Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Sve u svemu, meni se svidja sta je Apple danas predstavio. Ovo ipak jeste iskorak za njih, jer su poklekli pred konkurencijom i znacajno povecali dijagonale.
Ja bih rado zamenio moj 1520 za Plus model ako na prolece bude neka ,,normalnija" cena.

I dalje ima 1gb rama?

Moj dslr ima 8mpx. Ne razumem cemu veca rezolucija na telefonima kad te slike 99% idu na fb, instagram i sl.

Koja je zvanicna velicina senzora u novim IP?
Pominjali su se 1/2.3'' ali malopre citam da ip6 ima 1/3'' a ovaj plus isti + OIS. Mpix su glupost, sve ostalo je mnogo bitnije.

Ja negde procitah 1/2.2 :) mada,evo proslo 5 sati od predstavljanja a informacija o velicini baterija nigde,tako da nije ni cudno sto se ne znaji sve info

Ja sad nalazim informacije da ima ili 1/3'' (kao G3, ta generacija senzora) ili 1/2.6'' sto je prakticno isto kao S5. To sto je broj mpix ostao na 8mpix je prakticno nebitno, ne sumnjam da ce apple softver biti odlican ali bolje je da je senzor veci i kvalitetniji, noviji.

Да ли се сећате можда колика је била цена новог ајфона код локалних лердија? Колико очекујете да ће бити сада?

Zanimljivo mi je da je cena 6 64gb ista kao i 6 plus 16gb. Mislim sa ce prodati mnogo vise 6 plus modela

Cena u US je 500€, UK 670€ a u DE 700€. Zivo me zanima kolika ce cena kod nas da bude

Klosarski. Nema verzije od 32GB, fuge na sve strane, 1GB RAM, krs baterija, ...
Jos da vidim drop test i da definitivno batalim i pomisao da nabavim

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Ah tih 1GB rama cemu li to sluzi?. A nema ni quad cpu. Bas tuga :d

A tek verzija od 32GB, pa ranije su cene bile iste samo 16/32/64 sad kad imas za iste pare 16/64/128 ne valja??

Poslednja izmena:
Ne valja jer ili su trebali ostaviti i 32GB (pored 16, 64 i 128) ili su trebali izbaciti 16GB.
A tih 1GB RAM-a je vrhunski fuck up, jer iOS moze biti optimizovan koliko hoces, ali 3x optimizovaniji nema sanse da bude

Биће 650 евра код шибицара кад прође који мјесец.

dual core + 1GB ram je iz prostog razloga sto je to dovoljno svakom user-u sa tom rezolucijom, a iPhone se ne takmici sa drugima po tom pitanju jer njihove uredjaje prodaje logo iza, a ne lista specifikacija. I sa te strane ja maksimalno podrzavam odluku Apple-a da u telefon ne trpa bespotrebne stvari (sace da se javi dljike da kaze da je i 2GB malo i da je 2K rezolucija opravdana na telefonima)

dual core + 1GB ram je iz prostog razloga sto je to dovoljno svakom user-u sa tom rezolucijom, a iPhone se ne takmici sa drugima po tom pitanju jer njihove uredjaje prodaje logo iza, a ne lista specifikacija. I sa te strane ja maksimalno podrzavam odluku Apple-a da u telefon ne trpa bespotrebne stvari (sace da se javi dljike da kaze da je i 2GB malo i da je 2K rezolucija opravdana na telefonima)

1080p nije baš mala rezolucija...

Mada, ja ću skrpiti pare nekako i kupiti obični iPhone, kad mu cena padne... Ovaj plus je stvarno preglomazan.

Izbaciće i Apple 2GB rama kada Samsung bude izbacio 4GB rama! Realno!

4.7 za sve one koji su tvrdili da je 3.5-4" sasvim dovoljno, 5.5" je za žene.
Btw, zašto je camera senzor i dalje 4:3?

