Šta je novo?

Xiaomi Mi Pad

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala na prevodu 🙂 Uglavnom .... ne moze da se nadje u store-u, pa moram da se "snalazim"... A zasto tog launchera nema u playstore-u, ne znam 🙂
Koja je verzija MIUI-a kod tebe? ko mene je 4.8.22 i radi nova normalno
@marinac
194 eura uređaj (kod prodavca bio na popustu+bio popust na Ali-ju za svaku kupovinu preko 200$ - 20$) tako da je ukupna cifra 224e za 16GB model.

http://i.imgur.com/aWnxbxv.jpg poslednji dev rom
Novu instaliraš iz play store?
Taj je isti i kod mene i baš sinoć novu sa play store-a instalirao
ček evo ti slike
sc001.jpg
sc002.jpg
sc003.jpg

^+1

Dobro de, evo ga kratak opis

Što se kvaliteta izrade tiče definitivno je vrhunski nema krckanja ugibanja ili slično. Leđa su od plastike ali veoma kvalitetne iako su glossy čini mi se da ih nije lako izgrebati. Displej je odličan ali stvarno odličan, boje precizne, uglovi gledanja odlični nema bleeding-a i u poređenju sa retinom iPad-a i ostalih rekao bih rame uz rame, čini se da Xiaomi ima malo jače osvetljenje. Volume klackalica je dobra nije nešto preterano ali je dobra takođe i power taster a kapacitativni tasteri su vrhunski s'obzirom da ih ja uopšte ne volim nije mi se desilo da slučajno pritisnem a mogu i da se podese da svetle non stop tj. kada i displej. Zvuk - odličan jak i bez distorzije čak i na maksimalnoj jačini. E dođosmo do hardvera 🙂 ovde je Xiaomi ostavio najjači utisak na mene - brzina neverovatna ja do sada nisam video ni koristio brži android uređaj (tri znaka uzvika). Gotovo sve igre koje sam stigao da *probam jednostavno lete a Tegra FaceWorks Demo ostavlja bez daha na ovom mališi

I pored moje zahvalnosti proizvođaču za ovako povoljan proizvod, morali su malo više da se potrude oko ROM-a, popriličan broj bug-ova i force close situacija te mnogo neprevedenih opcija i koje su naravno na kineskom što je meni lično isto kao da su pisali vanzemaljci, ne mogu ni da predpostavim šta piše ni gde da kliknem pa onda malo napamet. Zadnja kamera je dobra na spoljnom svetlu ali ne fenomentalna kako su je skoro svi opisivali nego - dobra. Sa smanjenjem svetla kvalitet se dosta umanjuje. Da ne dobijete pogrešan utisak iz ovog teksta daleko je kvalitetnija od klasičnih kineza samo sam ja očekivao malo bolje. Prednja kamera je odlična za prednju kameru 🙂. Sama aplikacija kamere je samo solidna ništa spektakularno. **Baterija koliko sam stigao da probam je fenomenalna recimo juče sam gotovo ceo dan probao par romova, nekoliko igara, naramak aplikacija i uveče je ostalo oko 10%. Što se tiče eventualnog "curenja" to još uvek ne mogu da kažem ako primetim napisaću.
Na kraju moj utisak je više nego pozitivan i pored navedenih zamerki oko kojih ćete provesti poprilično vremena da bi sredili a što će Xiaomi verovatno ispeglati u narednom periodu (bar su tako na telefonima), radi se o uređaju koji je najblaže rečeno najbolji odnos cene i kvaliteta, e sad ako laže koza .... kolaga DaPimp je tu da me eventualno ispravi dopuni ili demantuje

* Ko vam je kriv kad hoćete opis na brzinu
** Tek tri dana je kod mene 🙂

Možda će nekom biti zanimljivi ss-ovi iz Vellamo benchmarka ostali rezultati se vrte po netu i kod mene su isti

Screenshot_2014-09-08-00-47-31.webpScreenshot_2014-09-08-00-51-20.webpScreenshot_2014-09-08-00-53-47.webp

Tegra grize 🙂 steta sto xiaomi zuri sa izbacivanjem modela i onda 6 meseci pegla zabagovan softver

Instalirao sam neki program Yatse (xbmc remote) i nisam video da nesto brze pojede bateriju od tog programa 🙂
za 4 sata je svukao 50%, mozda 2 sata screen on. Izbrisao taj prog, evo vec dva dana radi, 4h SOT, ostalo jos 35%.

Kako dani prolaze ovaj tablet mi je sve draži, naravno i dalje ima sitnih gluposti koje treba da se reše. Uskoro izlazi i novi rom pa će većina stvari tu verovatno biti rešena. HL2 radi kao zmaj sa kontrolerom na OTG kablu kao i još dosta igara

Čekajte, nije mi jasno, na papiru ima odličnu bateriju, a u realnosti 5h SOTa!?

mogu da ti zakacim i screen sa blizu 8h SOT, ako te bas zanima 🙂
Ono na prethodnoj strani je bilo 6 dana i 5h SOT-a, sto je za mene bilo iznenadjenje jer google services ga "budi" svako malo, tako da nisam ocekivao da ce izdrzati 6 dana... a sto je najgore jos sam ga i koristio u tih 6 dana 🙂

Nije ovo jos najoptimizovaniji tablet, na mnogo nivoa. Mislim da bi sa AOSP-om bila druga prica, jer ovaj MIUI nikako nije za tablet. Daleko vise bug-ova nego na telefonima, pola funkcija je dsiable-ovano (teme, update app, security app itd itd). Ali opet kada se pogleda HW samog tableta, za onoliko koliko kosta, nema boljeg potrosenog novca.

