Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

https://plus.google.com/+supercurioFrançoisSimond/posts/2tDveQouBdE

Another funny article by +The Verge today, starting by Apple's smartphone cameras consistently outpace the competition

Well, actually if the iPhone 5s camera is decent it has a lot of shortcomings compared to the Android and Windows phone competition that didn't froze in time.

Large sensors, high resolutions, laser-assisted AF, realtime HDR, 4k recording, HDR video, OIS at $350, high quality lenses, latest BSI ExMOR tech from Sony, RAW DNG support, even some questionable but still innovative gimmicks...

So instead what does Apple bring this time.
Phase detect AF: okay that will be interesting to compare to the S5 and Note 4.
Even slower slow-mo properly implemented: everything looks cooler in slow motion ;)
1080p60: depends if it introduces aliasing or is as sharp as the 30p. Temporal resolution is always welcome tho.
OIS, Oh okay that's good!
But wait..

Your mom, who often ends up disappointed by grainy or blurry pics as she wants to save memories in impossible photographic conditions, let's say she buy the latest iPhone, the one at $199 on her contract.
Well nope, no OIS for her!
She would have to buy the insanely priced on contract $299 5.5" slab to get that.

Then the sensor stays at 8MP, 4:3 aspect ratio.
It means 4K is not physically possible.
Why not a 11MP 3840*2880 sensor instead, that would output native 1:1 4K instead?
Or maybe even a tad more to have additional headroom for software stabilization on the non-OIS module.
The stream was crashing constantly: did I miss Apple mentioning support of RAW DNG output?

I bet videographers and photography enthusiasts will switch of platform very soon.

If you're out of Apple reality distortion field (the article linked is not), today's Apple announcements on Camera are mostly disappointments

Iskusno je apple preskocio 32gb verziju da bi vecina isla na 64gb.
Jos jedna stvar koju cekam,a to su dimenzije 6+ . imam neki cudni osecaj da je veci od note 4. A posto je note 4 uz ugovor 300dolara a 6plus od 64gb 400,ja stvarno ne znam ko ce ici na 6+ u usa.mislim znam,ali...

Pa da.. Dosta duzi i primetno tanji a sirina ista.. Znaci boze. Ovaj 5.5 a note 5.7 inca.

Poslednja izmena:
iPhone 6

Jos gore je kad poredis z3c i 6, 0,1 inc veci ekran a razlika se u cm meri!
I ne mogu da verujem da i dalje notification led nisu ubacili...za kameru istu vec 4 godine necu da trosim reci!

Cekaj ovo se neko zeza ? Iphone 6 sa 4.7 inca ima sirinu 78mm to jest kao note 4 ? Mora da je neka greska..

Edit:
Greska u tekstu gsmarene. 67 je sirina

Edit2:
Realno je dobro sto je apple izbacio ciglu/posluzavnik 6+ ,sada u kaficu kada izvadis android phablet niko ne moze da te gleda ispod oka. :) cigle su sada u modi ;)

Poslednja izmena:
Daleko ispod ocekivanja, ali prodavace se k`o lud :d that thing matters at the end of the game :smash:

http://www.phonearena.com/phones/Sa...ze/Apple-iPhone-6-Plus,LG-G3/phones/8908,8347

capture.jpg

G3 i IP6+ imaju istu dijagonalu.

Au koliki je, probao sam g3 i ogroman je, pored ovog cuda deluje sicusno.

Bože sačuvaj da je osnovni model 32GB. Ahh te margine...

10616683_10152450980959998_1551006398977033216_n.png

Нису ми јасни са ово меморијом уопште.. Јесу ли смањили дугме или само изгледа ретардирано на сликама?

Kog datuma se pustaju u slobodnu prodaju na teritoriji usa ? Mislim na sim free uredjaje ?

Mogao sam da dovucem koji komad i preprodam ako mi se potrefe datumi.

Poslednja izmena:
Mogao nisi, možda ćeš moći...

19. septembra, a 12. septembra krece preorder.

Super. Mozda i uspem :) hvala na odgovorima.

Ne mogu da se sjetim kako je to bilo kad je izasao iPhone 5, da li ih je bilo sredinom Oktobra...

