Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Ne, nego PV imaju mnogo vece senzore (mislim na 1020/808) i kvalitetniju optiku a PV rezolucije su 5 i 8mpix (ako znas kako radi PV). Mada Nokie ne briljiraju sto se tice nekih stvari (dinamika, wb, boje generalno)

Samo treba biti realan, oba IP6 ce imati odlicne kamere za 1/3'' senzor ali nista vise od toga.

6 plus, iso 500, ss 1/4 http://www.esato.com/phonephotos/cam/apple/iphone_6_plus/2014091704313i740W.jpg

Poslednja izmena:
iVerge ponovo jaše (nije nikada ni sjahao).:) Fizički je nemoguće da mali senzor pravi dobre noćne snimke, ma koliko veliki bili pojedinačni pikseli. Lumie i pureview su tu i dalje u vrhu.

Ne, nego PV imaju mnogo vece senzore (mislim na 1020/808) i kvalitetniju optiku a PV rezolucije su 5 i 8mpix (ako znas kako radi PV). Mada Nokie ne briljiraju sto se tice nekih stvari (dinamika, wb, boje generalno)

Samo treba biti realan, oba IP6 ce imati odlicne kamere za 1/3'' senzor ali nista vise od toga.

6 plus, iso 500, ss 1/4 http://www.esato.com/phonephotos/cam/apple/iphone_6_plus/2014091704313i740W.jpg

Auuu.. Pa moj N3 bolje fotka od ovoga.Ne flejmujem.Stvarno je tako.Jedva čekam da vidim komparacije uskoro izmedju13 i iphone 8pmx.Ova fotka je prilicno losa.

Da,fotka je uzasna ,mada u rangu vecine smartphonova danas.

Zutica, ***...

iVerge ponovo jaše (nije nikada ni sjahao).:) Fizički je nemoguće da mali senzor pravi dobre noćne snimke, ma koliko veliki bili pojedinačni pikseli. Lumie i pureview su tu i dalje u vrhu.

Budaletine.

yeap, i Apple tu nije izuzetak... na Galaxy Alpha, koji je pravljen da mu bude direktna konkurencija, štrči i kamera, i 3.5mm headphone port pa se niko ne uzbuđuje:
Bw98ZJeCIAAfGGq.jpg

ja bih lično voleo da je uređaj malo deblji, a da su dodatni prostor iskoristili da stave bateriju većeg kapaciteta, al šta je tu je...

Nije problem sto strci, kamera strci pa strci nema kud. Problem je sto je Apple na zvanicnim fotkama "skinuo" kameru uz pomoc photoshopa.

Verge opis pobedio... od Epl fantatika za Epl fanatike. Nijedan jedini tehnicki detalj u citavom opisu, samo superlativi i ponegde kukanje ali sve po sistemu, ja opisujem telefon da zaradim za zivot pa mi verujte na rec. Ma vazi...

Svaki iPhone test im je takav.
Sad ozbiljno ko jos cita The Verge testove??

Gizmo. :d

Šala, šala. :D

Гонзо, бити ћеш отпуштен са места ”лево сметало - десни давеж - редовни епл посматрач” :p
I'm doing my best, boss :p
evo par linkova da se iskupim ;)

CNET review - iPhone 6:
http://www.cnet.com/products/apple-iphone-6/
[YOUTUBE]dbSHTgizmuI[/YOUTUBE]

CNET review - iPhone 6 Plus:
http://www.cnet.com/products/apple-iphone-6-plus/
[YOUTUBE]4nhhM47O3I8[/YOUTUBE]

Engadget review:
http://www.engadget.com/2014/09/16/iphone-6-and-6-plus-review/

Ladno landscape mod ne radi kako treba, bar na ovom njegovom primerku. Sve je ok dok je strana sa power dugmetom na dole ali cim bude gore ekran ostaje na istom pa ga gledas naopacke.

The Verge extreme usage dan ipo, Engadget 13 sati :D

If you're having trouble choosing between the 6 and its extra-large twin, battery life may be the ultimate deciding factor. It's no secret that the Plus comes with a larger battery and therefore longer runtime than the 6, but how much of a difference will it make? Turns out, a noticeable one. In our video-playback tests, the 6 lasted 10 hours and 19 minutes; that's actually worse than the 5s results from last year, which managed to go for 10:50. The iPhone 6 Plus, on the other hand, still had 14 percent battery left when the 6 died. All told, it lasted almost 12 hours. Both of these results are lower than Apple's claims, but likely are the outcomes of different testing methods.

