Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Khm ...

ne razumem...zasto si iskljucio azuriranje (update) ?
sve lepo radi sa preuzetim "definicijama"
osim toga na Win 8.1 nije potreban antivirus program vec je sasvim dovoljan onaj njegov "Defender" kada se redovno azurira...

Poslednja izmena:
Koja je razlika kada se instalira preko UEFI sa GPT particijama i obicne instalacije sa MBR particijama? Instalirao Win 8.1 Pro na MBR particiji posto me mrzelo da backup-ujem sve podatke i konvertujem pa me ovo interesuje...

Brži boot, i podrška za velike patricije.

Koja je razlika kada se instalira preko UEFI sa GPT particijama i obicne instalacije sa MBR particijama? Instalirao Win 8.1 Pro na MBR particiji posto me mrzelo da backup-ujem sve podatke i konvertujem pa me ovo interesuje...

Mada ovo ne mora da znači možda je na jednom laptopu SSD a na drugom hard..

+1, evo vec nekoliko meseca bez Antivirusa i nijedan problem :)
Vele da je u pojedinim područjima Afrike trećina stanovništva zaražena AIDS-om.
Pitali čoveka kad se vratio od tamo "kakve" su crnkinje.
A ovaj veli - Fantastične su, ##### redom, a svaku treću preskačeš :)

Moja ti je preporuka da sa tog računara bez antivirusa obavezno obavljaš i e-banking i sve ostalo "osetljive" prirode pa ćeš (samo je pitanje vremena) promeniti stav o potrebnosti antivirusa na windowsu.
Ništa čoveka ne nauči kao kad ga klepe po novčaniku i/ili njušci, neko ni tad ne nauči, ali većina da :)

Nikakav e-banking i nista '''osetljive'' prirode ne obavljam. Sve je do korisnika, njemu ni najbolji AV nece biti od pomoci ako sam ne zna da se zastiti. :) Tako da meni nije potreban nikakv av. :) A ti, ako mislis da treba, stavi svu mogucu zastitu na ovom svetu i obavljaj e-banking i ostalo ''osetljive'' prirode. :)
Pozdrav :)

Takvi iskusni korisnici bez AV što paze, posle meni utrapljuju da im sredim.

Ma bitno da oni znaju izbaciti +1 komentar jer za tako nesto i ne treba AV :D

Pa nisam je bez nikakve osnovne zastite, imam Defender a i sebe, tj. ne idem na kojekakve sajtove gde mogu da uhvatim neki virus i slicno, a i ako uhvatim, smatram da dovoljno znam da uklonim i sam resim problem. :)
PS: Stavio bih ja AV, uvek i jesam, ali sada imam mnogoooo slab PC, pa ne smem da mu stavim ni najlaski AV posto ovako jedva radi . :)

Ima laganih. Stvar je u tome da nema sigurnih sajtova. Redovno se dešava da se probiju i zaraze. Baš zato što posetioci računaju da su sigurni.

Da, verujem da ima laganih, ali ni Defender nije los, za neku osnovnu zastitu je dobar, a ako zahvatim virus, uklonicu ga. :)
Takodje, iako ja ne korisim, nikome ne preporucujem da ne instalira neki AV, da sedi bez zastite, ako moze, nek instalira bilo koji AV. :)
Za sajtove rekao bih da si u pravu, ali ni ja sam ne posecujem mnogo sajtova, jedno 10-20 dnevno. :)

Ja imam samo malwarebytes i ovaj defender, a pošto mb ne spada u av, ispada kao da ga i nemam (msm na av) , a nemam ni problema. Bitno je da uvijek neko mora da se nađe da nekom drugom pametuje i govori šta da radi, tj. ako on npr misli da može bez av-a to je njegova stvar, pa i udavio se u virusima, sam si je to naorao.