[YOUTUBE]DZ-wyhdJAgY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Kamera i dalje jadnih 8 MP,oni koji su cekali "azdaju" iPhone 6 bas su docekali "cudo".Kostace sigurno 1000 eura a sta se tim ogromnim novcem dobija?A plus ce biti veci i duzi od LG G3 znaci ne mogu da verujem,pa to je blok,a ne telefon,kome to toliko treba u dzepu.Strasni su.

Epl opet vestacki ukida jedan model ne bi li poboljsao prodaju drugog. Setite da su ranije ukinuli 5cu da ne bi smanjila prodaju 5S.

Sad su penzionisali 32GB modele umesto da penzionisu 16GB. Znaju da je vecini 32GB sasvim dovoljno pa retko ko bi dao 100dolara vise za model sa vecom memorijom da je 32GB ponudjen kao osnovni.

Meni je okej da ljudi gotive njihove proizvode, verujem da imaju razloga za to ali ipak treba biti vrlo kritican zbog ovakvih poteza. Ta kompanija ne zna sta ce sa parama a ponasaju se ko najgori sibicari.

Sto se tice velicine 6 i 6+, jesu glomazni za dijagonalu ekrana koju imaju ali opet nije to toliko strasno. Ima vecih telefona pa niko se mnogo ne zali na to, pogledajte samo koliki je HTC One Max ili Lumije sa 6" ekranima. Pa stanu i oni u dzep, jeste malo teze ali stanu.

Inace i ja mislim da ce kamera biti najveci problem novih iphone-a i da nas znatno bolja kamera tek ocekuje sa S verzijom (sasvim moguce i duplo vise rama).

Poslednja izmena:
Meni je okej da ljudi gotive njihove proizvode, verujem da imaju razloga za to ali ipak treba biti vrlo kritican zbog ovakvih poteza. Ta kompanija ne zna sta ce sa parama a ponasaju se ko najgori sibicari.

Nije to tako jednostavno, kad bi spustili cene izgubili bi na prestizu brenda, i ne bi vise zaradili. Zna njihov marketing sta radi, verovatno niko nema bolji.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

@nebo80
Kako "jadnih 8 MP"?
To se meni najvise svidja sto ljudi ne ubacuju bez veze megapixele da bi se klinci lozili, nego rade na stvarima od kojih realno zavisi kvalitet slike.
Inace iP6 je dobar telefon ali nisam toliko nestrpljiv da odmah menjam 5s, pre bih probao ovaj novi sat. :)

Poslednja izmena:
Kamera i dalje jadnih 8 MP,oni koji su cekali "azdaju" iPhone 6 bas su docekali "cudo".Kostace sigurno 1000 eura a sta se tim ogromnim novcem dobija?A plus ce biti veci i duzi od LG G3 znaci ne mogu da verujem,pa to je blok,a ne telefon,kome to toliko treba u dzepu.Strasni su.

Sacekaj da vidimo kakve ce ta jadna kamera od 8mp praviti fotografije pa onda kreni sa pljuvanjem.

@nebo80
Kako "jadnih 8 MP"?
To se meni najvise svidja sto ljudi ne ubacuju bez veze megapixele da bi se klinci lozili, nego rade na stvarima od kojih realno zavisi kvalitet slike.
Baš to. Profesionallci koriste aparate reda veličina 5-8Mpix a sada je na telefonu malo :) Džaba i 20Mpix ako nisu funkcionalni. Klasična zaslepljenost brojkama i hardverom, samo što više. Kvalitet, ne kvantitet.

Baš to. Profesionallci koriste aparate reda veličina 5-8Mpix a sada je na telefonu malo :) Džaba i 20Mpix ako nisu funkcionalni. Klasična zaslepljenost brojkama i hardverom, samo što više. Kvalitet, ne kvantitet.
hehehe..PA sto onda nisu stvavili "kvalitetnih" 2 mpx nego 8? izgleda ti mpx ipak nesto znace..,..jer zasto ne 1 mpx? Po meni razocarenje izgled,kamera,RAM, CPU( mada im mozda i ne treba brze) i baterija.Ali videcu jos kad mi dopadne saka.

Poslednja izmena:
Vrh Dno