But tests are tests: Real-world performance is where it's at. And this is where the Plus truly shines. In my usage tests, I do a little bit of everything on the phone: calls, games, email, social networking, e-book reading, the works. After all that, I got through a full 17-hour workday with just 3 or 4 percent battery life remaining. On the 6, I managed to squeak out around 13 hours. With moderate to light usage, you should expect to see the Plus get roughly a day and a half, if not more.

http://www.engadget.com/2014/09/16/iphone-6-and-6-plus-review/

Али лепо је рекао, колики год био David Pierce био Apple fanboy - његово коришћење, не и тестирање.
Engadget је радио тестирање.

Знаш колико мене (а верујем и већину) брине колико дуго може да се гледа филм на телефону? Не баш претерано :d

Ja kontam da je baterija 6 i 5s gotovo ista, u smislu trajanja. Jedino 6+ da se uzme, pa da mozes malo da se opustis. ALI sta ako neces gigantski telefon, moras da se zadovoljis sa sesticom :(

Ja kontam da je baterija 6 i 5s gotovo ista, u smislu trajanja. Jedino 6+ da se uzme, pa da mozes malo da se opustis. ALI sta ako neces gigantski telefon, moras da se zadovoljis sa sesticom :(

Није сигурно лошија аутономија на 6ци у односу на 5Ѕ. Ја и не гледам ову грдосију од 5.5”... не видим поенту толиког телефона поготово пошто имам 2 таблета у кући.

@ays: kad sam rekao nista novo mislio sam na konkurenciju i naveo Lumiu 1520 koju posedujem pa navodim primer za koji mogu da garantujem da je tacan.

Ono sto sam video od fotki sa 6ice pokazuje da su minimalno napredovali u odnosu na 5icu. To su i dalje jako dobri rezultati i negde u rangu onoga sto ja izvlacim iz lumije 1520. Megapixeli su potpunonebitna stvar. Sve u svemu, osim dizajna i upotrebljenih materijala 6+ nema nista zbog cega bih presao na njega... apple je nazalost poceo da kaska za ostalima i sad je "jedan od".

SprZio bih ja tu bateriju i za manje od 7 sati a ne 13!! Lako je u idealnin uslovima testirati,neka daju meni da probam u oblastima gde je slab signal,pa jos upalis 3g i dovidjenja!! Mada cinjenica je da nas prave *****ima namerno; motorola razer maxx imala 3300mah bateriju u 4.3 kucistu,sad nova moto x ima 2300 u 5.2...mislim moze im se,raja luda pa ce svejedno da kupi!!
Pa bre samo da su kopirali 5s (eventualno ga povecali na 4.3) sa svim tim novim tehnologijama i stavili bateriju od 3300mah, neka kaze neko da ne bi bio 300x bolji od ovog 6 sto mu viri kamera pozadi?!!!

Није сигурно лошија аутономија на 6ци у односу на 5Ѕ. Ја и не гледам ову грдосију од 5.5”... не видим поенту толиког телефона поготово пошто имам 2 таблета у кући.
Mozda i nije losija (mada sumnjam) ali sigurno nije ni bolja. A to je sramota, ***, pa prosecan android drzi duze

Neverovali ili da čova je izjavio: "Dodao sam gas dok sam leteo preko Pacifika, kako bi ovde bili što pre. " :)

Neverovatno je sto se ovde stavljaju vest sa telegrafa.. Sta je sledece,alo ,skandal,svet,blic zena ?

isteklo vreme za edit

http://www.phonearena.com/news/Apple-never-had-sapphire-plans-for-new-iPhones-and-heres-why_id60786

Bajarin goes on to list the numerous reasons why sapphire was actually a terrible idea all along. Sapphire glass is thicker and heavier than the competition; it takes 100 times more energy to produce; it would "add at least $100 to the base cost" of an iPhone; it doesn't absorb impacts as well, and is more likely to break when dropped, despite being better with scratch resistance; and, it would hurt battery because it doesn't let as much light through, and would require higher average brightness.

*** koji sum na iso 500. Pa na dslr bi morao da dignem na min 12800 da dobijem ovako nesto. Zutica moze da se leci ovaj lego tesko

Naravno da nisam. Takve novine/sajtove ne konzumiram vec deceniju ,dve unuzad.
Izvinjavam se ako sam nekog uvredio ali je meni bilo cudno.

Nazad
Vrh Dno