Imam problem sa raznoraznim update-ima za Win 8.1 (imao Win 8 sa DreamSpark-a, pa sa odradio upgrade na 8.1)

Ovo je spisak update-a koji prave problem
win-81-updates.png
Jedna greška je ova:
win-81-updates-error-01.png
A ostale su kao ova:
win-81-updates-error-02.png
Guglao sam, čitao komentare, hteo i da zovem Microsoft podršku (ali vidim da je svi pljuju, pa sam odustao) i ne znam šta još da radim. Nemam opciju za "Safe mode", i jedino što mi pada na pamet je da može biti zbog toga što sam preskočio UEFI (MBR umesto GPT)

Vidim da neki pominju proširenje "System Reserved" particije (sad je 350MB, od toga je slobodno 57MB), ali u tom slučaju treba da smanjim "C:\", pomerim je i povećam ovu prvu. A mislim da ću napraviti haos sa tim.

Ima li neko neku ideju?

Jel normalno da imam na Windows 8.1 UEFI GPT 6 particija?

Capture.PNG

Jedna od 128mb , druga 100mb a treća 300mb , čevrta Unallocated 1mb? Disk Managment ne vidi tu od 1mb particiju!

Hvala na odgovoru , našao sam program koji lakše pravi Windows 8.1 UEFI GPT i lakši je za korišćenje od Rufusa u pitanju je ISO2Disc 1.05 http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/CD-DVD-Images-Utils/ISO2Disc.shtml

Capture.PNG

Zanima me kakva su iskustva sa njim , deluje mi da je dosta sporiji od Rufusa ili mi se čini? Ovako je znatno lakši za korišćenje!

Mane po meni: Ne piše koliko si potrošio vremena dok si napravio bootabilan usb UEFI , ne piše koje fajlove kopira sa ISO fajla na USB kao na Rufus!

Sve je do korisnika, njemu ni najbolji AV nece biti od pomoci ako sam ne zna da se zastiti. :)

Nije mi jasno, zašto ljudi ovo ne shvataju.

Ustvari, jasno mi je. To je isto ono, obavezno formiraj bateriju, kad kupiš novi telefon.

Da, samo sto sam hteo da kazem Yahoo (koji inace nikad ne korisitim :D) . :)

Nije bitno, natrčaćeš drugde.
Bilo na internetu bilo, bilo van njega (cd, dvd, usb fleš).
Windofs defender je nikakva zaštita a ljudi još uvek nisu razvili šesto čulo za maliciozni kompjuterski kod tako da si u zabludi ako misliš da si siguran.
Sigurnosti i inače nema a pogotovo ako ignorišeš najosnovnije stvari.

Haha ko hoce biti toliko siguran neka predje na Linux, a neka se odrekne Win sveta i kraj price.

Kad tad na Winu patices zbog virusa, ja sam par puta nadrljao i spreman sam opet :)

Ali slozite se oko jednog... Posle XP i Win7 ova poslednja verzija je bar sada daleko sigurnija.

Najpametnije je da se ne koristi internet na Winu i bicete virus free :)

Dacu jedan svoj primer gde je za nestanak fileova bio navodno kriv malware, a na kraju nije to nego chdsk, ko bi rekao komponenta wina ;)

A ako mislite da kreatori tih anti virus resenja a sami ne pisu vuruse onda se varate, to je pre svega biznis i to unosan biznis, prvo te zarazim pa ti ponudim lek po mojoj ceni, skromno.
Pateticno ali pre bih ostavio Defendera nego neku app trece strane, imam vise pouzdanja u ono standardno uz softver sto se isporucuje.

Poslednja izmena:
Tuga je šta Microsoft prodaje u 2014.

Za mene je i dalje nesto najbolje na Desktopu.

Win 8 sam probao cim je izaso PFD i nije mi se dopao zato sto mi je ruka isla ka start meniju koga nema, medjutim sad sam ubacio 8.1 i mnogo je bolji, a sto se tice av, ja stvarno ne znam sta vi to radite pa navatate te viruse... Jedini virusi s kojima sam se ja sreo u poslednje vreme su sa fles diska.... Mora da pohvalim win8.1 koji je mnogo brzi pri boot-u i iskljucivanju :) Mislim da ce win9 da bude ppun pogodak :D

Nazad
Vrh Dno