Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta su ti rekli.Meni paket stoji od 14.9 na carini.
Drugari, pošiljka zapela na carini.

13.09.2014 11:50:4411003 IZMENIČNA POŠTAPrispeće
13.09.2014 13:51:0711003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu

I tako stoji od subote, a obično je paket posle ove poruke "za carinu" za dva dana kod mene.

U pitanju je led lampa za bajs, već sam naručivao takvu i stizala je na vreme.

Šta da radim, da čekam još ili da kontaktiram carinu?

P.S. Ako neko ima neki kontakt telefon, bio bih mu zahvalan da ostavi. Hvala

Rekli da moja pošiljka čeka kao i mnoge druge, doneće vam poštar kad se pregleda i to je to.

Cekam punjac koji je poslat 28.08. Jos ga nema, zvao sam postu. Imam tracking number, ali kao posto je posiljka ispod 10$ nema pracenja. Da otvaram dispute?

Imam broj, ali nema nista. Sve ostale porudzbine su dosle (osim jedne koja je kasnije porucena jer je zamena) i sve sam pratio.

Šta ti kaže traking number . Pošalji poruku Kinezu , vidi da li te eskivira . Ako ti je stalo do pošiljke možeš da mu produžiš vreme , a možeš i dispute Ionako ga sporo rešavaju .

Ne. Subotom i nedeljom ne dostavljaju pakete

Trebalo bi da dobijes sutra, i subotom se dostavljaju paketi...

PAKETI

DOSTAVA:

Paketska dostava podrazumeva uručenje paketa na kućnoj adresi korisnika poštanskih usluga. Dostava paketa vrši se u svim većim mestima radnim danima i subotom

Tako piše na sajtu pošte, možda nije istina :)

I na frikomovoj reklami ima puno lepih sladoleda "nacrtanih" ali je ipak niko ne liže :D
Subotom se dobije paket samo ako lično odeš na poštu po njega i ako hoće da daju, kod mene daju...

Kod mene ne. Dzabe sam se jednom cimao u subotu. Ali na greskama se uci :)

Poslednja izmena:
Cekam punjac koji je poslat 28.08. Jos ga nema, zvao sam postu. Imam tracking number, ali kao posto je posiljka ispod 10$ nema pracenja. Da otvaram dispute?
Nemas traking, on je napisao nesto bzvz jer mora da napise br neki. Koliki je rok za dostavu? Tek je 24. dan nije to mnogo

i na autobusu pise lasta pa ne leti :)

Ne isporucuju subotom. Tako su mi rekli proslu sub kad sam zvao postu kod Zeleznicke. Cujem se sa Kinezom, kaze da ce vratiti pare ako ne dodje za 2 dana. Posto je to nedelja kod nas, rekao sam da ako ne dodje u pon da vrati.

Kako sam se sad iznervirao u posti...uhhhh.... :mad: Otisao da preuzmem paket (vodi se na moju majku posto je kupljeno preko njene kartice),ali ona nije moga da dodje da preuzme,pa sam ja otisao.I kazem tamo njima da imam apsolutno sve,i broj posiljke i moju licnu kartu i da znam sve podatke koji pisu na paketu,a ako treba da im i kazem sta je u paketu,i jos kazem da postoji i broj telefona na paketu,da zovu,da se potvrdi da mogu i ja da podignem,a njihov odgovor je bilo samo "Ne moze" i da mora licno da dodje i to su ponovili jedno 5x,a mene najvise nervira kad neko ponavlja jedno te isto,bez ikakvog objasnjenja.... :wall:

Kako sam se sad iznervirao u posti...uhhhh.... :mad: Otisao da preuzmem paket (vodi se na moju majku posto je kupljeno preko njene kartice),ali ona nije moga da dodje da preuzme,pa sam ja otisao.I kazem tamo njima da imam apsolutno sve,i broj posiljke i moju licnu kartu i da znam sve podatke koji pisu na paketu,a ako treba da im i kazem sta je u paketu,i jos kazem da postoji i broj telefona na paketu,da zovu,da se potvrdi da mogu i ja da podignem,a njihov odgovor je bilo samo "Ne moze" i da mora licno da dodje i to su ponovili jedno 5x,a mene najvise nervira kad neko ponavlja jedno te isto,bez ikakvog objasnjenja.... :wall:
Pazi i meni se desilo da odem i da hocu da podignem nesto sto je na sestru ili kevu ali ne moze. Jednostavno takva su im pravila, i razumem ih nije na tvoje ime i to je to. Drugacije je kad postar donese onda mozes da preuzmes iako je na nekog od ukicana naglasena posiljka

@topalko procitaj malo temu makar prvu stranicu i dobices odgovore

Poslednja izmena:
Imam sledecu situaciju. Porucio sam neku kameru za auto (snimanje saobracaja), koja izgleda ne radi. Stvar nije jefitna, tacnije kosta oko 60 eur. Kinez naravno kaze da mu posaljem pa ce mi poslati novu. Gledajuci preko "kalkulatora postarine" na postinom sajtu, ispade da najobicnija posiljka (ne smem ni da pogledam koliko bi kostalo slanje avionom ili tracking number) kosta 4100 dinara. Pored ovoga, ne znam kome i kako bih se obratio vezano za carinu, da ako bih slao mi makar ne udare carinu na to bilo kada saljem ili primam novi paket? Kome za to i kako mogu da se obratim? I jos nesto. Ako bih ovo poslao, koliko sam zasticen i imam li ista za sta mogu da se uhvatim osim za srecu, da ce Kinez priznati da je paket stigao i da ce mi stvarno poslati novi? Sta ako kaze da nije dobio paket? Jel imam neku osnovu da se zalim preko dispute-a? Pretpostavljam da bi mi trazili dokaz, koji ja ne bih imao. A jos me brine i to sto i ako bih poslao to obicnim slanje, ko zna koliko bi to putovalo, a bojim se da mi ne istekne u medjuvremenu rok za otvaranje dispute-a.

U prevodu sta da radim? :(

Dobro je znati da ne moze niko drugi da podigne umesto tebe. Mada sam ja hteo ortaka sa posaljem kad mi dodje paket jer necu biti u Bg.
Sto se te kamere tice upali je i fotografisi. To je dokaz za dispute.

I sta, da trazim refund, ili sta? Full, partial? Jel ima neka fora da skinem makar carinu sa ledja?

Poslednja izmena:
Ako je trazio da slajes nazad, a to sve vise rade, onda to moras uciniti... kad posaljes saljes kao preporuceno pismo i imas tracking i vidis da je primio tad trazis novac nazad ili novu kameru.. za troskove transporta ako uspes da izvuces javi jer je nisam uspeo
carinu MOZDA uspes da resis sa dosta cimanja kinez sa novom kamerom treba da naznaci i posalje verovatno onu tvoju carinsku deklaraciju kad si primio istu kameru, ili to da odneses na carini kad stigne da bi ti uvazlili da te ne carine dva puta

Kako da posaljem preporuceno pismo kada je paket malo manji od kutije za cipele i tezak oko 0.5 kg? I kao takav kosta slanje, bez broja za pracenje i ostalih stvari, 4100 dinara.

Do 2kg,vodi se kao pismo,sad sam izracunao,paket,tj pismo za kinu,500gr. 850 din,preporuceno,znaci dobijes i tracking number.

Poslednja izmena:
Ako je tako to je onda dobro. A kome da se obratim za carinu? Da idem u Savsku, ili moze u posti?

Kad sam pre vracao neki punjac,isto su trazili,carinsku deklaraciju,ja odem do druge poste,tamo nisu trazili,mislim da se to na posti popunjava,ali ako to nisu radili,pokusace da te otkace.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno