaje generalno nepotrebne stvari ali koje su na neki nacin plusic ili cool ima JB i gomilu modifikacija . Zakljucno sa ovim mislim da je nepotrebno dalje ulaziti u polemiku ....

To se uvek kaže kad se izgubi, i nema šta dalje da se doda. Pa se pravi veštačka distanca nezainteresovanosti i već poentiranog.

Vestacko ili ne , poenta je ista .. Meni licno odgovara i nastavicu da budem njihov korisnik :) ko nadje srecu u drugom taborau sto da ne ? Sve se na kraju svede koliko je ko spreman kompromis da napravi , da li je to novcane prirode ili funkcionalne e to bi vec bila neka druga prica .

Sasvim je normalno da se nekom ne dopada dizajn , ali da na tome potencira i pokusava da ubedi u masu kako je on u pravu . E to je vec nesto drugo ... ono sto sigurno znam da 99% takvih likova bi kupilo ip kao prvu opciju da novac ne igra ulogu . Ali posto igra onda dolazi ovde i argumentovano "razmenjuje misljenja" , ja zadnjih 5 strana ne vidim razmenjivanje misljenja . Svi su u fazonu pricam onako kako mislim i to je to . Cist primer je doticni gore koji na komentar clana foruma , da mozda promeni misljenje kada vidi uzivo odgovara kako su mu slike dovoljne da vec zna da to nije to to . Ali opet kazem svi smo drugaciji , ja npr 5c nisam ogao da smislim . Medjutim kada sam ga video uzivo i uzeo u ruku odusevio sam se ... Realno bolja kupovina od obicne petice za iste novce .

A sto se tice dodavanja nepotrebnih tweaks . Ukratko svaki instaliran koji imam mogu bez njega , zato ih smatram minornim i estetskim . Posto imam tu mogucnost da mogu da dodam nesto ok sto da ne , da nemam koristio bih telefon bez njih i ne bih funkcionalno bio osakacen ili nesto slicno . To je bila poenta misli , ali naravno moralo je da se razvodnjava :)

5c, koji je po hardware-u u stvari 5, upakovan u odvratnu klizavu plastiku ti smatras boljim proizvodom od 5??...

Ovo odavno nije fanbojizam, ovo je nesto 10x opasnije...

Ne vidim da toliko troll-ujes po topic-ima o high end uredjajima konkurencije jer i oni imaju "neprirodne izbocine" ?

Slobodno pogledaj rasprave vezane za 4ku i 5cu. Cesto se pominjao savrsen dizajn tih telefona u tim raspavama. Sad kad ljudi kritikuju dizajn sestice sad su oni trolovi?

Poslednja izmena:
Zato sto ti drugi uredjaji se ne predstavljaju savrsenstvom dizajna od strane fanbojeva. Od iphone fanbojeva covek nije mogao da zivi jer ako nemaju sta da kazu potegnuce argument "mnogo je lepsi" "nije plastikaner" i slicno.

Исто тако нема нас, који смо писали у овој теми ПРЕ представљања телефона, по разним Андроид темама како тролујемо и пљујемо те исте Андроид телефоне са све одбраном ”то је само моје мишљење”.

Исто тако нема нас, који смо писали у овој теми ПРЕ представљања телефона, по разним Андроид темама како тролујемо и пљујемо те исте Андроид телефоне са све одбраном ”то је само моје мишљење”.

To sto ti to nisi radio ne znaci da drugi nisu. I nije nikakvo pljuvanje kad neko kaze da je isturena kamera ruzna. Pogledaj malo promotivne fotografije gde se namerno skriva isturena kamera.

Da je barem gornja ivica telefona dosta kraca i da su bocne ivice tanje ozbiljno bih razmotrio polovan iphone 6 kao zamenu za moj S3 kad odsluzi svoje. Cisto da se razume da nisam od onih koji su u fazonu samo Android i nista drugo.

Poslednja izmena:
Ја пишем да је истурена камера ружна и да су линије ружне... али ја не пишем да је ”наказа” и сличне врло оштре сличне коментаре. За Самсунг бих могао да напишем све и свашта...

Poslednja izmena:
Ja nemam ni "jedne" ni "druge" i iskreno meni je 5s jedan od lepših telefona. Šteta što je manje dimenzije.

Poslednja izmena:
I treba. Što ne vadi Apple iz istog koša, loš dizajn naročito kod njih, zahteva oštru kritiku. Jer je to jedan od glavnih aduta kompanije.