Da napisem svoje misljenje u vezi baterije/baterija oko kojih se vodi tolika polemika...
Po meni, iphone je jedan skup da ne kazem luksuzan telefon, namenjen je ljudima koji rade tj. imaju posao i redovna primanja i mogu da ga priuste sebi...
Ovde u USA u vecini slucajeva na poslu me smes koristiti fon...samo na pauzama ili sl. (Osim ako nisi neki menadzer ili sl. ko radi dosta sa telefonom, mada cak i tad u kancelariji si na fixnom)...dakle radno vreme od minimum 8h dnevno nema telefona...preostalo vreme lagano moze iphone da izgura ceo dan...
ovde je voice i sms neogranicen u paketu, a net se debelo placa...dok u srbiji je internet koliko toliko neogranicen skoro...a imamo minute i poruke na kasicicu....ovo kazem zato sto ovde svi PRICAJU slabo se kuckaju porukama...po zakonu smeju pricati dok voze (ne smeju kucati poruke)...tako da dok voze na posao i sa posla uglavnom svi vise na fonu i pricaju...dakle nisu na internetu koji jede bateriju....
E sad sto kod nas u srbiji pozeri koji nista ne rade u zivotu sede u kaficima ceo dan postuju slike klope i pica i 50 statusa promene dnevno na fejsu i ceo fejs prevrnu tako nista ne radeci ceo dan....itd i onda kao baterija mi pukla na pola dana...treba mi note 3 ili vec sta god da bi ipak ceo dan mogao visiti na netu ( i na note 3 i lg g2 moze se baterija na netu potrositi ladno za jedno popodne kad se non stop visi na njemu)
Znam da ima boljih baterija na drugim telefonima ali apple ne mari za to znaju sta rade....(i sam bih voleo da ima malo bolju bateriju ponekad - vikendom npr.)...
Tamo gde treba da se koristi baterija za pravi posao i rad i zabavu - macbook pro i ipad....tu su vec godinama neprikosnoveni i pokazuju da imaju tehnologiju i znanje za to, samo primenjuju tamo gde je potrebno i koliko je potrebno
Ovo je neko moje objasnjenje svima koji kukaju na bateriju itd.
U prevodu treba da radimo i zaradimo za telefon i necemo imati vremena da kukamo na bateriju
Za kraj se izvinjavam ako je malo ne povezano napisano kucam preko tapatalka

Poslednja izmena:
Tamo gde treba da se koristi baterija za pravi posao i rad i zabavu - macbook pro i ipad....tu su vec godinama neprikosnoveni i pokazuju da imaju tehnologiju i znanje za to, samo primenjuju tamo gde je potrebno i koliko je potrebno
Ovo je neko moje objasnjenje svima koji kukaju na bateriju itd.
Mislis, Intel ima tehnologiju i znanje da to napravi,a oni su to samo ubacili u kuciste?

Ne valja jer ili su trebali ostaviti i 32GB (pored 16, 64 i 128) ili su trebali izbaciti 16GB.
A tih 1GB RAM-a je vrhunski fuck up, jer iOS moze biti optimizovan koliko hoces, ali 3x optimizovaniji nema sanse da bude

Za 32GB se slažem, trebali su da izbace 16GB, ali im je poruka jasna - može nam se i ovako!
Što se tiče hardverskih specifikacija uopšte mi nije jasno otkud tolika opsednutost istim??? Da li je važno to koliko GB ili MHz ima nešto ili kako to radi sa datim softverom?
iOS je optimizovan kako treba, pa zato i ne moraju da povećavaju hardverske kapacitete svakog novog telefona koji izbace. Ja još uvek imam iPhone 4 i savršeno radi sa aktuelnim iOS 7.1.2, čak i sa najnovijim igricama, jedino što moram da pogasim prethodno startovane, ali i to je veliki uspeh, s obzirom na to koje su specifikacije.
To da li ima šanse ili ne nije na tebi ili meni da sudimo, veruj mi, suviše je para u igri da bi se Apple zezao i izbacio neupotrebljiv telefon, sve su oni to po milion puta proverili pre nego što su ga juče objavili.

Poslednja izmena:
Narodu se nikada ne moze udovoljiti, pa tako ni meni :d Zar ne bi bila bolja solucija da su napravili samo jedan model sa ekranom od 4.3 inca i sa nekim bolesno tankim bezelima. Ne vidim poentu o ovoliko agresivnom skoku u dimenzijama :smash:

Činjenica jeste da će razvaliti prodajom, kao i uvek.

Jedino što mi se ne svidja na novim telefonima jesu antene. Odavno želim telefon sa većim ekranom a da radi fluidno, to su napravili tako da će 6+ biti moj. ;)

87b59e9b17258033b041bec3c8859298.jpg
983f3308e9dcce64b6a77d5349d6eef6.jpg

5415c904abf71d3a5aa3f4a3963bf068.jpg

Bez komentara, samo slike :)

Bez tvog komentara da, ali slike koje si postavio su pune komentara, tako da ipak ima komentara, osim ako nisi nasumično odabrao baš ove, u šta sumnjam.

Prvi komentar vezan za SJ stoji, ali on je mrtav i danas drugi ljudi vode Apple, pa su i odluke drugačije.
Što se tiče drugog komentara iPhone 6 vs Nexus 4, ovako sa suvim hardverskim specifikacijama ne kaže nam ama baš ništa.
Ne znam zašto se ljudi ovde (a očigledno i drugde) najpre hvataju za hardver i upoređuju suve specifikacije iPhone-a i Android telefona, kada rade na potpuno drugačijim platformama i same specifikacije ništa ne vrede, već je važna upotrebljivost, tj UPOTREBNA VREDNOST PROIZVODA.
Samo tako se mogu porediti dva proizvoda...dakle, ne porediti kameru jednog i drugog po broju MP, već uporediti kvalitet jedne i druge slike koju daju ta dva telefona. Da ne pominjem kako svaki fotograf odavno zna da poređenje MP i to koliko neki uređaj ima nije znak da li će slika biti kvalitetnija ili ne.

Vrh Dno