Nadam se da ce i SW strana uskoro ispratiti fantasticnu HW stranu ovog tableta, a do tada cemo imati polovicne rezultate, neko ce biti odusevljen neko ne. Ja sam za sada vise ravnodusan posle dve tri nedelje koriscenja, nego sto sam bio odusevljen prvih dan dva 🙂

mogu da ti zakacim i screen sa blizu 8h SOT, ako te bas zanima 🙂
Ono na prethodnoj strani je bilo 6 dana i 5h SOT-a, sto je za mene bilo iznenadjenje jer google services ga "budi" svako malo, tako da nisam ocekivao da ce izdrzati 6 dana... a sto je najgore jos sam ga i koristio u tih 6 dana 🙂

Nije ovo jos najoptimizovaniji tablet, na mnogo nivoa. Mislim da bi sa AOSP-om bila druga prica, jer ovaj MIUI nikako nije za tablet. Daleko vise bug-ova nego na telefonima, pola funkcija je dsiable-ovano (teme, update app, security app itd itd). Ali opet kada se pogleda HW samog tableta, za onoliko koliko kosta, nema boljeg potrosenog novca.

Nadam se da ce i SW strana uskoro ispratiti fantasticnu HW stranu ovog tableta, a do tada cemo imati polovicne rezultate, neko ce biti odusevljen neko ne. Ja sam za sada vise ravnodusan posle dve tri nedelje koriscenja, nego sto sam bio odusevljen prvih dan dva 🙂
Po prvoj slici u postu br.104 ne bih se baš složio da se budi bez razloga, wake ups pravilno prate ekran...Jedino ako nije moguće videti zbog vremenske ose (6 dana u pitanju)...
Ni 8h nije ništa posebno, morao bi taj tab da izvlači više...Jedino ako je tegra baš toliki potrošač...nemoj me pogrešno razumeti, ovo sve pišem jer sam zainteresovan za tab, a baterija mi je jedna od najbitnijih stavki...

Po prvoj slici u postu br.104 ne bih se baš složio da se budi bez razloga, wake ups pravilno prate ekran...Jedino ako nije moguće videti zbog vremenske ose (6 dana u pitanju)...
Ni 8h nije ništa posebno, morao bi taj tab da izvlači više...Jedino ako je tegra baš toliki potrošač...nemoj me pogrešno razumeti, ovo sve pišem jer sam zainteresovan za tab, a baterija mi je jedna od najbitnijih stavki...

Ma jok, sto bi te razumeo pogresno 🙂 Nisam ja od onih koji brane svoje "igracke" kao da su im deca. Ali veruj mi da je MIUI na ovom tabletu daleko od ispeglanog, zato i mislim da bi sa AOSP-om to bila druga prica. Instaliram MIUI6 i ode 60% baterije za 5-6 sati, smesno. To samo pokazuje koliko to jos nije ni blizu ispeglanog software koji treba da podrzi tu hardversku stranu.

Ne bih se slozio da nije nista posebno 8h, ali dobro, svako ima svoje misljenje. Na Air-u sam izvlacio po 10h, ali on ima 25-30% vecu bateriju. Mozda drugacije gledamo na to, ali meni je 8h sasvim ok i dovoljno (jedan prekookeanski let 🙂).

Negde baterija definitivno "curi" sa ovim dev. ROM-om ja se vraćam na stable

Postoji li mogucnost da se uskoro pojavi nesto poput cyanogenmod,slimkat roma za ovo cudo..

Poslednja izmena:
Ja se nadam da ce uskoro, ali jos uvek nema nista. Xiaomi ne pusta source code za uredjaje po godinu dana, a nekad i vise, pa ko zna kad' ce za mipad.
Jedina nada je, posto ce i Nexus 9 biti baziran na Tegri, da ce neko uspeti nesto da portuje i da radi koliko toliko dobro.

Ja se nadam da ce uskoro, ali jos uvek nema nista. Xiaomi ne pusta source code za uredjaje po godinu dana, a nekad i vise, pa ko zna kad' ce za mipad.
Jedina nada je, posto ce i Nexus 9 biti baziran na Tegri, da ce neko uspeti nesto da portuje i da radi koliko toliko dobro.

Ne znam kolika je nada Nexus 9, Mipad je prvi K1 - 32bit 4+1 ARM Cortex-A15, a za Nexus 9 su najavili da bi trebao da bude novi K1 "Denver" - dual core (64bit ARMv8). GPU deo je isti, ali bi CPU deo SoC-a trebao drastično da se razlikuje.

Sigurno dva meseca razmisljam o kupovini i dva puta ubacao u mom nexusu MIUI po par dana da nateram sebe da mi se MIUI svidi ali nema šanse(bar meni užas,užas,užas😡 )zato sam i pitao da neće biti nesto od cyanogena ili slimkata..

Izašao novi developer rom 4.10.10 (MUI6)

Kako vam radi skajp/viber/hangouts video? Jel sve ok ili je kamera superzumirana?

Nazad
Vrh Dno