Evo preliminarnih rezultata testiranja Anandtech-a :

http://www.anandtech.com/show/8559/iphone-6-and-iphone-6-plus-preliminary-results

67832.png

67821.png

67823.png

67826.png

iPhone 6 and iPhone 6 Plus Sales Top Ten Million in Launch Weekend

Impresivna prodaja kada se uzme u obzir da ove godina Kina nije imala uredjaje dostupne na launch-u.

Dobri rezultati. To s Kinom je mnogo smešno, s obzirom da se tamo prave. A onda šverceri ih krijumčare praktično nazad u zemlju, i prodaju desetak puta skuplje.

5c, koji je po hardware-u u stvari 5, upakovan u odvratnu klizavu plastiku ti smatras boljim proizvodom od 5??...

Ovo odavno nije fanbojizam, ovo je nesto 10x opasnije...

Ovim komentarom si pokazao da se ne razumes u materiju . Naravno da je pet bolji uredjaj u smislu izrade , ali 5c nije tako los kao sto sam mislio originalno (odusevio me je ) nista slicno plasticno nije ostavilo utisak na mene kao bas taj model . A bolji je izbor od obicnog 5 iz jednog jedinog prostog razloga (za iste novce) 5 se ne moze naci ocuvan lepo , svi su iscukani izgrebani , pravi je raritet naci neki primerak da je u mint stanju . I to je logicno jer se ne proizvodi , moj izbor je bio naravno da cu radije nosti 5c kao nov nego 5 iscukan i izgreban .

E sada vi ovo niste znali jer ne vidite dalje od foruma , to je nesto sto se zove trziste ... ono sto je dostupno da se kupi . Izvan voda teorije magije i tako to :- )

Ovim komentarom si pokazao da se ne razumes u materiju . Naravno da je pet bolji uredjaj u smislu izrade , ali 5c nije tako los kao sto sam mislio originalno (odusevio me je ) nista slicno plasticno nije ostavilo utisak na mene kao bas taj model...

Jel si probao neku skuplju Lumiju? Rekao bih da nisi.

Nisam rekao slupan , zna se sta je slupano . Za mene je i ogrebotina jedna mnogo na telefonu . Svako ko prati iP trziste zna kakva je situacija sto se tice toga . iP5 se ne prozivodi odavno kome ne smeta da nosi telefon star 2 godine izgreban itd njemu je on opcija . Za mene je 5c bolji izbor od 5 pod okolnostima pod kojim moze da se kupi . Inace dodao bih da je odavno pocelo biti jako suvoparno pratiti neku temu , 90% vas ovde ima po jedan telefon koji ne menja jako dug period vremena . Iskustva su vam ogranicena , ono sto procitate i to je to ... Meni kroz ruke prodje dosta telefona raznih brendova i samim tim znam o cemu pricam . Ja koji za svoj novac ocekujem najvise i bez kompromisa tvrdim ovde sada da za novac koji se da za kupovinu iP-a dobije najvise . Ah da i pomenucu ali kao ne tako bitnu stvar , 5c je jako dobar sa baterijom ... I od kako sam na iOS nikada nisam imao neki batery drain , filozofija koja fascinira kompletnog operativnog sistema : Kada mi je telefon u standby tacno znam koliko moze biti tako , kada koristim takodje je predvidivo to trajanje . Nema iznenadjenja i nema drains , dok ovo navedno nije bio slucaj na WP i Android.

Jel si probao neku skuplju Lumiju? Rekao bih da nisi.

Koristio sam lumiu 920 , odlicna izrada , jako neprakticna za koriscenje (ovo naravno tek primetis kada koristis ergonomicniji telefon) . Teska pritom ivice na dnu ostre , mat plastika se vremenom uljigavi koliko god pazio = potrebno ciscenje . Tj pojave se ona glatka mesta ( gde je najveci dodir koze ili kada su zaprljanje ruke). Daleko od svega ovoga sjajan telefon , ali nikada ne bih pomislio da ga koristim opet , ali jako bolje iskustvo od mnogih Androida

Poslednja izmena od urednika:
Kao kad sam ja slušao da One mini nije za naše tržište softver i bolji je Samsung. To je bio odgovor prodavca, kad ga je jedna pitala. Poenta priče je da taj telefon nema u radnji, ali Samsung ima.

Zna li neko koliko se ceka na manji iPhone 6 u USA ako se uzme preko Apple sajta simfree t-mobile ?

Poredjenje Nexus 5 i IPhone 6,negde Nexus pobedjuje negde IPhone....S obzirom da je Nexus 5 telefon star godinu dana i da su uredjaji po perfansama izjednačeni,ajmo blagi da budemo,mogao je to Apple da uradi mnogo mnogo bolje....

Nazad
Vrh Dno